Studies van NEVS (en hun geschiedenis)

Een week geleden publiceerde NEVS foto's van twee studies op een Instagrama-account. Ze gingen de wereld rond en trokken aandacht. Een succesvolle zet, maar helaas bleef het onduidelijk wat er op de foto's te zien was. Omdat dat stil was in Zweden.

NEVS-kleimodel

Waarschijnlijk niet toevallig, omdat het niet zozeer om informatie ging, maar om het verspreiden van een positieve geest van optimisme met de komst van Evergrande. De foto's werden getoond op blogs en in forums, maar niet hier. Omdat ik alleen maar geïnteresseerd was in het verhaal erachter. De onthouding op saabblog.net lijkt niet iedereen tevreden te hebben. In de dagen erna probeerden ze regelmatig met het Zweedse IP-adres in verband te brengen met de foto's en om passende opmerkingen over een Saab-comeback te delen.

Wat laten de twee onderzoeken van NEVS zien? Je kunt jezelf redden in de stablebacka, de jaren hebben geleerd. Samen met een vriend waagde ik me aan de interpretatie en vond een coherent antwoord. De chronologie van de tekening en de kenmerken van de sedan verwijzen daarnaar D1-project, Met de intentie om DiDi elektrische auto's te verkopen aan de Chinese mobiliteitsdienstverlener, werkt Trollhättan al sinds januari met 2018-maanden aan 3. Toen gaf DiDi CHJ Automotive het toeslag, het project is beëindigd.

Saab Design in de NEVS-studies?

De sedan, met verlengde wielbasis, voldoet aan de eisen van de Chinese overheid voor gebruik in het personenvervoer. Gebaseerd op het vertrouwde platform van de 9-3 elektrische auto, is dit een evolutie van bestaande componenten. Zelfs de SUV met de code L113 spreekt voor deze theorie en is gebaseerd op het bekende platform.

Beide foto's tonen geluidsmodellen die alleen het buitenontwerp weergeven zonder technologie en interieur. Een mogelijke productie zou in 12 tot 24 maanden, of minder, te realiseren zijn. De ontwikkeltijden voor elektrische auto's nemen snel af. Doet de ontwerpsuggestie iemand aan Saab herinneren? Sommige lezers zien misschien Saab-echo's, ik kan ze niet vinden.

De sedan draagt ​​de huidige Aziatische automodellen. Toyota speelt ook in nieuwe modellen met functies zoals het dak dat over de C-stijl wordt getrokken. De ontwerpers van NEVS bevinden zich dus in goed gezelschap. De sedan toont tenminste het meest interessante en vooruitstrevende ontwerpvoorstel van de NEVS-studio's tot nu toe.

In de samenvatting tonen de twee kleimodellen geen echt werk, maar zijn ze afkomstig van een voltooid project. Hun mogelijke productie is daarom twijfelachtig, maar veel in Trollhättan zou moeten zijn met de overname door Evergrande op de proefbank. Wat de nieuwe grootaandeelhouder in de toekomst gaat doen, zal in de komende maanden worden getoond.

Evergrande koopt batterijfabriek

Op de 31. Januari is het laatste aflevering voor overname en Evergrande blijft een samenhangende koers voorstellen. Na zijn toetreding tot een van de grootste autodealers in China en de oprichting van een bedrijf voor laadtechnologie, sluit de cirkel. Evergrande doet wat onmisbaar is als je op lange termijn wil slagen met elektrische auto's. Het bedrijf nam de meerderheid de aandelen in de Shanghai CENAT New Energy Ltd. Het bedrijf heeft vier locaties voor de productie van lithium-ionbatterijen. In 2018 was CENAT het nummer 10 in China wat betreft geïnstalleerde batterijcapaciteit.

Dit is waarschijnlijk niet enthousiast over de vorige partner van NEVS, CATL. Het is mogelijk dat de start van de productie van de 9-3 EV verder wordt vertraagd door de op handen zijnde verandering van leverancier.

