Koenigsegg AB vormt een strategische samenwerking met NEVS AB

Koenigsegg AB is een strategische samenwerking aangegaan met NEVS AB, waardoor parallelle voertuigmodellen kunnen worden ontwikkeld in iets hogere volumes met de nadruk op elektrificatie, evenals groeimogelijkheden in het hyperwagensegment.

Koenigsegg Regera
Koenigsegg Regera. Afbeelding: Koenigsegg

NEVS voert een kapitaalinjectie uit van EUR 150 miljoen, waarbij 20 procent minderheidsbelang neemt in het moederbedrijf van Koenigsegg. 150 procent in en uit 65 procent in termen van 35 procent in termen van eigen vermogen, technologielicenties en productontwerp.

Het partnerschap zal een reeds bestaande samenwerking tussen Koenigsegg en NEVS verdiepen, waardoor synergieën worden gecreëerd tussen hun geografische voetafdrukken, ervaringen en competenties.

Koenigsegg heeft al een voorname unieke marktpositie voor hyper auto's, en door de extra joint venture nevs en Koenigsegg zijn samen tot een product voor nieuwe en onontgonnen segment te ontwikkelen, gebruik te maken van beide bedrijven versterken.

Door nevs productiefaciliteiten in Trollhättan, Koenigsegg wil toegang tot extra mogelijkheden en profiteren van de uitgebreide automotive kennis in de regio, met behoud van hun centrum van uitmuntendheid in Ängelholm. Naast nevs capaciteit voor de productie in Trollhättan en China, nevs via haar grootaandeelhouder Evergrande, heeft een breed distributieplatform en kanalen door eigendom in een van China's largest auto retailers.

"Koenigsegg is baanbrekend en maakt gebruik van onze unieke technologie, onze staat van dienst en marktpositie om nieuwe producten te verkennen en ontwikkelen. Deze samenwerking streeft naar het creëren van de beste voorwaarden voor eigen vermogen in een versnelde groei op de markt voor hyperauto's, en om het mogelijk te maken samen met NEVS in te breken in een onaangesproken marktsegment. We kijken er naar uit om samen te werken met de NEVS om een ​​duurzame toekomst te ontwikkelen. "zegt Christian von Koenigsegg, oprichter en CEO van Koenigsegg.

Koenigsegg is een verleidelijk bedrijf dat geavanceerde auto's ontwikkelt met unieke technologie en een klantenbestand dat uniek is in zijn soort. Om onze investering in de Zweedse auto-industrie te kunnen uitbreiden. Koenigsegg op hun reis vooruit, iets waar we naar uitkijkenzegt Kai Johan Jiang, voorzitter van de raad van bestuur van NEVS AB.

22 gedachten over 'Koenigsegg AB vormt een strategische samenwerking met NEVS AB"

 • blanco

  Heel spannend! Zal NEVS de beurt weer aannemen? Koenigsegg is iets heel goeds, blijf alsjeblieft rapporteren!

  2
  3
 • blanco

  ... wacht maar af en zie hem van de lopende band tuimelen, spannend!

  5
  1
 • blanco

  Goed gebruinde leeuw, eh Herbert. Ik zie het op dezelfde manier, maar ik kan het niet zo veel beschrijven.

  6
  2
 • blanco

  Ik moest dat drie keer lezen om het enigszins te verwerken ...

  En toch is de visie erachter verre van duidelijk. Kai Johan Jiang is nu aandeelhouder van Koenigsegg. Het speelgeld komt uiteindelijk van Evergrande.
  De hooggeboren Christian von Koenigsegg vertelt over de versnelde groei in de hypermarkt, alsof dit een massamarkt was en hij Henry Ford was ...

  En omdat het helemaal nergens op slaat, richt je een joint venture op waaruit gegarandeerd (maar gegarandeerd) een onheilspellend product tevoorschijn komt dat we allemaal willen hebben (maar iets absoluuts). Een paar goed geboren ideeën en 150 miljoen van KJJ en dat is alles. Er komt iets groots aan dat de wereld zal veranderen ...

  Dit alles is slechts één rangeerterrein met veel wagons die worden overladen met miljoenen, zelfs miljarden, met wisselende eigendomsaandelen, met kastelen in de lucht en veel ijdelheid van de kant van de betrokkenen en die in hoog tempo worden verplaatst en teruggekoppeld. En dit alles tegen de achtergrond van een enorme dynamiek, ook in termen van politieke randvoorwaarden. De SAAB-thriller verbleekt in een kalmerende pil ...

  Wat komt eraan binnenkort?

  10
  1
  • blanco

   Super geformuleerd!

   Als Koenigsegg mee wilde werken aan technologische ontwikkelingen, zou Volvo dan geen betere partner zijn? Vooral met het nieuwe submerk Polestar zouden nieuwe wegen zijn ontstaan ​​...

