Evergrande - Hoop voor Trollhättan?

Nu dromen ze weer in Zweden. De hoop op een autoproductie in Trollhättan is omgekeerd. Na de toetreding van Evergrande Health Industry Group Limited bij NEVS, wat niets meer is dan een overname. Evergrande bezit nu 51% van de aandelen en vertegenwoordigt de meerderheid op het bord.

Evergrande - nieuwe kans voor Trollhättan

930 miljoen US dollar (818 miljoen €) wordt verrekend in twee tranches. De eerste Betaling meer dan 430 miljoen Amerikaanse dollars was op 15. In januari komt de rest naar de 31.01.2019. NEVS wordt dus gewaardeerd op ongeveer 1.6 miljard €. Is het bedrijf dit bedrag waard?

Ja, zegt een vriend die dichter bij de auto-industrie staat dan ik. Aan de positieve kant is er de fabriek in Tianjin, die bijna klaar zou moeten zijn. De productie- en verkooplicenties en een elektrische auto, die in ieder geval dicht bij de productiecapaciteit ligt. Ook het onroerend goed in Zweden, met een ontwikkelingscentrum en een niet meer productieve autofabriek. Bovendien zou er de aangekondigde fabriek in Shanghai zijn; de status is echter onduidelijk.

Wie is Evergrande?

Oprichter Hui Ka Yan (ook wel Xu Jiayin genoemd) wordt beschouwd als een van de rijkste mensen in China, en Evergrande wordt beschouwd als de op een na grootste vastgoedontwikkelaar. Ongeveer 7 miljoen Chinezen wonen in de 30 miljoen appartementen van het bedrijf. Bij Evergrande werken 140.000 mensen. Het bedrijf is succesvol, maar haalt ook de krantenkoppen. De Evergrande Group heeft zware schulden. Volgens informatie van SvD Verwacht wordt dat 94 miljard aan verplichtingen is aangegaan. Tricky: De helft van de schuld heeft een kortlopend karakter en moet binnen de komende 12 maanden worden geherfinancierd.

Dat raakt Evergrande in een slechte fase. De Chinese vastgoedmarkt bevindt zich in ijzige omstandigheden en de grote spelers lijden onder hoge schulden. In deze omgeving wordt het voor de groep steeds moeilijker om nieuw kapitaal op te halen. Het bedrijf betaalt daarom hoge risicopremies, omdat 2018 13.75% rente betaalt op 5-geclassificeerde obligaties.

In oktober 2018 vestigde Evergrande de aandacht met een ongebruikelijke stap. Oprichter Xu Jiayin moest $ 1,8 miljard kopen van een nieuwe obligatie van $ 1 miljard teken jezelf, om verdere financiering van de groep te verzekeren.

De cijfers klinken de Europese oren desastreus in de oren en er ontstaan ​​twijfels. We hebben echter geleerd dat China volgens zijn eigen wetten speelt. Naast feiten zijn het nut voor het systeem, netwerken met de machthebbers en toegang tot geheime financiering door overheidsinstanties minstens zo belangrijk. En wat waarschijnlijk geldt voor Evergrande is wat over de hele wereld geldt: "too big to fail".

De Evergrande Group staat zowel voor spectaculaire investeringen als voor het spontaan terugtrekken uit investeringen. In 2015 startte de groep een investering van $ 12 miljard in zonne-energiecentrales in China. Maar eindigde hun engagement abrupt - met de verwijzing naar een veranderde marktomgeving.

Evergrande duwt de auto-industrie

De meest spectaculaire sloop tot nu toe was de investering in Faraday Future, In het absolute luxueuze e-carsegment wilde Evergrande 700 miljoenen dollars investeren, maar trok de verbintenis geheel onverwachts in. Sindsdien pleiten partijen voor de rechtbank. Het gaat over de diefstal van intellectueel eigendom, de vermeende geplande koude overname van het Amerikaanse bedrijf FF door Chinezen. En FF wil Evergrande tot de beloofde investering dwingen. Het project zelf is in eerste instantie gemaakt van ijs.

De investering in FF was een van de bouwstenen van de in 2018 aangekondigde diversificatiestrategie van de Evergrande Group. Op 23 september 2018 kondigde het bedrijf de strategische samenwerking aan met de Guanghui Group, een van de grootste autodealers van het land. Guanghui zal naar verwachting jaarlijks 6 miljoen nieuwe auto's verkopen. Evergande is sindsdien de op een na grootste aandeelhouder van de Guanghui Group geworden.

