Saab Blog Missie 2019?

De blog lanceerde 2011, het is nu bijna 8 jaar oud. Een lange tijd - en veel voor een blog. Gewoonlijk duren privéprojecten voor sociale media minder dan 5 jaren voordat ze worden ingehuurd of vallen in slaap. Er is de afgelopen jaren veel veranderd en de basisvoorwaarden waaronder de blog is gemaakt, bestaan ​​niet meer.

Saab Blog Missie 2019

Als 2011 in het begin de pure overleving was van de Saab Automobile AB, die we zelf hadden ingesteld, dan was het de voortzetting van de Trollhättan-site. En misschien een comeback van het merk. Het is allemaal uit elkaar gegaan. Ten laatste, aangezien de Chinezen een deel van de fabriek hebben ontmanteld en verzonden, is het duidelijk dat er in de nabije toekomst geen wedergeboorte in Zweden zal plaatsvinden.

Phoenix uit de as, dat was wishful thinking en fantasy. Meer hoop en verlangen, en het zou een realiteit zijn geworden, Trollhättan zou een investeerder zoals het merk Gothenburg hebben gevonden. De werkelijkheid is genadeloos en na meer dan 7-jaren is de vraag hoe verder te gaan. In de vroege zomer 2018 was het blogteam het erover eens dat we aan het einde van het jaar afscheid nemen van onze lezers. De dagelijkse strijd om lezers en onderwerpen, de toenemende inspanning met een kleiner lezerspubliek en budget, die alles verslijt.

De jaren zijn goed geweest, het was leuk, maar het is goed.

Dat was de zomer en toen was onze beslissing stevig verankerd. In principe, tenminste ... Tot grote verbazing lezen echter aan het eind van het jaar 2018 nog steeds dagelijks bijna 2.500 mensen de blog - als er een artikel verschijnt. Dat is veel voor een site die een merk meldt dat niet meer bestaat. En dat kan in principe niet langer beginnen met grote sensaties. De kleine fabrikant uit Trollhättan heeft nog steeds vrienden en er zijn duidelijk mensen die graag Saab willen lezen.

Ondertussen denken Mark en ik dat we het nog een jaar willen vasthouden. Eerst als een poging, niet als een belofte. Een poging, omdat het niet duidelijk is of we interessante onderwerpen bedenken voor 12-maanden. Ook omdat het niet duidelijk is of we een ander budget voor 2019 samen krijgen. En ook omdat onze autosituatie veranderd is. Mark is professioneel op weg met het andere Zweedse merk. Ik zal veranderen, met toenemende kilometers, binnenkort. Vooral omdat ik me de afgelopen weken realiseerde dat ik Saab niet wil "consumeren" voor de grote kilometers aan prestaties.

Saab, voor ons allebei, vanaf een bepaalde datum, dit is hobby en behoud en behoud. Auto's voor vrije tijd, zon, ontspannen rijden. 7 jaar na het einde van het merk en een stap die al verschillende lezers heeft genomen.

We zullen lezers vragen voor een blogdonatie van volgende week. We doen dit één keer per jaar, in de hoop dat ons werk wordt beloond en dat we de site voor nog eens een 12-maand kunnen beveiligen.

Als dat lukt, willen we ook dat 2019 met onze lezers meedoet aan Saab Blog Mission en de komende maanden gebruiken om de verantwoordelijkheid voor blogs te herdistribueren en het team te verjongen. Het is onduidelijk of we zullen slagen, maar we vinden het tenminste het proberen waard.

27-gedachten ook "Saab Blog Missie 2019?"

 • Accountnummer, ik ben er. Zou jammer zijn als deze blog zou verdwijnen. Fantastische werk geweldige verhalen en ja ik ben een van 2500 blij met elk verhaal.

  Bedankt en wat
  TomL

  13
 • Bedankt voor je inzet voor dit doel.
  En ik ben een van de 2.500 die de blog leest en rondsnuffelt. Voor mij zijn je "verhalen" interessant, omdat ik GEEN Saab heb en momenteel kan ik het niet "incidenteel" betalen (maar het zou zoooooo willen).
  En omdat ik geen eigen heb, heb ik een aantal modellen "geveild" op de resolutie van je winkel. Dus ik kan dagelijks naar mijn kantoor uitkijken in de kleine Saab-hoek 😉
  Dus ga alsjeblieft verder.
  Bedankt en wat
  Roland

