Harde schijven voor Saab-stuurprogramma's!

Terug van de korte zomervakantie! Een mix van technologie en sentimentaliteit. Het gaat om gebroken dromen, in Zweden en elders in de wereld. En er is een reden waarom Saab 9-5 NG-rijders zouden moeten omgaan met het technologieprobleem. En investeer in harde schijven.

Trollhättan en automobielproductie
Trollhättan en automobielproductie. Dat ziet er niet goed uit.

Harde schijven voor Saab-stuurprogramma's!

Het Denso Entertainment System van de Saab 9-5 NG maakt gebruik van kleine 40 GB harde schijven van Hitachi. Daarop staat onder andere de navigatiesoftware. Harde schijven, zoveel moet de absolute leek kennen, geen eeuwig leven hebben. Op een gegeven moment worden ze het onderwerp, gaan ze kapot en wordt het prachtige entertainmentsysteem nutteloos. Slim, die een harde schijf opzij zet. Voor het geval dat. Henrik Bloom biedt Hitachi-harde schijven voor het Saab-Denso-systeem voor een kleine prijs. Daarop staat, als een delicatesse, de 2013er-navigatiesoftware.

Rond 100,00 € zijn goedkoop omdat het speciale platen zijn voor de automobielsector. Conventionele harde schijven, van de computerhandelaar om de hoek of van het net, werken niet in de Denso. Daarnaast biedt Henrik Bloom een ​​reparatieservice voor de lichtbalk van de 9-5 NG en verbeteringen die de uitval verminderen.

Bursting Dreams (Story 1)

Het was duidelijk dat BMW op zoek is naar een nieuwe fabriek in Europa. De Duitse werken werken aan de limiet, het rijk vaart op weg naar een onzekere toekomst. Donald Trump beschadigt Amerikaanse locaties met zijn handelsoorlog met de Chinezen. Plotseling is goed, oud Europa opnieuw een veilige haven en eerste keus.

Mijn hoop was de afgelopen paar maanden Trollhattan. Toegegeven, het was een heel kleine, zeer persoonlijke hoop. De Chinezen brengen de oude Saab-fabriek uit, BMW neemt het over. Bouw eindelijk auto's bij Göta Älv. En misschien ook Saabs.

Trollhättan heeft tastbare voordelen. Een groene productie met waterkracht, opgeleid lokaal personeel, goede infrastructuur. En niet ver van de zeehavens. BMW bouwt in Europa, maar niet in Zweden. Hongarije in plaats van Göta Älv, een klein werk voor 150.000-eenheden. Zeer flexibel, omdat het de oude Saab-fabriek was, geschikt voor elektrische auto's, hybrides en branders. Een droom is voorbij. En dat zou de laatste kans zijn voor de oude Saab-fabriek om van tafel te gaan.

Omdat het daar niet goed uit ziet.

Bursting Dreams (Story 2)

Dat was er miljard deal van NEVS-partner GSR Capital met de Nissan-batterijproductie. Nissan stopte het bedrijf omdat na 12 maanden de aankoopprijs niet was betaald. GSR Capital, dat van plan is om de 3-fabriek in China voor NEVS te bouwen, heeft schijnbaar lege accounts en kon de naar men zegt overeengekomen 1 miljard dollar niet verhogen.

Ondertussen heeft Nissan de Chinese Envision Group gekozen als koper voor de batterijafdeling AESC. GSR Capital is uit. Wat gebeurt er met NEVS-fabrieksnummer 3, iemand kan met spanning wachten.

Voor de Chinezen in de stablebacka lijkt dit directe gevolgen te hebben. Chao Ma van Panda New Energy bouwt zijn invloed op en verhuisde naar de 30. Juli in het bestuur in de Stallbacka. Panda had in het jaar 2015 150.000 elektrische auto's in Zweden besteld, maar tot nu toe geen goederen ontvangen. luid Servigesradio Chao Ma helpt met financieringskwesties. NEVS is nog steeds in liquiditeitsproblemen en worstelt om zijn verplichtingen na te komen.

22-gedachten ook "Harde schijven voor Saab-stuurprogramma's!"

 • Spannend artikel dat met de harde schijven al 9-5 NG-stuurprogramma's zou moeten gebruiken. Over een paar jaar worden de dingen verhandeld tegen de prijs van goud 🙂

 • Op BMW had ik al 2012 gehoopt waar de kansen nog beter waren en het was vanwege persoonlijke gevoeligheden niets. Ik denk ook dat het onderwerp van de autoproductie in Throllhättan voorbij is.

