Harde schijven voor Saab-stuurprogramma's!

Terug van de korte zomervakantie! Een mix van technologie en sentimentaliteit. Het gaat over gebroken dromen, in Zweden en elders in de wereld. En er is een reden waarom Saab 9-5 NG-stuurprogramma's zich bezighouden met het technische probleem. En moeten investeren in harde schijven.

Trollhättan en automobielproductie
Trollhättan en automobielproductie. Dat ziet er niet goed uit.

Harde schijven voor Saab-stuurprogramma's!

Het Denso Entertainment System van de Saab 9-5 NG maakt gebruik van kleine 40 GB harde schijven van Hitachi. Daarop staat onder andere de navigatiesoftware. Harde schijven, zoveel moet de absolute leek kennen, geen eeuwig leven hebben. Op een gegeven moment worden ze het onderwerp, gaan ze kapot en wordt het prachtige entertainmentsysteem nutteloos. Slim, die een harde schijf opzij zet. Voor het geval dat. Henrik Bloom biedt Hitachi-harde schijven voor het Saab-Denso-systeem voor een kleine prijs. Daarop staat, als een delicatesse, de 2013er-navigatiesoftware.

Rond de € 100,00 zijn goedkoop omdat het speciale platen zijn voor de automobielsector. Conventionele harde schijven, bij de computerdealer om de hoek of via het netwerk, werken niet in de Denso. Henrik Bloom biedt ook een reparatieservice voor de lichtbalk van de 9-5 NG en verbeteringen die het uitvalpercentage verminderen.

Bursting Dreams (Story 1)

Het was duidelijk dat BMW op zoek was naar een nieuwe fabriek binnen Europa. De Duitse fabrieken werken tot het uiterste, het rijk vaart naar een onzekere toekomst. Donald Trump beschadigt de Amerikaanse sites met zijn handelsoorlog met de Chinezen. Plots is de goede oude kern Europa weer een veilige haven en de eerste keuze.

Mijn hoop was de afgelopen paar maanden Trollhattan. Toegegeven, het was een heel kleine, zeer persoonlijke hoop. De Chinezen brengen de oude Saab-fabriek uit, BMW neemt het over. Bouw eindelijk auto's bij Göta Älv. En misschien ook Saabs.

Trollhättan heeft tastbare voordelen. Een groene productie met waterkracht, opgeleid lokaal personeel, goede infrastructuur. En niet ver van de zeehavens. BMW bouwt in Europa, maar niet in Zweden. Hongarije in plaats van Göta Älv, een klein werk voor 150.000-eenheden. Zeer flexibel, omdat het de oude Saab-fabriek was, geschikt voor elektrische auto's, hybrides en branders. Een droom is voorbij. En dat zou de laatste kans zijn voor de oude Saab-fabriek om van tafel te gaan.

Omdat het daar niet goed uit ziet.

Bursting Dreams (Story 2)

Dat was er miljard deal van NEVS-partner GSR Capital met de Nissan-batterijproductie. Nissan stopte het bedrijf omdat na 12 maanden de aankoopprijs niet was betaald. GSR Capital, dat van plan is om de 3-fabriek in China voor NEVS te bouwen, heeft schijnbaar lege accounts en kon de naar men zegt overeengekomen 1 miljard dollar niet verhogen.

Ondertussen heeft Nissan de Chinese Envision Group gekozen als koper voor de AESC-batterijafdeling. GSR Capital is uit. Wat zal er worden van NEVS-fabriek nummer 3, men kan vol spanning wachten.

Voor de Chinezen in de stablebacka lijkt dit directe gevolgen te hebben. Chao Ma van Panda New Energy bouwt zijn invloed op en verhuisde naar de 30. Juli in het bestuur in de Stallbacka. Panda had in het jaar 2015 150.000 elektrische auto's in Zweden besteld, maar tot nu toe geen goederen ontvangen. luid Servigesradio Chao Ma helpt bij financieringsvragen. NEVS kampt nog steeds met liquiditeitsproblemen en worstelt om aan zijn verplichtingen te voldoen.

22 gedachten over 'Harde schijven voor Saab-stuurprogramma's!"

 • Bedankt Tom. LG uit Stiermarken.

 • De harde schijf zelf is plug and play. Bij twijfel zou ik het Denso-apparaat verwijderen en installeren in een campagne met de Saab-werkplaats van mijn vertrouwen.

