Studies van NEVS (en hun geschiedenis)

Een week geleden publiceerde NEVS foto's van twee onderzoeken op een Instagram-account. Ze gingen de wereld rond en trokken de aandacht. Een geslaagde verhuizing, maar helaas bleef het onduidelijk wat er op de foto's te zien was. Omdat ze daar in Zweden over zwegen.

NEVS-kleimodel

Waarschijnlijk niet toevallig, want het ging minder om informatie dan om het verspreiden van een positieve sfeer van optimisme met de inzending van Evergrande. De foto's werden getoond op blogs en in forums, maar niet hier. Omdat ik alleen geïnteresseerd was in het verhaal erachter. De onthouding op saabblog.net lijkt niet iedereen leuk te hebben gevonden. In de daaropvolgende dagen werden pogingen ondernomen om de foto's regelmatig te koppelen aan Zweedse IP en om overeenkomstige opmerkingen over een Saab-comeback te communiceren.

Wat laten de twee onderzoeken van NEVS zien? Je kunt jezelf redden in de stablebacka, de jaren hebben geleerd. Samen met een vriend waagde ik me aan de interpretatie en vond een coherent antwoord. De chronologie van de tekening en de kenmerken van de sedan verwijzen daarnaar D1-project. Met de bedoeling om elektrische auto's te kunnen verkopen aan de Chinese mobiliteitsaanbieder DiDi, werkten ze vanaf januari 2018 ongeveer 3 maanden aan dit project in Trollhättan. Toen gaf DiDi het aan CHJ Automotive toeslag, het project is beëindigd.

Saab Design in de NEVS-studies?

De sedan, met verlengde wielbasis, voldoet aan de eisen van de Chinese overheid voor gebruik in het personenvervoer. Gebaseerd op het vertrouwde platform van de 9-3 elektrische auto, is dit een evolutie van bestaande componenten. Zelfs de SUV met de code L113 spreekt voor deze theorie en is gebaseerd op het bekende platform.

Beide foto's tonen geluidsmodellen die alleen het buitenontwerp weergeven zonder technologie en interieur. Een mogelijke productie zou in 12 tot 24 maanden, of minder, te realiseren zijn. De ontwikkeltijden voor elektrische auto's nemen snel af. Doet de ontwerpsuggestie iemand aan Saab herinneren? Sommige lezers zien misschien Saab-echo's, ik kan ze niet vinden.

De sedan draagt ​​de huidige Aziatische automodellen. Toyota speelt ook in nieuwe modellen met functies zoals het dak dat over de C-stijl wordt getrokken. De ontwerpers van NEVS bevinden zich dus in goed gezelschap. De sedan toont tenminste het meest interessante en vooruitstrevende ontwerpvoorstel van de NEVS-studio's tot nu toe.

In de samenvatting laten de twee kleimodellen geen actueel werk zien, maar komen ze uit een afgerond project. De mogelijke productie ervan is daarom twijfelachtig, maar veel in Trollhättan moet op de proef worden gesteld met de overname door Evergrande. De komende maanden zal blijken wat de nieuwe hoofdaandeelhouder in de toekomst met het bedrijf gaat doen.

Evergrande koopt batterijfabriek

Op de 31. Januari is het laatste aflevering voor overname en Evergrande blijft een samenhangende koers voorstellen. Na zijn toetreding tot een van de grootste autodealers in China en de oprichting van een bedrijf voor laadtechnologie, sluit de cirkel. Evergrande doet wat onmisbaar is als je op lange termijn wil slagen met elektrische auto's. Het bedrijf nam de meerderheid de aandelen in de Shanghai CENAT New Energy Ltd. Het bedrijf heeft vier locaties voor de productie van lithium-ionbatterijen. In 2018 was CENAT het nummer 10 in China wat betreft geïnstalleerde batterijcapaciteit.

Dit is waarschijnlijk niet enthousiast over de vorige partner van NEVS, CATL. Het is mogelijk dat de start van de productie van de 9-3 EV verder wordt vertraagd door de op handen zijnde verandering van leverancier.

