Saab beweegt. Een nieuw jaar op Saabblog.net

Wat schrijf je voor de start van een nieuw jaar? Is niet alles gezegd en besproken in bijna 8 jaar blog? De inzending is altijd moeilijk, dus ik probeer het op een eenvoudige manier. Het gaat over auto's. Auto's die ouder en ouder worden, vragen steeds meer aandacht.

Saab verplaatst 2019Dat is de pagina. Omdat deze oude voertuigen leuk zijn. Zeker als je uit een moderne huurauto stapt en in de oude, analoge schat stapt. De rust aan boord - of beter gezegd: de eenvoud van de dingen - maken het voertuig tot een plezier. Er zijn geen enorme displays met geneste menu's waar je doorheen moet zoeken met draaischakelaars, swipen of andere diffuse gebaren. Alles is logisch en spreekt voor zich. De focus ligt op de bestuurder en niet op de mobiele computer.

Dingen eenvoudig maken en ze eenvoudig houden is een uitdaging. Digitalisering zou dat moeten doen, maar het heeft de neiging het doel uit het oog te verliezen. Er zijn apps en updates voor alles. Alles is online, genetwerkt. Van de koelkast tot de wasmachine tot de wekker. De auto is geen uitzondering, het is het volgende grote ding - met een enorm potentieel. De digitale mogelijkheden daar staan ​​nog in de kinderschoenen.

Stuur Saab, zwem tegen de stroom in

Houd het simpel, blijf in een analoge auto rijden. Laten we onszelf niet voor de gek houden, dat is luxe die men zich eerst moet kunnen veroorloven. Een oude auto is duurzaam, daar bestaat geen twijfel over. Net zoals de langere levensduur van bijna alle objecten duurzamer is dan de nieuwe aanwinst. Het verplaatsen van een oudere Saab is in die zin een statement. Maar niet goedkoop. Moderne auto's zijn goedkoper. Waar het op neerkomt, is dat de tarieven voor full-service leasing het eenvoudigere en meer zorgeloze concept zijn.

Ja, ik blijf 2019 Saab besturen. Zelfs als de Saab-stam veren moet achterlaten. 2019 zal ook, vanuit het oogpunt van de automobielindustrie, een jaar van scheiding zijn. Mijn relatief comfortabele garage- en halsituatie van de afgelopen jaren begint net te verdwijnen. Twee garages minder, geen noodreserve. Dat heeft consequenties. Twee of misschien 3-voertuigen gaan de komende maanden van start om mijn leven eenvoudig te houden. En dan is er de dreiging van de nieuwe bedrijfswagen, waaraan ik nauwelijks kan ontsnappen.

Belangrijk voor de lezers - het gaat door in 2019! Op de een of andere manier, en hoewel we tegen de tijdgeest in roeien, staan ​​de verbrandingsmotor en het privévervoer aan de schandpaal. Uiteraard blijven veel mensen genieten van analoge technologie. Wat de media ook schrijven en wat ons elke dag met volle kracht bezighoudt. Onze fundraiser voor het budget was 2019 een groot succes. Een verklaring voor de blog en het merk! Meer lezers dan in de voorgaande jaren hebben hun steentje bijgedragen en tegen het einde van het jaar kwamen er weer andere, genereuze individuele donaties. De actie loopt tot de 15. In januari komt er iets meer over het onderwerp na het afstuderen.

Saab verplaatst ook 2019

Saab beweegt de harten nog steeds! Uit de reacties en de e-mails van de donoren is veel liefde voor het merk voorgelezen. Dit is begrijpelijk, omdat we dingen graag ophangen die niet zo gemakkelijk te krijgen zijn. Misschien helemaal niet, omdat het Saab-aanbod op de grote tweedehandswagenbeurzen nieuwe dieptepunten viert.

Het merk een digitaal huis geven is onze missie voor 2019. Het zal niet gemakkelijk zijn om content nog een jaar te vullen, maar we zullen het proberen. Schrijf met de grootst mogelijke variatie, vermakelijk over oude en niet zo jonge Saabs. We houden ook de ontwikkeling in Trollhättan in de gaten. Er is veel gebeurd in de laatste dagen van het jaar.

