Koenigsegg AB vormt een strategische samenwerking met NEVS AB

Koenigsegg AB is een strategische samenwerking aangegaan met NEVS AB, waardoor parallelle voertuigmodellen kunnen worden ontwikkeld in iets hogere volumes met de nadruk op elektrificatie, evenals groeimogelijkheden in het hyperwagensegment.

Koenigsegg Regera
Koenigsegg Regera. Afbeelding: Koenigsegg

NEVS voert een kapitaalinjectie uit van EUR 150 miljoen, waarbij 20 procent minderheidsbelang neemt in het moederbedrijf van Koenigsegg. 150 procent in en uit 65 procent in termen van 35 procent in termen van eigen vermogen, technologielicenties en productontwerp.

Het partnerschap zal een reeds bestaande samenwerking tussen Koenigsegg en NEVS verdiepen, waardoor synergieën worden gecreëerd tussen hun geografische voetafdrukken, ervaringen en competenties.

Koenigsegg heeft al een voorname unieke marktpositie voor hyper auto's, en door de extra joint venture nevs en Koenigsegg zijn samen tot een product voor nieuwe en onontgonnen segment te ontwikkelen, gebruik te maken van beide bedrijven versterken.

Door nevs productiefaciliteiten in Trollhättan, Koenigsegg wil toegang tot extra mogelijkheden en profiteren van de uitgebreide automotive kennis in de regio, met behoud van hun centrum van uitmuntendheid in Ängelholm. Naast nevs capaciteit voor de productie in Trollhättan en China, nevs via haar grootaandeelhouder Evergrande, heeft een breed distributieplatform en kanalen door eigendom in een van China's largest auto retailers.

"Koenigsegg is baanbrekend en maakt gebruik van onze unieke technologie, onze staat van dienst en marktpositie om nieuwe producten te verkennen en ontwikkelen. Deze samenwerking streeft naar het creëren van de beste voorwaarden voor eigen vermogen in een versnelde groei op de markt voor hyperauto's, en om het mogelijk te maken samen met NEVS in te breken in een onaangesproken marktsegment. We kijken er naar uit om samen te werken met de NEVS om een ​​duurzame toekomst te ontwikkelen. "zegt Christian von Koenigsegg, oprichter en CEO van Koenigsegg.

Koenigsegg is een verleidelijk bedrijf dat geavanceerde auto's ontwikkelt met unieke technologie en een klantenbestand dat uniek is in zijn soort. Om onze investering in de Zweedse auto-industrie te kunnen uitbreiden. Koenigsegg op hun reis vooruit, iets waar we naar uitkijkenzegt Kai Johan Jiang, voorzitter van de raad van bestuur van NEVS AB.

22-gedachten ook "Koenigsegg AB vormt een strategische samenwerking met NEVS AB"

 • Hopelijk verdwijnt Koenigsegg niet in China. kom dan weer terug als een "drakenracer"! Misschien is dit ook een testvoertuig voor de alternatieve aandrijving: waterstof! Ik ben niet overtuigd van het elektrische voertuig, maar waterstofaandrijving, dat zou interessant zijn! Ik wacht nog steeds op 5-6 jaar, daarna mijn 9-3er
  15 jaar oude u. heeft dan veel meer als 250.000 km erop, kijk dan.

  12
  1
  • Wat voor waterstofaandrijving bedoel je?
   Raketmotor, verbrandingsmotor of brandstofcel?

   Voor zover ik weet, is de laatste energetisch de goedkoopste. Als het een conventionele verbrander zou zijn, zouden de thermische verliezen en de (lage) efficiëntie zijn zoals bij de huidige motoren. Waterstof en elektrische voertuigen sluiten elkaar niet uit. Integendeel.

   Ik ben ook niet overtuigd door de huidige staat van elektrische voertuigen. En ik zou veel problemen krijgen als we deze techniek juridisch zouden moeten voorschrijven met al zijn onopgeloste vragen ...

   Stel je een e-tankstation op de snelweg voor tijdens het vakantieseizoen. Om zelfs een van de bestaande brandstofdispensers (ongeveer 12 per tank) te vervangen, heeft u ongeveer 20 oplaadpunten nodig vanwege de oplaadtijden. Dus 240 voor een tankstation van normale grootte. En alleen "240" en evenveel parkeerplaatsen als iedereen binnen een uur haastig zijn auto kan laden en zo de levensduur van de dure batterijen aanzienlijk verkort ...

   Anders heb je 480- of zelfs 960-oplaadpunten en parkeerplaatsen nodig om een ​​van de snelwegen van vandaag te vervangen. Voor de drukte die zich daar zou verzamelen en wachten op de laadtijd, zou het aanbiedingen nodig hebben. Bij gemiddelde 3-inzittenden en 0,1-honden per voertuig dus voor 1.440 naar 2.880-mensen en alleen 50 voor 100-honden. Elk tankstation zou in de toekomst de omvang en infrastructuur van een klein stadje moeten hebben. Madness. Pure gekte!

