NEVS-productie start in juni?

Laten we de week beginnen met een kleine notitie over wat er zou kunnen gebeuren. NEVS heeft een nieuwe hoofdaandeelhouder met Evergrande. En misschien moet je wennen aan de mogelijkheid dat er in de nabije toekomst echt elektrische auto's worden gebouwd.

Ontwikkelt NEVS echt 2019-auto's?
Ontwikkelt NEVS echt 2019-auto's?

Natuurlijk, na bijna 7 jaar met talloze aankondigingen, zit ik vol bedenkingen. Alles is voorzien van minimaal 3 vraagtekens, inclusief het laatste nieuws uit China. Op 16 maart hield de Evergrande Group zijn wereldwijde strategische top van de "New Energy Automobile Group" in Tianjin. Een groot evenement en een enorm podium voor Evergrande-oprichter Xu Jiayin.

de Pers rapporten over 800-bedrijven uit binnen- en buitenland die als deelnemers aanwezig waren. Onder hen zijn prominente vertegenwoordigers van Duitse leveranciers, zoals Winfried Herold, Vice President Division Chassis Technology bij ZF. Xu Jiayin presenteerde de plannen van de groep, die van plan is in de volgende 3 tot 5-jaren een van de grootste leveranciers van technologieën voor alternatieve aandrijvingsvoertuigen te worden.

De toekomstige "ruggengraat van de Chinese auto-industrie" heeft bij aanvang nog geen eigen auto. De eerste elektrische auto van Evergrande werd zaterdag gereed voor gebruik gemeld. De media gaan ervan uit dat het wereldwijd wordt verkocht. Dit betekent waarschijnlijk de NEVS 9-3 EV.

Grote fase in Tianjin om kracht te tonen

Het belangrijkste doel van het grote evenement in Tianjin was om kracht te tonen. Om indruk te maken op leveranciers als potentiële partners, om een ​​bericht naar Peking te sturen en om te laten zien dat hier een grote speler het podium betreedt. Met zijn eigen batterijproductie, NEVS en dochterondernemingen vormt de Evergrande Group de complete keten van waardecreatie van ontwikkeling tot consument. In theorie ben je er goed mee gepositioneerd. Een prognose van wat er van zal worden en wat het voor Trollhättan zal betekenen, is momenteel onmogelijk.

Te veel vragen over de strategische koers zijn open, evenals de kwestie van langetermijnfinanciering. Heeft de miljardair Xu Jiayin de nodige fondsen en geniet hij van de goodwill van de administratie? Omdat de toekomst niet alleen afhangt van Evergrande, maar ook van de autoriteiten. Koenigsegg, waar NEVS de nieuwe aandeelhouder en meerderheidsaandeelhouder van een joint venture zal worden, verwacht te betalen 300 miljoen € tot het einde van de maand. We zullen rapporteren.

8 gedachten over 'NEVS-productie start in juni?"

 • Bedankt voor de informatie over NEVS. U kunt hoe dan ook meer dan NEVS wachten

 • Misschien investeert Evergrande nog een paar miljoen meer en koopt de naamgevingsrechten van SAAB AB? Dan zouden ze voor altijd mijn vrienden zijn 🙂

  4
  4
 • Wel zijn er andere merken te koop in De auto industri ..

  5
  1
 • “Toon kracht in de markt” met een model dat jaren meegaat. Moedig. Opwindend. Duurzame?
  Naar mijn mening is de elektrische aandrijving sowieso "saai", aangezien alle elektromotoren volgens hetzelfde principe werken.
  Het echt "spannende" is het bereik van de e-mobiel. En het ontwerp.
  Met de laatste maakt de "oude SAAB" nog steeds emoties ... 🙂
  De tijd zal leren of het genoeg is voor een indrukwekkend wereldbeeld ...
  Laten we erop wachten. Tom zal het graag melden. 🙂

 • Hoewel ik nog steeds niet denk dat de Saab 9.3 na vele jaren ontwerp verouderd is, kun je geen punten scoren op het gebied van de verscheidenheid aan producten die wereldwijd beschikbaar zijn. Hier moet iets nieuws komen van ontwerp en technologie. Dat weet je toch in China. Rechts en links van NEVS gebeurt ook enorm in China. Laten we erop wachten.

 • Dat zou zo zijn, en de 9-3 ziet er nog steeds goed uit, denk ik. Maar mijn verbeelding is niet genoeg voor NEVS om er echt mee te beginnen.

 • Zou spreken voor het uiteindelijke ontwerp van de 9-3. 😉

 • Er beweegt immers iets. Ik denk echter niet dat "modeljaar 2020" in juni zal beginnen met de 9-3. Dat zou 18 jaar na de première zijn en een absoluut record.

Reacties zijn gesloten.