Saab Missie 2019

Mijn zomervakantie zit erop en in vroegere tijden rolde het nieuwe modeljaar van de productielijnen in Trollhättan. Helaas worden er bij Göta Älv geen auto's meer gebouwd, maar er zijn de blog en de Saabs op straat. En er was voldoende gelegenheid om er op vakantie over na te denken.

Saab Missie 2019
Saab-fabriek Trollhättan. Afbeelding: Saab Automobile AB / saabblog.net

Als je dagen onderweg bent, geen Saab waargenomen, dan voel je je behoorlijk alleen. Vooral in het zuiden van de republiek is Saab zichtbaar verdwenen. Natuurlijk zie je van tijd tot tijd een mooie, goed onderhouden Saab-convertible of een Youngtimer en dan is het Saab-hart blij. Helaas zijn er steeds meer ongekamde voertuigen merkbaar, net als de vroege 9-3 II, die zichtbaar worden verwaarloosd. En wie heeft er geen lang autoverkeer over.

Is Saab verdwenen? Tijd werkt tegen het merk, maar de tijdgeest kan voor hen werken. Steeds meer, vooral jonge mensen, hebben genoeg van de consumptiedruk. Ze vertrouwen op oude voertuigen, die mooi analoog moeten zijn. Permanent worden gevolgd, is onaanvaardbaar voor hen. Goedkoop onderhoud, lange levensduur en duurzaamheid, en ook de bescherming van de privacy telt. Als er nog steeds ingetogen en de geschiedenis van Saab worden opgeteld, dan is het merk heeft in de ondergrond, buiten de tempel van de consumptie van glas en marmer, een grote kans.

Het besturen van een Saab is altijd anders geweest. Nooit vergelijkbaar met de grote reguliere merken. Het was altijd een bewuste keuze om een ​​Saab te kopen. En zo is het vandaag, op het gebied van gebruikte auto's en grindterreinen. Wat wij, de Saab-gemeenschap, kunnen doen, is ons verhaal vertellen. Zodat mensen die in Saab geïnteresseerd zijn, het kunnen lezen. En misschien een beslissing nemen ten gunste van het kleine merk Göta Älv.

Onze Saab-missie 2019

Ons team heeft daarom een ​​aantal zaken overwogen voor het nieuwe “modeljaar”. We steunen het beproefde met een campagne en willen onze lezers motiveren om hun Saab-verhaal te vertellen. Zoals altijd zal er ook deze keer een kleine stimulans zijn. Een mooi, armoedig bedankje is in productie, uiteraard in beperkte oplage. Het zou een motivatie moeten zijn om niet op te geven, maar om nu trots te zijn op de griffioen.

Gedetailleerde details en het begin van de actie zullen volgen zodra we de weggeefacties op voorraad hebben. De lezers zijn misschien nieuwsgierig.

Saab-fotoactie!

Zoals we weten, heeft niet elke Saab-coureur de genen van een hobbyauteur. Dat mag geen belemmering zijn om uw Saab-enthousiasme met andere mensen te delen. We willen zoveel mogelijk Saab-eigenaren aan boord voor onze campagnes, want samen staan ​​we sterk! Komende week presenteren we onze fotocampagne. Iedereen die een Saab bezit of heeft gehad, of er een op straat ziet, kan deelnemen.

Deelname is gemakkelijk, de Saab-fotocampagne start volgende maandag.

Wat gebeurt er de komende weken nog meer op de blog? Zoals reeds aangekondigd, zullen we afscheid nemen van “Paul” en onze projectauto verkopen. We schenken de opbrengst aan een goed doel. De Saab 9-5 bevindt zich momenteel in de hangar, zonder de bestuurdersstoel, die bij de zadelmaker is. We zullen geduld moeten hebben met de vakantietijd, maar de missie nadert zijn einde.

