Een Saab-boek en wat is Koenigsegg van plan?

Nauwelijks was de komst van Evergrande en de deelname aan Koenigsegg aangekondigd, toen in Trollhättan de voorheen hectische activiteit op de sociale media opdroogde. Sindsdien heerst er vrede in de gebruikelijke traditie. Het enige vermeldenswaardige evenement van de afgelopen dagen lijkt de toetreding van NEVS als sponsor voor een Zweed te zijn sportvereniging zijn.

Koenigsegg Agera RS
Koenigsegg Agera RS. Afbeelding: Koenigsegg

Koenigsegg "gemaakt in Trollhattan"

De rust moet uiterlijk in 2021 voorbij zijn. Op dat moment begint Koenigsegg supersportwagens te produceren in Trollhättan. Zo'n 1.000 per jaar zouden van de lopende band in de oude Saab-fabriek moeten lopen en veel goedkoper zijn dan voorheen. Een Koenigsegg "made in Trollhättan" zou ongeveer een miljoen euro kosten, en dus maar goed de helft van wat je voorheen in Ängelholm op tafel moest zetten. De nieuwe, kleine Koenigsegg is gericht op de groeiende markt voor ultra-premium voertuigen, die wereldwijd zo'n 30.000 eenheden omvat.

In een interview met Bloomberg geeft Christian von Koenigsegg inzicht in zijn plannen en hoe hij wil scoren met innovaties tegen Ferrari, Lamborghini en Bugatti. Het gaat ook een beetje over NEVS. Stefan Tilk wordt geconfronteerd met sollicitaties sinds de komst van Evergrande. Hij zegt, omdat de toekomst van NEVS en de oude Saab-fabriek groot moet zijn. En ten laatste 2020 om de banden te laten draaien en elektrische auto's worden geproduceerd met het NEVS-logo.

Iedereen die geen 1 miljoen € heeft voor de toekomstige sportwagen van Trollhättan voor de rekening en zelfs met zijn Dispo-vrijstellingslimiet niet binnen bereik komt, hoeft niet geïrriteerd te zijn. Stijl, plezier in de auto en individualiteit hebben zelden te maken met het rekeningsaldo.

Saab - we hebben het gedaan. Nieuw Saab-boek
Saab - we hebben het gedaan. Nieuw Saab-boek

Trollhättan zou in de toekomst het tweede huis kunnen zijn van de fascinerende supercars van Koenigsegg. Een goede keuze, en misschien ga je door met een Saab-traditie. Soms is een glimp van het verleden nuttig als je wilt overleven in het heden. Met het geweldige verleden van het merk, dat niet altijd zo briljant was, gaat het om een ​​nieuw Saab-boek uit Zweden.

Saab - WE hebben het gedaan!

Uit de omgeving van het museum en de veteranen komt een tweede boek dat handelt over het Ljungström-tijdperk. De "WE" in de titel is bewust met een hoofdletter geschreven, omdat het in de eerste plaats gaat om de mensen die Saab hebben gebouwd. Een historische zoektocht naar sporen, misschien precies op het goede moment.

Omdat de Saab-pioniers niet meer leven, maar er zijn nog steeds enkele ooggetuigen die geïnterviewd kunnen worden. Ook zij zijn nu heel oud, en via hen kunnen de auteurs Gunnar Larsson en Gunnar Johansson informatie uit de eerste hand verzamelen. Namen die nauw verbonden zijn met de opkomst van Saab worden verder vastgelegd in het boek voor het nageslacht. De nooit gemakkelijke weg van de vliegtuigfabrikant naar de Ursaab naar de 99 is gedocumenteerd.

Het boek is geschreven in het Engels, wat een overwinning is voor alle fans van het merk aan deze kant van Zweden. Het is voor ongeveer 33,00 € in de winkel van Saab Museum beschikbaar in Trollhattan. Ik heb het boek al gelezen voor de fans, een gedetailleerde discussie volgt in de komende dagen.

13 gedachten over 'Een Saab-boek en wat is Koenigsegg van plan?"

 • blanco

  Als ik het goed begrijp, zullen Koenigsegg en NEVS de productiesite in Trollhättan verdelen.

  Het enige interessante zou natuurlijk zijn welke betaalbare e-auto's met het NEVS-logo daar in de toekomst van de productielijnen zullen rollen - een zogenaamde supersportwagen uit Koenigsegg is meer voor een rijke sjeik of op dezelfde manier gebreide tijdgenoten.

  Tom, meld het alsjeblieft onmiddellijk als de eerste rapporten over aankomende NEVS-voertuigen van Trollhättan verschijnen - 2020 is niet lang voorbij!