Op de 17. Februari, kort na de overname van NEVS, heeft de Evergrande High Technology Group ook de 2 aangekondigd. Januari vond plaats Stichting de Evergrande Smart Charging Technology. Een bedrijf dat laadtechnologie ontwikkelt om laadinfrastructuur voor elektrische auto's te bouwen. Strategische diversificatie wordt krachtig nagestreefd.

De twee investeringen in Faraday Future en NEVS AB kunnen niet anders zijn. Farday is verankerd in het prestigieuze en winstgevende luxesegment. NEVS wil de vlootactiviteiten veel lagere inkomsten bieden. Het futuristische FF91 is een zichtbaar conservatiever concept voor elektrische auto's van NEVS.

Het roept de vraag op waar NEVS voor staat en wat Evergrande wil zien in NEVS? Achteraf gezien is het profiel van NEVS wazig. Je wilde al zoveel zijn. Van de opvolger van Saab tot Tesla Jäger, contractproducent, hardwareleverancier tot wereldwijde aanbieder van duurzame mobiliteit.

Hoop voor Trollhattan?

In de Zweedse media dromen ze nu weer van een productie in Trollhättan. Het zou voor 2020 mogelijk moeten zijn, lees je. Maar de fabriek in Stallbacka werd geplunderd en onderdelen werden naar Tianjin verscheept. Er zouden grote investeringen nodig zijn en de vraag rijst wat men in het tijdperk van Industrie 4.0 nu echt met de historische muren moet doen. De fabriek was ooit de modernste in het GM-netwerk. Maar dat was ruim 10-15 jaar geleden en vandaag niet meer relevant.

Tijden kunnen beter worden voor NEVS AB. Voor het eerst sinds lange tijd is er de ontbrekende duidelijke aandeelhoudersstructuur met een gewone meerderheid. Evergrande heeft de leiding, oprichter Kai Johan Jiang is vanaf nu alleen op de tweede rij. Dit kan processen versnellen, nuttig zijn voor targeting en tot slot een goed gedefinieerd profiel.

300 miljoen Amerikaanse dollars zouden al door Evergrande zijn overgedragen. De groep heeft zich gecommitteerd aan nog eens een miljard. De liquiditeitscrisis is voorbij, maar niet de crisis in de stablebacka. Het vertrek van de Hoofd van de ontwikkeling en andere serviceproviders in de afgelopen weken kunnen worden gezien in de context van de overname door Evergrande. NEVS-oprichter Kai Johan Jiang heeft de afgelopen week toezicht gehouden op de lonen en salarissen 3% verhoogd, Als een teken dat de crisis nu voorbij is. Is dat genoeg?

Alles is mogelijk. Niets is zeker.

De gevolgen van de overname van NEVS AB door Evergrande en Xu Jiayin zijn moeilijk te beoordelen. Voor ons Europees begrip spreken verschillende feiten zich tegen. Ons westerse onbegrip voor China en de regels van het systeem spelen hier zeker een rol. Het is misschien niet verkeerd om een ​​paar jaar geleden nog een overname te herinneren.

Op de 28. Maart 2010, een zekere Mr. Li Shufu kocht het Volvo-merk van Ford en kreeg in die tijd weinig kans in Zweden. Hij was een schone lei, zijn achtergrond werd als twijfelachtig beschouwd. Hij werd verondersteld onaangetast te zijn, onbegrijpelijk voor Zweden en voor het merk.

De naar verluidt niet rijke heer Li Shufu heeft sindsdien ongeveer 13 miljard dollar in Göteborg geïnvesteerd. Tegenwoordig is de Geely Group de meest succesvolle autofabrikant in China en met de hoogste groeicijfers wereldwijd. Volvo heeft nieuwe kracht verworven met Chinees geld, London Taxi, Lotus, Proton, Lynk & Co en 9.7% van Mercedes behoren ook 9 jaar later tot het imperium van Li Shufu.

Het is afwachten wat de tijd brengt. De komende weken, maanden, jaren. Voor NEVS, Evergrande en Trollhättan is alles mogelijk. Niets is veilig.

31 gedachten over 'Evergrande - Hoop voor Trollhättan?"

 • blanco

  Ik heb zojuist het bericht gelezen dat de Zweedse staat diesel- en benzinemotoren vanaf 2030 zal verbieden, d.w.z. vanaf 2030 zullen er in Zweden geen verbrandingsmotoren meer worden verkocht. Betekenis voor NEVS ?? Het is sowieso een Chinees bedrijf. De technologieoverdracht, die voortdurend plaatsvindt van Eurooa naar China - een staat die zich niet houdt aan internationale overeenkomsten, buitenlandse intellectuele eigendommen en eigendomsrechten negeert, mensenrechten negeert, geen vrijheid van meningsuiting of persvrijheid kent, de slechtste werkomstandigheden tolereert zoals in het kapitalisme van Manchester, enz. - in diverse Industrieën die plaatsvinden is een ramp!

