Blog Doneer 2019 - tussentijds rapport

Vlak voor Kerstmis kijken we opnieuw op onze donatierekening. Na het laatste telefoontje is er veel gebeurd, een kleine golf van donaties heeft ons bereikt. Krijgen we een mandaat van lezers om door te gaan met het schrijven van 2019-blogs? Het ding blijft spannend.

Blog Doneer 2019 tussentijds rapport

Naast veel kleinere donaties, kunnen we ook de ontvangst van grotere bedragen aankondigen. De hoogste eenmalige gift tot nu toe is een ongelooflijke 300,00 €, maar heel bijzonder bedankt! En ook verzamelde Stammtisch voor het blogbudget, en het kwam samen met sterke bedragen. De Saab Friends Thüringen schonken en konden ook bijna 400,00 € overmaken.

In cijfers wordt de vorige geschiedenis als volgt uitgedrukt:

Tot nu toe hebben precies 138-lezers hun bijdrage geleverd, de donatie is gestegen naar 4.789,00 €. We naderen tenminste ons minimumdoel zonder dat het echt niet werkt. Het aantal donoren lijkt op het eerste gezicht misschien klein, omdat rond 34.000 mensen de blog minstens één keer per maand bezoeken.

Als slechts 1% gedoneerd had, dan konden we veel verplaatsen voor het merk.

Toch ben ik tevreden, Mark ook. Alles wat tot nu toe bereikt is, overtreft mijn verwachtingen, die ik had bij de actie van dit jaar. Mijn gevoel is dat we het minimum budget zullen bereiken en overschrijden. Naast het feit dat een blog een bepaald budget voor de toekomst nodig heeft, gaat het ook om het herkennen van het werk dat in het verleden is gedaan. En ik wil graag iedereen bedanken die zich de afgelopen dagen gul getoond heeft. We kijken uit naar verdere donaties of lidmaatschapskosten!

De volgende update volgt na de kerstdagen. Voordat ik opnieuw bel, maar deze keer met een treurig onderwerp.

23-gedachten ook "Blog Doneer 2019 - tussentijds rapport"

 • Alles komt goed ... en wat niet goed is, is nog niet voorbij!
  Fantastisch dat de € blijft aankomen !!! 🙂

  DAAANKE voor de huidige superklasse foto van het SAAB X BioHybrid-Concept! Fool, wat zou er gebeurd zijn ...

  • Dank je wel! De conceptauto zal in het nieuwe jaar een artikel voor ons waard zijn, omdat Saab al jaren geleden anticipeerde op wat er vandaag gebeurt, 10. Overigens zijn de meeste foto's gemaakt bij de oude elektriciteitscentrale in Trollhättan.

 • Hallo geachte SAAB-community

  Door SAAB-gemeenschap bedoel ik het enorme lezerspubliek van de SAAB-blog. Mijn hart bloedt als ik Tom's samenvatting van de blog-donatiecampagne lees.

  Hoe zou het zijn dat iedereen aantoont dat de SAAB-gemeenschap anders is, net als andere gemeenschappen?
  Ik denk dat het aan de wil is, niet het bedrag, om de SAAB-blog op de lange termijn in leven te houden.

  Er is nog steeds tijd om iets goeds te doen. Het is goed voor elk van ons. Ik zou iets missen als de blog zijn werk om financiële redenen zou moeten stoppen!
  Een grote dank op dit punt voor het hele bestaande blogteam en vooral voor jou Tom
  voor je enorme inzet en de vele uren die je opoffert voor ons allemaal.

  Groeten uit Zwitserland
  Fredy

  17
 • Om terug te keren naar de € 5-donatie: ik ben het met Hans eens. Ik vind het beschamend, voor zo veel geconcentreerde informatie en opwindende lectuur over een heel jaar slechts € 5, - gemakkelijk te maken. Laten we uitzoeken hoeveel uur de Blg vereist.
  Dus, vrienden van Saab, open de portemonnee en doneer op de juiste manier.