   4
   1
   • blanco

    Ik weet het niet.

    Maar het zou spannend zijn om te weten wat de partners elkaar echt beloven?
    Dan zou je kunnen nadenken over de kansen om hun respectieve dromen te realiseren.
    Realistisch in een branche die al lang is gevormd door overnames, consolidatie en faillissementen. Een industrie die recentelijk voor haar patenten, ontwikkelingen en producten nauwelijks kan en mag vertrouwen op het politieke en sociale kader ...

    In dit verband wordt op zichzelf de twijfel aangegeven dat KJJ en CvK echt weten wat ze doen en waar ze zelf aan zijn begonnen. Tenzij ze het allemaal zien als een spel en een rangeerterrein voor (privé) bezittingen en passiva. Er is altijd iets te beleven, of het nu gaat om onroerend goed of auto's ...

    Misschien is de twee heb dit besproken met een paar whisky en sigaren elkaar en toen lachte om te slapen voor professionele medewerkers van de deal in dulcet en onschadelijk persberichten hebben geworpen?

    Deze bedrijfscriminaliteit wordt spannender.

    4
    1
    • blanco

     Ik zou een beetje terughoudender zijn met wilde speculatie! De verstoring van de auto-industrie is diepgaand. Er is hier iets aan het schuifelen. Wacht, leun achterover en kijk wat er gebeurt.

 • blanco

  Spannende ontwikkeling! Plots heeft NEVS geld en investeert het in aandelen in Koenigsegg. Ten slotte komt er beweging in het verhaal.

  2
  2
 • blanco

  Het is zeker interessant dat Koenigsegg blijkbaar de Trollhättan-fabriek met de deal mag gebruiken. Wat logisch is vanuit dat oogpunt. Tot nu toe dacht ik dat fabrikanten zoals Tesla of iets dergelijks zich hier zouden positioneren, maar NEVS had waarschijnlijk geen interesse om een ​​directe concurrent in de "hoofdfabriek" te laten produceren. De tweede vraag is wat voor auto's Koenigsegg dan gaat bouwen. Ik kan me nauwelijks voorstellen om deze "normale" auto's voor iedereen te bouwen.

  • blanco

   Mijn voorspelling: Allereerst is de fabriek in Koenigsegg in Tianjin van belang. Het opent de toegang tot de grootste markt voor luxe auto's ter wereld, Trollhättan staat alleen op punt 2 van de lijst.

   • blanco

    Misschien is er nog een ander onderwerp dat een voordeel voor Koenigsegg zou kunnen zijn. Misschien herinnert de een of de ander zich nog steeds de Freevalve-technologie die Koenigsegg heeft ontwikkeld voor klepregeling zonder nokkenas (sen). Behalve in zijn eigen motoren, is het, voor zover ik weet, nog steeds nergens gebruikt, maar is het waarschijnlijk in licentie gegeven aan Qoros.
    Wanneer voertuigen met deze technologie op de markt komen en hun betrouwbaarheid bewijzen, kan Koenigsegg eindelijk in staat zijn om de verwachte winst van de fondsen die in deze ontwikkeling terechtkomen, te verkrijgen door middel van verdere licenties.
    De toekomst zal uitwijzen hoe dit er daadwerkelijk uit zal zien, of het nu een Qoros is die is geassembleerd in Trollhättan, een NEVS Hybrid met een Qoros-motor of een Koenigsegg in het Porsche-segment.
    Onder bepaalde omstandigheden ziet Koenigsegg ook de mogelijkheid om een ​​deel van het toekomstige plan voor Saab te realiseren, dat hij destijds met zijn overnameplannen had gehad. Ongeacht de naam van het product, hij moet een markt voor een tweede Zweeds automerk gezien hebben, anders zou hij er nooit bij betrokken zijn geweest.

    • blanco

     Dit zijn interessante informatie en gedachten.

     Heel aannemelijk dat een christen von Koenigsegg misschien op zoek is naar meer en betaalbare modellen voor een groter marktsegment.

     Het lijkt mij dat de hele auto-industrie en het gemotoriseerd individueel vervoer met omwentelingen te maken hebben die vergelijkbaar zijn met die van de scheepvaart kort na de eeuwwisseling. Toen, zelfs ver na 1900, legden conservatieve reders nog volle schepen van meer dan 100 meter lengte aan en lieten die met absurd grote bemanningen onder zeil. De "moderne" stoom (expansiemachines) was nog niet vertrouwd. Andere tijdgenoten waren twee of drie stappen verder. Stoommachines (laat staan ​​vierkante zeilen) werden niet langer als vooruitstrevend of zelfs maar eigentijds beschouwd. Ze vertrouwden al op motoren of zelfs turbines ...

     Zoals Hans S. al schreef: “De vraag is en blijft; zit er iemand op zo'n product en op zo'n samenwerking te wachten?"

