Saab beweegt. Een nieuw jaar op Saabblog.net

Wat schrijf je voor de start van een nieuw jaar? Is niet alles gezegd en besproken in bijna 8 jaar blog? De inzending is altijd moeilijk, dus ik probeer het op een eenvoudige manier. Het gaat over auto's. Auto's die ouder en ouder worden, vragen steeds meer aandacht.

Saab verplaatst 2019Dat is een kant. Omdat deze oude voertuigen leuk zijn. Vooral als je uit een moderne huurauto komt en in de oude, analoge lieverd. De rust aan boord - of beter gezegd: de eenvoud van dingen - maakt het voertuig een plezier. Er zijn geen grote schermen met geneste menu's, die u moet zoeken met draaischakelaars, veegbewegingen of andere diffuse bewegingen. Alles is logisch en spreekt voor zich. De bestuurder en niet de mobiele computer staat centraal.

Dingen gemakkelijk maken en vasthouden is een uitdaging. De digitalisering zou het moeten doen, maar verliest graag het doel uit het oog. Er zijn apps, updates voor alles. Alles is online, genetwerkt. Van de koelkast tot de wasmachine tot de wekker. De auto is geen uitzondering, het is het volgende grote ding - met een enorm potentieel. De digitale mogelijkheden staan ​​daar nog in de kinderschoenen.

Stuur Saab, zwem tegen de stroom in

Houd de zaken simpel, blijf rijden in een analoge auto. Dat wil zeggen, laten we wel wezen, luxe die je eerst moet kunnen betalen. Een oude auto is duurzaam, geen vraag. Net zoals de langere levensduur van bijna alle items duurzamer is dan de nieuwe acquisitie. Het verplaatsen van een oudere Saab is in die zin een statement. Maar niet goedkoop. Moderne auto's zijn goedkoper. Full-service leasingpercentages zijn het eenvoudiger en minder zorgwekkende concept.

Ja, ik blijf 2019 Saab besturen. Zelfs als de Saab-stam veren moet achterlaten. 2019 zal ook, vanuit het oogpunt van de automobielindustrie, een jaar van scheiding zijn. Mijn relatief comfortabele garage- en halsituatie van de afgelopen jaren begint net te verdwijnen. Twee garages minder, geen noodreserve. Dat heeft consequenties. Twee of misschien 3-voertuigen gaan de komende maanden van start om mijn leven eenvoudig te houden. En dan is er de dreiging van de nieuwe bedrijfswagen, waaraan ik nauwelijks kan ontsnappen.

Belangrijk voor de lezers - 2019 gaat verder! Op de een of andere manier, en ondanks het feit dat we roeien tegen de tijdgeest, die branders en privéauto's op de virtuele schandpaal zet. Vanzelfsprekend blijven veel mensen genieten van analoge technologie. Wat de media ook schrijven en wat elke dag op ons afkomt, met volledige inzet. onze fundraiser voor het budget was 2019 een groot succes. Een verklaring voor de blog en het merk! Meer lezers dan in de voorgaande jaren hebben hun steentje bijgedragen en tegen het einde van het jaar kwamen er weer andere, genereuze individuele donaties. De actie loopt tot de 15. In januari komt er iets meer over het onderwerp na het afstuderen.

Saab verplaatst ook 2019

Saab beweegt de harten nog steeds! Uit de reacties en de e-mails van de donoren is veel liefde voor het merk voorgelezen. Dit is begrijpelijk, omdat we dingen graag ophangen die niet zo gemakkelijk te krijgen zijn. Misschien helemaal niet, omdat het Saab-aanbod op de grote tweedehandswagenbeurzen nieuwe dieptepunten viert.

Het merk een digitaal huis geven is onze missie voor 2019. Het zal niet gemakkelijk zijn om content nog een jaar te vullen, maar we zullen het proberen. Schrijf met de grootst mogelijke variatie, vermakelijk over oude en niet zo jonge Saabs. We houden ook de ontwikkeling in Trollhättan in de gaten. Er is veel gebeurd in de laatste dagen van het jaar.

