Evergrande - Hoop voor Trollhättan?

Nu dromen ze weer in Zweden. De hoop op een autoproductie in Trollhättan is omgekeerd. Na de toetreding van Evergrande Health Industry Group Limited bij NEVS, wat niets meer is dan een overname. Evergrande bezit nu 51% van de aandelen en vertegenwoordigt de meerderheid op het bord.

Evergrande - nieuwe kans voor Trollhättan

930 miljoen US dollar (818 miljoen €) wordt verrekend in twee tranches. De eerste Zahlung meer dan 430 miljoen Amerikaanse dollars was op 15. In januari komt de rest naar de 31.01.2019. NEVS wordt dus gewaardeerd op ongeveer 1.6 miljard €. Is het bedrijf dit bedrag waard?

Ja, zegt een vriend die dichter bij de auto-industrie staat dan ik. Aan de positieve kant is de fabriek in Tianjin, die bijna klaar is. De productie- en verkooplicenties en een elektrische auto, die op zijn minst dicht bij de productiecapaciteit ligt. Daarnaast is het onroerend goed in Zweden, met een ontwikkelingscentrum en een niet langer produceerbare autofabriek. Daarnaast zou er de aangekondigde fabriek in Shanghai zijn; de status is onduidelijk.

Wie is Evergrande?

Oprichter Hui Ka Yan (ook wel Xu Jiayin genoemd) wordt beschouwd als een van de rijkste mensen in China, en Evergrande zou de op een na grootste ontwikkelaar van onroerend goed zijn. 7 miljoenen Chinezen wonen in de 30 miljoen huishoudens. 140.000-mensen werken voor Evergrande. Het bedrijf is succesvol, maar ook krachtig. De Evergrande Group is diep in de schulden. Volgens informatie van de SvD Verwacht wordt dat 94 miljard aan verplichtingen is aangegaan. Tricky: De helft van de schuld heeft een kortlopend karakter en moet binnen de komende 12 maanden worden geherfinancierd.

Dat raakt Evergrande in een slechte fase. De Chinese vastgoedmarkt bevindt zich in ijzige omstandigheden en de grote spelers lijden onder hoge schulden. In deze omgeving wordt het voor de groep steeds moeilijker om nieuw kapitaal op te halen. Het bedrijf betaalt daarom hoge risicopremies, omdat 2018 13.75% rente betaalt op 5-geclassificeerde obligaties.

In oktober maakte 2018 een ongewone overstap naar Evergrande. Van een nieuwe 1,8 miljard dollarobligatie moest oprichter Xu Jiayin 1 miljard betalen teken jezelf, om verdere financiering van de groep te verzekeren.

Voor Europese oren klinken de cijfers rampzalig en ontstaan ​​er twijfels. We hebben echter geleerd dat China volgens zijn eigen wetten speelt. Naast feiten, nut voor het systeem, netwerken met machthebbers en toegang tot geheime overheidsfinanciering zijn minstens zo belangrijk. En het is waarschijnlijk waar voor Evergrande, dat overal ter wereld geldig is: "too big to fail'.

De Evergrande Group staat voor spectaculaire investeringen, maar ook voor de spontane terugtrekking uit investeringen. In 2015 lanceerde de Groep een investering van 12 miljard dollar in zonne-energiecentrales in China. Maar eindigde abrupt met hun inzet - wijzend op een veranderde marktomgeving.

Evergrande duwt de auto-industrie

De meest spectaculaire sloop tot nu toe was de investering in Faraday Future, In het absolute luxueuze e-carsegment wilde Evergrande 700 miljoenen dollars investeren, maar trok de verbintenis geheel onverwachts in. Sindsdien pleiten partijen voor de rechtbank. Het gaat over de diefstal van intellectueel eigendom, de vermeende geplande koude overname van het Amerikaanse bedrijf FF door Chinezen. En FF wil Evergrande tot de beloofde investering dwingen. Het project zelf is in eerste instantie gemaakt van ijs.

De investering in FF was een van de bouwstenen van de aangekondigde diversificatiestrategie van 2018 voor de Evergrande Groep. Op de 23. September 2018 heeft de strategische samenwerking van het bedrijf aangekondigd met de Guanghui Group, een van de grootste autodealers in het land. Guanghui zal naar verwachting jaarlijks 6 miljoen nieuwe auto's verkopen. Sindsdien is Evergande de op een na grootste aandeelhouder van de Guanghui-groep.