  6
  1
 • Er was iets in een eerder artikel. BMW wilde Saab overnemen, maar dit was niet mogelijk omdat de mensen die moesten besluiten dat de Duitsers toen als aartsvijand zagen, en het voor de besluitvormers in die tijd onmogelijk was om aan BMW te verkopen. Kan iemand me vertellen waarom deze mensen met zulke gedachten kwamen? Is er een feest in Zweden in de buurt van de ideeën van AFD? Logischerwijs is dat niet langer interessant voor de BMW-productie in Zweden als je daar eenmaal zo aardig bent begroet

  5
  2
  • Triest maar waar ...

   Aan de andere kant is men altijd slimmer achteraf. BMW zou een kans kunnen hebben en een veel beter alternatief zijn voor China (of de finale). Persoonlijk zou ik tevreden zijn geweest als het SAAB-merk het had overleefd onder BMW ...

   Maar we weten niet in detail hoe de BMW-mensen zijn verschenen en welke kansen de SAAB op dat moment heeft verkend. Het is niet onvermijdelijk dat nationale gevoeligheden en reserves verantwoordelijk zijn voor de uitkomst en het droevige (definitieve) resultaat. Deze veronderstelling gaat een beetje te ver.

   Hoe dan ook, nu weten we allemaal dat SAAB waarschijnlijk te hoog gegokt heeft en verkeerde paarden heeft opgezet. Helaas!

   7
   1
  • Het ging waarschijnlijk om de werkuren en de traditionele zomervakantie. In die tijd had BMW andere ideeën dan de vakbond en voormalige Saab-medewerkers. Tenminste, dat is hoe ons werd verteld. Het resultaat is nu te zien, het werk is ontmanteld en de grootste angsten zijn uitgekomen.

   Het had minder met politiek te maken, en dan, al was het maar marginaal. En ja, er is een AfD-compatibele, rechtse partij in Zweden: de Zweedse Democraten.

   • De vakbondsleden en werknemers zouden beter zijn geadviseerd om eerst een goed gezicht te maken voor het slechte spel? Tegen de achtergrond van een geborgen merk en zwarte cijfers, had men nog kunnen zeggen: "Knulla graven, BMW! We bouwen SAAB's. Met uitzondering van feestdagen ... "

    Op de een of andere manier zouden de SAAB'ers herhaaldelijk hebben opgetreden tegen oom Tom. Dus waarom niet "samenwerken" met de Beieren om nog steeds Zweedse auto's te bouwen volgens de Zweedse sociale normen buiten vakanties en zomervakantie?

    Dus hoe dan ook zijn eigen ding om door te gaan! Nou, zou, zou, zou hebben ...

    Zulke mind-games kunnen worden opgeslagen. Maar het onderwerp heeft ook nawerkingen en dat tot nu toe. Anders zou het verhaal 1 niet zijn geschreven. Omdat dergelijke gedachten al dichtbij zijn ...

    2
    1
   • De herinnering ... is alweer vele jaren terug, maar BMW was niet relatief vroeg uit de race, ik zag het bieden op dat moment niet echt van, laten we zeggen VM trouw, ondersteund door visies. Ik had de indruk dat München, net als zoveel anderen, goedkope objecten wilde veilen, als motorleverancier van het afgelopen uur, had men inderdaad enkele open eisen.

    • Vanwege een handvol 1,6 liter-motoren? Dat zou een nogal onprofessionele stuiver tellen zijn. Ook zijn veilingen van gebruikte items of onroerend goed niet echt een onderdeel van de core business van BMW. De theorie die ik denk is bizar ...

     Eentje had negatieve ervaringen met GM en was misschien gewoon niet bereid om het opnieuw toe te vertrouwen aan een grote onderneming. Het was niet voor niets dat er een "Onafhankelijkheid" -uitgave van de cabrio onder VM bestond.

     Vooral omdat BMW in het verleden niet alle beloften nakwam met betrekking tot overnames in het VK (voor zover ik weet), voldeed het niet volledig aan alle scepticisme en het verlangen naar vrijheid van de SAAB-ers.