Daarnaast zullen we een hot topic behandelen, en dat is de roest in onze dagelijkse voertuigen. Terwijl we de klassiekers en youngtimers nauwgezet onderhouden, roesten onze dagelijkse bestuurders zacht en onopgemerkt. Een omstandigheid waar wij en onze workshops niet genoeg aandacht aan besteden. Een tikkende tijdbom waar je iets aan moet doen, zelfs als je over een paar jaar met Saab wilt rijden. We hebben het probleem met onze 9-3 stationwagon benadrukt. Het rapport komt binnenkort op de blog.

25 gedachten over 'Saab Missie 2019"

 • Het feit dat veel 9-3II worden verwaarloosd, is deels te wijten aan de dieselcrisis, helaas zijn ze niet veel meer waard, hoewel het nog steeds geweldige auto's zijn. We zullen de onze zeker niet geven, wat er ook gebeurt, dus ik ben benieuwd naar de roestbescherming en misschien tips om de afdichtingen aan de voor- en achterruiten te beschermen. Veel 9-3II zijn ook in handen van niet-Saab-fans die het waarschijnlijk ergens goedkoop hebben gekregen van een Fänchenhändler en wat er ook gebeurt met de auto.

 • In hst maar er is ongeveer 10

 • Leuk om weer iets van je te lezen. SSL voorbij, ja. ... PS: Mijn dochter (10 jaar oud) is een enthousiaste SAAB-coureur sinds haar geboorte (natuurlijk met mijn steun en niet in de openbare SV ... 😉) en blijft maar zeggen dat ze niet eens weet in wat voor auto ze zal rijden , omdat er geen nieuwe SAAB meer wordt gemaakt. Het is maar goed dat vader niet alleen een SAAB in de garage heeft. ... iedereen heeft een fijne week

 • Ik kijk uit naar deze nieuwe promoties en ben blij dat we regelmatig weer iets interessants over Saab kunnen lezen.

 • Ik denk dat er zelfs nog jongere jaren aankomen!

  Mijn jongens zijn al met me aan het onderhandelen wie voor de 18e (over 7 of 10 jaar) welke van mijn auto's zal krijgen ...

 • Ik hoop dat je het filter hebt vervangen ......

 • Leuk dat de blog terug is 🙂
  Ik was twee weken in Malta en ik was totaal verrast hoeveel Sabbs ik daar zag rondrijden. Voelt meer dan Volvo, ik heb niet geteld. Het was leuk ...

 • Een mooi einde voor de zomerse malaise. Zelden trouwens, niet alleen in het zuiden. SAAB Ik zag alleen een Zweed in een 9-5 op de WÜ - HST-route, die net zo verrast was als ik :-). Vandaag kwamen op Rügen twee SAAB's naar me toe, allemaal vrolijk grijnzend. Alleen SAABists.

 • Bedankt voor het beëindigen van de “SSL” ……. Een kleine motivatie om Saab te blijven rijden, ik had afgelopen woensdag op de A 24 van Hamburg naar Berlijn …… .Ik “sluimerde” met mijn 9000er bij 130 km / u en cruise control toen het prachtige geluid van een niet-origineel uitlaatsysteem me passeerde, dat “ontsnapte” uit een 900 I Turbo ……. aangezien de Saabische collega me ook een beetje laat herkende, groetten we elkaar verschillende keren met zwaailichten van mij en zwaailichten van hem ... .. mijn passagiers waren erg ontroerd en ik dacht: het is fijn dat mensen op deze manier nog steeds dichterbij komen in de geest ... Alsjeblieft, ga zo door!

 • Antwoord: Dus mensen zullen VOLVO kopen?

  2
  1
 • Ik kan dat met 22 jaar just gewoon ondergraven

 • De elektronische kit in 9000, 900 II / 9-3 I en 9-5 I is relatief eenvoudig en beheersbaar. Omdat ik minder ongerust ben, komt het in losse volgorde een paar items.
  Het wordt moeilijker van 9-3 II. Het CIM-probleem zegt veel over. Helaas is dit onderdeel voor Orio-Zweden altijd te laat en te weinig besteld voor jaren. De filosofie van kleine bestellingen neemt nu wraak met langere levertijden van de leverancier. Het is onbegrijpelijk voor mij waarom Orio niet meer aandacht besteedt aan zulke vitale onderdelen.