Daarom beginnen we deze week met heel verschillende onderwerpen. Max en ik waren een paar dagen geleden op een proefrit. Met een onverwachte exit. En in Trollhättan is er nog steeds een enorm verschil tussen aspiratie en realiteit. Wij brengen de details.

20-gedachten ook "Saab beweegt. Een nieuw jaar op Saabblog.net"

 • Hoera! Het gaat verder met de blog, met mijn SAAB 9-5 stationwagon en de SAAB-kalender uit Frankfurt! Hij is net aangekomen en zal nu een jaar bij me zijn.

 • Bedankt voor de mooie beschrijving van wat is ontvangen met analoog en verloren met digitaal. Praat met mij vanuit de ziel ...

 • Het is echt leuk om in de Saab te komen; mijn convertible van 2011 heeft alleen 71.000 km op de klok en zal hopelijk een zeer lange tijd duren. Hoewel ik niet wilde, omdat diesel - paniek verkoop van de vorige eigenaar. Hiervoor heb ik mijn oudere benzine cabriolet verkocht en hier gesmeten. Diesel en Cabriolet Ik vind inderdaad een nogal vreemde combinatie en voor korte afstanden kan de auto niet worden gebruikt, maar de hoop was om de auto meer dan 10 jaren te gebruiken en dan zo lang mogelijk.

  In feite vind ik de hele overgang naar digitale commandocentra nutteloos. Vegen en tikken duurt veel langer dan het drukken op knoppen of het bewerken van knoppen.

  Het vinden van iets in de onderste menu-items van het bedieningsmenu is eigenlijk als het controleren van berichten op de telefoon tijdens het rijden en is overeenkomstig verboden. In mijn Jaguar heb ik 4-tijden nodig om de stoelverwarming in te schakelen, zoals in de Saab. Er is zelfs een knop (klein en zonder te kijken dus nooit te vinden) - maar dan begint het vervelende drukken op het aanraakscherm. Om niet te spreken van andere attitudes. Veel hifi-systemen hebben geen knoppen, maar ze kunnen tijdens het rijden veel comfortabeler worden bediend. Van de vele uitbundige knoppen met miniskulster-lettertype (kijk naar een Porsche-cockpit ...) Ik wil niet praten. De echte ergonomie is anders en de fabrikanten werken hier eerder tegen de chauffeurs, denk ik.

  Om nog maar te zwijgen van het Saab-nachtpaneel. Mijn achteraf ingebouwde Alpine Navi met achteruitrijcamera moet nog steeds handmatig worden verduisterd, omdat deze niet kon worden gekoppeld aan de Night Panel-functie en deze verduisteringfunctie moet u eerst bellen vanwege een slechte techniek en dus twee keer op het touchscreen zoeken, afleidend en gevaarlijk, maar het wordt des te duidelijker hoe goed en functioneel Saab de cockpits heeft ontworpen. Dus het is allemaal in het voordeel van het zo lang mogelijk houden van Saabs - het wordt niet beter wat je krijgt. 🙂

  11
  • Volledige score! ! !

   Veel bedieningsconcepten (touchscreen / hoofdmenu / menupunt / werkpunt) vereisen nieuwe wetgeving.
   Alle functies van aanraken en / of wissen die langer aandacht van de bestuurder van het voertuig vereisen dan nodig zou zijn met een knop of een wieltje, worden uitgeschakeld als de motor draait.

   Als dat het geval was, zou ik niets missen in mijn auto's. Ik heb directe toegang tot alle essentiële rijfuncties en comfortfuncties. Dat is goed. Maar niet langer vanzelfsprekend ...

   Het is verontrustend dat nieuwe auto's op de markt komen en in aanmerking komen, de af fabriek hebben een ingebouwd en zo veel afleidingspotentieel, als u in mijn SAAB, terwijl u de airconditioning regelt (tijdens het rijden), op het internet surft op de smartphone, ...

   Dit is bekend dat het verboden is en om een ​​goede reden. Er zijn nog vragen over ...
   Leuk dat jij en Tom dit hebben geposeerd.

