The Bilster Mountain belt (2 / 2)

Terug naar de rallylegende. De dag hoort bij de WRX STI. Het is zijn feest, en elke deelnemer kijkt uit naar het moment waarop hij op de baan mag met de legende. Het toeval wil dat ik in de instructeur's voertuig beland voor de formatieronde. Eigenlijk was dat niet gepland en hoe het tot stand kwam, wil ik niet doen. Maar sommige toevalligheden zijn goud waard.

WRX STI. Ultieme machine en legende die afscheid neemt.
WRX STI. Ultieme machine en legende die afscheid neemt.

Werner Gusenbauer is Driftprofi, heeft een driftschool op de Nürburgring met zijn zoon en speelde ook met de BRZ de 24-race op de ring. Het gaat op het spoor. Een rustige inleidende ronde. Gusenbauer met de 200 PS BRZ met sequentiële versnelling vooruit, één hand aan het stuur, de andere op de radio. Een hongerig pak geladen WRX erachter, het gaat op de westlus met zijn extreme hellingen en hellingen. Veeleisend, en nu al waarschuwen de twee hobbels voor de legendarische muizenval voor respect. Daarna daalt het af met een 26% -gradiënt de heuvel af en vervolgens omhoog.

De rondes zijn sneller, Gusenbauer blijft ontspannen, gematigd - alsof we allebei gewoon een zak brood bij de bakker zouden krijgen. Terwijl achter de deelnemers zweten, vechten, optimaliseren en vechten voor tractie, praten we over de 24-urenrace op de ring. Indrukwekkend!

Hoe indrukwekkend dat is, besef ik, wanneer ik zelf WRX STI mag rijden. De instructies in het oor achtervolgen na de BRZ. Houd de ideale lijn zo goed mogelijk, overwin mijn innerlijke bastaard en blijf op het gas, waar de reden doet denken aan remmen.

De limiet van de WRX is veel hoger dan mijn persoonlijke - ik heb geen enkele kans om zelfs maar op zeer korte afstand van de 100 PS zwakkere GT te komen. En de WRX fascineert. De turbo draait om zaken, de wegligging is eersteklas, de feedback is precies. Vergeet alle testverslagen en kliekjes die ooit over de auto zijn geweest. Berijd jezelf, maak je eigen mening. Hij is, kort en bondig, een indrukwekkend totaal kunstwerk van een aandrijfmachine.

De training op de Westschleife is te snel voorbij. Het gaat verder met een afhandelingscursus, race-talk met Tim Schrick. Ik leer veel die dag. Bijvoorbeeld hoe u goed in de auto kunt zitten om de controle te houden. Of hoe u optimaal bochten stuurt en stuurt.

De grenzen van de natuurkunde

Van 18: 00 klok, het is tijd voor de BBQ. Ik ben uitgeput, hongerig, dorstig. De pauze is goed. Later zal het weer op het spoor zijn. In de WRX STI is de volledige cursus open. De legende vliegt, de turboboxer levert geluid en kracht van tractie op alle wielen. Andreas, met wie ik de cockpit deel, is veel ambitieuzer dan ik. Nadat hij het stuur heeft overgenomen, hangen we achter de leidende auto, de rest van het veld volgt op een afstand. In de muizeval voelen we dan hoe de WRX onderhandelt met de grenzen van de natuurkunde.

De dag was een uitdaging, vooral voor mij als een onervaren "normale bestuurder". En hij was geweldig omdat Subaru Duitsland het perfecte grote feest leverde voor een motorsportlegende. Mijn eerste echte contact met een merk dat iets speciaals te bieden heeft. Ik genoot van elke minuut. Een ontspannen, vriendelijke menigte, een geweldige Subaru-club op het terrein, een vriendelijke crew van Friedberg en een verfijnd, modern circuit maakten het evenement iets bijzonders.

Een snelle gedachte op de rand.

Nogmaals een korte gedachte weg van Subaru, naar Saab. Het modernste en opwindendste race-oord in Duitsland werd geopend met 2013. In het jaar 2011, nog tijdens de bouwfase, had Saab Duitsland het idee om daar in de toekomst een groot Saab-festival te organiseren. Het merk heeft het nog niet gehaald. Maar het zou een geweldige plek zijn geweest.

Home bevindt zich in de 9-3 Aero. De Viggensitze zijn bijna net zo goed als de Recaros van de WRX STI. En ja, mijn Aero is even oncomfortabel geveerd als de aandrijfmachine van Subaru. Je kunt het voelen op de landwegen rond de Bilsterberg, naar de snelweg zijn er ongeveer 50 kilometers. Kort voordat ik brandstof gebruik. Ik sta in de poleposition, de Subarus zitten achter me vast. Een WRX STI vliegt binnen met een donkere bokser gerommel. Trots op Boxer. Ja, dat heeft iets!

Op de snelweg heeft de Saab de vrije hand. Er zijn 250-kilometers baan en waar geen limiet is, mag de turbo rennen. Hij doet dat goed, echt soeverein. De bergen van Kassel. Ik merk hoe ik elke afslag op de snelweg begint te betwijfelen. OMG! Ja, ik zou moeten verbeteren. Mijn stuurgedrag in snelle bochten, het is niet soeverein. Ik heb iets geleerd en misschien eet een autosportvirus in mij. Of ik heb zo'n WRX Subaru BRZ-ding gevangen. Maar wie weet?