  6
  2
  • Ik vind het totale aantal donoren meer gênant. Uw mening kan net zo geldig zijn als de tegenovergestelde positie. Maar als alleen 138-bijdragen van iets minder dan 35 € zijn ontvangen, kunnen er niet veel 5 € -donoren spreken.

   Wanneer het merendeel van de niet-donoren hun potentiële 5 € schenkingen onthouden van schaamte, omdat dit aantal donaties hier herhaaldelijk het doelwit van opmerkingen is, wordt niemand bediend. Ik geloof dat het beter is om zoveel mogelijk abonnees en lezers aan te moedigen om kleine donaties te doen.

   Hoe dan ook, ik ben alle donors dankbaar. Niemand van ons kon of wilde de blog alleen financieren.

   15
   1
 • Ik denk op dezelfde manier, klein vee is bekende rotzooi, dus in goed Duits: het publiek maakt het.

 • Mijn donatie ging gisteren erg laat uit, dus geen idee of het in dit tussentijds rapport is opgenomen. Als student niet veel, maar 5 EUR per maand was ik het zeker waard! Niet alleen wordt de blog steeds belangrijker in de Saab-gemeenschap, mijn enige "abonnement" zou ook verloren gaan.

  Ik ben het eens met de vorige sprekers, niet de hoeveelheid donaties is cruciaal, maar de donor. Als elke maandelijkse lezer alleen 1 EUR zou doneren, zou dat nogal laag zijn, maar de blog zou nog jarenlang worden gefinancierd 😉

  Voor 134-donoren moet je misschien proberen de abonnees afzonderlijk per post te bereiken. Ook op Instagram of soortgelijke sociale mediaplatforms zou misschien nog meer verkeer voor en over de blog kunnen genereren, zodat nog meer mensen kunnen passeren. Hoewel de lezers van de blog eigenlijk genoeg moeten zijn om het gewenste doel te bereiken.

  Ik hoop echt dat er dit jaar nog steeds veel gebeurt! Misschien kan iets meer dan het minimumbedrag samen worden verzameld.

  • Niet veel? Als ik het goed bereken, is je donatie bovengemiddeld en een klein applaus waard ...

   De e-mail dacht, ik had, maar opnieuw afgewezen. Alle abonnees hebben al drie e-mails ontvangen voor het betreffende onderwerp. Het nieuws over de oproep en het eerste en tweede tussentijdse rapport. Niemand kan zeggen dat hij niets wist. Hopelijk zal er iets anders zijn ...

 • Hallo Tom - hallo Mark - Ik volg met veel interesse en enthousiasme je fondsenwerving en ben blij met de grote populariteit van je actie 🙂
  Vandaag echter "ik moet iets goedmaken" en de financiële steun van SAAB Friends Thuringia.
  Helaas kan ik de door u genoemde "bijna 300 €" niet ondertekenen als initiator van onze bijdrage !?
  Ons overboekingsbedrag was 365 € - u heeft hier zeker een fout gemaakt!?!?

  Ik wilde dit alleen nog / moest nog vermelden - want natuurlijk was ik ook aangesproken ...

  We wensen iedereen een fijne kerst en saabische groeten uit Thüringen wensen Thomas

  • Beste Thomas, heel erg bedankt voor de geweldige inzet!

   Het was geen spelfout, maar een misverstand in de interne communicatie van blogs. Sorry, de tekst is gecorrigeerd. 365,00 € is correct.

 • Vind het schandalig om indirect te worden aangeklaagd, maar niets te doen om het merk Saab te behouden, ook al rij je vijf Saabs. De enige overname van verzekeringen en belastingen is de helft van het gewenste bedrag. En iedereen die van zijn Saabs houdt, weet wat er nog meer kan gebeuren.
  Laat me als eerste klantenservice hebben, naar de HU rijden en een set winterbanden kopen, als alles klaar is, wordt er een kleine donatie gedaan.

  En kijk wat een website kost.

  2
  20
  • Ik begrijp hun ongenoegen, maar als ik kijk naar de opmerkingen, de duimen omhoog voor de opmerkingen, en de inzamelings- en inzendingsartikelen, concludeer ik dat je de bloggers en de overweldigende meerderheid van bloglezers aan je zijde hebt.