  • blanco

   Ik moest dat eerst verteren. Ik ken het bericht (nog) niet, maar als je het schrijft, zal het waar zijn. De beslissing is ook niet zonder rolmodellen ...

   Denemarken en Noorwegen hebben echter geen eigen autofabrikanten. Maar is Zweden met zijn anderhalf Chinezen tegenwoordig nog zo veel anders? Moeten de Zweden het doen?

   Als je ergens op een onverharde weg ergens midden in de bosbessen en voorbij het huis en de hoofdstraat blijft, haal je gewoon de bus uit de kofferbak en giet wat elektriciteit in de batterij!

   En de jager sleept graag een kofferbak voor het speelbord en een bak voor zijn hond 10 tot 20 kilometer van zijn huis door het land (kortste route) naar de volgende autodeelplaats. Daar wacht hem een ​​NEVZ, die eigenlijk te klein is, te weinig bodemvrijheid en te weinig kwaliteit van de vierwielaandrijving ...

   Zweden 2030.

   Politiek en realiteit hebben elkaar niet alleen vervreemd in D.

   • blanco

    Ja helaas! En helemaal gek. Ik ontving het rapport gisteren via een nieuwsbrief van Xing die doorstuurde naar een artikel in de wereld (anders niet mijn favoriete informatiebron). Helaas zal het waar zijn. Het is te hopen dat er tegen 2030 een aantal dingen zullen veranderen en dat de verantwoordelijken eindelijk de rampzalige CO2-balans bij de productie van e-auto's zullen herkennen en ernaar zullen handelen. Zweden was op de goede weg met ethanol uit afval - het kan niet milieuvriendelijker zijn! En als hybride zou geweldig zijn geweest. En hoe zit het met waterstof? Dan ook verboden? Waarom gebeurt er zo weinig in deze richting? Ik denk dat er in HH drie benzinestations zijn. Mijn man moet dit jaar een nieuwe auto kopen en heeft al met het idee gespeeld. Maar is alles erg onzeker: tankstationnetwerk, prijsontwikkeling, inruilwaarde?

    • blanco

     Je overweldigt me. Waterstof (voor verbrandingsmotoren, brandstofcellen of als lokaal energieopslagapparaat [bijv. Voor overtollige elektriciteit uit windenergie]) is een groot en apart onderwerp ...

     "Volledig gek" is een redelijk goed idee. De politiek verandert in blinde actie, waardoor consumenten, markten en wetenschappers perplex en onrustig worden. Dit is geen verandering van het energiebeleid, maar de perfecte chaos ...

     PS
     Behalve misschien in Frankrijk. Misschien moet je daarheen emigreren? Eet goed, drink zo nu en dan een glas wijn, vul met de SAAB ethanol en laat de rest van Europa aan zichzelf over ...

     3
     1
 • blanco

  Met betrekking tot het NEVS-artikel lees ik graag de Saabblog, maar ik sla het NEVS-artikel min of meer over, het gaat over Saab, ik lees heel zorgvuldig dat elke Saab-informatie die ik belangrijk vind belangrijk is. Zelfs als ik geen 9000 heb, is de kans dat ik uiteindelijk een 9000 bestuur veel groter dan wanneer ik een Nevs Saab bestuur.

  • blanco

   Ik voel me op dezelfde manier! Ik snuffel gewoon over NEVS-artikelen omdat ik vind dat NEVS helemaal niets met Saab te maken heeft, of wat we leuk vinden aan deze fijne en speciale auto's. Voor mij heeft het hele ding meer het karakter van Leichenfledderei. Natuurlijk begrijp ik de hoop dat Saab- of de Saab-genen misschien niet helemaal dood zijn - in die zin dat er misschien een toekomst is. Dat is een leuk idee, maar naar mijn mening (althans voorlopig) pure illusie. Maar zoals je weet, sterft de hoop als laatste ...