7-gedachten ook "Studies van NEVS (en hun geschiedenis)"

 • Goed geschreven.

  Ik ben erg blij dat de NEVZ-interesse van de overgebleven NEVZ-Interssenten binnen het lezerspubliek van deze blog nog steeds wordt gediend. En dat dit gebeurt met een kritische afstand en emotioneel neutraal. En ik weet dat dit wordt geassocieerd met een bepaalde hoeveelheid werk ...

  De private investering van tijd en intellect voor een artikel over de bepaald onderwerp kan aanzienlijk worden verminderd als je gewoon volgen de intenties van (NEVZ-) PR afdeling of zou off van andere "volgelingen" te schrijven.

  De standaard en claim van deze blog is echter kennelijk een hogere. Bedankt voor dat!

  PS
  Soms wens ik dat de dwangarbeider in D zijn opdracht net zo serieus zou nemen als dit blog zijn onderwerpen en lezers doet. Het zou een journalistieke vooruitgang worden en zou de 4 zijn. Geweld in de staat (laten we het de informant of de media noemen) is heel goed om hun eigen normen te meten met die van deze blog.

  PS II
  Ik kan niet eens denken aan de kleimodellen en het bovenstaande artikel ...

 • Ik denk dat er nog steeds Saab-genen voorkomen in het uiterlijk. De zijruiten in het vastgelegde perspectief van het witte model hebben al dit saab-blok, cf. 9-4x. Maar misschien zie ik er zo goed uit met een roze Saabbrille erop ....
  Bedankt voor dit bericht.

  2
  1
 • SUV is eh'an topic with me ..., en de limo ben ik in de seitl. Bekijk te veel rimpels ...
  Ik ben op die leeftijd, want ik wil geen extra rimpels kopen! 😉
  Duidelijk SAAB-Line is anders!
  Dank aan het auteursteam voor dit Nevs-artikel. Ik wacht op de 31.1.19 (?) Om te kijken of het saldo verschuldigd is. Dan zullen wij / ik doorgaan.

 • Bedankt voor de info. Geef Jörg gelijk, de schets van de zijkant, vooral de staart die ik interessant vind, dan een continue strook licht! Ik hou niet van de voorkant. Toch een leuke bijdrage

 • Hi,

  geweldige berichten, bedankt. Thema SAAB-genen van de gepresenteerde modellen: de tekening van de sedan en het kleimodel zijn met een licht gebogen voorruit en in het geval van de tekening met schaalafdekking misschien het dichtst bij. Het passagierscompartiment doet een beetje denken aan de "huidige SAAB 93". In de SUV zijn het waarschijnlijk alleen de SAAB-deurknoppen; anders vrij vierkant, de doos. Ik verwacht helemaal niets van NEVS dat binnenkort op straat zal zijn en misschien iets als SAAB-genen zal laten zien. Mijn verwachtingen worden misschien niet gehaald door NEVS. Maar per slot van rekening lijkt er iets te bewegen en de toetreding / samenwerking van Königsegg vind ik in elk geval positief. Is een oude bekende 🙂

  Welnu, de 31.01. is een belangrijke dag en misschien gebeurt er uiteindelijk wat we allemaal hadden verwacht; een belegger met veronderstelde potentie houdt zijn woord. Dan zou het kunnen doorgaan. Een sprankje hoop? Een of andere manier ja.

  Groeten van de Erik

 • Ik bedank je ook voor de informatie over NEVS, een beetje Saab is tenslotte nog te herkennen op de SUV. De spiegels, de zwarte A-stijl en deurgrepen

 • Hartelijk dank voor het melden van NEVS. Hoewel ik nooit vrienden kunnen maken, zodat me, je bent altijd een deel van het merk Saab, en nevs mag ooit auto's weer op te bouwen, dan zijn deze auto's zijn waarschijnlijk meer DNA van SAAB hebben vanaf nevs.

  Ik denk ook dat in de auto's maar nog steeds het verleden van SAAB herkent. Ook al heeft NEVS de modellen veel veranderd.

Reacties zijn gesloten.