Op de 17. Februari, kort na de overname van NEVS, heeft de Evergrande High Technology Group ook de 2 aangekondigd. Januari vond plaats Stichting de Evergrande Smart Charging Technology. Een bedrijf dat laadtechnologie ontwikkelt om laadinfrastructuur voor elektrische auto's te bouwen. Strategische diversificatie wordt krachtig nagestreefd.

De twee investeringen in Faraday Future en NEVS AB kunnen niet anders zijn. Farday is verankerd in het prestigieuze en winstgevende luxesegment. NEVS wil de vlootactiviteiten veel lagere inkomsten bieden. Het futuristische FF91 is een zichtbaar conservatiever concept voor elektrische auto's van NEVS.

Het roept de vraag op waar NEVS voor staat en wat Evergrande wil zien in NEVS? Achteraf gezien is het profiel van NEVS wazig. Je wilde al zoveel zijn. Van de opvolger van Saab tot Tesla Jäger, contractproducent, hardwareleverancier tot wereldwijde aanbieder van duurzame mobiliteit.

Hoop voor Trollhattan?

In de Zweedse media dromen ze nu weer van een productie in Trollhättan. Het zou mogelijk moeten zijn voordat 2020 gelezen moet worden. Maar de fabriek in de Stallbacka is geplunderd, onderdelen zijn verscheept naar Tianjin. Er zijn grote investeringen nodig en de vraag rijst wat te doen met de historische muren in de tijd van Industry 4.0. De fabriek was de modernste in het GM-netwerk. Maar dat is goed 10 - 15 jaar geleden en niet langer relevant vandaag.

Tijden kunnen beter worden voor NEVS AB. Voor het eerst sinds lange tijd is er de ontbrekende duidelijke aandeelhoudersstructuur met een gewone meerderheid. Evergrande heeft de leiding, oprichter Kai Johan Jiang is vanaf nu alleen op de tweede rij. Dit kan processen versnellen, nuttig zijn voor targeting en tot slot een goed gedefinieerd profiel.

300 miljoen Amerikaanse dollars zouden al door Evergrande zijn overgedragen. De groep heeft zich gecommitteerd aan nog eens een miljard. De liquiditeitscrisis is voorbij, maar niet de crisis in de stablebacka. Het vertrek van de Hoofd van de ontwikkeling en andere serviceproviders in de afgelopen weken kunnen worden gezien in de context van de overname door Evergrande. NEVS-oprichter Kai Johan Jiang heeft de afgelopen week toezicht gehouden op de lonen en salarissen 3% verhoogd, Als een teken dat de crisis nu voorbij is. Is dat genoeg?

Alles is mogelijk. Niets is zeker.

De gevolgen van de overname van NEVS AB door Evergrande en Xu Jiayin zijn moeilijk te beoordelen. Voor ons Europees begrip spreken verschillende feiten zich tegen. Ons westerse onbegrip voor China en de regels van het systeem spelen hier zeker een rol. Het is misschien niet verkeerd om een ​​paar jaar geleden nog een overname te herinneren.

Op de 28. Maart 2010, een zekere Mr. Li Shufu kocht het Volvo-merk van Ford en kreeg in die tijd weinig kans in Zweden. Hij was een schone lei, zijn achtergrond werd als twijfelachtig beschouwd. Hij werd verondersteld onaangetast te zijn, onbegrijpelijk voor Zweden en voor het merk.

De vermeende rijke heer Li Shufu heeft sindsdien 13 miljard dollar in Gothenburg geïnvesteerd. Vandaag is de Geely Group de meest succesvolle autofabrikant in China en heeft de snelste groeicijfers ter wereld. Volvo heeft nieuwe hoogten bereikt met Chinees geld, Londen Taxi, Lotus, Proton, Lynk & Co en 9.7% van Mercedes behoren ook jaren later tot Li Shufu's rijk 9.

Je moet wachten en zien wat de tijd zal brengen. De komende weken, maanden, jaren. Daarom is alles mogelijk voor NEVS, Evergrande en Trollhättan. Niets is zeker.

31-gedachten ook "Evergrande - Hoop voor Trollhättan?"

 • Het is duidelijk dat de Chinezen het nu in de Betreibs-wereld moeten zeggen, maar het is altijd spannend met hen. Gaat het door of faalt het ergens op weg naar succes?
  Laten we hopen dat Zweden het bijhoudt.

 • Al spannend (alweer) .... Misschien maakt Evergande van NEVS Tesla 2.0? Of onderhandelen met SAAB AB en de merkrechten terugkopen. Ja, ja, misschien droom je wel.

