Osna Oldies - Osnabrück

Het seizoen 2019 start in Osnabrück! Van de 2. naar 3. Maart hebben de Osna Oldies 2019 geopend. Met ongeveer 85-exposanten, waaronder veel clubs en een uitgebreid ondersteuningsprogramma, heeft de beurs een bovenregionale betekenis.

Een zeldzaam lid van zijn geslacht. 900 Turbo Sedan
Een zeldzaam lid van zijn geslacht. 900 Turbo Sedan. Afbeelding: Saab-vrienden Osnabrück

Al voor de vijfde keer op rij sinds 2015 zullen de Saab-vrienden Osnabrück hun eigen aanwezigheid tonen. 2019 vind je de vrienden van het merk Zweden in de hal 4 / Stand H5-02. Het evenement zal dit jaar worden gehouden onder het motto "On The Road Forever - Clubs en hun activiteiten". In overeenstemming hiermee voegt Saab zich bij een merk aan de beurs, die zo lang mogelijk op straat en in de hoofden van mensen aanwezig moet zijn.

Als u mensen met een autodidact vraagt, is de Saab 900 uit de eerste serie voor hen het voertuig dat het uiterlijk van het merk het meest duurzaam heeft gemaakt. Zelfs vandaag de dag blijft de klassieker van de Göta Älv door de serie "Pastewka" of de Dortmund-misdaadscene in de aanwezige media een uitstekende reputatie genieten. 30 Jaren nadat de 900 zijn eerste volledige jaar in Trollhättan op de banden had staan, is dit jubileum de gelegenheid voor het centrale punt van dit jaar.

Onder de leden van de Saab-vrienden Osnabrück zijn natuurlijk een aantal mooie 900 de eerste serie. Twee speciale voorbeelden werden geselecteerd om de modelserie te presenteren. Een van de twee voertuigen is een Saab 1988i 900V die in 8 van de rij is gerold. De 3-compatibele Combi Coupé van Andreas Schmitz draagt ​​de verf in mooie en zeldzame rozenkwarts metallic. Het heeft een bijpassend rood interieur, typerend voor dit tijdperk. "De kleine", zoals de Saab door de eigenaar werd gedoopt, loopt als de derde Saab naast een andere 900 en een 9000 Aero.

Saab 900 Coupé in rose quartz metallic
Saab 900 Coupe in Rozenkwarts metallic en Saab 9000. De coupe is te zien op de beurs. Afbeelding: Saab-vrienden Osnabrück

Ongetwijfeld verbonden met de Saab 900 is de turbo-technologie. Geen vraag, die daarom het tweede voertuig in onze portefeuille is. Philipp Simon maakt zijn Saab 900 turbo 16V Sedan uit het jaar 1989 beschikbaar. In goudmetaal als 4-achterklep is ook dit voertuig een vrij zeldzame vertegenwoordiger in het genus van 900 met geforceerde ademhaling.

Naast de tentoonstellingsvoertuigen presenteert de Saab Friends Osnabrück ook literatuur en ander stichtingsmateriaal uit de Saab-geschiedenis, evenals hulp en advies aan het publiek.

Wij, de Saab-vrienden Osnabrück kijken al uit naar het stimuleren van discussies. Van 10.00 tot 18.00 is onze stand op beide dagen bezet.

4-gedachten ook "Osna Oldies - Osnabrück"

 • Mooie en zeldzame 900-sedan. Duim omhoog!

 • KRASS GOED

  Alle toepassingen en elke decoratie en alles van functie in het zwart. Daarnaast deze kleur en een Heckjalousie. Ik heb lang geen auto gezien, die de geest van de productietijd belichaamde en (eerste) betere, authentiekere en meer satanische opnames ...

  Deze 900 Sedan is een echt pareltje en een historische getuige. Veel dank aan de eigenaar voor ontvangst en zorg en dankzij de blog voor de publicatie van deze foto en de aankondiging aan Osna ...

 • mooie Sedan, had deze Heckjalousie of katten trap eigenlijk een speciale functie?
  Veel plezier op de beurs

  • Vorm en functie waren toen al omstreden. Voorstanders namen de zonnebrandcrème als een argument. Critici lieten dit een vogel zien lachen en wensen veel plezier bij het schoonmaken van de achterruit ...

   Wat in die tijd een kwestie van smaak was, is vandaag een historisch getuigenis van de mode en bloesems van de auto-accessoires van de verschillende decennia. Ik vind het cool als ze dat ook blijven doen.

Reacties zijn gesloten.