Blog Donatie 2019 - Eerste tussentijds rapport

Het kan zo snel gebeuren: een vieze kou, de ogen water, het hoofd wordt zwaar. Afspraken worden geannuleerd, de blog moet wachten. Het eerste tussentijdse rapport van onze blog donatiecampagne komt later dan gepland, maar het komt. En dit jaar zijn hoop en angst dicht bij elkaar.

Blogdonatie 2019 - het eerste tussentijdse rapport!
Blogdonatie 2019 - het eerste tussentijdse rapport!

De prelude was goed en veelbelovend. Veelbelovend omdat veel lezers de eerste paar dagen hebben gedoneerd. Met ongeveer 100-aanhangers is de deelname bijna tweemaal zo hoog als in de vergelijkbare periode vorig jaar. Dat is geweldig, geeft hoop en laat zien dat Saab niet vergeten is.

Vooral opmerkelijk: naast de trouwe supporters die al 3 zijn. Er zijn veel lezers die voor het eerst hebben gedoneerd. Dat is ook opmerkelijk, omdat het laat zien dat het tafereel leeft en zichzelf vernieuwt. Niet zo geweldig, zoals het aantal supporters suggereert, is helaas de som van alle donaties. Hoewel er grotere donaties zijn, was het hoogste bedrag een geweldige 300,00 €, maar ontving het vooral veel kleine 5,00 € -donaties. Helaas, aangezien elke euro telt en zeer gewaardeerd wordt, blijft het subtotaal onder dat van het voorgaande jaar.

Momenteel kunnen we een vermelding van 2.783,00 € melden - wat bijna de helft is van ons minimum budget. Alle donoren - ongeacht de som - bedankt! Natuurlijk kunnen we geen blog met deze som toveren, maar de maand is nog jong, de hoop leeft, en misschien wordt de ene of de andere gift toegevoegd.

Er moeten bovendien enkele positieve woorden zijn. Om te beginnen vind ik het opmerkelijk dat zoveel mensen nog steeds voor Saab en de blog werken. Ik had minder deelname verwacht. Aan de andere kant internationaliseert de blog. Tot nu toe hebben we steun gehad vanuit Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en België - in precies deze volgorde - dus nu kwam er steeds meer hulp uit Nederland en Groot-Brittannië. Europa werkt in werkelijkheid beter dan in de politiek, en dat is verheugend.

Terwijl ik nog steeds bezig ben met mijn verkoudheid terwijl ik probeer een of ander artikel voor te bereiden voor de lancering, zijn er nog steeds lezers om ondersteuning. Via Paypal of overschrijving, en elke donatie telt. We informeren u graag per e-mail over de huidige bankrekening van de blog. (stuur een e-mail naar: donatie (at) saabblog.net).

18-gedachten ook "Blog Donatie 2019 - Eerste tussentijds rapport"

 • Heb ook - zoals altijd - opnieuw gedoneerd. Mag ik bij deze gelegenheid beleefd vragen wat er feitelijk is geworden van Paul, het project SAAB? In mijn laatste bijdrage stond dit:

  "Tegen de herfst uiterlijk, met verse TÜV en AU, moet de Kombi dan vertrekken."

  Of heb ik iets gemist - ondanks het enthousiaste lezen van de blog?

  • Natuurlijk kan dat. Paul is momenteel met mij in de tuin, maar komt de volgende dag terug in de hangar. In het voorjaar wordt hij verkocht, Markus Lafrentz heeft ingestemd met de overname en de laatste verbeteringen bij Paul door te voeren. De opbrengst zal worden geschonken.
   Helaas heeft het Paul-project ons in veel opzichten tot het uiterste gedreven. Het was te veel tijd, geld of moeite om het aan te pakken met familie, werk en blogschrijven. Misschien gaat Paul op een grote tournee voordat hij gaat verkopen, denkend aan hardlopen in de uitgebreide blogomgeving. Ik wil niets beloven.

   3
   1
 • Hoewel het tussenniveau onder het niveau van het voorgaande jaar ligt, vind ik het rapport nog steeds bemoedigend.
  De blog wordt internationaler, de scène komt steeds dichterbij en projecten uit andere landen worden ondersteund. En het feit dat mensen al hebben gedoneerd via 100 laat zien hoe belangrijk het blogproject uiteindelijk kan zijn.

