Nieuwe banen, maar veel vraagtekens

Wat interesseert ons voor de ontwikkeling in Zweden? Eerst en vooral is het het lot van de oude Saab-fabriek. Dat misschien een traditie hier een toekomst zou kunnen hebben, zelfs als de voertuigen niet meer het vertrouwde opschrift dragen, staat op de eerste plaats.

Oude Saab-fabriek in Trollhattan
Oude Saab-fabriek in Trollhattan. Fotocredit: NEVS

Na de komst van Evergrande lijken de dingen in het noorden te ontspannen. Voor de eerste keer in een lange tijd kondigt NEVS nieuwe banen aan. de jobs worden aangeboden in onderzoek en ontwikkeling, maar ook worden gereedschapmakers gezocht. Er is niets te vinden voor het werk zelf, en het zou te vroeg zijn om daar op te hopen.

Ten eerste zijn grotere investeringen in de voormalige Saab-fabriek nodig en ten tweede is er tot nu toe geen product in zicht dat met succes in Zweden en Europa op de markt zou kunnen worden gebracht. Met de 9-3 EV op Saab-basis te gaan, kun je jezelf redden. Omdat deze plannen al zijn bekritiseerd in de Chinese pers. Platform en body concept erachter - 17 jaar na hun lancering en voorbij alle Saab sentimentaliteit. Hoe dan ook, de spannende vraag is wat hoofdaandeelhouder Evergrande met NEVS plant. Omdat de laatste gebeurtenissen in China vragen stellen over de langetermijnstrategie.

Vraagteken - waar gaat Evergrande naartoe?

Op de 25. januari gesticht Xu Jiayin een nieuw bedrijf met de naam "Evergrande New Energy Vehicle Co. Ltd." Het geregistreerde kapitaal van 2 miljard US $ is overvloedig en het doel van het bedrijf dekt met de 4-onderaannemers de volledige waardeketen voor elektrische auto's, onderzoek en ontwikkeling en verkoop. Op de 20. In februari veranderde de naam in "Evergrande National New Energy Vehicle Group Co.Ltd." En het is opmerkelijk dat alle activiteiten plaatsvonden na het betreden van de NEVS.

Of NEVS een belangrijke rol zal spelen in de ontwikkeling van de opkomende groep is niet duidelijk en blijft op het gebied van speculatie. Omdat bij de 28. Februari verkondigde Evergrande, in Zengzhou om een ​​productie voor batterijen en elektrische auto's tot stand te brengen. Van Zweden, Trollhättan en de plannen voor het "merk" NEVS en Europa geen spoor. En geen woord over de fabriek in Tianjin en de productie-licentie voor de NEVS EV.

Elektrische auto's hebben een vrij korte ontwikkeltijd. Voldoende liquiditeit en bevoegde ontwikkelaar voorzien van een kant en klare, modern product in 12 om 18 maanden kan rollen van de productielijn. Chinese startups voor elektromobiliteit maken het, Evergrande kon volgen. De nu beginnende samenwerking met Koenigsegg, de start-up in China. Een echte strategie kan nog niet worden voorgelezen. Het lot van de oude Saab-fabriek blijft onzeker, zelfs als de wolken boven de Stallbacka langzaam verdwijnen.

8-gedachten ook "Nieuwe banen, maar veel vraagtekens"

 • Bonjour. En résumé de la situation nevs s'éclairci, avec un peu de chance nous aurons peut-être van nevs en Europe, mais je suis perdu dans les deelnemingen et le reprises dans nevs.

 • Is NEVS niet het enige drama? Of behoort het bedrijf tot de doden die langer leven? Ik ben als de auteur. Ik zie alleen vraagtekens.

 • De fabriek ziet er nog steeds indrukwekkend uit (tenminste van een afstand). Zoveel potentieel ...

  ... en zo lang als geen en zelfs nog zo vele jaren, zo weinig productie. Zou mooi zijn als op een of andere manier en ooit nog zou veranderen. Zelfs als dat weinig te maken had met SAAB ...

 • De NEVS met niets zo lang om te blijven drijven is al sensationeel ...

 • Laten we wachten op het begin van de lente ..., het lijkt erop dat in stappen van 3 "iets" verandert in de bedrijfsstrategie ... 😉
  Of het idee NEVS ooit iets is, durf ik te betwijfelen. Op dit moment zie ik de weg van NEVS naar vaardige overname en wegligging ..., wat ik natuurlijk niet verwacht van de fabriek in Troll-City! Daar hoop ik op leven en werk voor de regio. Wie weet wat de "Geest van SAAB" nog steeds alles oproept ..., de Ing. Altijd al kunnen denken, gebrek was altijd een begeleidend thema. Dergelijke situaties laten creativiteit groeien! In die zin: veel succes in Trollhättan! 🙂

 • Het valt nog te bezien hoe de voertuigen zijn gemaakt. Met een beetje geluk komt de SAAB-geest terug - een embleem met de woorden SAAB is hier niet cruciaal.

  Mijn wens zou een leuke hybride fastback-serie zijn (elektrische aandrijving in combinatie met benzine / bio-brandstof) - exclusieve e-mobiliteit (socket) staat in de meeste bestuurders sowieso niet op het verlanglijstje.

  5
  1
 • Helaas ben ik een Chinees bedrijf en gebruik ik betere expertise om gereedschappen te ontwerpen en te maken, enz. Voor gebruik in China ....

  Niet veel voor de werknemer in Zweden, helaas !!

  • En wat gebeurde er met de trollen? Zijn ze al geketend en verzonden?
   Hoop dat ze zijn gebleven en kijk er naar uit om aan Koenigseggs te werken ...

Reacties zijn gesloten.