   Toch ben ik Tom dankbaar dat hij ons altijd op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot NEVS. In het verleden, en natuurlijk na het faillissement, heb ik altijd aan de verschillende investeerders gedacht, nu is het nog steeds aan de gang. Maar vooral dankzij de gedetailleerde informatie en ook de diverse opmerkingen hier op de blog (Ik behoor tot de nieuw hier, hebben de blog die wordt "ontdekt" tot het voorjaar 2018, lees sindsdien maar met enthousiasme elke post) ik tot de conclusie zijn gekomen dat wat we bedoelen met Saab heeft helaas geen toekomst vandaag. Er zijn (op basis van de huidige toestand, niet de redenen die hebben geleid tot een faillissement) zo veel obstakels: de kloof in diverse houders van octrooien, de uiteindelijke afvoer van know-how, de laatste uittocht van ontwerpers, ontwikkelaars en anderen die voor dat bepaalde iets en een aantal andere Saab stond, de vermindering van Stallbacka, de bloei van Volvo als gevolg van het faillissement van Saab (personeel, expertise en een groot deel van alle gevallen van de Zweedse Käuferkreies kunnen zijn genomen), etc., etc .. en natuurlijk de Timing die definitief elke interesse van de Zweedse staat of investeerders had moeten vernietigen. Dood is dood.

   Van de intellectuele erfenis en de ideeën die toen al extreem vooruitstrevend waren, zou er vandaag nog veel over te nemen of verder te ontwikkelen zijn, bijvoorbeeld de BioPower Hybrid, de E-Cabrio, enz. Triest, triest, triest ...

   Maar wie weet - misschien komt er uiteindelijk, mogelijk na jaren, een nieuwe start onder de (gekochte) naam Saab, evenals andere namen van dode auto's tot leven, sommige met interessante resultaten, soms gewoon verschrikkelijk. Het valt nog te bezien of dat iets is waar voormalige Saab-vrienden zich mee konden identificeren. Dat het hoe dan ook iets anders zal zijn - en moet zijn - naar mijn mening gezien de toch al verstreken tijd. Misschien is dit ook een kans: De hele auto-industrie wordt geconfronteerd met ingrijpende veranderingen en nieuwe manier van denken (Motor, automatisch rijden, enz.), Zodat ze niet langer kon er toch gaan waar je bijna een decennium geleden gebleven was.

   • blanco

    E 85 / uw vraag

    Nee, bij mijn weten is er geen enkele tank in D die nog steeds E 85 biedt. Als er nog een was, zou de liter om fiscale redenen ongeveer net zo duur zijn als een liter gas, omdat onze wetgever het heeft beslist en gecontroleerd. Namelijk de volledige belasting op minerale oliën op een tot 85% hernieuwbare en biologische energiebron te verhogen.

    Daarom is E 85 bijna overal verdwenen, net als op een deadline.

    • blanco

     Bedankt voor de info! Ik had gedacht of gehoopt dat de toen nog belastingvoordeel gekochte restanten vervolgens zouden worden doorverkocht, dus van het tanken. Maar het is al te lang geleden dat er ergens zo'n rustplaats zou kunnen zijn.

     • blanco

      Ja dat is zo. Resterende voorraden zijn al lang uitverkocht en de tanks en dispensers zijn snel verplaatst en weer gevuld ...

      De vraag in D was groter, zelfs op de beste E85-tijden dan de aanbieding, of omdat het raster dichtbij genoeg zou zijn geweest.

      D heeft misschien niet zonder reden en niet ten onrechte zijn internationaal erkende rol als pionier op het gebied van klimaatbescherming opgegeven? SAAB was zeker niet het enige merk dat ik op de E85-pilaren zag ...

      Wat je herhaaldelijk meldt over F (bedankt daarvoor), maar maakt me (in ieder geval een beetje) moed en hoop dat D hier misschien weer zou kunnen denken en omleiden. Hoewel biogas en ethanol heel weinig met elkaar te maken hebben. Dit vereist twee afzonderlijke procedures en systemen. Maar in principe (waarom niet verspillen voor zowel de ene als de andere) heeft u volkomen gelijk.
      F doet het. Vive la France! ! !

     • blanco

      Ja, hopelijk kijkt Duitsland nog steeds naar iets van zijn beste vriend Frankrijk.

      Overigens: een ander belangrijk argument dat de hele waanzin van de dieselheksenjacht illustreert, is de verklaring van vandaag van de longartsen, die de irrelevantie van de grenswaarden onthult .. Dat was te laat! Volgens een interview met een longarts dat ik net hoorde op de NDR, zouden stikstofoxiden ook natuurlijke stoffen zijn die het lichaam zelf aanmaakt. Bovendien wordt op een zomerse dag, bijvoorbeeld bij het maken van een boswandeling, de grenswaarde vele malen overschreden - geproduceerd door de bacteriën in de bosbodem!