 • Ik ben bang dat dit allemaal legitieme gedachten en twijfels zijn ...

  Ongeveer 16 jaar geleden vertelde een vriend (een ingenieur in theater- en evenemententechnologie) die met mensen van Daimler was gaan zitten (het ging over de presentatie van de nieuwe S-Klasse) me dat de Daimler-jongens tijdens de bijeenkomst hadden gezegd: de nieuwe S-Klasse is de eerste die waarschijnlijk nooit een klassieke auto zou worden ...

  Van de kant van de evenementmensen volgde een beschamende stilte en tenslotte de voor de hand liggende vraag: "Ja, waarom is dat?"

  Ze hadden het antwoord al verwacht. De reden was de complexe elektronica en het feit dat noch Daimler, noch zijn leveranciers zich op lange termijn verantwoordelijk voor hen zouden voelen ...

  Een verbazingwekkend openhartige uitspraak van een marktleider op het gebied van duurzaamheid. Als aanhanger van een verdwenen merk hoef je geen illusies meer te beleven ...

  In feite zijn het waarschijnlijk de technisch eenvoudigere SAAB's die een langere levensduur zullen hebben. Je hebt dat al perfect correct gepresenteerd. Helaas …

 • Als analoge auto's zullen de oude SAAB's het zeker redden. Sommige 900 zullen overleven.
  9000-er en 95 zullen zelden zover komen. Ze waren in hun leven te veel gebruikte auto's en niet zo gek speciaal. Zelfs als ik het leuk vond.
  Slecht ziet het er met de 93. Te veel elektronica om echt oud te worden. Als de onderdelen hun leeftijd hebben bereikt, zal het waarschijnlijk duur zijn. En als iemand anders het wil betalen? In mijn laatste likte de CIM rum. Opsluiten en wegrijden onmogelijk. Orio / Saab-onderdelen kunnen niet leveren. Ergens anders werd er een gevonden in het kader. En zo niet? Hoe "zo wat" zonder het ding te gebruiken? Wie vervangt er een in 20 jaar, wanneer de 93 Oltimer-status zo'n onderdeel heeft? Kan dit op zijn best worden gerepareerd? Omdat zonder dergelijke speciale onderdelen het niet zal werken. En van deze speciale onderdelen zijn er waarschijnlijk duizenden verschillende oplossingen in hedendaagse auto's zonder welke een functie van het voertuig niet mogelijk zal zijn.

  5
  1
 • Het is altijd een genoegen om de gedetailleerde rapporten hier te verslinden. Op 32-jarige leeftijd ben ik waarschijnlijk een van de jongere rond de Saabians, maar ik rijd tenminste al bijna 13 jaar in Saab. En ik kan het alleen maar eens zijn met deze beschrijving. Voor mij staat Saab nu ook voor het beproefde, wat ik erg waardeer en leuk vind in een wereld van digitalisering en automatisering (trefwoord bestuurder wordt passagier). Laat alle slimme auto's die volgepompt zijn met IC's allereerst bewijzen dat ze nog decennia lang gekoesterd en verzorgd zullen worden. Een succesvolle start van de week voor jullie allemaal

 • Aandacht voor het automatische is altijd goed. Vaak rijden de tandwielen door het gebied met het eerste niveau. Bijvullen en spoelen voordat je soms wonderen doet. Goede reis!

 • Wat er opwindend aan is: de digitale discussie loopt over alle leeftijdsgroepen. Men kan niet zeggen dat de "oude" het zouden verwerpen en de "jongeren" zouden digitalisering verwelkomen. Deze discussie zal de komende jaren zeker verdiepen.

 • Bedankt

 • Een zeer goed overwogen en geweldig debuut na de SLL!

