NEVS ontvangt een licentie van MIIT

Goed nieuws voor NEVS was de afgelopen maanden niet zo veel. Ze hebben zeldzaamheid, maar hier komt er een. De NEVS-dochter National New Energy Vehicle Co.Ltd. ontving de MIIT (Ministerie van Industrie en Informatietechnologie) productielicentie deze week.

NEVS ontvangt een licentie van MIIT
NEVS 9-3 EV. Afbeelding: NEVS

Een belangrijke stap voor NEVS, want zonder licentie is er geen productie. De licenties voor de productie van elektrische auto's in China zijn begeerd - en beperkt. De Chinese overheid heeft zich beperkt tot het gunnen van opdrachten aan enkele bedrijven. In plaats van te vertrouwen op veel kleine fabrikanten, waarvan sommige alleen op provinciaal niveau opereren, vertrouwt het bedrijf nu op enkele, maar internationaal concurrerende bedrijven. De licentie kan sommige dingen voor NEVS ten goede veranderen. De financiering van het bedrijf moet gemakkelijker worden met de ontvangst van de productievergunning.

NEVS ontvangt de 10. Licentie van MIIT

Tot dusver hebben slechts negen binnenlandse fabrikanten een licentie gekregen van MIIT en NDRC. Het zijn de merken BAIC BJEV, YUDO AUTO, JMEV, ZHIDOU, Changjiang EV, Qiantu Motor, Hozon Auto, Chery New Energy en Jinkang New Energy. NEVS is het 10e merk dat het groene licht van beide autoriteiten ontvangt.

Zoals gewoonlijk is er geen officieel persbericht. Chinees en de lokale Zweedse media rapporteren erover, met verwijzing naar NEVS of MIIT. NEVS zelf meldde het evenement op Facebook.

De voltooiing van de fabriek in Tianjin wordt tegen het einde van het jaar verwacht. Dan zou de productie kunnen beginnen. Een interessant antwoord op de vraag zou zijn wat er zal gebeuren met de vorige, niet-bindende bestellingen. Zijn ze nog steeds geldig? 270.000 elektrische auto's zijn gemeld zoals besteld door verschillende klanten in het verleden, maar dit is een tijdje geleden.

Als NEVS in januari echt gaat produceren in 2019, dan heb je je eigen doelwit opnieuw gemist. Omdat je eigenlijk in dit kwartaal met de productie wilde beginnen. Zelfs als NEVS de 9-3 EV op de markt brengt en de kansen nu zijn verbeterd, is het onwaarschijnlijk dat er grote volumes zullen zijn. Het gebrek aan beschikbaarheid van batterijen, waaronder veel startups lijden, zou ook het mogelijke aantal eenheden bij NEVS moeten beperken. Eigen accu-productie, al in het verleden overwogen, zou een voordeel zijn.

11 gedachten over 'NEVS ontvangt een licentie van MIIT"

 • Een groot succes voor NEVS, maar we zullen hier in Europa niet hoeven te verwachten dat deze auto's voor de export zullen worden geproduceerd. Deze productie is alleen voor China.

 • Exclusief de productielijn ......

 • Was vroeger klaar om te gaan ...

  Heeft NEVZ geen grote delen van de productielijn vanuit Thn verzonden?

 • Ja, dat is de wereld ...

  Dat was geen kritiek op de blog. Nee, dat is geweldig, leuk en je doet geweldig werk. Bedankt voor alles.

  Wat me ergert is eerder een gebrek aan bewustzijn (stomme nieuwe Duitsers wegens gebrek aan bewustzijn) van lezers en commentatoren. Niet alles kan automatisch worden gefilterd. Echter, wanneer Indiase commentatoren (2-reacties en 40 duimen voor 0,99 $) een Chinese auto helpen zijn positie te verbeteren, is dat nog steeds beter dan de huidige Amerikaanse president.

  Wat me verbaast is dat deze blog helemaal een doelwit is voor NEVZ. Er is blijkbaar besloten dat de Europese markt en productie in Trollhättan geen deel uitmaken van het bedrijfsmodel. Omdat de enige geldige verklaring waarschijnlijk alleen het bereik van deze blog blijft: Beyond The Great Wall of China 😉

  4
  4
 • Vreemd dat de productie in Thn nog niet is begonnen, waar ze geen licentie nodig hebben en alles klaar is voor gebruik?

 • Nou Herbert, dat is de wereld. De "nieuwe" commentatoren kunnen doorgaans duidelijk worden toegewezen. Ze worden meestal automatisch gefilterd, slechts een fractie verschijnt op de blog.
  Wat betreft de 10 geselecteerde merken: BAIC en Chery zijn grote aantallen, de rest is mij ook nauwelijks bekend.

  4
  1
 • De 10 licentiehouders lezen me niet als een wie-is-wie van autotechniek ...

  Het provinciale niveau is dat. Het nationale niveau iets anders. China is groot genoeg om groei en winst mogelijk te maken voor 10-merken, zonder export.

  Vroeger was dit het geval in de Europese auto-industrie. Na WO II was er in veel landen veel mogelijk. SAAB en Volvo zijn al twee decennia bijna onafhankelijk van de export. Ze groeiden alleen als reactie op de nationale en Scandinavische vraag. Een kleine markt was groot genoeg ...

  Iedereen die serieus gelooft dat hij (en binnenkort) een nieuwe SAAB-auto kan kopen en dat deze dan uit China komt, heeft naar mijn mening niets begrepen. Europese klanten genieten ongeveer net zo veel prioriteit bij NEVZ als kakkerlakken in een keuken of een gewas in de nek.

  En wie weet wat een NEVZ in 10- of 20-jaren is? Wat heeft dit (Chinese) merk dan te maken met een (Zweedse) SAAB? Mijn interesse in NEVZ is al uitgegaan.

  Meer recente commentaren hier en de vrije duimen (zeer in het voordeel van NEVZ) roepen ook de vraag op of er een professioneel-commerciële invloed is op de mening? Plots verschijnen commentatoren die nog nooit zijn gehoord over het onderwerp SAAB. In min of meer goed Engels brengen ze een eerbetoon aan het merk (NEVZ) en model (9-3 EV). En in een ongekend aantal dat geen enkele post over het onderwerp SAAB zou genereren, vliegen de duimen plotseling wild op en neer, afhankelijk van of een opmerking goedkeuring of scepsis jegens NEVZ toont ...

  Voor een SAAB-blog vind ik het heel opmerkelijk (en verdacht) dat een ander merk dan SAAB emoties hoger laat gaan dan SAAB zelf ...

  9
  7
 • Ik zie geen kans voor NEVS. Er is te veel tijd verstreken, er is niets gebeurd.

  6
  3
 • Sinds wanneer gaat er iets goed met NEVS? Tot dusver was het meer een chronologie van faillissementen, pech en ongelukken….

  8
  1
 • Alle autofabrikanten werken aan elektrische voertuigen en ze hebben veel meer equity dan NEVS, dus ik denk niet dat NEVS veel elektrische auto's zal verkopen.
  Ne marketingafdeling lijkt waarschijnlijk niet te geven, de website heeft lang geen update ontvangen.
  Laten we eens kijken hoe lang dat nog steeds goed is met NEVS.

  8
  1
 • "Een zwaluw maakt geen zomer" ...
  NEVS heeft zijn euforie verloren!

  7
  1

Reacties zijn gesloten.