Opnieuw opstarten of ineenstorten - een museum wordt verkocht

Er zijn plaatsen die duidelijk zijn geabonneerd op drama's. Voor nu 10 jaar, komt de Stallbacka niet tot rust. Het Saab-drama werd gevolgd door de NEVS-tragedie. En zelfs de komst van Evergrande lijkt geen vrede in de actie te brengen.

Afsmelting in de stablebacka
Toegang tot Stallbacka en de voormalige Saab-fabriek

NEVS CFO gaat

Zelfs als de media herhaaldelijk worden opgeroepen voor toekomstige, gouden tijden: de realiteit vertelt een ander verhaal. Na de laatste paar maanden van het jaar 2018 met Hans-Martin Duringhof, vice president product strategie, planning en ontwikkeling, en Fredrik Alhstrom, Vice President Purchasing en nevs Industrial Services zijn twee high-profile mensen de rug toegekeerd het bedrijf, staat voor een andere afwerking.

Volgens informatie waarover wij beschikken, verlaat NEVS CFO Jörgen Scribe de Chinese investering aan het einde van de maand. Jörgen Scribe heeft de positie van CFO in de stablebacka gedurende meer dan 2 jaren begeleid; Voordat hij bij NEVS kwam, had hij een contract met Volvo Trucks.

Wat gebeurt er in de oude Saab-fabriek? Een meltdown of een herstart? Het vertrek van Ifhof, Alhström en Scribe verzwakt verder het geplaagde bedrijf. Haar vertrek geeft u een idee van hoe het er achter de schermen echt uitziet. Het is moeilijk om een ​​gelijkwaardige vervanger te zijn voor verloren competenties. De Stallbacka moet de komende maanden een plaats blijven voor drama's of op zijn minst opwindend entertainment.

Een Saab-museum is ontbonden

Het is minder duidelijk dan ooit waar NEVS naartoe gaat. Als Saab-fan kun je gerustgesteld zijn, want met het kleine, fijne merk heeft wat er meer gebeurt in China, en minder en minder in Zweden, niets meer te doen. Maar zelfs degenen die om het Saab-verhaal geven, hebben geen gemakkelijk standpunt.

Vorig jaar kondigde Anton Kempink de ontbinding van zijn Saab-collectie aan. Het privé Saab-museum in Nederland was een vaste bestemming voor de Saab-fans. In het begin leek er hoop te zijn om de collectie te krijgen en volledig over te dragen.

Dit is nu verbroken en de verzameling die over jaren is verzameld, wordt afzonderlijk verkocht. over Saabmuseumforsale.nl Anton en Wilma Kempink bieden hun voertuigen aan. De focus van de collectie ligt op klassieke voertuigen zoals Saab 92, 95, 96 en Sonett. De afstemming zou het niet gemakkelijker moeten maken, de cirkel van geliefden is van nature beperkt.

Naast voertuigen zijn er ook veel devotionele items beschikbaar rond het merk. Contact door geïnteresseerde partijen via telefoon of e-mail is gewenst.

16-gedachten ook "Opnieuw opstarten of ineenstorten - een museum wordt verkocht"

 • En ik dacht, het artikel ging over het museum in Trollhättan ...

  Het museum Ik wilde 2019 eindelijk voor het eerst bezoeken in de zomer. Geen wonder met deze omslagfoto en de introductie ...
  Kan ik mezelf de schuld geven dat ik nu opgelucht ben (aan het einde van het artikel), hoewel de boodschap niet gelukkig is?

  Ik vier hier elke boodschap op de blog met bubbels, kaviaar en een opmerking, omdat ik het zie als een teken van de levendigheid van SAAB ...

  En ik betuig hulde aan hun berichten en het werk van het blogteam. Bijvoorbeeld de meestal extreem goed uitgevoerde suspense-curven. Maar ik vind deze laatste spanning niet goed en ook niet grappig. Dat was een aanval op mijn lichamelijke geestelijke integriteit.

  En zelfs het museum in Nederland doet het niet, terwijl ik (en veel andere SAAB-chauffeurs) nu gewoon opgelucht ademhalen, want gelukkig gaat het niet om Trollhättan ...

  Deze spanning was niet een van de beste.