   Elke euro telt en wordt bedankt. De toewijding aan het eigen wagenpark wordt over het algemeen op prijs gesteld. In het bijzonder, zo'n liefhebber van het merk, zoals jij bent een ...

   In dat opzicht gaat je laatste zin onder de riem. "Een website dus" kost niet alleen veel tijd en passie, maar eigenlijk ook geld. Het is nog niet gedaan, mtl. Transferkosten voor het domein. Of gebruik WordPress. Dus wie moet waar kijken en waarom? Wat wil je impliceren?

   Je had net je laatste zin moeten laten staan. Je had hem niet strikt gesproken moeten denken!

   12
   3
  • Saabtroll99,

   Volgens mijn echt irrelevante mening gaat het niet om de ontvangst van het Saab-merk of Saab rechtstreeks.
   Elke gift aan het Saab-museum in Trollhättan zou veel meer gericht zijn op het herinneren van het merk, wat Trollhättan trollen zijn, er zijn de normale, de speciale en de nooit-bestaande ...
   Elke investering in de wegoperatie van onze Saab levert een directe bijdrage aan Saab (en mogelijk aan ORIO, Skandix, enz.) En is (voor mij) de belangrijkste bijdrage. Ik ben blij met iedereen die ik zie rijden!
   Elke donatie die hier niet komt of in ieder geval een beetje beslist over de ontvangst van de blog. En als Tom graag doorgaat of niet.
   De toekomst van de blog hangt uiteindelijk echter alleen af ​​van Tom's enthousiasme: de tijd betaalt niemand ...!
   (Tenzij je domme mensen beïnvloedt om overvolle producten te kopen, maar dat betekent dan "beïnvloeders" en niets te maken heeft met Saab en hun chauffeurs - mijn bescheiden observatie)

   Houd Saabing

   10
   • Nou, deze blog - en met name Tom - zijn bijna uitsluitend en alleen de reden waarom ik zelfs Saab bestuur!

    Uiterlijk in het jaar 2014 heb ik intensief nagedacht over de noodzakelijke aanschaf van een "nieuwe" auto, of Saab ooit nog zin heeft voor mij.
    Eigenlijk was mijn beslissing heel erg duidelijk "nee", maar natuurlijk was ik een beetje moeilijk in het zoeken naar "gelijkwaardige" vervanging.

    Alleen dankzij deze blog en vooral de leuke hints van Tom heb ik besloten om weer een 2011'er Saab te kopen. 🙂

    Dit is hoe spec. Deze blog bij mij heel goed (en veel meer dan een museum in Zweden, etc.) om het merk Saab in mijn hoofd en onder mijn kont te houden! 🙂
    En als er geen leef- en vooral beleefde Saab-gemeenschap meer was, zou mijn Saab waarschijnlijk relatief snel plaatsmaken voor een auto van andere merken. 🙁

    En deze blog (en zeker het andere bekende Saab-forum) dient zeker vele anderen als een eerste "contactpunt" en draagt ​​zo veel bij aan het "merkbehoud" en de "merkloyaliteit" van de bestuurder / lezer.

    Dus nogmaals duidelijk:
    Veel dank aan alle leden van de blog voor uw krankzinnige betrokkenheid in de afgelopen jaren! 🙂

    15
  • "So ne Website" is beschikbaar in WordPress vanaf 0, - €. Serieus. Maar zonder realtime vertalingen, advertenties en, natuurlijk, zelfs zonder inhoud. Een leeg scherm dat zelfs geen functie heeft voor uw opmerkingen.
   Als dat is waar je op mikt, kun je dat hebben. Elke week heb ik veel vrije tijd, mijn familie is gelukkig. En de overgrote meerderheid van de lezers is het ook met u eens, omdat het 'zo'n website' niet ondersteunt. Jammer. Veel plezier met de 5 Saabs.

   15
   1
  • Geachte Saabtroll99,

   dat is precies wat ik had gevreesd dat je reactie op de blog (vooral Tom) frustratie en ongenoegen triggers. In zijn functie moet je je laatste zin heel persoonlijk nemen. Dat werkt niet anders ...

