NEVS ontvangt een licentie van MIIT

Goed nieuws voor NEVS was de afgelopen maanden niet zo veel. Ze hebben zeldzaamheid, maar hier komt er een. De NEVS-dochter National New Energy Vehicle Co.Ltd. ontving de MIIT (Ministerie van Industrie en Informatietechnologie) productielicentie deze week.

NEVS ontvangt een licentie van MIIT
NEVS 9-3 EV. Afbeelding: NEVS

Een belangrijke stap voor NEVS, want zonder licentie geen productie. De licenties voor de productie van elektrische auto's in China zijn begeerd - en beperkt. De Chinese overheid beperkt zich tot een paar bedrijven. In plaats van veel kleine fabrikanten, waarvan sommige alleen op provinciaal niveau werken, vertrouwen bedrijven nu op enkele maar internationaal concurrerende bedrijven. De licentie kan enkele wijzigingen in het positieve voor NEVS aanbrengen. De financiering van het bedrijf zou eenvoudiger moeten zijn met de ontvangst van de productievergunning.

NEVS ontvangt de 10. Licentie van MIIT

Tot nu toe hebben slechts negen binnenlandse fabrikanten een licentie gekregen van de MIIT en de NDRC. Dit zijn BAIC BJEV, YUDO AUTO, JMEV, ZHIDOU, Changjiang EV, Qiantu Motor, Hozon Auto, Chery New Energy en Jinkang New Energy. NEVS is de 10. Brand, dat het groene licht krijgt van beide autoriteiten.

Zoals gewoonlijk is er geen officieel persbericht. Chinees en de lokale Zweedse media rapporteren erover, met verwijzing naar NEVS of MIIT. NEVS zelf meldde het evenement op Facebook.

De voltooiing van de fabriek in Tianjin wordt tegen het einde van het jaar verwacht. Dan zou de productie kunnen beginnen. Een interessant antwoord op de vraag zou zijn wat er zal gebeuren met de vorige, niet-bindende bestellingen. Zijn ze nog steeds geldig? 270.000 elektrische auto's zijn gemeld zoals besteld door verschillende klanten in het verleden, maar dit is een tijdje geleden.

Als NEVS in januari echt gaat produceren in 2019, dan heb je je eigen doelwit opnieuw gemist. Omdat je eigenlijk in dit kwartaal met de productie wilde beginnen. Zelfs als NEVS de 9-3 EV op de markt brengt en de kansen nu zijn verbeterd, is het onwaarschijnlijk dat er grote volumes zullen zijn. Het gebrek aan beschikbaarheid van batterijen, waaronder veel startups lijden, zou ook het mogelijke aantal eenheden bij NEVS moeten beperken. Eigen accu-productie, al in het verleden overwogen, zou een voordeel zijn.

11-gedachten ook "NEVS ontvangt een licentie van MIIT"

 • "Een zwaluw maakt geen zomer" ...
  NEVS heeft zijn euforie verloren!

  7
  1
 • Alle autofabrikanten werken aan elektrische voertuigen en ze hebben veel meer equity dan NEVS, dus ik denk niet dat NEVS veel elektrische auto's zal verkopen.
  Ne marketingafdeling lijkt waarschijnlijk niet te geven, de website heeft lang geen update ontvangen.
  Laten we eens kijken hoe lang dat nog steeds goed is met NEVS.

  8
  1
  • Sinds wanneer ging iets goed met NEVS? Tot nu toe was dit eerder een chronologie van faillissementen, pech en ongelukken ...

   8
   1
 • Ik zie geen kans voor NEVS. Er is te veel tijd verstreken, er is niets gebeurd.

  6
  3
 • De 10-licentiehouders lezen me niet als een who-who-who van autotechniek ...

  Het provinciale niveau is dat. Het nationale niveau iets anders. China is groot genoeg om groei en winst mogelijk te maken voor 10-merken, zonder export.

  Dat was het geval in de Europese auto-industrie. Na de Tweede Wereldoorlog was er in veel landen veel mogelijk. SAAB en Volvo zijn gedurende ten minste twee decennia vrijwel onafhankelijk gebleven van de export. Ze zijn alleen op de nationale en all-Scandinavische vraag gegroeid. Een kleine markt was groot genoeg ...

  Iedereen die serieus gelooft dat hij (en binnenkort) een nieuwe SAAB-auto kan kopen en dat deze dan uit China komt, heeft naar mijn mening niets begrepen. Europese klanten genieten ongeveer net zo veel prioriteit bij NEVZ als kakkerlakken in een keuken of een gewas in de nek.

  En wie weet wat een NEVZ in 10- of 20-jaren is? Wat heeft dit (Chinese) merk dan te maken met een (Zweedse) SAAB? Mijn interesse in NEVZ is al uitgegaan.

  Recente opmerkingen hier en de gratis duimen (in het voordeel van NEVZ) roepen ook de vraag op of er een professioneel-commerciële invloed op de mening is? Plots lijken er commentatoren te zijn die nog nooit van SAAB gehoord zijn. In min of meer goed Engels, brengen ze hulde aan Merk (NEVZ) en Model (9-3 EV). En in een ongekend aantal dat geen enkel bericht genereert over het onderwerp van SAAB, vliegen de duimen plotseling wild op en neer, afhankelijk van de vraag of een opmerking goedkeuring of scepticisme tegenover NEVZ aantoont ...

  Voor een SAAB-blog vind ik het heel opmerkelijk (en verdacht) dat een ander merk dan SAAB de emoties hoger laat gaan dan SAAB zelf ...

  9
  7
  • Nou Herbert, dat is de wereld. De "nieuwe" commentatoren zijn over het algemeen uniek. Ze worden meestal automatisch gefilterd, slechts een fractie verschijnt op de blog.
   Wat de 10-selectiemerken betreft, zijn BAIC en Chery al grote aantallen, en de rest is mij ook nauwelijks bekend.

   4
   1
   • Ja, zo is de wereld ...

    Dat was geen kritiek op de blog. Nee, dat is geweldig, leuk en je doet geweldig werk. Bedankt voor alles.

    Wat me ergert is eerder een gebrek aan bewustzijn (stomme nieuwe Duitsers wegens gebrek aan bewustzijn) van lezers en commentatoren. Niet alles kan automatisch worden gefilterd. Echter, wanneer Indiase commentatoren (2-reacties en 40 duimen voor 0,99 $) een Chinese auto helpen zijn positie te verbeteren, is dat nog steeds beter dan de huidige Amerikaanse president.

    Wat me verbaast is dat deze blog helemaal een doelwit is voor NEVZ. Er is blijkbaar besloten dat de Europese markt en productie in Trollhättan geen deel uitmaken van het bedrijfsmodel. Omdat de enige geldige verklaring waarschijnlijk alleen het bereik van deze blog blijft: Beyond The Great Wall of China 😉

    4
    4
 • Vreemd dat de productie nog niet gestart is in Thn, waar ze geen licentie nodig hebben en alles klaar is om te gebruiken?

  • Vroeger klaar om te gaan ...

   Heeft NEVZ geen grote delen van de productielijn uit Thn verzonden?

  • Exclusief de productielijn ...

 • Een groot succes voor NEVS, maar we zullen hier in Europa niet hoeven te verwachten dat deze auto's voor de export zullen worden geproduceerd. Deze productie is alleen voor China.

Reacties zijn gesloten.