Daarom beginnen we deze week met heel verschillende onderwerpen. Max en ik waren een paar dagen geleden op een proefrit. Met een onverwachte exit. En in Trollhättan is er nog steeds een enorm verschil tussen aspiratie en realiteit. Wij brengen de details.

20 gedachten over 'Saab beweegt. Een nieuw jaar op Saabblog.net"

 • Ik ben ook erg blij met het voortbestaan ​​van de blog, die ik eigenlijk elke dag bezoek.
  Ook als ik mijn eigen Saab niet mocht bellen.
  Maar dit gaat zeker veranderen ... 95 OG, 93 Cabrio of of of ...
  Met vriendelijke groet van een Volvo-rijdende Saab-fan.

 • ZEER INTERESSANT, DIT BLOG EN DAAROM WILLEN IK OOK EEN KLEINE CREATIEVE BIJDRAGE BELAST.

  EN EERSTE .....
  IK SCHRIJF ALTIJD ALLES GROOT!
  DIT IS MIJN STIJL, MIJN VRIJHEID EN DE MIJN ...
  I "schreeuwen" NO, HOEVEEL DENK IK ben nog steeds hard als velen in VAKTERMEN HET DIGITALE TIJDPERK MIJN.

  Eind vorig jaar heb ik VOLLEDIGE BUIK GECONTROLEERDE uitgesproken toen OPNIEUW SAAB, DAN NU EN DAN WAT MIJN HART geheel gevuld;
  EEN TURBO X.
  MOGELIJK IN HET BEGIN VAN IETS NAIV, IN GELOVEN IN HET SNELLE EEN GESCHIKT KOPIE TE VINDEN ...
  MAAK AAN HET BEGIN DECEMBER DE "GELUKKIGE HANDGREEP" AAN.
  DANK AAN DE VERKOPER VANDAAG.
  EEN PAAR 1000 EURO hem waren de duurste in plaats van jezelf deze IN DE HAND te nemen om de verwaarloosde STAAT OP niveau dat overeenkomt met te verhogen.
  HET ENE FREUD, HET ANDERE LIJDT MEE!

  Inmiddels IK LEEF, tijdens de voorbereiding of beter gezegd door de behandeling PROFESSIONELE een begenadigd schroevendraaier, DE "SAABIGE sinus".
  SAAB MOET BETAALBAAR ZIJN - EEN WARE ZIN.
  ZELFS ALS IN HET SOVIELEM monetaire ASPECT IN voorgrond is die perfectie OM Kleine details maken het tot CORRECT (ER) LIFE WAARDE.
  Ik breng mijn eigen ...
  HAAKHOEZEN VOOR DERGELIJKE 19 CUSTOM RIMS, ZOEKEN EN SAAB STICKERS VINDEN (NIET SILICONEN);
  HERNIEUWDE, GELUIDBEHANDELDE ONTSTEKINGSSLEUTEL;
  WANNEER LINKS IS DE ZIJKNOPER VERNIEUWD, DAN OOK JUIST.
  NAJA, DEZE WEINIG DINGEN ZIJN DIE JE EIGEN RECHT OPDAT VOOR EEN DERGELIJK PROJECT.

  OF HET ALLEMAAL EINDIGT AAN WAT DAT DOOR MIJN BINNENOOG IS GEDAAN (ALS HET OOK AAN EUFORISCHE AANKOPEN IS) .....
  WIE WEET HET?
  OVERTUIGING, KRUIDEN EN JA, ZELFS LIEFDE ZIJN NIET BEPERKT;
  DE UNIEKHEID IS GEMAAKT VAN HET ZEER UNIEKE.

  IN DIT VERSTEL;
  IK BEN ZEER AANGENAAM MIJN WEINIG BIJDRAGE TE HEBBEN GEMAAKT.

 • Geweldig dat het doorgaat in 2019! Bedankt Tom!

  Zwem tegen het tij, ja, dat doe ik al heel lang, met Saab en Lancia, maar op de lange duur is het erg vermoeiend, dat is kostbaar. Ik ben nog steeds aan het einde van 2018 met een zwaar hart van mijn 95NG gescheiden. Maar er is nog genoeg Saab in de stal waar ik elke dag blij kan zijn!