   Ik ken Tom alleen schriftelijk, maar zijn persoonlijkheid karakteriseert deze blog en maakt conclusies mogelijk. Haar suggestie was waanzinnig, diepzinnig en bovenal uiterst beledigend en kwetsend. Ik zou graag verder willen gaan met het lezen van dit 2019-blog en nog veel meer. Uw opmerking is niet echt nuttig ...

   Misschien en hopelijk had je net een slecht moment toen je je commentaar schreef? Dit gebeurt. Misschien kijk je?

   Ik heb hier zelf al een opmerking gemaakt met een opmerking en werd gewezen door een andere lezer, die ik niet had aangesproken, erg vriendelijk. Dienovereenkomstig was het voor mij gemakkelijk om dat te beantwoorden met een verdere en ombuigende opmerking.

   Dat zou je ook moeten doen. Ik denk dat je het aan Tom en alle lezers bent verschuldigd die willen dat de blog een aantal keer een back-up blijft maken. Het doet ook geen pijn, leidt niet tot spot of kwaadaardigheid, maar geeft je erkenning en begrip. Er zijn veel aardige mensen op de blog hier. Dat is tenminste mijn ervaring.

   19
   2
  • @ Saabtroll99 Nou, wat kost een website? De hosting is, afhankelijk van de kwaliteit van de server, niet langer duur. Maar de inhoud is van onschatbare waarde. En dat lijkt u te waarderen met 0. Vraagt ​​u zich af waarom u hier leest en schrijft, wanneer alles niet op prijs wordt gesteld. Sorry dat je zulke reacties laat vallen.

   13
   2
  • Ik ben gedeeltelijk van dezelfde mening. Zolang de blog nog steeds adverteert, is het niet de moeite waard om mij geld te geven. Vooral gezien het feit dat de kwaliteit de laatste tijd is afgenomen. Van tijd tot tijd waren er zeer goede artikelen, dus naar mijn mening zou het aantal posten beperkt moeten zijn. Ik heb niet elke dag een rapport nodig waarvan de inhoud vergelijkbaar is met die van de vorige. Een goede maand is genoeg. Het donatiedoel zou niet zo hoog moeten zijn, waarbij 5000 € / a op de individuele berekende blogbijdrage niet zo klein is.

   Ook vind ik het erg dat Tom en de blog (sorry voor de retorische overdrijving) worden gepresenteerd als Saabmessiase. Het ontvangen van Saab is hier niet afhankelijk van. Integendeel, ik beschouw het Saabforum als belangrijker, omdat het actief kan worden geholpen en niet als een advertentieplatform voor Orio, Skandix enz. Fungeert. Als alles te veel is, zou ik het eenvoudig houden!

   En het is ook zielig dat onmiddellijk een andere mening wordt uitgesproken en de zogenaamde 'brede' massa zich onmiddellijk persoonlijk wordt aangevallen. Ok, het argument van Saabtroll99 was slecht. Hout h de Saab staat voor andere denkers ....
   Maar als er zoveel achter de blog waren, hoef je niet constant te smeken.

   Welnu, we zullen zien of sommigen de inhoud begrijpen, of ten onrechte beschuldigen dat ze me beklaagden.

   3
   13
   • Ik denk dat we hier de kleuterschool zullen afmaken.

    Om aan alle lezers uit te leggen: "Denk anders" en "Saabtroll99" gebruiken een identiek e-mailadres en IP. Beantwoord dan uw eigen berichten. "Ok, het argument van Saabtroll99 was slecht ..."Gaat te ver met alle begrip. Het kan niet zo zijn dat een enkele lezer het aantal reacties zo ver omlaag brengt.