17-gedachten ook "The Bilster Mountain belt (2 / 2)"

 • Ik denk dat de auto is echt stemming, maar de auto heeft ook een beslissende nadeel: De auto is het niet te hebben met understatement. Een Proll geval bij uitstek een frit bar op de achterklep die lijkt rechtstreeks uit de 80ern voortgekomen. In Zwitserland, zag ik de auto op bijna elke beurt, vooral jonge mensen is dat een Audi S3 / S4 te onopvallende of te duur.
  Jammer, een beetje minder opvallend, maar een mooier interieur en het zou vandaag echt een Saabalternative zijn

  • Zoals altijd een zeer discrete manier van spreken, beste Daniel. Voor uw geruststelling: er is de WRX STI zonder frituurteller, dus hij houdt van beter. Het interieur is, na de huidige revisie, echt goed gedaan. Over het probleem kunnen andere merken iets doen. Ik wilde dat mijn 9-3 II binnenin zo solide is.

   • Ik hou van duidelijke woorden ... Wat het interieur betreft, is het vakmanschap echt goed, zoals het geval is bij veel Japanners. In de uitgebreide familie zijn een Legacy en Impreza op de weg, er is echt niets om over te klagen. Toch vind ik het uiterlijk te gimmicky en dus iets "goedkoop". Hoewel de huidige versie inderdaad een verbetering is ...

 • Oh man, dat maakt kippenvel! Het moet een geweldige gebeurtenis geweest zijn, omdat je een beetje jaloers bent. Ik wilde dat Orio zoiets zou doen, maar dat is waarschijnlijk een droom.

 • Op de een of andere manier jammer dat de WRX STI niet meer zal bestaan. Gevonden in altijd geweldig. Een van de laatste in zijn soort.

 • Frittentheke ... Bedankt voor de lach van de dag
  Jij hebt mijn dag gemaakt.
  Dank ook aan Tom voor de emotionele beschrijving van de Subaru.

 • Zoals altijd erg cool geschreven. Maak Subaru interessant voor mij. Wat een toeval, mijn SAAB-vriend verkoopt ook Subarus 😀

 • Een info, waarop het team van Muckelbauer wees, brengt Saab en Subaru dichter bij elkaar. Omdat beide merken dezelfde oorsprong hebben, komen beide uit de vliegtuigindustrie.

  • Rechts. En als je beter naar Subaru kijkt, zul je nog meer vinden. De voorliefde voor understatement (afgezien van de WRX STI), het consequent doortrekken van hun eigen technische oplossingen, en Subaru levert veel auto voor het geld. En je zult zeker nog meer gemeen vinden, zelfs als een Subaru in de zoemer van alle dingen compleet anders is dan een Saab.

  • Subaru komt uit de vliegtuigindustrie?

   Dat wist ik niet. Omdat je het verhaal goed moet herschrijven. De "Boxer Rebellion" bevindt zich over het algemeen in China. Hij komt eigenlijk uit Japan ...

   Ik vind het in elk geval gaaf als kleinere bedrijven of merken in de auto-industrie nog steeds hun eigen ding doen en in de vorm van alledaagse auto's. Veel van dergelijke merken zijn niet meer. Mijn ogen zijn altijd gericht op Alfa. Jammer dat ze geen stationwagon hebben in het programma. Ik moet opnieuw naar de website van Subaru kijken ...

   • Vliegtuigconstructie sinds 1917. Overigens is Subaru slechts een klein merk voor ons. 1 miljoen auto's met vierwielaandrijving per jaar zijn al een nummer.

    • Oh ja, dat is een nummer ...

     ... vooral omdat het modellengamma zo klein en speciaal is. Wie koopt er een miljoen "nicheproducten"? Hoe wordt deze paragraaf globaal verdeeld? Spannende vragen, opwindend merk. Zonder twijfel ...

     • Koop de Amerikanen voor de helft, de andere de rest van de wereld. Met Legacy en Ascent zijn er grote modellen in de VS die we niet krijgen. En in Japan zijn er sambar, dia's, justy en chiffon. De laatste is een kei-auto, waarvoor je niet hoeft te bewijzen dat je moet parkeren. Subaru is traditioneel succesvol in deze branche. Dus genoeg Subaru, morgen gaat het verder met Saab, voordat de lezers in paniek raken ... 😉

     • Wat is een kei-auto? Is dit zoiets als een Kaiten met wielen?

      Kidding!

 • Hartelijk dank voor dit geweldige verslag, ik had graag daar geweest zijn, Subaru is net zo fascinerend als Saab, een klein merk dat net anders is. Wat ik betreur met de nieuwe Subarus is dat er geen raamloze ramen meer zijn

 • Am zichzelf 9-3x van de ene naar een Outback, de 9-3X met XWD en ELSD was zeer actief rijden, als Binnenland komt niet met, maar ook 1,5 maal groter bij langere wielbasis en de basisconfiguratie van het chassis ook anders, en ik moet ook zeggen dat ik (bijna 5m) zelden reed een auto van deze omvang, dat is zo'n neutrale rond de curve. Ik ben ook een fan van de eigenzinnige eigen oplossingen (bijvoorbeeld: Eyesight) de echte lage servicekosten 30% minder dan mijn 9-3 en dat ik overal en up houding 🙂

  • Bedankt Alex. Ik moet toegeven dat ik in de week voor de Bilsterberg voor het eerst de outback ging doen. De vering vond ik opmerkelijk, het heeft echte comfortkwaliteiten. Ik was overtuigd van het concept van de Outback (nee, ik heb er geen besteld), het is een goede keuze. Veel plezier ermee!

Reacties zijn gesloten.