 • Erg blij dat het verder gaat met de blog. Bedankt voor de eerste keer voor deze beslissing. We zijn dus zeker weer in 2019 zeker dat we de meeste informatie over Saab anywan kunnen krijgen.

 • Vandaag ben ik 's avonds in de 9000 naar huis gereden vanuit de praktijk. Bij het achteruitrijden de oprit op, hemelse rust! Twee buitenspiegels en een blik in de binnenspiegel zijn voldoende. De 95 NG begeleidt hetzelfde proces veel opwindender: middenfrequente piepen van de achterste sensoren, hoogfrequente piepen van de zij-sensoren bij het passeren van de ingang van de binnenplaats - ik geef toe, het is eigenlijk gewoon begaanbaar - maar het is vervelend. Als ik me nu een visuele orgie van oogkleppen voorstelt ... We zouden voor onze oude schatten moeten zorgen. Ze geven ons gewoon een betere kwaliteit van leven.

  • Dat klinkt alsof de mooie 9000 CSE nog steeds in de stal is, ondanks de mooie TA?

   Zoals ik al schreef aan haar lezersbijdrage: een droompaar. Bovendien kan men zeggen dat het nog zeer gevarieerd is. Met het algemene potentieel om de gelukkige eigenaar verschillende rij-ervaringen te bieden en om verschillende sterke punten en kwaliteiten aan te bieden. Een scheiding van de CSE wil zorgvuldig worden overwogen. Als dat zou gebeuren, zou hij voor altijd gemist worden. Dat is zeker.

   Ik heb tenminste nog nooit een ex-CSE-eigenaar of -rijder ontmoet die niet om deze SAAB zou rouwen. Nog niet één die een aantal kwaliteiten niet kon bedenken die ze nooit meer gecombineerd zouden hebben gevonden in een ander voertuig. Zelfs niet in een jongere SAAB ...

 • Allereerst wens ik jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar.
  Ik ben ook blij om zoveel over Saab te blijven lezen, Saab-verhalen zijn nog lang niet afgelopen en als iedereen bijdraagt, hebben we er allemaal meer van.
  Al deze digi-digitalisering en gimmicks leiden je alleen maar af van autorijden, want ondanks alle hulp moet je nog steeds zelf rijden en de natuurkunde kan niet worden afgesloten. Voor mij heeft een moderne Saab met ABS, ESP, airbags en xenon alles wat je nodig hebt om te rijden.

 • Allemaal een super gelukkig nieuwjaar en geweldig dat de blog verder gaat.

  Wat betreft analoog of digitaal(er) kan ik het alleen maar eens zijn met de beoordeling van Tom. Ik heb geen behoefte aan gigantische displays met "rotary slide box wipe wash-technologie" die ook fel in het interieur schijnen. Zoiets is overdag vervelend en zelfs in de nachtmodus verlicht het nog steeds het interieur. Een heel eenvoudig navigatiesysteem met alleen een goede mededeling is voor mij persoonlijk voldoende. Tenminste, zolang ik het nog kan horen. Ik kijk in ieder geval altijd uit naar de mogelijkheid van het Nachtpaneel als ik 's nachts op grote afstand ben. Als ik rijd, wil ik geen tv kijken, ik wil op straat kijken en als ik een tankstation of een restaurant moet zoeken, stop ik en google mijn mobiele telefoon. Neem een ​​korte pauze en je bent klaar.

 • Echt inspirerend, als iemand met zoveel toewijding en passie dit blog beheert en het onderhoudt zoals Tom!

  Opmerking: Saab is niet alleen een auto, maar een filosofie!

 • Over een goed nieuw blogjaar 2019!
  Goed nieuws van de enthousiaste donateurs! Geweldig! Dus het zou moeten passen ...
  Bedankt dat je ook in 2019 naar Trollhättan kijkt. Ik vind het interessant wat zich op de oude SAAB-locatie ontwikkelt! Belangrijk, want de regio moet en moet "levend" worden gehouden!