  1
  1
 • blanco

  Misschien komt er in Koesnigg een nachtpanel met 300km / u.

  3
  1
  • blanco

   En zodra je de geluidsbarrière doorbreekt, gaat een rode hoorn met een streep erdoorheen branden ...

   Dat is dan niet logisch. Van de snelheid van het licht gaat het display volledig uit en ook de koplampen.

 • blanco

  Ik heb dat al gekocht en ga het lezen. Ik had het eerste deel al gelezen. Ik kan de boeken ten zeerste aanbevelen. Ze geven veel interessante details over het merk, maar ook over de mensen die het merk en de auto's gepassioneerd hebben ontwikkeld en naar voren hebben gebracht. Een must!

 • Het allerbelangrijkste is het nieuws dat er weer activiteiten in de Trollhaettan zijn en dat er weer nieuwe banen ontstaan. Het was echt zonde om deze fabriek zonder veel stress te zien. Ik ben echt blij dat er aan het eind van de tunnel eindelijk licht is.

 • blanco

  VOOR DE MOEDER ...

  ... Ik heb al een 5-zits Koenigsegg 9-5 SSC (SuperSportCombi) besteld voor mijn kinderen en mijzelf. Ik heb echter nog geen bevestiging ontvangen wanneer het zal worden afgeleverd of zelfs dat mijn bestelling überhaupt is ontvangen ...

  Dus misschien investeer ik misschien een of twee miljoen € in Saabs en een aantal andere auto's en in een droge en verwarmde schuur met een open haard, een fauteuil, een leeslamp en vloer tot het plafond rekken rond mijn 20 auto's die ik dan altijd Onderdelen en Vind literatuur.

  Ik heb al een boekentip. En dan zou ik eindelijk een goede plek hebben voor de originele brochure "SAAB 9000 - vorm en functie" (minstens 95 pagina's), die ik al de mijne noem.

  Over 9000 gesproken, het hoeft geen 9-5 SSC te zijn. Ik zou ook een 5-zittende 9000 SF (super hatchback) nemen. Of een Koenigsegg 900 SF.

  Nou, we zullen zien wat en of wat van Trollhättan komt ...

  8
  1
  • blanco

   Een heel mooi plaatje met de schuur! Ik stel me heel gezellig voor! En dan zullen er waarschijnlijk een paar Saabs zijn voor de vele kinderen en hun moeders per neus (in ieder geval in bruikleen) ... ...

 • blanco

  Interessant rapport. Zou leuk zijn als er weer iets in Trollhaettan beweegt. Kon iets niet doen op basis van de Aero X Koenigsegg. Je had al belangstelling getoond ...

  • blanco

   De Aero X moet worden uitgesloten. Het ontwerp is van GM en niet van NEVS. Wat er ook gebeurt, voor de oude Saab-fabriek zou het de redding kunnen zijn als Koenigsegg echt Trollhättan binnengaat.

 • blanco

  Enkele duizenden stuks per jaar, voor een eenheidsprijs van één miljoen euro. Wie zou dat nu moeten geloven en zelfs vinden dat het goed is?
  Naar mijn mening zuiver doelgericht optimisme. Je duim indrukken en hopen op een wonder heeft weinig zin.

  We moeten het gewoon accepteren, er zal geen Saab meer zijn, ook al worden er misschien een paar exotische auto's gebouwd in de hallen van Trollhättan. Ik zou het daar willen hebben aan de mensen daar. Misschien zien we meer op het Saab-festival in juni. Tot die tijd zie ik je daar

 • blanco

  Misschien een heel klein sprankje hoop? Bedankt aan Tom voor dit interessante rapport!

  En het "sparen" is natuurlijk een geweldig idee! Misschien kunnen we fuseren? Als alle bloglezers "slechts" 1.000 euro in handen zouden krijgen, zouden we allemaal een van de auto's kunnen kopen die in de oorspronkelijke Saab-fabriek in Trollhättan zijn geproduceerd - en om de drie jaar zou ik hem voor één dag hebben.... 😉

 • blanco

  Het is eindelijk een perspectief. Als Koenigsegg daar sportwagens bouwt, is de plant niet meer dood, dat is de helft van de afstand. En misschien zal NEVS het pakken.

  Ik zal het redden.

  6
  1
 • blanco

  Nou dat is voorzichtig weinig goed nieuws.
  Ik zal mijn vingers gekruist houden voor Koenigsegg en hopelijk stomen ze op NEVS.
  Leuk, dat het in Trollhättan doorgaat, zij het op een veel kleinere schaal.
  Wie weet, misschien zal een andere autofabrikant ooit in de twee merken investeren en dan zullen we op een dag ons merk nieuw leven inblazen….

Reacties zijn gesloten.