Saab Blog Missie 2019?

De blog begon in 2011 en is nu bijna 8 jaar oud. Een lange tijd - en veel voor een blog. Gewoonlijk duren privé-sociale-mediaprojecten minder dan 5 jaar voordat ze worden stopgezet of voorzichtig overlijden. Er is de afgelopen jaren veel veranderd en de basisvoorwaarden waaronder de blog tot stand is gekomen, bestaan ​​niet meer.

Saab Blog Missie 2019

Als het in 2011 het pure voortbestaan ​​van Saab Automobile AB was, waarvoor we er onze prioriteit van hadden gemaakt, dan was het de voortzetting van de Trollhättan-locatie. En daarmee misschien een comeback voor het merk. Dat is allemaal uit elkaar gegaan. Uiterlijk sinds de Chinezen een deel van de fabriek hebben ontmanteld en verscheept, is het duidelijk dat er in de nabije toekomst geen wedergeboorte in Zweden zal plaatsvinden.

Phoenix uit de as, dat was wensdenken en fantasie. Meer hoop en wil, en het had werkelijkheid kunnen worden, als Trollhättan een investeerder zoals het merk in Göteborg had gevonden. De werkelijkheid is genadeloos en na meer dan 7 jaar rijst de vraag hoe verder te gaan. In de vroege zomer van 2018 heeft het blogteam afgesproken dat we aan het eind van het jaar afscheid zouden nemen van onze lezers. De dagelijkse strijd om lezers en onderwerpen, de toenemende inspanning met het krimpende aantal lezers en het budget, die alles slijten.

De jaren zijn goed geweest, het was leuk, maar het is goed.

Dat was de zomer en onze beslissing was stevig verankerd. In principe tenminste ... Tot mijn grote verbazing lezen eind 2018 - als er een artikel verschijnt - nog dagelijks bijna 2.500 mensen de blog. Dat is veel voor een site die rapporteert over een merk dat niet meer bestaat. En die in principe geen grote sensaties meer kunnen opwekken. De kleine fabrikant uit Trollhättan heeft nog steeds vrienden en er zijn duidelijk mensen die Saab graag lezen.

Ondertussen zijn Mark en ik van mening dat we het nog een jaar willen vasthouden. Voor het eerst als poging, niet als belofte. Een poging want het is niet duidelijk of we 12 maanden lang interessante onderwerpen kunnen bedenken. Ook omdat het niet zeker is of we voor 2019 nog een budget bij elkaar krijgen. En ook omdat onze autosituatie is veranderd. Mark is voor zijn werk met het andere Zweedse merk onderweg. Ik zal snel veranderen als mijn kilometerstand toeneemt. Vooral omdat het me de afgelopen weken duidelijk is geworden dat ik een Saab niet wil "opgebruiken" voor de grote kilometers.

Saab, vanaf een bepaalde datum, dat is een hobby en behoud en onderhoud voor ons allebei. Auto's voor vrije tijd, zon, ontspannen rijden. 7 jaar na het einde van het merk, en een stap die veel lezers al hebben gezet.

We zullen lezers vragen voor een blogdonatie van volgende week. We doen dit één keer per jaar, in de hoop dat ons werk wordt beloond en dat we de site voor nog eens een 12-maand kunnen beveiligen.

Als we hierin slagen, dan willen we in 2019 samen met onze lezers op de Saab Blog Mission gaan en de komende maanden gebruiken om de blogverantwoordelijkheid misschien over meer schouders te verdelen en het team te verjongen. Het is onduidelijk of we zullen slagen, maar we denken dat het in ieder geval het proberen waard is.

27 gedachten over 'Saab Blog Missie 2019?"

 • blanco

  Hi Tom,

  Volgend jaar, de aankondiging van GM Saab te sluiten. Op dat moment waren er veel support Saab Convois wereldwijd. Misschien is de herinnering eraan een kleine serie artikelen waard? Een paar foto's, etc. Kan ik ook een bijdrage leveren.

  Groeten Cetak

 • blanco

  Ga alstublieft verder! Je berichten zijn de hoogtepunten in mijn inbox. Natuurlijk doe ik ook (weer) mee met een geldbedrag.
  De gedachte om een ​​Saab alleen als expositie te zien en niet langer als een ‘bedrijfswagen’ schokte me enorm! Ik geniet van autorijden en ik wil niets anders! En mijn 9-5 stationwagen is goed voorbereid op de volgende 100.000 km - thuis op lange reizen (niet in de garage)!