   Waterstof zou eigenlijk kunnen worden bijgetankt - in tegenstelling tot elektriciteit. Maar ook voor brandstofcellen. En vanwege het hogere rendement zou ik (met hetzelfde aantal) hiermee zelfs nog veel verder dan met een raketmotor of een verbrandingsmotor.

   Ik ben een benzinekop en ik hou van het geluid. Maar met een energiezuinig elektrisch voertuig dat kan worden bijgetankt (zoals de brandstofcel), zou ik echt vrienden kunnen maken.

   Helaas sturen we momenteel waarschijnlijker naar de urenlange onderbreking van aankomst en vertrek en naar kunstmatig afgedwongen kleine steden. De energie- en milieubalans van deze waanzin, hoewel ik met enige moeite kon omvallen, maar niet meer goed slaap met het nu al voorspelbare resultaat in gedachten. Dus ik laat het ...

   11
 • Joint ventures, nieuwe financiers of nieuwe constructies maar geleverd door NEVS zijn niets jaren geleden.
  Misschien is het op een gegeven moment genoeg voor een slechte film.

  6
  2
 • Schitterend ding ... Ik ben een beetje sprakeloos! De andere dag was meneer Koenigsegg in Jay Leno's garage ... (ongeveer 4 maanden geleden) omdat ik me afvroeg of een dergelijke combinatie mogelijk is, en nu deze boodschap.
  In de Koenigsegg-blog schreef Steven Wade de boodschap ... een gekke combinatie van alles.

  2
  2
 • Dus Koenigsegg krijgt 150 miljoenen en kan de Fabrk (of wat er nog over is) in Trollhättan gebruiken. Dat zou een meer realistische kans zijn voor nieuwe auto's "gemaakt door Trolls". Maar ik zal waarschijnlijk te duur zijn.

  1
  2
 • De vraag is en blijft; is er iemand die wacht op een dergelijk product en op een dergelijke samenwerking?
  Ik denk het bijna niet.
  De trein is gewoon bergafwaarts en niet inhalen. Er zijn te veel fouten gemaakt in de afgelopen 7-8-jaren. want dat zou geen effect hebben.

  • De vraag is aan welk product we het hebben? Toegang tot delen van de Koenigsegg-technologie biedt volledig nieuwe opties. Het hangt af van wat Evergrande-NEVS ervan maakt.

 • Het is zeker interessant dat Koenigsegg met de deal de plant in Trollhättan lijkt te mogen gebruiken. Wat is logisch in die zin. Tot nu toe dacht ik dat fabrikanten zoals Tesla of soortgelijke hier in de positie komen, maar NEVS heeft waarschijnlijk geen interesse gehad om een ​​directe concurrent in de 'moederplant' te produceren. Welke auto's Koenigsegg dan zal bouwen is de tweede vraag. Het is moeilijk om je voor te stellen deze "normale" auto's voor iedereen te bouwen.

  • Mijn voorspelling: Allereerst is de fabriek in Koenigsegg in Tianjin van belang. Het opent de toegang tot de grootste markt voor luxe auto's ter wereld, Trollhättan staat alleen op punt 2 van de lijst.

   • Misschien is er nog een ander onderwerp dat een voordeel voor Koenigsegg zou kunnen zijn. Misschien herinnert de een of de ander zich nog steeds de Freevalve-technologie die Koenigsegg heeft ontwikkeld voor klepregeling zonder nokkenas (sen). Behalve in zijn eigen motoren, is het, voor zover ik weet, nog steeds nergens gebruikt, maar is het waarschijnlijk in licentie gegeven aan Qoros.
    Wanneer voertuigen met deze technologie op de markt komen en hun betrouwbaarheid bewijzen, kan Koenigsegg eindelijk in staat zijn om de verwachte winst van de fondsen die in deze ontwikkeling terechtkomen, te verkrijgen door middel van verdere licenties.
    Hoe de toekomst eruit zal zien, of het nu gaat om Qoros in Trollhättan, een NEVS-hybride met een Qoros-motor of een Koenigsegg in het Porsche-segment, de toekomst zal blijken.
    Onder bepaalde omstandigheden ziet Koenigsegg ook de mogelijkheid om een ​​deel van het toekomstige plan voor Saab te realiseren, dat hij destijds met zijn overnameplannen had gehad. Ongeacht de naam van het product, hij moet een markt voor een tweede Zweeds automerk gezien hebben, anders zou hij er nooit bij betrokken zijn geweest.

    • Dit zijn interessante informatie en gedachten.