 • Moin Tom, moin Mark en de andere "goede geesten" op de achtergrond ...
  Ja, de gedachten die bij 2018 zijn gekomen zijn meer dan begrijpelijk,
  MAAR:
  zelfs zonder SAAB's zijn de artikelen emotioneel geschreven en trekken ze naar de blog,
  er zijn zeker (!) nog steeds open verhalen van Trollhättan,
  er is commitment aan het merk in Zweden, NL, D, CH enz ..., die de moeite van het beoordelen waard zijn
  Er is waardevolle informatie over waardebehoud en
  natuurlijk, het feit dat een SAAB-blogartikel fantastisch is om te dromen ...
  en het kleine zwarte smaakt geweldig ... 😉
  OOK:
  Ik kijk uit naar een vervolg in 2019 en wil mijn blogdonatie graag overmaken! 🙂
  Alle Mitlesern een goede ongevalvrije rit, met en zonder SAAB voor de deur!

 • Ook het Oosten zal opnieuw doneren, dus het gaat door. Elke post, elke video is belangrijk zodra een merk niet meer bestaat. Wanneer 2.500-gebruikers hun persoonlijke Saab-verhaal (en) op de blog plaatsen, zou dat zeker nog vele jaren leesmateriaal opleveren. Het onderwerp: "Saab in het dagelijks leven" raakt me ook steeds meer. Moet ik mijn 9k in het dagelijks leven gebruiken of teruggaan naar een bedrijfswagen? Bij 60.000-80.000km / jaar zal de solide 9k uiteindelijk zijn limiet bereiken. Misschien moet ik mijn auto's in de Schonmodus in de nabije toekomst plaatsen - Walter Röhrl heeft in een interview laten weten dat hij zijn geliefde Porsche-vintage alleen in absoluut droog weer en max. 25-30km per bewegingsronde is aan het rijden! Misschien een goede strategie om het zo lang mogelijk te houden. Maar dat zou niet goed zijn voor Orio & Co. En hier begint het argument om in cirkels te draaien ...

 • Beste Saab Blog Team,

  Als een vaste lezer bedank ik u voor uw werk en toewijding. Ik rijd sinds 1992 SAAB. 900, 9000, 9-5 en 9-3. Momenteel alleen Saabrios in mooie kleuren. Ik zou blij zijn als de blog nog steeds bestond en je werk graag zou willen ondersteunen.

  Een SAAB is een SAAB is een SAAB!

  groeten

  Andre

 • Ook van mijn kant een grote dank voor de hartslag geschreven verslagen en verhalen. Je inzet houdt de Saab-gemeenschap bij elkaar en laat het merk leven. Ik bekijk de blog regelmatig en kijk uit naar alle informatie over Saab. Ik zal mijn blog graag doneren voor uw werk volgend jaar.

 • Beste SAAB-blogteam, heel erg bedankt voor uw inzet en geef het alstublieft door, want ik ben ook een van 2.500, die altijd graag iets van u leest. SAAB is altijd anders geweest en zou dat ook moeten blijven, zelfs als de Dailydriver minder verkeer krijgt. Ik ken velen die enthousiast zijn over een SAAB, maar er nooit een hebben kunnen kopen en zich afvragen hoe het is om een ​​SAAB te besturen. Ik zeg altijd, goed SAAB, onconventioneel, betrouwbaar, anders. Het is des te belangrijker om de gedachten van SAAB naast de auto's te krijgen. ... wees anders, ga op andere manieren ... Groeten, Ralf

 • Ik begrijp dat, als je de sleutel na bijna 8 jaar draait en wilt gaan. De perspectieven zijn slecht, of helemaal niet. Het is gewoon de heuvel af, niet meer omhoog. Te behouden en te houden van vergeten is het motto! Voor Tom is dat misschien niet genoeg, hij is nog steeds te jong (ik veronderstel) om daar tevreden mee te zijn.

  Ik hoop dat de blog blijft doorgaan en dat de creatieve ideeën bij ons blijven. Want wat zou SAAB rijden zonder een blog?

  11
 • Ik vind het ook meer dan gepast om de blog te ondersteunen met donaties / lidmaatschapsbijdragen. Wacht op de publicatie van de bankrekening. Groet de gemeenschap.

  De Lizi

 • Ik ben terug met een gift en zou blij zijn als het doorgaat. Waar anders krijgt het Saabgemeinde te horen over Saab? In de pers wordt het ook steeds minder. Zelfs de tijdschriften die zich bezighouden met klassiekers vergeten steeds vaker Saab. Ik merk dat mijn archief slechts langzaam wordt bijgewerkt. Zoals al het ene of het andere artikel van u, of andere blogvrienden, helpt. Heb er al meerdere keren aan bijgedragen. Ga alsjeblieft verder en bedankt voor de afgelopen jaren.