  2
  3
 • Te groot om te falen ...

  ... is voor mij een hoofdzin van het artikel. Volgens Westers inzicht is hij vooral gefocust op de laatste grote financiële crisis. Ergo op internationaal actieve westerse banken en de vastgoedbubbel, vooral in de VS.

  Te groot om te falen ...

  ... ik ben al een tijdje in mijn gedachten in verband met NEVZ. Je bent geen automaker totdat je auto's hebt gebouwd en verkocht. NEVZ heeft deze vraag elegant en met minimale inspanning opgelost. U hebt zojuist een handvol SAAB 9-3 sedans gebouwd en nu kunt u zich "autofabrikant" noemen - ongeacht of u het zelf hebt ontwikkeld, ongeacht hoe weinig auto's het was, ongeacht hoe hoog de investering en de Verliezen sinds de SAAB-acquisitie.

  Omdat dat niet is waar dit over gaat. Na de (westerse) vastgoedbel komt de (oosterse) autozeepbel. KJJ en anderen zullen hun plan maken of hebben dat al lang geleden gedaan. Westers of Oosters inzicht in de situatie of niet, met NEVZ gaat het net zo min om concurrerende en hoogwaardige auto's, zoals het eerder in de VS ging om solide eigenschappen.

  Het is poker. En wie zijn eigen weddenschap kleiner acht dan zijn eigen winst heeft gewonnen.
  Particuliere miljoenen of miljarden als een zeer persoonlijk spel en zakgeld. Je zult zien ...

  • Met 'te groot om te falen' wordt iets anders bedoeld dan het ding met de Westerse vastgoedbel of zelfs de oosterse autozeepbel - de laatste die ik niet eens overweeg, omdat de grote vraag naar auto's daar echt bestaat.

   Een passend voorbeeld is GM in de VS - soms 's werelds grootste autofabrikant.

   Zoals bekend, een paar jaar geleden, toen het faillissement en de opdoemende afronding van dit bedrijf plaatsvond, greep het Amerikaanse Ministerie van Financiën beschermend in en maakte een einde aan de achteruitgang met miljarden aan staatssteun.

   Ik zou dergelijke processen rond grote bedrijven onderbrengen in de categorie "te groot om te falen" - het conglomeraat van Evergrande hoort zeker ook in deze categorie.

   • Nou, we kunnen hier ruzie maken over de details ...

    Maar als u het "conglomeraat van Evergrande" in deze categorie plaatst ("te groot om te falen"), dan zijn wij het op alle essentiële punten eens.

    Wat moet of kan ik tegen je doen? ? ?

    Ik vind de vergelijking van een immobiel met een autozeepbel al om semantische, semiotische redenen erg aantrekkelijk en ook nuttig. In het geval van NEVZ en China zie ik echter nog steeds andere referenties. Bijvoorbeeld, het feit dat NEVZ slechts een van 400-bedrijven is die zich willen wijden aan EV's ...

    Dit is bijna de pure cultuur van een bubbel dat je deel uitmaakt van een groot geheel, dat al aanzienlijk groter is dan alles wat de markt ooit zal begrijpen. Ik ben ervan overtuigd dat China op dit punt behoefte heeft om bij te praten (hoe modern je er ook bent).

    Westerse democratieën werken al sinds WO II aan de sociale markteconomie. Sinds enkele jaren probeert het ondemocratische China, dat twijfelachtig is over mensenrechtenkwesties, deze sociale markteconomieën in te halen met hun eigen en sindsdien plotseling radicaal asociale markteconomie.

    Dit zijn theoretisch goede omstandigheden voor gelukkige ridders. Maar je moet ook naar de cursus komen, voordat de bubbel barst. Nou ja! ! ! Ga ervoor, KJJ ...

 • Het feit is dat NEVS de afgelopen weken bezig is geweest met meer marketing op verschillende sociale media. Langzaam lijkt het hele ding te rollen, waarvoor men al jaren bijna niets meer heeft gehoord.

  Maar wat moet men van de overname denken? Hoewel Volvo toen ook financiële problemen had, maar er een functionerende productie was, er voertuigen waren en - een deel van het succes van Volvo voor mij - is SAAB in deze periode van groeiend succes van Volvo failliet gegaan. Veel technici hebben hun weg naar Volvo gevonden. De nieuwe Volvo-sedan kan sinds kort for niet voor niets op de middenconsole worden gestart

  En hoewel Volvo een Chinese investering heeft bespaard, hoop ik niet dat Evergrande in de verleiding komt om te onderhandelen over de merknaam van SAAB AB. Het is al erg genoeg dat de NEVS de geschiedenis is van de originele SAAB, de mijlpaal bereikt door de 99 Turbo, of de veelgeprezen 900 Convertible voor marketingevenementen waarop het rust.