    18
    2
 • Omdat ik nog iets heb geleerd! Er zijn ook SAAB-enthousiastelingen die een A ...
  Maar dat brengt me op een ander punt waarover ik me zorgen voor enige tijd: Wie (en hoe) zijn degenen die het merk in leven te houden? Ik had vaak de indruk dat er mensen zijn die hebben een grote zak geld te besteden, kunnen ze gewoon aansluiten op uw (e) autoliefhebbers in blog posts en reacties. Ik denk aan de kosten van de aanpassing van dagrijlichten of een nieuw chassis of de set van Tom om een ​​aantal "nieuwe" Saab tussen 30.000 en 60.000 € dat een goede investering voor de jaarlijkse bonus zou kunnen zijn ... (ik zou blij zijn als zijn zou mijn pensioen vallen ergens tussen ...). De hoogte (en nummer) van de donaties ontvangen, maar niet geschikt om dan, misschien zijn er vele SAAB enthousiastelingen die (moeten) worden behoud van hun auto's absparen uit de mond? Hoe moet lijken op de agenda voor deze klanten?

  14
  2
  • Interessante en geldige gedachten ...

   Het idee van nieuwe auto's is al een zeldzaam fenomeen. De verwijzing naar een Saabische gebruik van eventuele bonussen, is waarschijnlijk met een knipoog geschreven. Het achteraf inbouwen van een dagrijlicht is hier niets bijzonders ...

   De overgrote meerderheid van de bijdragen is onafhankelijk van het inkomen van de brede massa's van SAAB-chauffeurs. Dit geldt eigenlijk voor veel technische bijdragen. Het nieuwe chassis (of nieuwe remmen, een nieuwe koppeling, enz.) Hebben we ooit allemaal nodig.

   Zelfs de blogger 9000 was zo diep achter, alsof hij 400 Kg-cement in de ijzerhandel had geladen - als ik het me goed herinner. De nieuwe schorsing was daarom geen overbodige luxe, geen uiting van buitensporig speelgeld, maar een noodzaak.

   Als er toch nieuwe onderdelen zijn (soms is het gewoon een cabinefilter), is het goed om te weten welke alternatieven je hebt. Soms zijn ze beter dan de originele onderdelen, soms goedkoper en soms allebei. In ieder geval zijn dergelijke nieuwsberichten en getuigenissen waardevol voor alle bestuurders.

   Van studenten tot werkende mensen met verschillende inkomens tot gepensioneerden of gepensioneerden, alle leeftijden en inkomensniveaus lijken hier te lezen. Het brede en complete assortiment SAAB-stuurprogramma's. Dus hoe zou de blog eruit moeten zien?

   Ik denk dat, net zoals een ballerina die de splitsingen doet, het juiste antwoord is op je vraag. En ik denk dat het blog het vandaag heel goed gaat doen. Als je twijfelt, kun je gewoon duidelijk maken dat je meer van sommige bijdragen voelt en minder door anderen wordt aangesproken. Dit laatste zijn bijdragen aan andere leden van de SAAB-gemeenschap. Ook goed ...

  • Beste Reinhard Mann, die de blog leest? De blog is een weerspiegeling van onze samenleving. Het leest mensen die een Saab levend houden met veel passie. Andere lezers hebben meer middelen beschikbaar, omdat de aandacht meer uitgaat naar de vraag of een Porsche of een andere Saab in de garage komt. Het merk is dol op beide groepen en tot nu toe werkte de samenwerking in de virtuele blog thuis ook best goed.
   Ik streef ernaar om waar mogelijk evenwichtig te schrijven. Over Youngtimer, klassiek, de laatste Saab-generatie en nieuws uit de hele wereld en uit Trollhättan. Als dan zinnen over bonusbetalingen, of voertuigen die naar het oosten verdwijnen, en niet naar 100% politiek correct zijn, dat kan de ene of de andere lezer niet behagen. Maar zou ik niet willen "buigen" om volledig compatibel te worden met de mainstream? Ik denk dat we dagelijks genoeg "buigen". Er moet enige vrijheid zijn.

 • Hallo, ik heb mijn bijdrage weer verhoogd en blijf het aantal reacties hoog houden. "Kleuterschool", persoonlijke beledigingen of vijandigheid zouden hier geen plaats moeten hebben !!
  Een van de vele andere redenen om dit blog te lezen, is de wetenschap dat hier een gemeenschap is die samenhoudt, gelijke interesses heeft en uitwisselingen in wederzijds respect ....

  Bedankt Tom (en Team) voor je (en je) werk!

  12
  1

Reacties zijn gesloten.