 • Hoe de nieuwe harde schijf te vervangen door de oude. de mijne is 2011 TID

 • Mijn 95 NG was een van de allerlaatste, kon niets kiezen, nam hem mee naar de Buser in Augst.

  Old school, rijden op kaarten, maar in steden is zo'n tomtom al erg handig 😉

  Ik kom uit Basel, ik reis veel met mijn partner in het zuidelijke Zwarte Woud, maar meestal met de limoenkleurige cabrio of de Viggen. De 95NG wacht gehoorzaam in de garage voor de grote reizen naar Kiel of Trollhättan!

 • De groene basisradio heeft geen harde schijf, je hoeft je geen zorgen te maken.

 • Troost, ik ben in het noorden van CH (in het zuiden van D aan de zuidelijke voet van het Zwarte Woud) nog steeds daar met mijn Saab, daar zijn we al twee om de Saab-dichtheid op de langere termijn te behouden. Ik heb in Hoewel mijn 95OG 2009 Navi, maar ik heb het nooit nodig omdat ik kaarten verkies. Blijkbaar hebben we dat gemeen.

 • Vanwege een handvol 1,6 liter motoren? Dat zou echter behoorlijk onprofessioneel bonen tellen zijn. Ook veilingen van gebruikte objecten of onroerend goed behoren niet bepaald tot de core business van BMW. Ik vind de theorie absurd ...

  Je had negatieve ervaringen met GM en misschien was je gewoon niet klaar om jezelf weer aan een groot bedrijf toe te vertrouwen. Er was niet voor niets een "Independence" -editie van de cabriolet onder VM.

  Vooral omdat BMW in het verleden niet alle beloften nakwam met betrekking tot overnames in het VK (voor zover ik weet), voldeed het niet volledig aan alle scepticisme en het verlangen naar vrijheid van de SAAB-ers.

  Maar als BMW - zoals Tom schrijft - al met SAAB over het onderwerp van een zomervakantie had gesproken, maakten ze zich al zorgen over arbeidscontracten en gebruik en winstgevendheid van de fabriek. Misschien was BMW destijds de beste en enige realistische kans voor SAAB geweest? Misschien?

  Ik hou niet van BMW's. Maar ik hou ook niet van GM. Toch hou ik van SAAB's die zijn gebouwd onder GM. Misschien zou het zo zijn gebeurd met SAAB's onder BMW? Beter dan niets zouden ze altijd zijn ...

 • Hallo Tom, goed hersteld? Leuk om je weer te horen, resp. lezen!

  Krijgt de aanschaf van de harde schijf iets, als in mijn 95NG geen Navi is geïnstalleerd? De radio en de CD-speler werken onafhankelijk van deze harde schijf of?

  Ik probeer heel hard om de Saab-dichtheid in het zuiden van D (in het noorden van CH) te handhaven, maar helaas kan ik slechts één keer met één van mijn Saab reizen 😉

 • De herinnering… was al vele jaren geleden, maar BMW was niet relatief vroeg uit de race, ik zag toen niet echt het bieden, laten we zeggen VM waar, gedragen door visioenen. Ik had de indruk dat de inwoners van München, net als zoveel anderen, goedkope veilingitems wilden krijgen, omdat ze als motorleverancier van het afgelopen uur een aantal uitstekende eisen hadden.

 • Is hetzelfde systeem als in de 9-5 NG. De 9-4x (?) Zal waarschijnlijk een Denso met harde schijf hebben.

 • Helaas is er niets waarmee ik kan dienen. De acteurs zijn Chinese bedrijven, transparantie volgens ons begrip bestaat niet. Er is veel mogelijk, duidelijke strategieën die ik al jaren niet zie.

 • De vakbondsleden en werknemers hadden beter kunnen worden geadviseerd om eerst een goed gezicht op het slechte spel te zetten? Tegen de achtergrond van een gered merk en zwarte cijfers zou je toch kunnen zeggen: “Knulla dig, BMW! We bouwen SAAB's. Behalve op feestdagen ... "

  De SAABians zouden op de een of andere manier keer op keer aan oom Tom zijn verschenen. Dus waarom niet "samenwerken" met de Beierse om, buiten vakanties en zomervakanties, nog steeds Zweedse auto's te bouwen volgens Zweedse sociale normen?