      Hoe dan ook, ik ga een brandstofbesparende dieselverchroomde combinatie kopen, duurzaam (want alvast), als een milieuvriendelijke tweede en winterauto, om mijn prachtige BioPower Griffin Cabriolet te sparen! 🙂 En de volgende converteerbare trips naar Zweden en Zuid-Frankrijk zijn al gepland! 🙂

     • blanco

      Ja, de diesel, oudejaarsavond, kaarsen in huis, koeien in de wei en zelfs het bos ...

      Zelf onderzoek ik bijna dagelijks het ongelooflijk complexe spanningsveld tussen mens, milieu, gezondheid en natuur. Hoe meer ik ervan weet, des te sterker ben ik ervan overtuigd dat wij, de mensheid, bijna niets weten ...

      En toch is er - naast een zekere mate van bekwaamheid - nauwelijks een lid van de Bondsdag of de staatsparlementen die, hoe onwetend ze zijn, des te preciezer ze niet weten welke zeug met al hun macht, macht en retoriek door het dorp moet worden gedreven. ...

      PS
      Stikstof is een integraal onderdeel van de lucht / atmosfeer die we inademen. Het verbaast me niet dat stikstofoxiden ook in het bos worden geproduceerd. Stikstofoxiden konden alleen betrouwbaar worden uitgesloten als alle oxidatie (inclusief de verbranding van een diesel, een benzinemotor, een kaars of het metabolisme van een bacterie) plaatsvond in een atmosfeer van zuivere zuurstof. Misschien moeten we in plaats daarvan vriendschap sluiten met de sfeer die we hebben? Ik weet niet beter ...
      Maar misschien hebben een of twee parlementariërs een horizon die heel, heel ver buiten de mijne en die van deze aarde reikt? Maar dan moet hij of zij terugkeren naar hun thuisplaneet en dit overlaten aan de mensheid, bacteriën en het bos ...

      PS II
      Over bossen, herbebossing en renaturatie gesproken, we zouden er op verschillende manieren van profiteren. De CO2- en zuurstofbalans van een groeiend (!) Bos is slechts één aspect. Bossen zijn ook cool. Weliswaar alleen micro- en macro-klimatologisch, maar uiteindelijk is het mondiale klimaat niets meer dan de som van alle delen. Maar zo'n eis hoor je niet eens van de Groenen. Ze rijden allemaal op hetzelfde varken. Wie ze als eerste over de finish heeft gereden, wint. "Nogmaals, er is geen alternatief", schreef een andere en blijkbaar slimme lezer onlangs ...

 • blanco

  Er is nog een interessant nieuws gerelateerd aan NEVS:

  https://www.saabplanet.com/what-is-required-for-the-citizens-in-trollhattan-to-be-prepared-to-share-a-car-with-others/

  Volg deze link en je zult leren dat er in Trollhättan een project is begonnen om de bewoners te vragen naar hun rijgewoonten. Dit gebeurt met als doel, indien mogelijk, NEVS-voertuigen te gebruiken voor autodelen (in de toekomst).
  Voor de meesten van ons is het waarschijnlijk nog steeds gebruikelijk om een ​​auto te bezitten. De heroverweging in de richting van autodelen is in Zweden waarschijnlijk gewenst door het beleid. (?) De aandrijving zou op een gegeven moment elektrisch en autonoom moeten zijn.

  • blanco

   Interessant. En grappig …

   Er wordt onder meer en mutatis mutandis gezegd dat NEVZ waarschijnlijk de enige autofabrikant is die het aantal geregistreerde voertuigen wil verminderen. Je genereert jezelf op een vooruitstrevende, milieubewuste en onzelfzuchtige manier.

   Ik voorspel dat de NEVZ het erg moeilijk zal vinden om het aantal goedgekeurde NEDC's van het gegeven nulpunt verder te verminderen. De waarheid is dat je wanhopig op zoek bent naar een niche waar andere autofabrikanten - die de naam verdienen en eigenlijk auto's bouwen - misschien een stukje van de taart vergeten zijn.

   En als ik kijk naar de levensstijl van de Zweden en andere Scandinaviërs, en de structuur van de relatief grote en dunbevolkte landen voor Europese omstandigheden, ga ik ervan uit dat autodelen slechts voor een paar mensen haalbaar is.
   Hoe en met wie deel ik een auto als de volgende buurman een kilometer of 10 kilometer verderop is en iedereen naar de bakker wil, boodschappen wil doen, naar een festival wil, de bosbessen in wil, wil jagen of tegelijkertijd paddestoelen wil verzamelen? Dit geldt zelfs voor veel stadsbewoners die graag veel tijd doorbrengen in de natuur en in afgelegen, vaak zelfs hun eigen, hutten ...