     Heel aannemelijk dat een christen von Koenigsegg misschien op zoek is naar meer en betaalbare modellen voor een groter marktsegment.

     Het lijkt mij de hele automotive sector en de particuliere gemotoriseerde stand Vóór de pauze die u toestaan ​​dat de scheepvaart kan kort vergelijken na het begin van de eeuw. Op dat moment, conservatieve eigenaars nog steeds zet hij zich ver 1900 vol schepen van meer dan 100 m lange nieuwe kiel en laat zitten met absurd grote bemanningen in dienst en onder zeil. In de "moderne" stoom (uitbreidingsmachines) had nog niet het vertrouwen genomen. Andere tijdgenoten waren twee of drie stappen verderop. Stoommachines (laat staan ​​vierkante zeilen) werden niet langer beschouwd als vooruitstrevend of juist hedendaags. Ze zetten al motoren of zelfs turbines op ...

     Zoals Hans S. al schreef: "De vraag is en blijft; Is er iemand aan het wachten op een dergelijk product en op samenwerking? "

     Dat hangt natuurlijk van het product af. Maar in toenemende mate ook vanuit de politiek vastgestelde en dagelijks veranderende omstandigheden. Moeilijke wateren ...

 • Spannende ontwikkeling! Plots heeft NEVS geld en investeert het in aandelen in Koenigsegg. Ten slotte komt er beweging in het verhaal.

  2
  2
 • Ik moest dit drie keer lezen om het enigszins te verwerken ...

  En toch is de visie erachter verre van duidelijk. Kai Johan Jiang is nu aandeelhouder van Koenigsegg. Het speelgeld komt uiteindelijk van Evergrande.
  De hooggeboren christenen von Koenigsegg fabels van versnelde groei in de hyper automarkt, alsof dit een massamarkt is en hij Henry Ford ...

  En omdat de resultaten dus alles heeft geen zin om het opzetten van een joint venture, (maar ja, welke garanties) zal een aantal onheilspellende product van de garanties die we zullen allemaal willen per se tijd (maar wat van onvoorwaardelijke) ontstaan. Enkele hoogstaande ideeën en 150 miljoenen KJJ en klaar. Er komt iets groots dat de wereld zal veranderen ...

  Dit alles is slechts een enkele werf met luide auto's die worden geladen met miljoenen, zelfs miljarden, met wisselende eigendomsbelangen, met kastelen in de lucht en een heleboel ijdelheid van de betrokkenen en verhuisde in fast motion en opnieuw gekoppeld. En dit alles tegen de achtergrond van enorme dynamiek en politieke randvoorwaarden. De SAAB-thriller vervaagt tot een kalmerende pil ...

  Wat komt eraan binnenkort?

  10
  1
  • Super geformuleerd!

   Als Koenigsegg wil deelnemen aan technologieontwikkeling, zou Volvo dan niet een betere partner zijn? Vooral met het nieuwe submerk Polestar zouden er nieuwe manieren zijn ontstaan ​​...

   4
   1
   • Ik weet het niet.

    Maar het zou spannend zijn om te weten wat de partners elkaar echt beloven?
    Dan zou je kunnen nadenken over de kansen om hun respectieve dromen te realiseren.
    Realistisch in een sector die lang werd gekenmerkt door overnames, consolidatie en faillissementen. Een industrie die de laatste tijd nauwelijks kan vertrouwen op de politieke en sociale omstandigheden voor haar patenten, ontwikkelingen en producten ...

    In dit opzicht twijfels hebben aangegeven dat KJJ en CvK echt weten wat ze doen en wat ze zelf per se moeten laten. Tenzij ze het natuurlijk allemaal zien als een spel en als rangeerterrein voor (privé) bezittingen en schulden. Er is altijd wel iets aan de hand, of het nu gaat om onroerend goed of om auto's ...

    Misschien is de twee heb dit besproken met een paar whisky en sigaren elkaar en toen lachte om te slapen voor professionele medewerkers van de deal in dulcet en onschadelijk persberichten hebben geworpen?

    Deze bedrijfscriminaliteit wordt spannender.

    4
    1
    • Ik zou een beetje terughoudender zijn met wilde speculatie! De verstoring van de auto-industrie is diepgaand. Er is hier iets aan het schuifelen. Wacht, leun achterover en kijk wat er gebeurt.

 • Goed gebruinde leeuw, eh Herbert. Ik zie het op dezelfde manier, maar ik kan het niet zo veel beschrijven.

  6
  2
 • ... wacht en zie het dan van de band vallen, spannend!

  5
  1
 • Heel spannend! Zal NEVS de beurt weer aannemen? Koenigsegg is iets heel goeds, blijf alsjeblieft rapporteren!

  2
  3
 • Pingback:

 • Pingback:

 • Pingback:

Reacties zijn gesloten.