  Dus toch op de een of andere manier je eigen ding doen! Wel, zou, zou, zou hebben ...

  Je zou jezelf zulke hersenspelletjes kunnen besparen. Maar het onderwerp heeft ook zijn weerslag en gaat tot op de dag van vandaag door. Anders was Verhaal 1 ook niet geschreven. Dat soort gedachten zijn duidelijk ...

  2
  1
 • Hi Tom,

  Ik zou dankbaar zijn voor wat meer informatie over Panda New Energy. Zou het kunnen dat deze groep zelf ambities heeft om de hele winkel over te nemen?

  3
  4
 • Het ging waarschijnlijk om de werkuren en de traditionele zomervakantie. In die tijd had BMW andere ideeën dan de vakbond en voormalige Saab-medewerkers. Tenminste, dat is hoe ons werd verteld. Het resultaat is nu te zien, het werk is ontmanteld en de grootste angsten zijn uitgekomen.

  Het had minder met politiek te maken, en dan, al was het maar marginaal. En ja, er is een AfD-compatibele, rechtse partij in Zweden: de Zweedse Democraten.

 • De "oude" 9-5 heeft geen Denso-systeem met harde schijf.

 • Wat een service ...

  Wat een schitterend einde aan SSL ...

  Aangezien men nogmaals wenst, zou men een NG in de tuin hebben. Hij is niet alleen buitengewoon mooi, maar wordt ook ondersteund in zijn ontvangst van de blog en bekwaam met gedetailleerde insiderinformatie. Het is niet beter. Chapeau!

  Moge dit blog van de SAAB-gemeenschap eeuwig zijn!

  Ook ondanks en juist vanwege de trieste maar leerzame verhalen over gebroken dromen ...

  Het feit dat ze toch nog bestaan, omgekeerd, en tenslotte, dat SAAB-chauffeurs nog steeds dromen hebben. Eigenlijk geweldig. Maar leuk!

  5
  1
 • Interessant verslag, interessante "verhalen".

  Hmmm ... en ik heb straks toch inspectie en Tüv met mijn “schip”.
  Of u dat meteen moet doen (of dat het probleem zich in de toekomst ook zal voordoen bij “Mexican Swedes”)?

 • Triest maar waar ...

  Aan de andere kant ben je achteraf altijd slimmer. BMW had een kans kunnen hebben en had een veel beter alternatief kunnen zijn voor China (of het definitieve einde). Persoonlijk zou ik tevreden zijn geweest als het merk SAAB het onder BMW had overleefd ...

  Maar we weten niet in detail hoe de BMW-mensen zijn verschenen en welke kansen de SAAB op dat moment heeft verkend. Het is niet onvermijdelijk dat nationale gevoeligheden en reserves verantwoordelijk zijn voor de uitkomst en het droevige (definitieve) resultaat. Deze veronderstelling gaat een beetje te ver.

  Hoe dan ook, nu weten we allemaal dat SAAB waarschijnlijk te hoog gegokt heeft en verkeerde paarden heeft opgezet. Helaas!

  7
  1
 • Mag ik vragen hoe dat staat met elke vervanging van de harde schijf op een 9-5 2.3T 03.2009? Ze spreken alleen over 9-5 NG jaar 2010 / 2011. Vraag om een ​​antwoord. Bedankt Gruss Ulrich

 • Er was iets in een eerder artikel. BMW wilde Saab overnemen, maar dit was niet mogelijk omdat de mensen die moesten besluiten dat de Duitsers toen als aartsvijand zagen, en het voor de besluitvormers in die tijd onmogelijk was om aan BMW te verkopen. Kan iemand me vertellen waarom deze mensen met zulke gedachten kwamen? Is er een feest in Zweden in de buurt van de ideeën van AFD? Logischerwijs is dat niet langer interessant voor de BMW-productie in Zweden als je daar eenmaal zo aardig bent begroet

  5
  2
 • Op BMW had ik al 2012 gehoopt waar de kansen nog beter waren en het was vanwege persoonlijke gevoeligheden niets. Ik denk ook dat het onderwerp van de autoproductie in Throllhättan voorbij is.

  6
  1
 • Spannend artikel dat met de harde schijven al 9-5 NG-stuurprogramma's zou moeten gebruiken. Over een paar jaar worden de dingen verhandeld tegen de prijs van goud 🙂

Reacties zijn gesloten.