 • Het is goed om te weten dat de blog overleeft.
  Ik kan me nog steeds geen Saab veroorloven voor de dagelijkse reis naar het kantoor, maar dat is tenminste de manier waarop ik een beetje dichter bij mijn jeugddroom kan komen.

  • Op een bepaald moment, zelfs voor jou, ontstaat de mogelijkheid van een Saab.

 • Welke drive in de toekomst zal overheersen, naar mijn mening, volledig open, de elektrische aandrijving is op dit moment niet geschikt voor dagelijks gebruik, benzinemotoren hebben een hogere CO²-uitstoot dan dieselmotoren en de diesel is naar mijn mening ten onrechte belasterd.

  Dus ik rijd liever in een (SAAB) klassieke auto voordat ik een nieuwe auto krijg voor tienduizenden euro's.

  • Je hebt gelijk. Maar ik vrees dat het aandrijfconcept van de toekomst politiek zal worden beslist ...

   Volgens mijn bescheiden technische kennis zou ik hybriden met biobrandstoffen (biodiesel en ethanol) prefereren.
   Het laatste sensationele concept van SAAB (de Phoenix) ging precies in die richting. De voordelen van dit concept in vergelijking met een zuivere en fossiele brandstof of zelfs een pure elektrische auto zijn te talrijk om hier in detail te vermelden.

   Maar politici weten dat beter dan een paar SAAB-ingenieurs of dan ik wist ...

   • "Maar ik vrees dat het drive-concept van de toekomst politiek wordt beslist..."

    Ik ben bang dat je gelijk hebt. Het is weer iets zonder alternatief. Het uitzicht achter de horizon wordt gespaard, zoals zo vaak in de afgelopen jaren.

    • Heel leuk.

     Ik had dit woord (zonder enig alternatief) graag in de tijd gezien, toen het bijzonder inflatoir in gebruik was, toegewijd en gekozen - als of als een slecht woord van het jaar ...

     Zelfs als het tegenwoordig minder vaak wordt gebruikt, bepaalt het nog steeds de manier van denken, het verkennen van alternatieven en mogelijkheden die zogenaamd niet bestaan, in deze stijl van denken en taal kan zelfs niet bestaan. En dienovereenkomstig worden alternatieven niet eens onderzocht ...

     Maar er zijn andere en even fatale factoren ...

     Bijvoorbeeld wereldwijde emissiehandel (CO2) of de manier waarop nationale koolstofvoetafdrukken worden berekend. Soms zijn ze ontworpen in het voordeel van de producenten en dan weer in het voordeel van de consument.

     Noorwegen kan het beste van twee werelden kiezen. Het promoot en exporteert olie en gas, geniet van inkomen en welvaart, maar buitenlandse importeurs en consumenten worden in bovengenoemde zin belast. Niet de Noorse producent van fossiele brandstoffen ...

     Omgekeerd kan Noorwegen een onbeperkt aantal e-mails importeren zonder te worden belast met boekhouding. Voor de productie van batterijen en voertuigen zijn de producenten en dus ook andere landen belast. Niet de Noorse consument.

     Je vindt jezelf daar al snel als een lichtend voorbeeld en milieuactivist - in ieder geval wereldwijd en vrij officieel en dus puur op de balans ...

     Soms krijgt de eindgebruiker iets op het deksel, soms heeft de producent de schade. Zoals je het leuk vindt. Slimme mensen (zoals Noren of Denen) weten hoe ze het maximale uit de gestelde voorwaarden kunnen halen.

     Ze besluiten juridisch e-mobiliteit en import in de toekomst niet willen elektrische auto's die minder wegen dan 3 ton, die worden volgepropt met zeldzame aarden en zware batterijen en hebben een rampzalige CO2-Billanz zolang ze niet hoeven te zelfs deze auto's en ze produceren negatief worden verwerkt.

     En wij? We kijken graag weer naar Scandinavië. Net als bij de PISA-onderzoeken. We begrepen niets, helemaal niets, maar des te preciezer weten we (weer) wat er nu dringend wordt aangegeven in D ...