  Het is integendeel interessant om te weten hoe de octrooien worden verdeeld.
  Is er een niveau van kennis? Voor elke poging om het merk weer tot leven te brengen.

  3
  1
 • Bedankt voor de tekst. Laten we afwachten en SAAB rijden! ... .. en wanneer iets nieuws uit Zweden naar onze zin komt, .. hoe mooier!

 • Dank ook aan de redactie voor dit "verhelderende" artikel. Het zijn waarschijnlijk de vele onbekende feiten uit het Verre Oosten die een feitelijke evaluatie van de hele situatie moeilijk / onmogelijk maken ...
  Of dit een "goed einde" zal zijn ... we zullen zien en lezen. Het idee om "speelgeld" van Mega Oaks te gebruiken, beschouw ik als mogelijk. Of dit nuttig is voor de markt ... kan ik niet beoordelen. Of het nu gaat om puur formaat op lange termijn, de tijd zal het uitwijzen. Ik blijf sceptisch.
  Dit artikel laat ook zien hoe snel bedrijven, verantwoordelijkheden en geldstromen veranderen !!!

 • Geloof niet dat NEVS alleen alleen op elektrische voertuigen kan overleven.

  • Ook leuk zou zijn hybride voertuigen gemaakt in Trollhättan - althans voor de Europese markt. Waarom niet weer onder de oude merknaam. Laten we afwachten wat Evergrande op de pan heeft.

   2
   2
 • Nummerspel in het bereik van één tot twee cijfers:

  Alleen 7-lezers zijn tot nu toe meegenomen naar 10-reacties. Het artikel is dat niet. Het is evenwichtig en informatief (bedankt). Een trol genaamd Snurg heeft 24-opmerkingen gegenereerd, net zoveel als de laatste twee artikelen in de NEVZ-kolom samen. De proefrit 9000 vond de lezer zelfs zo spannend en ontroerend, dat 37 opmerkingen verwijzen naar het rapport - samen hebben gegenereerd een meer dan de laatste 3 NEVZ-gerelateerde items ...

  Strikt genomen, zijn er nog meer reacties 11 dat de 9000 gegenereerd omdat 10 opmerkingen nemen onze NEVZ geen enkele verwijzing naar NEVZ maar op een Nederlands museum. Er blijven 26 en dus gemiddeld 8,66 NEVZ Reacties per NEVZ artikelen versus 24 voor een trol en versus 37 9000 voor een SAAB. Tussen Snurg en de 9000 voegt zich ook een SAAB-beeldpuzzel met 28 internationaal gegenereerde opmerkingen.

  De interesse van SAAB-bestuurders in NEVZ is in een afdaling om te duiken. De proefrit van een gebruikte Saabs, een ingebouwde langs SAAB motor en het verhaal achter een kleurrijke stickers afzonderlijk zo spannend en ontroerend worden genomen en alleen, als 3 om berichten 4 over NEVZ in totaal. Fascinerend! ! !

  • Slechts enkele cijfers voor de ochtend: het artikel van gisteren was een bezoek waard 2.5k-lezers. Precies de waarden die Troll Snurg had.

   • Ook fascinerend. Bedankt voor de info ...

    Raadpleging: Is het aantal lezers misschien onafhankelijk van het artikel en de inhoud ervan relatief constant? Zal niet elke abonnee en elke andere lezer op zijn minst een snelle blik hebben, ongeacht wat?

    Zijn de emoties en interesses van de lezers in de commentaren dus mogelijk betrouwbaarder dan in de misschien relatief constante oproepen?

    Hoe dan ook, zelfs buiten de referenties en vergelijkingen die ik heb gemaakt, heb ik het gevoel dat het onderwerp NEVZ hier eerder werd besproken met meer emotie en toewijding en met meer internationale deelname. Natuurlijk kan ik daar ongelijk aan hebben, maar in geval van twijfel vertrouw ik alleen de statistieken, die ik zelf heb vervalst ...

    Nou, natuurlijk was dat een Kalauer. Laten we het zo stellen, cijfers en feiten laten meestal verrassend veel ruimte toe voor verschillende interpretaties.

    Het aantal lezers alleen lijkt mij geen betrouwbare indicator van de interesses of mogelijke verschuivingen van dezelfde ...