     Maar als BMW - zoals Tom schrijft - al met SAAB over het onderwerp van een zomervakantie had gesproken, maakten ze zich al zorgen over arbeidscontracten en gebruik en winstgevendheid van de fabriek. Misschien was BMW destijds de beste en enige realistische kans voor SAAB geweest? Misschien?

     Ik hou niet van BMW's. Maar ik hou ook niet van GM. Toch hou ik van SAAB's gebouwd onder GM. Misschien zou het zo synoniem zijn geworden met SAAB's onder BMW? Beter dan niets zouden ze ...

 • Mag ik vragen hoe dat staat met elke vervanging van de harde schijf op een 9-5 2.3T 03.2009? Ze spreken alleen over 9-5 NG jaar 2010 / 2011. Vraag om een ​​antwoord. Bedankt Gruss Ulrich

  • De "oude" 9-5 heeft geen Denso-systeem met een harde schijf.

 • Interessant verslag, interessante "verhalen".

  Hmmm ... en ik heb binnenkort met mijn "schip" inspectie en Tüv ....
  Of u hetzelfde zou moeten doen (of dat het probleem zich in de toekomst waarschijnlijk zal voordoen in het "Mexicaanse Zweden")?

  • Is hetzelfde systeem als in de 9-5 NG. De 9-4x (?) Zal waarschijnlijk een Denso met harde schijf hebben.

 • Welke service ...

  Wat een briljant einde aan de SSL ...

  Aangezien men nogmaals wenst, zou men een NG in de tuin hebben. Hij is niet alleen buitengewoon mooi, maar wordt ook ondersteund in zijn ontvangst van de blog en bekwaam met gedetailleerde insiderinformatie. Het is niet beter. Chapeau!

  Moge dit blog van de SAAB-gemeenschap eeuwig zijn!

  Ondanks en vooral vanwege de trieste maar informatieve verhalen over burstdromen ...

  Het feit dat ze toch nog bestaan, omgekeerd, en tenslotte, dat SAAB-chauffeurs nog steeds dromen hebben. Eigenlijk geweldig. Maar leuk!

  5
  1
 • Hi Tom,

  Ik zou dankbaar zijn voor wat meer informatie over Panda New Energy. Zou het kunnen dat deze groep zelf ambities heeft om de hele winkel over te nemen?

  3
  4
  • Helaas is er niets waarmee ik kan dienen. De acteurs zijn Chinese bedrijven, transparantie volgens ons begrip bestaat niet. Er is veel mogelijk, duidelijke strategieën die ik al jaren niet zie.

 • Hallo Tom, goed hersteld? Leuk om je weer te horen, resp. lezen!

  Krijgt de aanschaf van de harde schijf iets, als in mijn 95NG geen Navi is geïnstalleerd? De radio en de CD-speler werken onafhankelijk van deze harde schijf of?

  Ik probeer heel hard om de Saab-dichtheid in het zuiden van D (in het noorden van CH) te handhaven, maar helaas kan ik slechts één keer met één van mijn Saab reizen 😉

  • De groene basisradio heeft geen harde schijf, je hoeft je geen zorgen te maken.

 • Troost, ik ben in het noorden van CH (in het zuiden van D aan de zuidelijke voet van het Zwarte Woud) nog steeds daar met mijn Saab, daar zijn we al twee om de Saab-dichtheid op de langere termijn te behouden. Ik heb in Hoewel mijn 95OG 2009 Navi, maar ik heb het nooit nodig omdat ik kaarten verkies. Blijkbaar hebben we dat gemeen.

  • Mijn 95 NG was een van de allerlaatste, kon niets kiezen, nam hem mee naar de Buser in Augst.

   Old school, rijden op kaarten, maar in steden is zo'n tomtom al erg handig 😉

   Ik kom uit Basel, ik reis veel met mijn partner in het zuidelijke Zwarte Woud, maar meestal met de limoenkleurige cabrio of de Viggen. De 95NG wacht gehoorzaam in de garage voor de grote reizen naar Kiel of Trollhättan!

 • Hoe de nieuwe harde schijf te vervangen door de oude. de mijne is 2011 TID

  • De harde schijf zelf is plug and play. In geval van twijfel zou ik het Denso-apparaat verwijderen en installeren in een actie met de Saab-workshop van mijn zelfvertrouwen.

   • Bedankt Tom. LG uit Stiermarken.

Reacties zijn gesloten.