   Ik zou me een leven in Zweden kunnen voorstellen. Maar niet zonder alles. Niet zonder natuur, zonder huis, zonder open haard en zonder boot en zonder je eigen auto die altijd vrij beschikbaar is (liefst een relatief grote en toch met een AHK). Dat klinkt vandaag misschien een beetje reactionair en als een weigering om vooruitgang te boeken, maar ik denk dat het gewoon realistisch is ...

 • blanco

  Nummerspel in het bereik van één tot twee cijfers:

  Tot nu toe zijn slechts 7 lezers meegesleept naar 10 reacties. Het is niet vanwege het artikel. Het is evenwichtig en informatief (bedankt). Een trol genaamd Snurg genereerde 24 reacties, net zoveel als de laatste twee artikelen in de NEVZ-kolom bij elkaar. De lezers vonden zelfs de testrit van een 9000 zo spannend en ontroerend dat er 37 commentaren onder het rapport staan ​​- één genereerde meer dan de laatste 3 NEVZ-gerelateerde artikelen gecombineerd ...

  Strikt genomen, zijn er nog meer reacties 11 dat de 9000 gegenereerd omdat 10 opmerkingen nemen onze NEVZ geen enkele verwijzing naar NEVZ maar op een Nederlands museum. Er blijven 26 en dus gemiddeld 8,66 NEVZ Reacties per NEVZ artikelen versus 24 voor een trol en versus 37 9000 voor een SAAB. Tussen Snurg en de 9000 voegt zich ook een SAAB-beeldpuzzel met 28 internationaal gegenereerde opmerkingen.

  De interesse van SAAB-bestuurders in NEVZ is in een afdaling om te duiken. De proefrit van een gebruikte Saabs, een ingebouwde langs SAAB motor en het verhaal achter een kleurrijke stickers afzonderlijk zo spannend en ontroerend worden genomen en alleen, als 3 om berichten 4 over NEVZ in totaal. Fascinerend! ! !

  • blanco

   Slechts enkele cijfers voor de ochtend: het artikel van gisteren was een bezoek waard 2.5k-lezers. Precies de waarden die Troll Snurg had.

   • blanco

    Ook fascinerend. Bedankt voor de info ...

    Raadpleging: Is het aantal lezers misschien onafhankelijk van het artikel en de inhoud ervan relatief constant? Zal niet elke abonnee en elke andere lezer op zijn minst een snelle blik hebben, ongeacht wat?

    Zijn de emoties en interesses van de lezers in de commentaren dus mogelijk betrouwbaarder dan in de misschien relatief constante oproepen?

    In ieder geval heb ik, afgezien van de verwijzingen en vergelijkingen die ik heb gemaakt, het gevoel dat het NEVZ-onderwerp hier eerder op een meer emotionele en betrokken manier en met meer internationale participatie is besproken. Ik kan me natuurlijk vergissen, maar bij twijfel vertrouw ik alleen op de statistieken die ik zelf heb vervalst ...

    Nou, natuurlijk was dat een Kalauer. Laten we het zo stellen, cijfers en feiten laten meestal verrassend veel ruimte toe voor verschillende interpretaties.

    Het aantal lezers alleen lijkt mij geen betrouwbare indicator voor belangen of mogelijke verschuivingen in dezelfde ...

    • blanco

     Nee. Wat opvalt is de afnemende interesse in NEVS, die al maanden opduikt. In ruil daarvoor hebben "normale" Saab-artikelen meer lezers dan voorheen. Een oude 9000 verslaat een NEVS EV in het algemeen belang. Dit is relatief nieuw.

     • blanco

      Jammer dat er geen (waardige) opvolger is van SAAB. Maar het is leuk dat de aandacht van de lezer zo duidelijk is per SAAB. Het is een SAABBLOG 😉

      Het is ook leuk dat de blog het nieuwe jaar begon met een groot aantal zeer enthousiaste posts, net alsof het blogteam de relatief nieuwe ontwikkeling profetisch had voorzien ...

      PS
      En het is fijn dat je NEVZ nog steeds niet onscherp hebt gemaakt. Sommige lezers hebben nog steeds een ononderbroken optimisme en een ononderbroken interesse. Dat blijft misschien veranderen en afnemen, maar voorlopig blijkt dat (nog) uit de commentaren. Een fantastische start voor alle lezers ...

      Kan en moet iemand al voor 2020 doneren, of is het te vroeg?

     • blanco

      De afnemende interesse in NEVS kan ook te maken hebben met het feit dat elektrische auto's ondertussen, van dichterbij bekeken, niet meer zo onbetwist zijn in termen van milieuprestaties.