7 gedachten over 'Studies van NEVS (en hun geschiedenis)"

 • Hartelijk dank voor het melden van NEVS. Hoewel ik nooit vrienden kunnen maken, zodat me, je bent altijd een deel van het merk Saab, en nevs mag ooit auto's weer op te bouwen, dan zijn deze auto's zijn waarschijnlijk meer DNA van SAAB hebben vanaf nevs.

  Ik denk ook dat in de auto's maar nog steeds het verleden van SAAB herkent. Ook al heeft NEVS de modellen veel veranderd.

 • Ik bedank je ook voor de informatie over NEVS, een beetje Saab is tenslotte nog te herkennen op de SUV. De spiegels, de zwarte A-stijl en deurgrepen

 • Hi,

  geweldige berichten, heel erg bedankt. Onderwerp SAAB-genen van de gepresenteerde modellen: de tekening van de sedan en het kleimodel zijn met een licht gebogen voorruit en in het geval van de tekening met een schaalkap misschien het dichtst. De passagierscel doet een beetje denken aan de “huidige SAAB 93”. Bij de SUV zijn het waarschijnlijk alleen de SAAB-deurgrepen; verder vrij vierkant, de doos. Ik verwacht momenteel niets van NEVS dat binnenkort in onze straten zal worden gevonden en misschien zoiets als SAAB-genen zal laten zien. NEVS kan mogelijk niet aan mijn verwachtingen voldoen. Maar er lijkt in ieder geval iets te bewegen en ik beoordeel de deelname / medewerking van Königsegg zeker positief. Is een oude vriend 🙂

  Welnu, de 31.01. is een belangrijke dag en misschien gebeurt er uiteindelijk wat we allemaal hadden verwacht; een belegger met veronderstelde potentie houdt zijn woord. Dan zou het kunnen doorgaan. Een sprankje hoop? Een of andere manier ja.

  Groeten van de Erik

 • Bedankt voor de info. Geef Jörg gelijk, de schets van de zijkant, vooral de staart die ik interessant vind, dan een continue strook licht! Ik hou niet van de voorkant. Toch een leuke bijdrage

 • SUV is sowieso geen probleem voor mij ..., en met de Limo sta ik in de zij. Bekijk te veel rimpels ...
  Ik ben op die leeftijd, want ik wil geen extra rimpels kopen! 😉
  Duidelijk SAAB-Line is anders!
  Dank aan het auteursteam voor dit Nevs-artikel. Ik wacht op de 31.1.19 (?) Om te kijken of het saldo verschuldigd is. Dan zullen wij / ik doorgaan.

 • Ik denk dat er nog steeds Saabgene is in uiterlijk. De zijruiten in het perspectief van het witte model hebben nog steeds dit Saab-blok, cf. 9-4x. Maar misschien zie ik er ook welwillend uit met een roze Saab-bril….
  Bedankt voor dit bericht.

  2
  1
 • Goed geschreven.

  Ik vind het erg leuk dat de NEVZ-interesse van de resterende NEVZ-geïnteresseerden binnen het lezerspubliek van deze blog nog steeds wordt gediend. En dat dit gebeurt met kritische afstand en emotioneel neutraal. En ik weet dat dit een bepaalde hoeveelheid werk met zich meebrengt ...

  Uw eigen tijd en intellect voor een artikel over een bepaald onderwerp kan aanzienlijk worden verminderd als u de intenties van de (NEVZ) PR-afdeling volgt of kopieert van andere “volgers”.

  De standaard en claim van deze blog is echter kennelijk een hogere. Bedankt voor dat!

  PS
  Soms wens ik dat de dwangarbeider in D zijn opdracht net zo serieus zou nemen als dit blog zijn onderwerpen en lezers doet. Het zou een journalistieke vooruitgang worden en zou de 4 zijn. Geweld in de staat (laten we het de informant of de media noemen) is heel goed om hun eigen normen te meten met die van deze blog.

  PS II
  Ik kan niets anders bedenken over de kleimodellen en het vorige artikel ...

Reacties zijn gesloten.