    • Nee. Opvallend is de afnemende belangstelling voor NEVS, die al maanden in opkomst is. In ruil daarvoor hebben "normale" Saab-artikelen meer lezers dan voorheen. Een oude 9000 verslaat een NEVS EV in het algemeen belang. Dit is relatief nieuw.

     • Jammer dat er geen (waardige) opvolger is van SAAB. Maar het is leuk dat de aandacht van de lezer zo duidelijk is per SAAB. Het is een SAABBLOG 😉

      Leuk ook dat de blog begon met een verscheidenheid aan zeer enthousiaste opgenomen bijdragen in het nieuwe jaar, net alsof het blogteam de relatief nieuwe ontwikkeling profetisch voorspelde ...

      PS
      En leuk, dat je NEVZ niet uit focus hebt genomen. Sommige lezers hebben nog steeds een ongebroken optimisme en een ononderbroken interesse. Dat kan blijven veranderen en afnemen, maar voorlopig is dat (nog) duidelijk uit de reacties. Een fantastische start voor alle lezers ...

      Kan en moet iemand al voor 2020 doneren, of is het te vroeg?

     • De afnemende interesse in NEVS kan ook te maken hebben met het feit dat elektrische auto's ondertussen, van dichterbij bekeken, niet meer zo onbetwist zijn in termen van milieuprestaties.

      Zoals Herbert Hürsch enkele dagen geleden correct opmerkte, zouden goedgemaakte hybride voertuigen of zelfs ouderwetse E 85-voertuigen eigenlijk de betere oplossing zijn in vergelijking met pure elektrische auto's. Helaas is E 85 met een flagrante rechtvaardiging in Duitsland zo goed als niet meer beschikbaar - in tegenstelling tot bijvoorbeeld in Frankrijk (waar nog veel merkgasstations beschikbaar zijn).

     • Dat is zeker correct wat Detlef Rudolf schrijft. Bovendien: 2012 zou een elektrische auto iets bijzonders zijn geweest. Ondertussen, de kritiek-vrije bepleiten van elektrische auto's geïrriteerd door sommige delen van de pers en de politiek alleen. En ook een Tesla, ik vond het geweldig, je wilt niet meer rijden als je de houding van Tesla-mensen in de relevante forums leest.

     • Hallo meneer Rudolf,

      het onderwerp Hybrid / E 85 Ik zie precies hetzelfde! In Frankrijk, niet alleen "nog steeds", maar ook, vanwege een overheidsinitiatief, sinds het voorjaar, wordt 2018 steeds vaker op E 85 geplaatst. Was het in april iets meer dan 1.000, dan zou het nu goed moeten zijn over 3.000-benzinestations waar E 85 wordt verkocht tegen een literprijs van ongeveer 60 tot 70 cent! In sommige districten in het zuiden van Frankrijk worden bussen onlangs uitsluitend geëxploiteerd met E 85, dat wordt verkregen uit afval van de wijnproductie. Als je denkt aan het misleide Duitse energiebeleid, kun je alleen maar boos worden en je hoofd schudden als je het onbegrijpelijk ziet! Wat is eigenlijk met alle biogasinstallaties in dit land? Waarvan gewonnen kon worden in plaats van gas zo goed E 85.

      Een vraag: u schrijft: "Helaas wordt E 85 op een flinterdunne basis in Duitsland aangeboden, ZOALS NIET MEER".

      Kent iemand nog een benzinestation in Duitsland dat momenteel E 85 aanbiedt ?? Voor relevante en relevante informatie zou ik bereid zijn een hogere donatie te doen aan de blog, zelfs voor 2020! 🙂

 • Er is nog een interessant nieuws gerelateerd aan NEVS:

  https://www.saabplanet.com/what-is-required-for-the-citizens-in-trollhattan-to-be-prepared-to-share-a-car-with-others/

  Volg deze link en je zult leren dat er in Trollhättan een project is begonnen om de bewoners te vragen naar hun rijgewoonten. Dit gebeurt met als doel, indien mogelijk, NEVS-voertuigen te gebruiken voor autodelen (in de toekomst).
  Voor de meesten van ons is het waarschijnlijk nog steeds gebruikelijk om een ​​auto te bezitten. De heroverweging in de richting van autodelen is in Zweden waarschijnlijk gewenst door het beleid. (?) De aandrijving zou op een gegeven moment elektrisch en autonoom moeten zijn.

  • Interessant. En grappig ...