      Zoals Herbert Hürsch een paar dagen geleden terecht opmerkte, zouden goed gemaakte hybride voertuigen of traditionele E 85-voertuigen eigenlijk de betere oplossing zijn op het gebied van het milieu in vergelijking met puur elektrische auto's. Helaas wordt E 85 om een ​​flauwe reden bijna niet meer aangeboden in Duitsland - in tegenstelling tot bijvoorbeeld in Frankrijk (daar nog steeds verkrijgbaar bij veel benzinestations van merken).

     • blanco

      Dat is zeker correct wat Detlef Rudolf schrijft. Bovendien: 2012 zou een elektrische auto iets bijzonders zijn geweest. Ondertussen, de kritiek-vrije bepleiten van elektrische auto's geïrriteerd door sommige delen van de pers en de politiek alleen. En ook een Tesla, ik vond het geweldig, je wilt niet meer rijden als je de houding van Tesla-mensen in de relevante forums leest.

     • blanco

      Hallo meneer Rudolf,

      het onderwerp Hybrid / E 85 Ik zie precies hetzelfde! In Frankrijk, niet alleen "nog steeds", maar ook, vanwege een overheidsinitiatief, sinds het voorjaar, wordt 2018 steeds vaker op E 85 geplaatst. Was het in april iets meer dan 1.000, dan zou het nu goed moeten zijn over 3.000-benzinestations waar E 85 wordt verkocht tegen een literprijs van ongeveer 60 tot 70 cent! In sommige districten in het zuiden van Frankrijk worden bussen onlangs uitsluitend geëxploiteerd met E 85, dat wordt verkregen uit afval van de wijnproductie. Als je denkt aan het misleide Duitse energiebeleid, kun je alleen maar boos worden en je hoofd schudden als je het onbegrijpelijk ziet! Wat is eigenlijk met alle biogasinstallaties in dit land? Waarvan gewonnen kon worden in plaats van gas zo goed E 85.

      Een vraag: u schrijft: "Helaas wordt E 85 op een flinterdunne basis in Duitsland aangeboden, ZOALS NIET MEER".

      Kent iemand nog een benzinestation in Duitsland dat momenteel E 85 aanbiedt ?? Voor relevante en relevante informatie zou ik bereid zijn een hogere donatie te doen aan de blog, zelfs voor 2020! 🙂

 • blanco

  Geloof niet dat NEVS alleen alleen op elektrische voertuigen kan overleven.

  • blanco

   Hybride voertuigen gemaakt in Trollhättan zouden ook leuk zijn - althans voor de Europese markt. Waarom zou u de oude merknaam niet opnieuw gebruiken? Eens kijken wat Evergrande op de pan heeft.

   2
   2
 • blanco

  Met dank aan de redactie voor dit “verhelderende” artikel. Het zijn waarschijnlijk de vele onbekende feiten uit het Verre Oosten die een objectieve beoordeling van de hele situatie moeilijk/onmogelijk maken...
  Of het een "happy end" wordt... we zullen zien en lezen. Ik acht het idee om ‘speelgeld’ te gebruiken door de megarijken mogelijk. Ik kan niet beoordelen of dit nuttig is voor de markt ... De tijd zal leren of alleen al de omvang succes op lange termijn betekent. Ik blijf sceptisch.
  Dit artikel laat ook zien hoe snel bedrijven, verantwoordelijkheden en geldstromen veranderen !!!

 • blanco

  ..dank je voor de tekst. Laten we wachten en SAAB rijden! … .. En als er iets nieuws uit Zweden komt dat we leuk vinden, .. des te leuker!

 • blanco

  Het feit is dat NEVS de afgelopen weken bezig is geweest met meer marketing op verschillende sociale media. Langzaam lijkt het hele ding te rollen, waarvoor men al jaren bijna niets meer heeft gehoord.

  Maar wat moet men van de overname vinden? Volvo werd destijds met financiële moeilijkheden overgenomen, maar er was een functionerende productie daar, er waren voertuigen en - waarvan een deel deel uitmaakt van het succes van Volvo voor mij - SAAB ging failliet tijdens deze periode van het groeiende succes van Volvo. Veel ingenieurs hebben de weg naar Volvo gevonden. Niet voor niets is de nieuwe Volvo sedan onlangs gestart in de middenconsole 😉

  En hoewel Volvo een Chinese investering heeft bespaard, hoop ik niet dat Evergrande in de verleiding komt om te onderhandelen over de merknaam van SAAB AB. Het is al erg genoeg dat de NEVS de geschiedenis is van de originele SAAB, de mijlpaal bereikt door de 99 Turbo, of de veelgeprezen 900 Convertible voor marketingevenementen waarop het rust.