  Maar lees telkens als er een rapport verschijnt, hier 2000-mensen. Als iedereen alleen 2 Euro schenkt, is het tussenresultaat meer dan verdubbeld. Met Pay Pal kost dat niet eens veel tijd, doet geen pijn, en het geld vindt een nuttig gebruik.

  Hoewel mijn donatie nog steeds uit is, maar ik hoop dat een paar meer mede-lezers zich gemotiveerd voelen om zelfs maar een kleine bijdrage te leveren. Zodat er weer geweldige rapporten komen over ons merk in 2019!

  9
  1
 • Moin Tom! Eerst word je snel beter, kom dan langs. (Bij verkoudheid helpt een slok vaak "Bamberger Bier" ... 😉
  Daarna naar de "Vijf eurodonoren". Alsjeblieft, mensen, dat kan het niet zijn. We lezen het hele jaar door geweldige, geïllustreerde rapporten waar we allemaal naar uitkijken. Waar anders is zo'n blog als deze? Als gepensioneerde vond ik het leuk om wat meer te geven. Sh ... het. Ik kijk in ieder geval altijd uit naar iets nieuws, als er niets nieuws is van SAAB.

  • Hun inzet in alle eerbewijzen, maar deze blog heeft alleen 1.100-abonnees ...

   1.100 "Five-Euro-Spender" (5.500 €) zou beter zijn voor mij als lezer dan rond 100-donoren, gemiddeld 27,83 € ...

   De wiskunde erachter is eenvoudig en ik zal er niet verder op ingaan. Maar er is ook een ander aspect. Hoe meer mensen laten zien dat de blog iets waard is, hoe beter ik me voel als doener of medewerker ...

   Over 90% van de abonnees heeft nog niet gedoneerd. Om de "vijf-euro-donoren" als een doelgroep voor uitbrander te identificeren, denk ik dat het fundamenteel verkeerd is. Hoewel Tom dit bedrag aan giften kritisch heeft vermeld, bedankt hij deze donoren uitdrukkelijk. Als alle niet-donoren onder de abonnees alleen 4 doneren, - € morgen, zou alleen 7.000, - € de dag erna op de blog staan.

   Mijn motto is daarom: elke euro is goed. Drie zijn triple en vijf euro zijn vijf keer goed. Elke donor verdient een zeker respect en dank. Ja, wat nog meer?

   14
 • Goed nieuws dat het aantal donoren bijna is verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar.
  Dat is geweldig!

  Voor de gevraagde som, maakt het niet uit of het samenkomt door een paar grote of verschillende kleine donaties. Niet zo voor de gemeenschap van SAAB-rijders. Hier is het meer (SAAB-stuurprogramma), hoe meer ...

  Ik hou van de welgestelde liefhebbers, die veel meer dan een SAAB krijgen en misschien zelfs een gulle gift sturen naar deze blog. Elke SAAB wordt vanuit het hart naar hen toe behandeld, is in goede handen en een (genereuze) donatie aan deze blog en daarmee aan financieel zwakkere lezers en SAAB-bestuurders bedanken hen uit de grond van hun hart.

  Maar ik vind het ook cool dat het aantal donoren toeneemt. Doeners misschien jong? Sommigen hebben misschien gewoon een SAAB? Beter nog, sommigen hebben misschien maar één auto. En deze auto is een SAAB! Dat zou betekenen dat deze SAAB in het dagelijks leven wordt gebruikt en verplaatst. En aangezien je maar één auto hebt, heeft deze SAAB een maximale aanwezigheid in het straatbeeld ...

  Niemand kan het zich veroorloven dat meer SAAB's zijn eigendom kunnen noemen dan dat hij tegelijkertijd kan rijden. In dit opzicht kunnen het alleen de jongeren zijn met een enkele auto en degenen die alleen 5 doneren, zijn verantwoordelijk voor het feit dat je nog steeds een aantal SAAB's tegenkomt op de weg. Je kunt ze daarvoor niet genoeg bedanken.

  Natuurlijk moet de blog zijn kosten kunnen dekken. Maar de tendens (steeds meer donoren schenken minder en minder per hoofd van de bevolking) is echt goed. De community lijkt te groeien en dat is geweldig ...

  Maar we moeten wel oppassen dat de vooruitzichten voor de bottom line positief blijven. Als een aantal donoren groeit door de factor 2 die uiteindelijk minder geld oplevert, dan zou dat behoorlijk triest zijn, toch? De benodigde som moet worden bereikt!