     We begrijpen het verschil tussen Duitsland en Noorwegen niet, we begrijpen het globale kader niet, we hebben geen visie, maar we hebben het begrepen. Als we vanaf nu de Scandinaviërs aan de rechterkant met Duitse grondigheid inhalen, als we ze beter kopiëren dan ze zichzelf zouden kunnen kopiëren, dan zullen we weer een leidende rol spelen (ook qua klimaatbeleid). Er is dus geen alternatief ...

     ... zonder hersens en begrip, maar geen alternatief. Ten slotte.

 • Het is erg leuk om in de Saab te stappen; mijn cabriolet uit 2011 heeft slechts 71.000 km op de teller en gaat hopelijk nog heel lang mee. Ik wilde niet, want diesel - paniekverkoop door de vorige eigenaar. Hiervoor heb ik mijn oudere benzine-cabriolet verkocht en hier gekocht. Eigenlijk vind ik diesel en cabriolet een nogal vreemde combinatie en is de auto niet meer te gebruiken voor korte afstanden, maar de hoop was om de auto meer dan 10 jaar te kunnen gebruiken en daarna zo lang mogelijk.

  In feite vind ik de hele overgang naar digitale commandocentra nutteloos. Vegen en tikken duurt veel langer dan het drukken op knoppen of het bewerken van knoppen.

  Iets vinden in de onderste menu-items van het bedieningsmenu is eigenlijk hetzelfde als het controleren van berichten op de mobiele telefoon tijdens het rijden en zou daarom verboden moeten worden. In mijn Jaguar doe ik er 4 keer zo lang over om de stoelverwarming aan te zetten als in de Saab. Er is zelfs een knop (klein en daarom nooit gevonden zonder te kijken) - maar dan begint het vermoeiende drukken op het touchscreen. Om nog maar te zwijgen van andere attitudes. Veel hifi-systemen hebben geen draaiknoppen meer, maar kunnen tijdens het rijden veel comfortabeler worden bediend. Ik wil het niet hebben over de vele overvolle knoppen met mini-sprankelende letters (kijk maar eens naar een Porsche-cockpit ...). De echte ergonomie is anders en ik denk dat de fabrikanten hier meer tegen de chauffeurs werken.

  Om nog maar te zwijgen van het Saab-nachtpaneel. Mijn achteraf ingebouwd Alpine-navigatiesysteem met achteruitrijcamera moet nog handmatig worden verduisterd omdat het niet aan de nachtpaneelfunctie kon worden gekoppeld, en deze verduistering moet vanwege slechte engineering eerst worden opgeroepen en daarom twee keer op het touchscreen zoeken afleidend en gevaarlijk, maar des te meer wordt duidelijk hoe goed en functioneel Saab de cockpits heeft ontworpen. Dus alles pleit ervoor om Saabs zo lang mogelijk te houden - het wordt niet beter wat je krijgt 🙂

  11
  • Volledige score! ! !

   Veel bedieningsconcepten (touchscreen / hoofdmenu / menupunt / werkpunt) vereisen nieuwe wetgeving.
   Alle functies van aanraken en / of wissen die langer aandacht van de bestuurder van het voertuig vereisen dan nodig zou zijn met een knop of een wieltje, worden uitgeschakeld als de motor draait.

   Als dat zo is, zou ik niets missen in mijn auto's. Ik heb directe toegang tot alle essentiële rijfuncties en comfortfuncties. Oke dan. Maar niet langer als vanzelfsprekend beschouwd ...

   Het is verontrustend dat er nieuwe auto's op de markt komen die in aanmerking komen voor registratie die een ingebouwd en dus groot afleidingspotentieel hebben af ​​fabriek, alsof je in mijn SAAB zit, terwijl je de airconditioning regelt (tijdens het rijden), op internet surft op je smartphone ...

   Het is bekend dat dit om een ​​goede reden verboden is. Vragen blijven open ...
   Leuk dat jij en Tom dit hebben geposeerd.

 • Bedankt voor de mooie beschrijving van wat er met analoog wordt ontvangen en met digitaal verloren gaat. Spreekt vanuit mijn ziel ...

 • Hoera! Het gaat verder met de blog, met mijn SAAB 9-5 stationwagon en de SAAB-kalender uit Frankfurt! Hij is net aangekomen en zal nu een jaar bij me zijn.

Reacties zijn gesloten.