   Er wordt onder meer en mutatis mutandis gezegd dat NEVZ waarschijnlijk de enige autofabrikant is die het aantal geregistreerde voertuigen wil verminderen. Je genereert jezelf op een vooruitstrevende, milieubewuste en onzelfzuchtige manier.

   Ik voorspel dat de NEVZ het erg moeilijk zal vinden om het aantal goedgekeurde NEDC's van het gegeven nulpunt verder te verminderen. De waarheid is dat je wanhopig op zoek bent naar een niche waar andere autofabrikanten - die de naam verdienen en eigenlijk auto's bouwen - misschien een stukje van de taart vergeten zijn.

   En als ik kijk naar de levensstijl van de Zweden en andere Scandinaviërs, en de structuur van de relatief grote en dunbevolkte landen voor Europese omstandigheden, ga ik ervan uit dat autodelen slechts voor een paar mensen haalbaar is.
   Hoe en met wie deel ik een auto als de dichtstbijzijnde buur een of 10 kilometers verwijderd is en tegelijkertijd bakkers, winkels, een festival, bosbessen, jacht of champignons wil verzamelen? Dit geldt zelfs voor veel stedelingen die graag veel tijd doorbrengen in de natuur en afgelegen, vaak zelfs eigen hutten ...

   Ik zou me een leven in Zweden kunnen voorstellen. Maar niet zonder alles. Niet zonder de natuur, zonder huis, zonder openhaard en zonder boot en zonder eigen en altijd vrij beschikbare auto (best een relatief grote en toch met AHK). Dat klinkt misschien een beetje reactionair vandaag en een weigering om vooruitgang te boeken, maar ik denk dat het gewoon realistisch is ...

 • Met betrekking tot het NEVS-artikel lees ik graag de Saabblog, maar ik sla het NEVS-artikel min of meer over, het gaat over Saab, ik lees heel zorgvuldig dat elke Saab-informatie die ik belangrijk vind belangrijk is. Zelfs als ik geen 9000 heb, is de kans dat ik uiteindelijk een 9000 bestuur veel groter dan wanneer ik een Nevs Saab bestuur.

  • Ik voel me op dezelfde manier! Ik snuffel gewoon over NEVS-artikelen omdat ik vind dat NEVS helemaal niets met Saab te maken heeft, of wat we leuk vinden aan deze fijne en speciale auto's. Voor mij heeft het hele ding meer het karakter van Leichenfledderei. Natuurlijk begrijp ik de hoop dat Saab- of de Saab-genen misschien niet helemaal dood zijn - in die zin dat er misschien een toekomst is. Dat is een leuk idee, maar naar mijn mening (althans voorlopig) pure illusie. Maar zoals je weet, sterft de hoop als laatste ...

   Toch ben ik Tom dankbaar dat hij ons altijd op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot NEVS. In het verleden, en natuurlijk na het faillissement, heb ik altijd aan de verschillende investeerders gedacht, nu is het nog steeds aan de gang. Maar vooral dankzij de gedetailleerde informatie en ook de diverse opmerkingen hier op de blog (Ik behoor tot de nieuw hier, hebben de blog die wordt "ontdekt" tot het voorjaar 2018, lees sindsdien maar met enthousiasme elke post) ik tot de conclusie zijn gekomen dat wat we bedoelen met Saab heeft helaas geen toekomst vandaag. Er zijn (op basis van de huidige toestand, niet de redenen die hebben geleid tot een faillissement) zo veel obstakels: de kloof in diverse houders van octrooien, de uiteindelijke afvoer van know-how, de laatste uittocht van ontwerpers, ontwikkelaars en anderen die voor dat bepaalde iets en een aantal andere Saab stond, de vermindering van Stallbacka, de bloei van Volvo als gevolg van het faillissement van Saab (personeel, expertise en een groot deel van alle gevallen van de Zweedse Käuferkreies kunnen zijn genomen), etc., etc .. en natuurlijk de Timing die definitief elke interesse van de Zweedse staat of investeerders had moeten vernietigen. Dood is dood.

   Vanaf het geestelijk erfgoed en de toen al zeer vooruitstrevende ideeën, zou er op vandaag nog steeds een aantal of verder te gaan, zoals de BioPower Hybrid, de E-Cabrio etc. Triest, triest, triest ...