 • blanco

  Vandaag kocht ik een bed voor de kleindochter. Bij het kamp "Ik hoop alles op de auto te krijgen", grijnst.
  Wat ben je aan het rijden?
  SAAB
  Terwijl hij uitnodigde, kwam hij naar de rookpauze na.
  Glorious.
  Ik heb de 200 tkm in de n
  9-5 gekraakt.

 • blanco

  Ik doe mee ... ..

  Wat dacht je van een globalisering van Saab-blogs waar we samen een link leggen.
  Er zijn er nog steeds een paar in de VS, je zou live koppelingen kunnen doen, hun foto's en evenementen kunnen delen met die van Europa, enz ...

 • blanco

  Ik kan alleen meedoen met de commentatoren en iets toevoegen vanuit mijn oogpunt: belicht in ieder geval de ontwikkeling van NEVS regelmatig. Misschien komt daar de komende maanden nieuws dat je niet had verwacht - bijvoorbeeld kleine serieproductie in Trollhättan of interessante nieuwe ontwikkelingen van elektrische voertuigen verpakt in een prachtig ontwerp. De oorsprong zou op de een of andere manier te maken hebben met SAAB-auto's - hoe dan ook, men mag de focus niet verliezen op de over het algemeen iets snellere ontwikkeling naar e-mobiliteit. Ook hier loont het om out of the box te denken.

  • blanco

   Met alle respect voor uw suggesties, ik denk niet dat het blogteam goed nieuws van Trollhättan achterhoudt en moet worden aangemoedigd om er rekening mee te houden ...

   Als die er waren, en zodra die er waren, zou jij als lezer van deze blog zeker een van de eersten zijn die erover hoort. Ik ben er heel, heel zeker van. Wij lezers doen er dan ook goed aan om alles te nemen zoals het hier komt en zo lang mogelijk en bij voorkeur ver na 2019 ...

 • blanco

  Veel dank ook van mij aan het blogteam! en ik ben er ook klaar voor ...

  Nog een gedachte:

  Begin 2011 ging het over het nieuwe begin van Saab - onafhankelijk! -, later dan helaas over overleven, en nog later over wat de beheerders met de nalatenschap doen; Toen kwamen op een gegeven moment de soms sterkere, soms zwakkere NEVS-weeën.

  In het begin waren er (voor de omstandigheden van vandaag) veel Saab en een grote gemeenschap, saabsunited genoemd als een vuurtoren, naast vele andere Duitse en englichsprachigen forums en blogs.

  Zoals jij, Tom, al in de blog zei: 10 jaar na het laatste boekjaar en bijna 7 jaar na de laatste nieuwe Saab-auto, wordt het "eenzaam", de website wordt steeds kleiner.

  Maar net zoals het aantal actieve websites afneemt, neemt het belang van saabblog.net voor enthousiaste, actieve Saab-stuurprogramma's toe. Als een vaste, gekoesterde metgezel die, naast en na de rijervaring, ook andere aspecten van het rijden op de Saab belicht, als een onveranderde actieve "vuurtoren".

  Niet dat je me verkeerd begrijpt: het leven is te kort om dingen aan te pakken die je niet leuk vindt en alles heeft zijn tijd!

  (mijn woord voor zondag)

 • blanco

  Hallo Tom & Mark,

  Allereerst bedankt voor altijd geweldige bijdragen!
  Zelfs als een "oude Saab-chauffeur" is altijd iets.

  Ik kan het zeker raden naar uw moeite, maar het zou me erg spijten als u uw werk stopte ...

  Mijn financiële bijdrage wacht al op de aankondiging van het Kto.-nummer.

 • blanco

  Hoe zit het met een sectie voor het "onderhoud" van oudere Saab - hun kleine reparaties en speciale functies om nieuwe inhoud te blijven bieden? 🙂 Ik weet dat dit veel werk is. Misschien is deze gedachte al in het blogteam opgenomen?

 • blanco

  Ik ben ook een van 2500 en ik heb de blog uit Zweden gelezen. Er zijn nog steeds SAAB-fans en we lezen graag saabblog.net.

 • blanco

  Ik denk dat de blog geweldig is en meerdere jaren gelezen.

  Technisch palen zoals het luchtfilter of dit met de Koima-compressor zijn absoluut top.

  Maar ik vind ook onderwerpen als NEVS en zijn ontwikkelingen en tegenslagen buitengewoon interessant, omdat er nog steeds een sprankje hoop is, ook al is het maar een 2e auto ....

  NEVS gaf gisteren zelfs een like op Instagram 🙂

  Blijf dus op de hoogte en ga door met het goede werk!