  De innerlijke weerstand tegen de “digitale” toe-eigening van alle mogelijke levensgebieden neemt toe. Wat is de zogenaamde "digitale competentie"? Hier lijken de doorsnee politicus en de doorsnee journalist mij buitengewoon zuinig en eenvoudig van geest.

  In de regel wordt de 'digitale competentie' van burgers nog uitsluitend bepaald en gemeten door hoeveel mensen van welke leeftijdsgroepen enthousiast zijn over de laatste onzin en zwemmen in de hoofdstroom, zoveel mogelijk apparaten en aanbiedingen kunnen en willen gebruiken . Ergo, ze worden gereduceerd tot onkritische consumenten en hoe onkritischer ze zijn en bereid om te consumeren, hoe meer (digitaal) competent de bevolking zou zijn ...

  Het zou voor iedereen duidelijk moeten zijn dat deze competentie vandaag alleen kan worden begrepen als een kritisch, zelfbepaald en selectief gebruik van het digitale.

  Het leek erg op het gedrukte woord. Mijn grootmoeder (God zegende haar) vertelde me ooit via haar dagblad en haar tijdschriften dat alles goed moest zijn, anders zou het waarschijnlijk niet gedrukt worden. En dat zei een vrouw die de Tweede Wereldoorlog had meegemaakt en wat (gedrukte) propaganda. Eigenlijk ongelooflijk ...

  Oh, wat ben ik blij om een ​​analoge SAAB te besturen ...

 • Hallo en een groet van Franconia tot mijn favoriete bloggers!

 • Mijn 2002er 9-5 2.3t combinatorische (4ter volgens 99, 900, 900-I) heeft nu tot TUV nieuwe bussen in het chassis
  en rent en rent en ...
  De automatische transmissie was nog steeds gespoeld en opnieuw gevuld (wist niet dat dat nodig was).
  Groeten Klaus

 • Leuk dat de blog terug is. Ik heb de SAAB-lezing echt gemist!

 • SSL = geweldig! Goed dat het voorbij is!

 • Van harte gefeliciteerd met zoveel enthousiasme, bewonderenswaardig, de focus is goed. Ga zo door!
  Van een 2009 Saab 9 5 2.3T (260 PS) -sportcombi-eigenaar die Saab al 48-jaren bestuurt.

 • naar "analoge voertuigen":

  Ik omschrijf mezelf liever als een ‘soms kritische technologie-nerd’ met allerlei moderne en slimme franjes.
  Maar in auto's (vooral kranen en middenconsole) vind ik het ook nog klassieker.

  En ik ervaar momenteel een echte “splitsing” in mijn omgeving of kring van vrienden en kennissen.
  Voor een paar MOET het altijd de nieuwste, bij voorkeur digitaal, en met grote displays (Tesla-achtig was gisteren), zo veel verlichte wreed heldere kleuren en alle nog steeds met duizenden Gimmiks (tot logo wit kegels op de grond van de Buitenspiegels).

  Maar velen hier in mijn vriendenkring hebben meer dan genoeg van deze technologie overstroming (van tracking & CO althans) en kiezen daarom (en vanwege de hogere reparatiekosten en de toenemende afhankelijkheid van de geautoriseerde werkplaatsen) bewust voor "oudere" Gebruikte auto's of soms zelfs nieuwe “goedkope merken” zonder al deze “digitale bruggen”.

  En net in het weekend had ik deze discussie met neef en nichtje.
  Beide zijn "Generation Smartphone". En mijn nichtje wil binnenkort haar eerste auto kopen.
  Maar beiden willen bewust een auto met zo min mogelijk digitaal spul (alleen iPhone-verbinding voor muziek is belangrijk en mogelijk Navi-integratie).

  PS:
  Het is leuk dat onze "SSL" (SAAB-zomergat) eindelijk voorbij is!
  Ik kijk uit naar de komende campagnes - ik ben opgewonden! 🙂

Reacties zijn gesloten.