 • Welke drive in de toekomst zal overheersen, naar mijn mening, volledig open, de elektrische aandrijving is op dit moment niet geschikt voor dagelijks gebruik, benzinemotoren hebben een hogere CO²-uitstoot dan dieselmotoren en de diesel is naar mijn mening ten onrechte belasterd.

  Dus ik rijd liever in een (SAAB) klassieke auto voordat ik een nieuwe auto krijg voor tienduizenden euro's.

  • Je hebt gelijk. Maar ik ben bang dat het aandrijfconcept van de toekomst politiek bepaald zal worden ...

   Volgens mijn bescheiden technische kennis zou ik hybriden met biobrandstoffen (biodiesel en ethanol) prefereren.
   Het laatste sensationele concept van SAAB (de Phoenix) ging precies in die richting. De voordelen van dit concept in vergelijking met een zuivere en fossiele brandstof of zelfs een pure elektrische auto zijn te talrijk om hier in detail te vermelden.

   Maar politici weten dat beter dan een paar SAAB-ingenieurs of wanneer ik weet ...

   • "Maar ik ben bang dat het aandrijfconcept van de toekomst politiek bepaald zal worden ..."

    Ik ben bang dat je gelijk hebt. Het is weer iets zonder alternatief. Het uitzicht achter de horizon wordt gespaard, zoals zo vaak in de afgelopen jaren.

    • Heel leuk.

     Dit woord (geen alternatief), ik zou graag tijden hebben gezien waarin het bijzonder inflatoir was in gebruik, toegewijd en gekozen gezien - en als de onzin van het jaar ...

     Hoewel het nu minder vaak gebruikt wordt, bepaalt nog steeds het denken, de exploratie van alternatieven en mogelijkheden die het heeft vermoedelijk niet bestaat, deze karakteristieke stijl van denken en de taal inderdaad niet kan bestaan. En dienovereenkomstig worden alternatieven niet verkend ...

     Maar er zijn andere en even dodelijke factoren ...

     Bijvoorbeeld wereldwijde emissiehandel (CO2) of de manier waarop nationale koolstofvoetafdrukken worden berekend. Soms zijn ze ontworpen in het voordeel van de producenten en dan weer in het voordeel van de consument.

     Noorwegen kan het beste van twee werelden kiezen. Het bevordert en exporteert olie en gas, geniet van inkomsten en rijkdom, maar in bovengenoemde zin zijn buitenlandse importeurs en consumenten belast. Niet de Noorse producent van fossiele brandstoffen ...

     Omgekeerd kan Noorwegen een onbeperkt aantal e-mails importeren zonder te worden belast met boekhouding. Voor de productie van batterijen en voertuigen zijn de producenten en dus ook andere landen belast. Niet de Noorse consument.

     Zoals men snel staat als een lichtend voorbeeld en milieuactivisten daar - althans wereldwijd en volledig officieel en dus puur op balans ...

     Soms krijgt de eindgebruiker iets op het deksel, soms heeft de producent de schade. Zoals je het leuk vindt. Slimme mensen (zoals Noren of Denen) weten hoe ze het maximale uit de gestelde voorwaarden kunnen halen.

     Ze besluiten juridisch e-mobiliteit en import in de toekomst niet willen elektrische auto's die minder wegen dan 3 ton, die worden volgepropt met zeldzame aarden en zware batterijen en hebben een rampzalige CO2-Billanz zolang ze niet hoeven te zelfs deze auto's en ze produceren negatief worden verwerkt.

     En wij? We willen Scandinavië graag opnieuw bezoeken. Net als bij de PISA-onderzoeken. We hebben niets begrepen, maar helemaal niets, maar hoe meer we weten (opnieuw) wat nu dringend wordt aangegeven in D ...

     We begrijpen niet het verschil tussen Duitsland en Noorwegen, hebben we niet het globale beleid omgeving te begrijpen, we zijn bar van elke visie, maar we begrepen. Als we hier van de Scandinaviërs inhalen met Duitse degelijkheid gelijk toen we hen beter dan ze zelf kan kopiëren kopiëren, dan zijn we (ook klimaatbeleid) opnieuw in een leidende rol. Dus het gaat door zonder alternatief ...