 • blanco

  Dus de foto voor de post lijkt meer op SAAB-missie 2030 😉

  Het aantal abonnees lijkt ook te stijgen. Toen ik me maanden geleden abonneerde op 2, was het 1.075. Nu is het 1.090. Dit komt overeen met ongeveer 5,1% groei per jaar. Niet slecht.

  Angst voor de blog en begrip voor de makers is niettemin aanwezig. 8 min of meer monothematische jaren zonder goed nieuws is een lange tijd. De (zakelijke) misdaadthriller wordt geschreven en gelezen. De uitkomst, slachtoffers en daders zijn bekend. De zoektocht naar aanwijzingen door forensische wetenschappers maakt gebruik van DNA-tests om meer SAAB-sporen op 1:43-modellen te ontdekken dan op nieuwe auto's ...

  Vanuit het perspectief van de lezer kan ik alleen maar bedanken en dat ik me geen zorgen maak over onderwerpen. Ik leer hier altijd nieuwe dingen en heb altijd nieuwe vragen over SAAB ...

  Ook het uitzicht over de rand van het bord vind ik altijd spannend. In de bijdrage van een lezer historische Lancia zijn al geïntroduceerd in aanvulling op een 96 als onderdeel van hun eigen vloot en toen Tom vertelde van een Subaru ervaring, zijn er duidelijke opmerkingen van SAAB rijders die bellen in aanvulling op één of meer Saabs blijkbaar ook ten minste één Subaru hun eigen geweest.

  Aangezien meer frequente weergaven voorbij de SAAB-horizon de makers van deze blog plezierig maken, hen gelukkig houden en de levensduur van deze blog verlengen, kijk dan zo ver en wijd en waar je naartoe wilt. Het belangrijkste is om door te gaan met deze geweldige blog!

 • blanco

  Tom en Mark, Haette kreeg bijna een harde stop toen ik de eerste regels las. Maar toen kwam deze bevrijding; het gaat door. Wat doen we zonder deze blog, maar gefeliciteerd met je beslissing omdat we begrijpen hoeveel werk er is. En ik ben vastbesloten om opnieuw te doneren zodat ik bijna elke dag over Saab en zijn Saabisten kan lezen.

 • blanco

  Een artikel dat je verdrietig maakt en aan het denken zet. Bijna alles dat niet mooi is, is de kreek. In mijn leven zijn er zoveel goede dingen die verdwenen zijn in de zuurtegraad van het gevoel van de hele wereld. De huidige willekeur is gewoon triest.
  Saab als merk en met name Saab als voertuigen zijn gewoon uniek. Ik zal mijn mijn rijden en zorgen totdat het niet meer werkt. En als het Saab-blog me mentaal vergezelde, zou dat geweldig zijn. Een donatie is voor mij vanzelfsprekend. Ik zal ook graag opnieuw bijdragen en weer een Saab-verhaal opdoen 🙂

  Dus ik wou dat het doorgaat met de blog. Al het beste voor het beroemde blogteam!

 • blanco

  Hallo Tom! Je wilt ons gewoon bang maken, nietwaar? En als je niet doorgaat, koop ik je SC ...
  De (2) donatie staat al op mijn bureau. LG. van BA!

  • blanco

   Hartelijk dank voor de eerste, originele Frankische donatie! Maar dat hoefde ik niet te zijn 😉

   Ik heb de standpunten van de SC al geregistreerd!

 • blanco

  Ik ben ook terug met een donatie en zou blij zijn als het doorgaat. Waar anders krijgt de Saab-gemeenschap te horen over Saab. Het wordt steeds minder in de pers en zelfs de tijdschriften over klassiekers vergeten Saab steeds meer. Ik merk dat mijn archief slechts langzaam wordt bijgewerkt. Een paar artikelen van jou of andere blogvrienden zullen helpen. Heb er meerdere keren aan bijgedragen. Ga alstublieft verder en bedankt voor de afgelopen jaren.

 • blanco

  Ik vind het ook meer dan gepast om de blog te ondersteunen met donaties / lidmaatschapsbijdragen. Wacht op de publicatie van de bankrekening. Groet de gemeenschap.

  De Lizi

 • blanco

  Ik begrijp dat, als je de sleutel na bijna 8 jaar draait en wilt gaan. De perspectieven zijn slecht, of helemaal niet. Het is gewoon de heuvel af, niet meer omhoog. Te behouden en te houden van vergeten is het motto! Voor Tom is dat misschien niet genoeg, hij is nog steeds te jong (ik veronderstel) om daar tevreden mee te zijn.

  Ik hoop dat de blog blijft doorgaan en dat de creatieve ideeën bij ons blijven. Want wat zou SAAB rijden zonder een blog?