 • Hallo Tom! Je wilt ons gewoon laten schrikken, toch? En als je het niet bijhoudt, koop ik je SC ...
  De (2) donatie staat al op mijn bureau. LG. van BA!

  • Hartelijk dank voor de eerste, originele Frankische donatie! Maar dat hoefde ik niet te zijn 😉

   Ik heb de standpunten van de SC al geregistreerd!

 • Een artikel dat je verdrietig maakt en aan het denken zet. Bijna alles dat niet mooi is, is de kreek. In mijn leven zijn er zoveel goede dingen die verdwenen zijn in de zuurtegraad van het gevoel van de hele wereld. De huidige willekeur is gewoon triest.
  Saab als merk en met name Saab als voertuigen zijn gewoon uniek. Ik zal mijn mijn rijden en zorgen totdat het niet meer werkt. En als het Saab-blog me mentaal vergezelde, zou dat geweldig zijn. Een donatie is voor mij vanzelfsprekend. Ik zal ook graag opnieuw bijdragen en weer een Saab-verhaal opdoen 🙂

  Dus ik wou dat het doorgaat met de blog. Al het beste voor het beroemde blogteam!

 • Tom en Mark, Haette kreeg bijna een harde stop toen ik de eerste regels las. Maar toen kwam deze bevrijding; het gaat door. Wat doen we zonder deze blog, maar gefeliciteerd met je beslissing omdat we begrijpen hoeveel werk er is. En ik ben vastbesloten om opnieuw te doneren zodat ik bijna elke dag over Saab en zijn Saabisten kan lezen.

 • Dus de foto voor de post lijkt meer op SAAB-missie 2030 😉

  Het aantal abonnees lijkt ook te stijgen. Toen ik me maanden geleden abonneerde op 2, was het 1.075. Nu is het 1.090. Dit komt overeen met ongeveer 5,1% groei per jaar. Niet slecht.

  Desalniettemin is er angst voor de blog en begrip voor zijn makers. 8 min of meer monothematische jaren zonder goed nieuws zijn een lange tijd. De (economische) thriller is geschreven en gelezen. Exit, slachtoffers en daders zijn bekend. Zoeken naar aanwijzingen door forensische wetenschappers bevordert meer SAAB-sporen op modellen in 1 via DNA-test: 43 wordt onthuld als een nieuw voertuig om te kopen ...

  Vanuit het perspectief van de lezer kan ik alleen maar bedanken en dat ik me geen zorgen maak over onderwerpen. Ik blijf hier leren en heb altijd nieuwe vragen over SAAB ...

  Ook het uitzicht over de rand van het bord vind ik altijd spannend. In de bijdrage van een lezer historische Lancia zijn al geïntroduceerd in aanvulling op een 96 als onderdeel van hun eigen vloot en toen Tom vertelde van een Subaru ervaring, zijn er duidelijke opmerkingen van SAAB rijders die bellen in aanvulling op één of meer Saabs blijkbaar ook ten minste één Subaru hun eigen geweest.

  Aangezien meer frequente weergaven voorbij de SAAB-horizon de makers van deze blog plezierig maken, hen gelukkig houden en de levensduur van deze blog verlengen, kijk dan zo ver en wijd en waar je naartoe wilt. Het belangrijkste is om door te gaan met deze geweldige blog!

 • Ik denk dat de blog geweldig is en meerdere jaren gelezen.

  Technisch palen zoals het luchtfilter of dit met de Koima-compressor zijn absoluut top.

  Maar ook onderwerpen als NEVS en de ontwikkelingen en tegenslagen vind ik super oneressant, want er is nog steeds een sprankje hoop, zelfs al was het maar een 2. Durf is ...

  NEVS gaf gisteren zelfs een like op Instagram 🙂

  Blijf dus op de hoogte en ga door met het goede werk!

 • Ik ben ook een van 2500 en ik heb de blog uit Zweden gelezen. Er zijn nog steeds SAAB-fans en we lezen graag saabblog.net.

 • Wat dacht je van een gedeelte voor de "conservering" van oudere Saab - hun kleine reparaties en speciale functies om nieuwe inhoud te blijven bieden? 🙂 Ik weet dat dit veel werk is. Misschien is deze gedachte al in het blogteam opgenomen?