     ... zonder hersenen en hersenen, maar zonder alternatief. Immers.

 • Het is goed om te weten dat de blog overleeft.
  Ik kan me nog steeds geen Saab veroorloven voor de dagelijkse reis naar het kantoor, maar dat is tenminste de manier waarop ik een beetje dichter bij mijn jeugddroom kan komen.

  • Op een bepaald moment, zelfs voor jou, ontstaat de mogelijkheid van een Saab.

 • Over een goed nieuw blogjaar 2019!
  Goed nieuws over de enthousiaste donoren! Geweldig! Dat is de manier waarop het zou moeten zijn ...
  Dank u, dat ook in 2019 de blik Trollhättan bereikt. Ik denk dat het interessant is wat er gebeurt op de oude SAAB-site! Belangrijk, omdat de regio "levend" moet en moet blijven!

 • Echt inspirerend, als iemand met zoveel toewijding en passie dit blog beheert en het onderhoudt zoals Tom!

  Opmerking: Saab is niet alleen een auto, maar een filosofie!

 • Allemaal een super gelukkig nieuwjaar en geweldig dat de blog verder gaat.

  Op de vraag analoog of digitaal (hij) kan ik alleen meedoen aan de beoordeling van Tom. Ik heb geen enorme displays nodig met "Drehschub-box wis-was-technologie", die het daglicht in het interieur verlichten. Iets ergert zich overdag al en zelfs in de nachtmodus wordt het interieur vrolijker. Een heel eenvoudige navigatie alleen met een goede aankondiging is voor mij persoonlijk volledig genoeg. Altijd zo lang als ik kan horen. Ik kijk in ieder geval altijd uit naar de mogelijkheid van het Nachtpanel, wanneer ik veel onderweg ben 's nachts. Als ik in een auto rijd, wil ik geen tv kijken maar naar de straat kijken en als ik op zoek moet naar een benzinestation of een restaurant, stop ik en goog met mijn mobiel. Een korte pauze en klaar.

 • Allereerst wens ik jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar.
  Ik ben ook blij om zoveel over Saab te blijven lezen, Saab-verhalen zijn nog lang niet afgelopen en als iedereen bijdraagt, hebben we er allemaal meer van.
  Al deze digi-digitalisering en gimmicks leiden je alleen maar af van autorijden, want ondanks alle hulp moet je nog steeds zelf rijden en de natuurkunde kan niet worden afgesloten. Voor mij heeft een moderne Saab met ABS, ESP, airbags en xenon alles wat je nodig hebt om te rijden.

 • Vandaag ben ik 's avonds naar huis gereden vanuit de praktijk in de 9000. Bij het parkeren op de oprit hemelse vrede! Twee buitenspiegels en het zicht op de binnenspiegel zijn voldoende. De 95 NG vergezeld dezelfde procedure reeds zeer enthousiast: overbrengingsverhouding Medium piepen de achterste sensoren, radiofrequentie piepen sensoren Aangezien bij het passeren van de oprit-ik moet toegeven dat is eigenlijk gewoon passierbar-, maar het zuigt. Als ik me nu een visuele bloos orgie voorstel ... We moeten zorgen voor onze oude schatten. Ze geven ons gewoon meer kwaliteit van leven.

  • Dat klinkt alsof de mooie 9000 CSE nog steeds in de stal is, ondanks de mooie TA?

   Zoals ik al schreef aan haar lezersbijdrage: een droompaar. Bovendien kan men zeggen dat het nog zeer gevarieerd is. Met het algemene potentieel om de gelukkige eigenaar verschillende rij-ervaringen te bieden en om verschillende sterke punten en kwaliteiten aan te bieden. Een scheiding van de CSE wil zorgvuldig worden overwogen. Als dat zou gebeuren, zou hij voor altijd gemist worden. Dat is zeker.

   Ik heb in ieder geval nog nooit een ex-CSE eigenaar of chauffeur ontmoet die deze SAAB niet zou betreuren. Nog niet, wie zou niet veel kwaliteiten verzinnen die hij nooit zo in een ander voertuig zou hebben gevonden. Zelfs niet in een jongere SAAB ...