  Het is integendeel interessant om te weten hoe de octrooien worden verdeeld.
  Is er een niveau van kennis? Voor elke poging om het merk weer tot leven te brengen.

  3
  1
 • blanco

  Te groot om te falen ...

  ... is voor mij een sleutelzin van het artikel. Volgens de westerse opvatting is het vooral gericht op de laatste grote financiële crisis. Ergo over internationaal opererende westerse banken en de vastgoedzeepbel, vooral in de VS.

  Te groot om te falen ...

  ... spookt al een tijdje door mijn hoofd in verband met NEVZ. Je bent pas een autofabrikant als je auto's hebt gebouwd en verkocht. NEVZ heeft deze vraag elegant en met minimale inspanning opgelost. Je hebt gewoon een handvol SAAB 9-3 sedans gebouwd en vanaf nu mag je jezelf "autofabrikant" noemen - ongeacht of je ze zelf hebt ontwikkeld, hoe weinig auto's er ook waren, hoe hoog de investering en de grootte ook waren Verliezen sinds de overname door SAAB zijn.

  Omdat dat niet is waar dit over gaat. Na de (westerse) vastgoedbel komt de (oosterse) autozeepbel. KJJ en anderen zullen hun plan maken of hebben dat al lang geleden gedaan. Westers of Oosters inzicht in de situatie of niet, met NEVZ gaat het net zo min om concurrerende en hoogwaardige auto's, zoals het eerder in de VS ging om solide eigenschappen.

  Het is poker. En wie zijn eigen weddenschap kleiner acht dan zijn eigen winst heeft gewonnen.
  Miljoenen of miljarden privé als zeer persoonlijk spel en zakgeld. We zullen wel zien …

  • blanco

   “Too big to fail” betekent waarschijnlijk iets anders dan de kwestie met de westerse vastgoedbubbel of zelfs de oosterse autobubbel - ik beschouw deze laatste niet eens omdat de grote vraag naar auto's daar echt bestaat.

   Een passend voorbeeld is GM in de VS - soms de grootste autofabrikant ter wereld.

   Zoals bekend, een paar jaar geleden, toen het faillissement en de opdoemende afronding van dit bedrijf plaatsvond, greep het Amerikaanse Ministerie van Financiën beschermend in en maakte een einde aan de achteruitgang met miljarden aan staatssteun.

   Ik zou dergelijke processen waarbij grote bedrijven betrokken zijn, classificeren in de categorie "too big to fail" - het conglomeraat Evergrande hoort zeker ook in deze categorie.

   • blanco

    Nou, we zouden hier over de details kunnen discussiëren ...

    Maar als je het "conglomeraat van Evergrande" in deze categorie plaatst ("too big to fail"), dan zijn we het over alle essentiële punten eens.

    Wat moet of kan ik tegen je doen? ? ?

    Ik vind de vergelijking van een immobiele en een autobubbel erg stimulerend en nuttig, al was het maar om semantische en semiotische redenen. In het geval van NEVZ en China zie ik echter zeker andere referenties. Bijvoorbeeld het feit dat NEVZ slechts een van de 400 bedrijven is die zich willen inzetten voor EV's ...

    Dit is bijna de pure cultuur van een bubbel dat je deel uitmaakt van een groot geheel, dat al aanzienlijk groter is dan alles wat de markt ooit zal begrijpen. Ik ben ervan overtuigd dat China op dit punt behoefte heeft om bij te praten (hoe modern je er ook bent).

    Westerse democratieën werken al sinds WO II aan de sociale markteconomie. Sinds enkele jaren probeert het ondemocratische China, dat twijfelachtig is over mensenrechtenkwesties, deze sociale markteconomieën in te halen met hun eigen en sindsdien plotseling radicaal asociale markteconomie.

    In theorie zijn dit goede voorwaarden voor avonturiers. Maar je moet ook actie ondernemen voordat de bubbel barst. Goed op! ! ! Ga er gewoon voor, KJJ ...

 • blanco

  Alweer spannend…. Misschien verandert Evergande NEVS in Tesla 2.0? Of onderhandel met SAAB AB en koop de handelsmerkrechten terug. Ja, ja, men kan dromen.

  2
  3
 • blanco

  Het is duidelijk dat de Chinezen het nu in de Betreibs-wereld moeten zeggen, maar het is altijd spannend met hen. Gaat het door of faalt het ergens op weg naar succes?
  Laten we hopen dat Zweden het bijhoudt.

Reacties zijn gesloten.