  Elke euro telt en geen gift is gênant. Hoe meer donors (ongeacht het bedrag van de donatie), hoe beter ik persoonlijk denk ...

  • Moin, Herbert Hürsch,
   geweldige doordachte bijdrage. Dank je wel.
   Belangrijke overblijfselen: het € -doel zou moeten worden bereikt !!!

   • Ja, het moet en moet worden bereikt! ! !

    Ik heb "5er" voor meer dan één abonnee overgedragen en de referentiesjabloon meteen opgeslagen. Voor het geval dat nog moet worden uitgesteld of alleen voor 2020 ...

    Maar ik heb er vertrouwen in dat ik niet zal hoeven te groeien voor 2019 en ik vind het geweldig dat het aantal donoren toeneemt. Wie had gedacht dat een gemeenschap op basis van auto's van een bepaald merk zou kunnen groeien, ook al is dit merk insolvent en neemt het wagenpark af?

    Dat is geweldig!
    En zeker krijgt de blog veel 5er, 10er of nog veel meer nieuwe first-time donateurs vóór Kerstmis. Uiteindelijk wordt niet alleen het € -doel bereikt, maar een nieuw record qua deelname. Dat zou iets zijn!

 • Als ik de tekst van Tom goed begrijp, hebben de lezers van CH meer gedoneerd dan de lezers van D. Op de een of andere manier kan dit niet bijna zijn. (D is 10 maal zo groot en heeft 10 maal zoveel inwoners als CH).
  En toch, ik woon in het grensgebied D / CH en ken de waarde-relaties daar. Ik zou het echter niet erg vinden om 5 Euro te doneren. Dat is belachelijk, ik denk dat het bijna een beetje onbeschoft is voor de makers van de blog. (Tom kan dit al dan niet duidelijk aangeven).

  Dus goede mensen, willen we het blog volgend jaar nog steeds niet of niet? Het is aan ons om de portemonnee opnieuw te openen en op zijn minst elke 10 Euro te doneren. Dat zou niet hetzelfde moeten zijn in D niet de hele wereld.

  Ik wil volgend jaar nog steeds de blog en heb nu 10 Euro zoveel gedoneerd als D groter is dan de CH 😉

  7
  2
  • Fijn voorlezen! De Zwitsers zijn gerangschikt 2 voor zover het de lezers betreft. Maar altijd gerangschikt 1 in termen van ondersteuning.

  • Kan ik gewoon contact maken en bedankt voor alle mooie rapporten en informatie. Heb net zoveel 9 x gedoneerd als vorig jaar en ik hoop dat veel lezers een mooie donatie kunnen doen. Bedankt allemaal!

 • Donatie is net gebeurd. Geweldige blog. Lees het sinds 2011, heb Saab gedreven voor 24-jaren. Als ik tijd vind, dan schrijf ik graag mijn Saab-verhaal.

 • Donatie is uit - ga zo door!

  Tot de beste "Nochnichtspender": laat het niet scheuren!

  Wees blij dat de Saab Spirit hier in leven wordt gehouden en zorgt ervoor dat het zo blijft!

  Blijf op SAABin '

 • "Tot nu toe hebben we steun gekregen van Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en België - in precies deze volgorde - dus nu kwam meer hulp van Nederland en Groot-Brittannië. Europa werkt in werkelijkheid beter dan in de politiek, en dat is verheugend. "

  Hi Tom,
  Er was ook minstens één gift uit Frankrijk!

  Ik hoop dat er nog veel meer zijn ... van overal!

  VG

  Michael

  • Ja, natuurlijk is Frankrijk daar een van. Pardon! En ook de Saab-vrienden in Luxemburg! Bedankt voor dat!

   2
   1
 • Ik hoop dat alle bloglezers hun bijdrage leveren. Wat een gevoel kan het zijn om de blog te gebruiken ten koste van anderen.

  Ulrich

 • Mijn donatie komt nog steeds

 • Goedemorgen ... .. heb zojuist mijn obolus ingebracht omdat ik hier Gebe en dergelijke projecten wil ondersteunen.

  Maar ik zou op dit punt willen zeggen dat men niet de hoeveelheid van de schenking van anderen zou moeten beoordelen.
  Iedereen geeft wat ze willen / willen ... .. Dit is geen donatiewedstrijd!

  Bedankt voor alle mooie rapporten en ga zo door met het nieuwe jaar 🙂

Reacties zijn gesloten.