 • Erg blij dat het verder gaat met de blog. Bedankt voor de eerste keer voor deze beslissing. We zijn dus zeker weer in 2019 zeker dat we de meeste informatie over Saab anywan kunnen krijgen.

 • Geweldig dat het doorgaat in 2019! Bedankt Tom!

  Zwem tegen het tij, ja, dat doe ik al heel lang, met Saab en Lancia, maar op de lange duur is het erg vermoeiend, dat is kostbaar. Ik ben nog steeds aan het einde van 2018 met een zwaar hart van mijn 95NG gescheiden. Maar er is nog genoeg Saab in de stal waar ik elke dag blij kan zijn!

 • ZEER INTERESSANT, DIT BLOG EN DAAROM WILLEN IK OOK EEN KLEINE CREATIEVE BIJDRAGE BELAST.

  EN HET VOORWOORD ... ..
  IK SCHRIJF ALTIJD ALLES GROOT!
  DIT IS MIJN STIJL, MIJN VRIJHEID EN MIJ ...
  I "schreeuwen" NO, HOEVEEL DENK IK ben nog steeds hard als velen in VAKTERMEN HET DIGITALE TIJDPERK MIJN.

  Eind vorig jaar heb ik VOLLEDIGE BUIK GECONTROLEERDE uitgesproken toen OPNIEUW SAAB, DAN NU EN DAN WAT MIJN HART geheel gevuld;
  EEN TURBO X.
  MOGELIJK IN DE START SOMEWHAT NAIV, GELOVEN DAT EEN GESCHIKT KOPIE VINDT AAN DE SNELHEID ....
  MAAK AAN HET BEGIN DECEMBER DE "GELUKKIGE HANDGREEP" AAN.
  DANK AAN DE VERKOPER VANDAAG.
  EEN PAAR 1000 EURO hem waren de duurste in plaats van jezelf deze IN DE HAND te nemen om de verwaarloosde STAAT OP niveau dat overeenkomt met te verhogen.
  HET ENE FREUD, HET ANDERE LIJDT MEE!

  Inmiddels IK LEEF, tijdens de voorbereiding of beter gezegd door de behandeling PROFESSIONELE een begenadigd schroevendraaier, DE "SAABIGE sinus".
  SAAB MOET MAN (N) ZIJN DIE EEN WARE SET MAAKT.
  ZELFS ALS IN HET SOVIELEM monetaire ASPECT IN voorgrond is die perfectie OM Kleine details maken het tot CORRECT (ER) LIFE WAARDE.
  GEEF JE EIGEN ...
  HAAKHOEZEN VOOR DERGELIJKE 19 CUSTOM RIMS, ZOEKEN EN SAAB STICKERS VINDEN (NIET SILICONEN);
  HERNIEUWDE, GELUIDBEHANDELDE ONTSTEKINGSSLEUTEL;
  WANNEER LINKS IS DE ZIJKNOPER VERNIEUWD, DAN OOK JUIST.
  NAJA, DEZE WEINIG DINGEN ZIJN DIE JE EIGEN RECHT OPDAT VOOR EEN DERGELIJK PROJECT.

  Of het allemaal AAN HET EINDE VAN DE leidt tot WAT AAN MIJN innerlijke oog was het passeren (HET GOED OOK TE KOPEN euforisch) ... ..
  WIE WEET HET?
  OVERTUIGING, KRUIDEN EN JA, ZELFS LIEFDE ZIJN NIET BEPERKT;
  DE UNIEKHEID IS GEMAAKT VAN HET ZEER UNIEKE.

  IN DIT VERSTEL;
  IK BEN ZEER AANGENAAM MIJN WEINIG BIJDRAGE TE HEBBEN GEMAAKT.

 • Ik ben ook erg blij met het voortbestaan ​​van de blog, die ik eigenlijk elke dag bezoek.
  Ook als ik mijn eigen Saab niet mocht bellen.
  Maar dit zal zeker veranderen .. 95 OG, 93 converteerbaar of of ...
  Met vriendelijke groet van een Volvo-rijdende Saab-fan.

Reacties zijn gesloten.