   Maar wie weet - misschien komt er uiteindelijk, mogelijk na jaren, een nieuwe start onder de (gekochte) naam Saab, evenals andere namen van dode auto's tot leven, sommige met interessante resultaten, soms gewoon verschrikkelijk. Het valt nog te bezien of dat iets is waar voormalige Saab-vrienden zich mee konden identificeren. Dat het hoe dan ook iets anders zal zijn - en moet zijn - naar mijn mening gezien de toch al verstreken tijd. Misschien is dit ook een kans: De hele auto-industrie wordt geconfronteerd met ingrijpende veranderingen en nieuwe manier van denken (Motor, automatisch rijden, enz.), Zodat ze niet langer kon er toch gaan waar je bijna een decennium geleden gebleven was.

   • E 85 / uw vraag

    Nee, bij mijn weten is er geen enkele tank in D die nog steeds E 85 biedt. Als er nog een was, zou de liter om fiscale redenen ongeveer net zo duur zijn als een liter gas, omdat onze wetgever het heeft beslist en gecontroleerd. Namelijk de volledige belasting op minerale oliën op een tot 85% hernieuwbare en biologische energiebron te verhogen.

    Daarom is E 85 bijna overal verdwenen, net als op een deadline.

    • Bedankt voor de info! Ik had gedacht of gehoopt dat de toen nog belastingvoordeel gekochte restanten vervolgens zouden worden doorverkocht, dus van het tanken. Maar het is al te lang geleden dat er ergens zo'n rustplaats zou kunnen zijn.

     • Ja, zo is het. Resterende voorraden zijn al lange tijd verkocht en de tanks en dispensers zijn snel veranderd en anders gevuld ...

      De vraag in D was groter, zelfs op de beste E85-tijden dan de aanbieding, of omdat het raster dichtbij genoeg zou zijn geweest.

      D heeft zijn internationaal erkende rol als pionier in kwesties van klimaatbescherming niet verloren, niet zonder reden en niet ten onrechte? SAAB was zeker niet het enige merk dat ik op de E85-kolommen zag ...

      Wat je herhaaldelijk meldt over F (bedankt daarvoor), maar maakt me (in ieder geval een beetje) moed en hoop dat D hier misschien weer zou kunnen denken en omleiden. Hoewel biogas en ethanol heel weinig met elkaar te maken hebben. Dit vereist twee afzonderlijke procedures en systemen. Maar in principe (waarom niet verspillen voor zowel de ene als de andere) heeft u volkomen gelijk.
      F doet het. Vive la France! ! !

     • Ja, hopelijk kijkt Duitsland nog steeds naar iets van zijn beste vriend Frankrijk.

      Overigens: een ander belangrijk argument dat de hele waanzin van de dieselheksjacht illustreert, is de mening van vandaag van de longartsen, die de irrelevantie van de limieten blootlegt. Dat was te laat! Volgens een interview met een longarts, die ik zojuist hoorde bij NDR, moeten stikstofoxiden ook natuurlijke stoffen zijn die het lichaam zelf produceert. Daarnaast werd bijvoorbeeld op een zomerdag tijdens een wandeling in het bos de limiet vele malen overschreden, geproduceerd door de bacteriën in de bosbodem!

      Hoe dan ook, ik ga een brandstofbesparende dieselverchroomde combinatie kopen, duurzaam (want alvast), als een milieuvriendelijke tweede en winterauto, om mijn prachtige BioPower Griffin Cabriolet te sparen! 🙂 En de volgende converteerbare trips naar Zweden en Zuid-Frankrijk zijn al gepland! 🙂

     • Ja, diesel, oudejaarsfeest, kaarsen in huis, koeien in de wei en zelfs het bos ...

      Ik doe bijna elke dag mijn eigen onderzoek op het ongelooflijk complexe spanningsveld tussen mens, milieu, gezondheid en natuur. Hoe meer ik erover weet, hoe meer overtuigd ik ben dat wij, de mensheid, nog steeds bijna niets weten ...

      En toch zijn er - in aanvulling op een aantal, en tal van deskundigheid - nauwelijks een lid van de Bondsdag of de provinciale assemblees, die afhankelijk onwetend, het is zo precies welke zaaien het is gewoon om te duwen met al hun kracht, macht en de retoriek door het dorp niet te weten ...

      PS
      Stikstof is een integraal onderdeel van onze ademlucht / atmosfeer. Dat stikstofoxiden ook in het bos worden geproduceerd, verbaast me niet verder. Stikstofoxiden kon alleen maar uit te sluiten betrouwbaar als alle oxidatie (alleen de verbranding van diesel, een benzinemotor, een kaars of het metabolisme van een bacterie) in een atmosfeer zou plaatsvinden uit pure zuurstof. Misschien moeten we vrienden maken met de sfeer die we hebben? Ik weet niet beter ...
      Misschien is de ene of de andere parlementariërs heeft inderdaad een horizon dat mijn over de aarde en dit zeer, zeer ver genoeg? Maar laat hem of drop ze een briefje en terug te keren naar de thuisplaneet en laat dit één van de mensheid, de bacteriën en het bos ...