  9
  4
  • Om zenuwen te behouden is inderdaad "een" museum en niet "het" Saab Museum in de titel 😉

   11
   1
   • Ik voelde me op dezelfde manier - ik ben ook opgelucht dat ik het museum in Trollhättan voor de eerste keer in de zomer en voor de eerste keer (tenslotte) kan bezoeken. 🙂 Toch vind ik het heel triest dat nu een andere Saab-instelling (waarvan ik helaas nog niets wist) niet zal blijven bestaan. Het is jammer dat niemand de collectie in zijn geheel kan overnemen. En wat een prestatie en inspanning van het Nederlandse stel van idealisme, vrije tijd, geld, energie en aandacht voor detail! Geweldig en zeker uniek! Ja, gewoon echte liefde voor heel bijzondere en fijne auto's! Is het nog steeds mogelijk om er een tijdje naartoe te gaan en dingen te bekijken, misschien zelfs om iets te kopen? Of gaat dat alleen over biedingen? Op de homepagina kon ik niets vinden om te zien of en hoe lang het museum nog open is.

    • Rijd je naar TROLL-Hättan en vraag je nog steeds naar bevoorradingsbronnen voor Snurg?

     Iemand heeft haast ...

     • Ja, ik ben altijd blij als ik iets nieuws, leuke Saabiges ontdek die je snel kunt laten groeien. Dit zijn zo kleine momenten van geluk - als compensatie voor het feit dat ja geen nieuwe Saabs (of alleen nieuwe autobrochures) naar meer kijken, verbazen, checken, vergelijken, testen en misschien bestellen en kopen. Mijn jongste "moment van geluk" van dit soort waren de grote lederen deurgrepen en de lederen handremhendelhoes van Stephan Individual - todschick! 🙂

     • PS:
      Natuurlijk heb je de sticker van tevoren nodig, zodat je je kunt uitrusten en "vasthouden" aan Zweden en de kleine Snurg daar wat treuriger kunt maken, zodra hij er een ziet. Wat zou kunnen zijn voordat je bij het museum / festival aankomt. Misschien gluurt de kleine man achter een boom op slechts enkele kilometers van TROLLhättan bij de watervallen. En wanneer hij een van deze fijne auto's (mijn) ziet met de sticker "Made in Trollhättan by Trolls" voorbij, wordt het warm om zijn hart ... 🙂

  • De "één" die ik bij het naderen van een hartaanval had gelezen 🙂

 • @ Tom: Een gedetailleerd artikel over Trollhättan zou leuk zijn. Ik zou graag meer willen weten over achtergrondinformatie en hoe verder te gaan. Is er iets aan de hand?

 • Hi Tom,

  is er op feiten gebaseerde achtergrondinformatie over Evergrande - in dat geval zou ik geïnteresseerd zijn.

  Een voltreffer zou in mijn ogen een nieuwe eigenaar zijn, die niet alleen auto's bouwt, maar ook de SAAB-geest neemt deze terug - misschien heeft hij zelfs hybride voertuigen in het toekomstige programma. Een dergelijk bedrijf is momenteel wereldwijd vermist (tenminste vanuit het oogpunt van een die-hard SAAB-fan). Als dan de productie in Trollhättan opnieuw begint, zou ik meer dan tevreden zijn.

  6
  4
  • We verzamelen nu de feiten. Het artikel zal een paar dagen duren, ik denk dat op maandag de situatie in detail komt.

  • Beloof niet te veel ...

   Wat de hybriden betreft, was er al een eerste hint in de laatste twee NEVZ-artikelen. Als ik het goed begrijp, is de staat (welke?) Eén van de branders en keurt verdere fabricagelicenties niet goed.

   NEVZ heeft twee opties. EV's gemaakt in en voor China. Of de NEVZ-zeepbel barst, zonder dat het ooit gebeurt.

 • Een museum wordt verkocht ..., ook op de blog moet scherp worden waargenomen!
  Moeilijk, het SAAB-onderwerp, te veel emotie. Sinds speelt de "hoofdcinema" een truc ...
  Jammer van de Nederlandse collectie! Hopelijk zal er een positieve oplossing zijn ...
  Waarom verschijnt deze verzameling "alleen nu" op de blog ???
  Was de verzameling erg privé of niet publiek beschikbaar, of was er genoeg fans als bezoeker?
  Of heb ik iets gemist? 🙁
  NEVS: oh lieverd, belangrijke mensen vertrekken d .. s ....... Schip. We zullen zien (dankzij Tom en Team) hoe het er in China aan toe gaat.

  • Deze verzameling van Anton Kempink was altijd te bezoeken. In Nederland was dit privémuseum zeer bekend en waarschijnlijk ook in het westen van Duitsland.

 • Ik dacht ook dat het gaat om het Trollhättan Museum, ooit moet ik daar heen met mijn eigen Saab.

  • Hoe passend dat het festival dit jaar opnieuw zal plaatsvinden 😉

Reacties zijn gesloten.