 • Hallo Tom & Mark,

  Allereerst bedankt voor altijd geweldige bijdragen!
  Zelfs als een "oude Saab-chauffeur" is altijd iets.

  Ik kan je inspanning wel raden, maar ik zou heel erg betreuren als je je activiteit zou instellen ... ..

  Mijn financiële bijdrage wacht al op de aankondiging van het Kto.-nummer.

 • Ook een grote dank aan het blogteam! en ik ben klaar ...

  Nog een gedachte:

  Het begin van 2011 ging over het nieuwe begin van Saab - onafhankelijk !!! - later, helaas, om te overleven, en zelfs later voor wat de beheerders met het landgoed beginnen; Op een gegeven moment kwamen toen de soms sterkere, soms zwakkere samentrekkingen van NEVS.

  In het begin waren er (voor de omstandigheden van vandaag) veel Saab en een grote gemeenschap, saabsunited genoemd als een vuurtoren, naast vele andere Duitse en englichsprachigen forums en blogs.

  Zoals u, Tom, al in de blog verklaarde: 10 jaar na de laatste volume-vintage en bijna 7 jaar na de laatste Saab nieuwe auto, is het "eenzaam", de aanwezigheid op het web wordt kleiner.

  Maar naarmate het aantal actieve websites afneemt, neemt ook het belang van saabblog.net voor de enthousiaste, actieve Saab-chauffeurs toe. Als een normale, geliefde metgezel die andere aspecten van Saab belicht naast en na de rijervaring, als een actieve "vuurtoren".

  Niet dat je me verkeerd begrijpt: het leven is te kort om dingen aan te pakken die je niet leuk vindt en alles heeft zijn tijd!

  (mijn woord voor zondag)

 • Kan ik me aansluiten bij de commentatoren en vanuit mijn oogpunt iets toevoegen aan de ontwikkeling van NEVS, dan moet je in elk geval regelmatig oplichten. Misschien zal er in de komende maanden nieuws zijn dat je nooit had verwacht - bijvoorbeeld kleine-batchproductie in Trollhättan of interessante nieuwe ontwikkelingen van elektrische voertuigen verpakt in een prachtig ontwerp. De oorsprong zou iets te maken hebben met SAAB-auto's - hoe dan ook, men moet in de tussentijd de doorgaans snellere ontwikkeling naar e-mobiliteit niet uit het oog verliezen. Ook hier zijn de looks de moeite waard voorbij de horizon.

  • Uw suggesties in alle eer, maar ik denk niet dat het blogteam goed nieuws van Trollhättan onthoudt en eerst moet worden aangemoedigd om zelfs maar te overwegen dergelijke ...

   Als dat er was, en zo gauw ze bestaan, zou u als lezer van dit blog zeker een van de eersten zijn die het weet. Ik ben vrij, heel zeker. We raden lezers dus aan alles te nemen zoals het hier komt en zo lang mogelijk en vooral veel verder dan 2019 ...

 • Ik ben in ...

  Wat dacht je van een globalisering van Saab-blogs waar we samen een link leggen.
  Er zijn er nog een paar in de VS, je zou live-koppelingen kunnen maken, hun foto's en evenementen kunnen delen met die van Europa, enz.

 • Vandaag kocht ik een bed voor de kleindochter. Op voorraad: "Ik hoop alles op de auto te krijgen", grijnst.
  Wat ben je aan het rijden?
  SAAB
  Terwijl hij uitnodigde, kwam hij naar de rookpauze na.
  Glorious.
  Ik heb de 200 tkm in de n
  9-5 gekraakt.

 • Ga alstublieft verder! Je berichten zijn de hoogtepunten in mijn inbox. Natuurlijk doe ik ook (weer) mee met een geldbedrag.
  De overwegingen om een ​​Saab alleen als een tentoonstelling te beschouwen en niet als een "bedrijfsvoertuig", schokken me enorm! Ik geniet van de auto en ik wil niets anders! En mijn 9-5 stationwagon is ook goed voorbereid op de volgende 100.000 km - thuis op lange reizen (niet in de garage)!

 • Pingback:

 • Hi Tom,

  Volgend jaar, de aankondiging van GM Saab te sluiten. Op dat moment waren er veel support Saab Convois wereldwijd. Misschien is de herinnering eraan een kleine serie artikelen waard? Een paar foto's, etc. Kan ik ook een bijdrage leveren.

  Groeten Cetak

Reacties zijn gesloten.