      PS II
      Over bosbouw, herbebossing en renaturatie gesproken, we zouden op veel manieren kunnen profiteren. De CO2 en zuurstofbalans van een groeiend (!) Bos is slechts één aspect. Bossen ook cool. Hoewel alleen micro- en macro-klimatisch, maar uiteindelijk het globale klimaat niets anders is dan de som van al zijn delen. Maar zo'n eis wordt zelfs niet van de Groenen gehoord. Iedereen rijdt op hetzelfde varken. Degene die hen voor het eerst over de finishlijn reed, won. "Het is iets van geen alternatief", schreef een recent en blijkbaar slimme lezer ...

 • Heb net het bericht gelezen dat de Zweedse staat zal verbieden van 2030 diesel- en benzinemotoren, dat wil zeggen van 2030 tot er geen verbrandingsmotoren meer in Zweden worden verkocht. Betekenis voor NEVS ?? Het is hoe dan ook een Chinees bedrijf. De overdracht van technologie, die voortdurend uit Eurooa naar China - een land dat niet houden aan internationale overeenkomsten geschonden buitenlandse intellectuele eigendom en rechten, rechten van de mens negeert, weet noch expressie, noch de vrijheid van de pers, het ergste arbeidsomstandigheden in Manchester kapitalisme getolereerd etc. - in verschillende Industrieën vinden plaats is een ramp!

  • Ik moest dat eerst verwerken. Ik ken (nog) niet de boodschap, maar als je het schrijft, zal het waar zijn. Ook is de beslissing inderdaad niet zonder rolmodellen ...

   Denemarken en Noorwegen hebben echter geen eigen automakers. Maar is Zweden, met zijn anderhalf Chinees, vandaag de dag nog steeds zo verschillend? Nou, laat de Zweden het doen ...

   Als je ergens op een onverharde weg ergens midden in de bosbessen en voorbij het huis en de hoofdstraat blijft, haal je gewoon de bus uit de kofferbak en giet wat elektriciteit in de batterij!

   En de jager trekt graag een bootkuip voor het speelbord en een doos voor zijn hond 10 naar 20 kilometers van zijn huis in het hele land (kortste weg) naar de volgende carpooling. Daar verwacht een NEVZ hem, die eigenlijk te klein is, te weinig bodemvrijheid en te weinig vierwielkwaliteiten ...

   Zweden 2030.

   Politiek en realiteit hebben elkaar niet alleen vervreemd in D.

   • Ja, helaas! En helemaal gek. Ik kreeg het bericht gisteren via een nieuwsbrief van Xing, die werd omgeleid naar een artikel in de wereld (anders niet mijn favoriete informatiebron). Zal waarschijnlijk helaas stemmen. Het is te hopen dat 2030 een beetje kan veranderen en dat de verantwoordelijken eindelijk het rampzalige CO2-record in de productie van elektrische auto's herkennen en dienovereenkomstig handelen. Zweden was op zo'n goede manier met ethanol uit afval - het is niet milieuvriendelijk! En als een hybride zou geweldig zijn geweest. En hoe zit het met waterstof? Dan ook verboden? Waarom gebeurt er zo weinig in de richting? In HH denk ik dat er drie benzinestations zijn. Mijn man moet dit jaar een nieuwe auto kopen en heeft al met het idee gespeeld. Maar is alles heel onzeker: netwerk van benzinestations, prijsontwikkeling, wederverkoopwaarde?

    • Ze overweldigen me. Waterstof (voor interne verbrandingsmotoren, voor brandstofcellen of als lokale energieopslag [zoals overtollige elektriciteit uit windenergie]) is een belangrijk onderwerp op zich ...

     "Helemaal gek" is het waarschijnlijk al redelijk goed. Politiek verandert in blind actionisme en laat consumenten, markten en zelfs wetenschappers terug in een verwarde en onzekere staat. Dit is geen verandering in het energiebeleid, maar de perfecte chaos ...

     PS
     Behalve misschien in Frankrijk. Misschien zou je daar moeten emigreren? Eet goed, drink af en toe een glas wijn, herlaad de batterijen met SAAB en laat de rest van Europa aan zijn lot over ...

     3
     1

Reacties zijn gesloten.