     Dat hangt natuurlijk af van het product. Maar in toenemende mate ook vanuit de politiek vastgestelde en dagelijks veranderende randvoorwaarden. Moeilijke wateren ...

 • blanco

  De vraag is en blijft; is er iemand die wacht op een dergelijk product en op een dergelijke samenwerking?
  Ik denk het bijna niet.
  De trein is gewoon bergafwaarts en niet inhalen. Er zijn te veel fouten gemaakt in de afgelopen 7-8-jaren. want dat zou geen effect hebben.

  • blanco

   De vraag is aan welk product we het hebben? Toegang tot delen van de Koenigsegg-technologie biedt volledig nieuwe opties. Het hangt af van wat Evergrande-NEVS ervan maakt.

 • blanco

  Dus Koenigsegg krijgt 150 miljoen en kan de fabriek (of wat er nog is) in Trollhättan gebruiken. Dat zou een meer realistische kans zijn op nieuwe auto's "made by Trolls". Maar zal voor mij waarschijnlijk te duur zijn.

  1
  2
 • blanco

  Geweldig ding ... ik ben een beetje sprakeloos! Laatst was meneer Koenigsegg in de garage van Jay Leno ... (ongeveer 4 maanden geleden) Ik vroeg me af of zo'n combinatie mogelijk is, ja en nu dit bericht.
  Steven Wade schreef het bericht op Koenigsegg's blog ... een gekke combinatie van alles.

  2
  2
 • blanco

  Joint ventures, nieuwe financiers of nieuwe constructies maar geleverd door NEVS zijn niets jaren geleden.
  Misschien is het op een gegeven moment genoeg voor een slechte film.

  6
  2
 • blanco

  Hopelijk verdwijnt Koenigsegg niet in China en verschijnt daar weer als "drakenracer"! Wellicht wordt dit ook een testvoertuig voor de alternatieve aandrijving: waterstof! Ik ben helemaal niet overtuigd van elektrische voertuigen, maar waterstofaandrijving zou interessant zijn! Ik wacht nog 5-6 jaar, dan is het mijn 9-3er
  15 jaar oude u. heeft dan veel meer als 250.000 km erop, kijk dan.

  12
  1
  • blanco

   Wat voor waterstofaandrijving bedoel je?
   Raketmotor, verbrandingsmotor of brandstofcel?

   Voor zover ik weet, is de laatste energetisch de goedkoopste. Als het een conventionele verbrander zou zijn, zouden de thermische verliezen en de (lage) efficiëntie zijn zoals bij de huidige motoren. Waterstof en elektrische voertuigen sluiten elkaar niet uit. Integendeel.

   Ik ben ook niet overtuigd van de huidige staat van elektrische voertuigen. En ik zou een groot aantal problemen op ons af zien komen als deze technologie met al zijn onopgeloste vragen wettelijk zou worden voorgeschreven ...

   Stelt u zich eens een e-tankstation op de autobaan tijdens de feestdagen voor. Om zelfs maar één van de tegenwoordig beschikbare benzinepompen (ongeveer 12 per tank) te vervangen, zouden vanwege de laadtijden ongeveer 20 laadstations nodig zijn. Dus 240 voor een normaal tankstation langs de snelweg. En alleen dan "slechts" 240 en evenveel parkeerplaatsen als iedereen binnen een uur snel zijn auto kan opladen en daarmee de levensduur van de dure accu's aanzienlijk verkort...

   Anders heb je 480- of zelfs 960-oplaadpunten en parkeerplaatsen nodig om een ​​van de snelwegen van vandaag te vervangen. Voor de drukte die zich daar zou verzamelen en wachten op de laadtijd, zou het aanbiedingen nodig hebben. Bij gemiddelde 3-inzittenden en 0,1-honden per voertuig dus voor 1.440 naar 2.880-mensen en alleen 50 voor 100-honden. Elk tankstation zou in de toekomst de omvang en infrastructuur van een klein stadje moeten hebben. Madness. Pure gekte!

   Waterstof zou eigenlijk kunnen worden bijgetankt - in tegenstelling tot elektriciteit. Maar ook voor brandstofcellen. En vanwege het hogere rendement zou ik (met hetzelfde aantal) hiermee zelfs nog veel verder dan met een raketmotor of een verbrandingsmotor.

   Ik ben een benzinekop en ik hou van het geluid. Maar met een energiezuinig elektrisch voertuig dat kan worden bijgetankt (zoals de brandstofcel), zou ik echt vrienden kunnen maken.

   Helaas gaan we momenteel op weg naar de urenlange onderbreking van aankomst en vertrek en richting kunstmatig gedwongen kleine steden. Met enige moeite kon ik de energie- en milieubalans van deze waanzin inschatten, maar met het toch al voorspelbare resultaat in mijn hoofd kon ik vandaag niet goed meer slapen. Dus ik laat het ...

   11

Reacties zijn gesloten.