  11
 • blanco

  Beste SAAB-blogteam, heel erg bedankt voor je inzet en ga alsjeblieft door, want ik ben ook een van de 2.500 die altijd graag iets van je lezen. SAAB is altijd anders geweest en zou dat ook moeten blijven, ook al worden de dagelijkse bestuurders minder in het verkeer. Ik ken velen die enthousiast zijn over een SAAB, maar er nooit een hebben kunnen kopen, en ik blijf mezelf afvragen hoe het is om in een SAAB te rijden. Ik zeg altijd, nou ja, SAAB, onconventioneel, betrouwbaar, anders. Het is dus des te belangrijker om de gedachten van SAAB naast de auto's te houden. … Wees anders, ga andere wegen… Met vriendelijke groet, Ralf

 • blanco

  Veel dank van mijn kant voor de met passie geschreven verslagen en verhalen. Uw inzet houdt de Saab-gemeenschap bij elkaar en laat het merk voortleven. Ik kijk regelmatig op de blog en kijk uit naar alle informatie over Saab. Ik draag graag mijn blogdonatie over voor uw werk volgend jaar.

 • blanco

  Beste Saab Blog Team,

  als regelmatige lezer dank ik u voor uw werk en inzet. Ik rijd SAAB sinds 1992. 900, 9000, 9-5 en 9-3. Momenteel alleen Saabrios in mooie kleuren. Ik zou blij zijn als de blog zou blijven bestaan ​​en ik zou je werk graag ondersteunen.

  Een SAAB is een SAAB is een SAAB!

  groeten

  Andre

 • blanco

  Het Oosten zal ook weer doneren zodat het doorgaat. Elke bijdrage, elke video is belangrijk, zeker zodra een merk niet meer bestaat. Als 2.500 gebruikers hun persoonlijke Saab-verhaal (en) op de blog aankondigen, zou dat zeker nog vele jaren leesmateriaal opleveren. Het onderwerp: "Saab in het dagelijks leven" baart me ook steeds meer zorgen. Moet ik mijn 9k in het dagelijks leven blijven gebruiken of moet ik weer overstappen op een bedrijfswagen? Met 60.000-80.000 km / jaar bereikt de solide 9k op een gegeven moment ook hun limieten. Misschien zal ik binnen afzienbare tijd mijn privé-auto's moeten omschakelen naar de goedkope modus - Walter Röhrl heeft ooit in een interview aangekondigd dat hij zijn geliefde Porsche-klassiekers alleen kan gebruiken bij absoluut droog weer en max. 25-30 km per bewegingsronde! Wellicht een goede strategie om dit zo lang mogelijk gaande te houden. Maar dat zou geen goede zaak zijn voor Orio & Co. En hier begint het argument in cirkels te draaien ...

 • blanco

  Moin Tom, moin Mark en de andere "goede geesten" op de achtergrond ...
  Ja, de gedachten die bij 2018 zijn gekomen zijn meer dan begrijpelijk,
  MAAR:
  zelfs zonder SAAB's zijn de artikelen emotioneel geschreven en trekken ze naar de blog,
  er zijn zeker (!) nog steeds open verhalen van Trollhättan,
  er is commitment aan het merk in Zweden, NL, D, CH etc .... die een rapport waard zijn,
  Er is waardevolle informatie over waardebehoud en
  natuurlijk het feit dat een SAAB-blogartikel een fantastische uitnodiging is om te dromen ...
  en de kleine zwarte smaakt er bijzonder goed bij ... 😉
  OOK:
  Ik kijk uit naar een vervolg in 2019 en wil mijn blogdonatie graag overmaken! 🙂
  Alle Mitlesern een goede ongevalvrije rit, met en zonder SAAB voor de deur!

 • blanco

  Ik dank u voor uw inzet in deze kwestie.
  En ik ben een van de 2.500 die de blog lezen en doorbladeren. Voor mij zijn je “verhalen” interessant omdat ik geen Saab bezit en helaas kan ik er momenteel geen “erbij” betalen (maar ik zou het zoooooo leuk vinden).
  En omdat ik er zelf geen heb, heb ik een paar modellen “geveild” toen je je winkel sloot. Dus ik kan elke dag uitkijken naar mijn kleine Saab-hoekje op kantoor 😉
  Dus ga alsjeblieft verder.
  Bedankt en wat
  Roland

 • blanco

  Accountnummer, ik ben er. Zou jammer zijn als deze blog zou verdwijnen. Fantastische werk geweldige verhalen en ja ik ben een van 2500 blij met elk verhaal.

  Bedankt en wat
  TomL

  13

Reacties zijn gesloten.