Een ozonbehandeling voor Paul

Mark wordt vaak gevraagd wat er met Paul, ons project Saab, is gebeurd. Hij mocht gerust overwinteren in de hangar, maar nu is het tijd om afscheid te nemen. Daarvoor zijn er nog enkele open bouwplaatsen die gedaan moeten worden. Omdat Paulus, wiens opbrengst naar een goed doel zal gaan, ons in de best mogelijke toestand moet achterlaten.

Voor de ozonbehandeling: grondig reinigen is verplicht!
Voor de ozonbehandeling: grondig reinigen is verplicht!

Wat vervelend kan zijn in een auto die 10 jaar buiten heeft gestaan, zijn de geurtjes in het interieur. Paul ruikt niet echt lekker. Het ademt een vreemde mengeling van een oude auto en zo, en elke poging om de geur te verbannen is tot dusver mislukt. We hebben bijna alles geprobeerd: professionele interieurreiniging en zelfreiniging. Van schuimende tapijten tot het reinigen van leer, het volledige scala aan opties was beschikbaar. Het effect: nul.

Koffie in het interieur? Helpt niet. Er was slechts een van die legendarische, beruchte geurende bomen die ik niet leuk vind. In een ouder jachtmagazine vond ik een artikel over ozonbehandeling. In de Yachtszene heel gewoon, na de winterstop een onderwerp, en met succes gebruikt.

Ozon-apparaten waren jaren geleden erg duur, maar zijn nu betaalbaar geworden. China democratiseert de prijzen voor elektronica en een apparaat voor gebruik in auto's kost vanaf € 120,00. De levensduur van de keramische platen is 5.000 tot 10.000 uur, tijd voor een experiment. Omdat de behandeling bij de verwerker ook € 100,00 kost, en ik vermoed dat het niet bij één pas zal blijven.

Ozongenerator. Beste opstelling op het hoogste punt.
Ozongenerator. Beste opstelling op het hoogste punt.

Een middelgeprijsd apparaat wordt besteld via een bekend portaal, en voordat het arriveert wordt Paul weer grondig schoongemaakt en gestofzuigd. En dan is het tijd. Plaats het apparaat op een hoog punt in het interieur van de auto, de ozon zakt naar de bodem. Ik kies het hoedenrek, sluit de deuren, sluit de stroomkabel op het raam af met doeken en laat het apparaat 2 uur draaien.

Belangrijk: er mogen zich tijdens de behandeling geen levende wezens in het interieur bevinden. Ozon is een irriterend gas dat niet vriendelijk is voor de luchtwegen en ogen. Het is nuttig voor ons doel omdat het moleculen die geuren produceren afbreekt en elimineert. Er is ook een waarschuwing tegen het gebruik van ozongeneratoren in rokende voertuigen, maar Paul is een rookvrij voertuig.

Twee uur later is het voorbij. Paul zal lang en goed geventileerd zijn en ik ben opgewonden om het resultaat te zien. Mijn eerste indruk: beter, maar nog niet goed. Pauls geuren zijn persistent en de relevante literatuur raadt herhaalde, langdurige behandeling aan. Dit wordt 's nachts gevolgd door een tweede ozontherapie. Na 16 uur wordt het apparaat losgekoppeld van het netwerk en wordt de Saab ontlucht.

Het resultaat mag er zijn. Paul ruikt niet meer, of liever gezegd, hij is neutraal. Zelfs met een vermoeden van de vorige geuren, is er niets meer waar te nemen. Perfect! Is dit blijvend? Een goede vraag. We zullen zien wat de komende weken brengen.

Paul na de ozonbehandeling.
Paul na de ozonbehandeling.

Wat is de volgende stap? Vervolgens moet de bestuurdersstoel een zadelmaker worden. Een klein ding dat moet worden genaaid, zodat we de 9-5 in de gewenste staat hebben. Dan gaat het Frankfurt om aan meer dingen te werken. Uiterlijk in het najaar, met verse TÜV en AU, moeten we dan de stationwagon verlaten.

Paul was eigenlijk een heel goed idee. Het opnieuw opbouwen van een oude, verwaarloosde Saab, erover schrijven, het als projectauto drijven en uiteindelijk verkopen, was iets dat het merk meer leven kon geven. Een verklaring voor duurzaamheid, voor Zweedse auto's en voor een functionerende levering van reserveonderdelen. Maar het blijft bij deze ene actie. We hebben noch de tijd noch het budget om een ​​nieuw project te starten. Na meer dan 7 jarenlange toegewijde blog en een grote liefde voor het merk, zijn we in werkelijkheid aangekomen.

9 gedachten over 'Een ozonbehandeling voor Paul"

 • Ik begrijp deze opmerking niet. De reden voor de aankoop is aannemelijk in het artikel ...

  Waarom zou je ongeveer ÉÉN ozonbehandeling ongeveer evenveel moeten uitgeven als je eigen apparaat en een aantal ozonbehandelingen op Paul of andere auto's?

  Waar is het verschil tussen de aankoop van dit apparaat en die van momentsleutels, batterijladers, stofzuigers, polijstmachines of andere gereedschappen en apparatuur die de meesten van ons hebben in de kelder, garage of werkruimte?

  Ja, u kunt natuurlijk altijd alles laten doen. Maar dat is 1. financieel noch in termen van tijd. Waarom een ​​auto meenemen en ophalen als de klus op uw eigen boerderij sneller, handiger en goedkoper kan? En 2. is het ook leuk om zelf iets te doen ...

 • Mijn Saab-centrum biedt al enkele jaren ozonbehandelingen aan, ik had contact kunnen leggen, en dan was het kopen van het apparaat niet nodig geweest ... Veel succes!

 • Ik vroeg me ook af wat Paul van plan was. De 95 stationwagen is gewoon tijdloos mooi (ik moet natuurlijk schrijven, ik rijd de derde), en de velgen zijn de kers op de taart. Ik ben benieuwd wat je bedacht hebt voor zijn “vertrek”.

 • Paul heeft geluk in termen van roest. Iets aan de oppervlakte waar de verf ontbrak. Anders heel weinig, echt een goede substantie. Een teken van goede kwaliteit in oud Zweeds staal!

 • Een geweldig project en succesvol, denk ik. Met Paul heb je herhaaldelijk laten zien wat een oude SAAB kan zijn of worden en hoe het werkt. Bijvoorbeeld, alleen met ozon.

  Succesvol ook, want de uitdaging was groot. Met andere woorden, Paul was een maximum aan bloemen. Een slungelige dagelijkse SAAB, te jong voor een klassieker en te oud en gebruikt om hartzeer te maken. Een auto die beide kanten leek te blokkeren. De rug in het dagelijks leven en naar een liefdesvoertuig. Blijkbaar. Omdat het nu goed gaat met hem! Het bewijs dat je iets uit elke SAAB kunt maken, heeft perfect gewerkt.

  Ik heb het project altijd als een voorbeeld gezien en om anderen te animeren. Het verbaast me niet dat het niet zal worden herhaald. Een succesvol diploma is slechts een graad. En is niet elke SAAB nu een klein of groter project? In die zin hebben de bloggers genoeg anderen.

  Chique Paul zal hopelijk een goed thuis vinden. Lang mogen de Adonis nog leven!

 • Paul is echt chic geworden! De velgen zien er buitengewoon goed uit op de auto! Het werk was het waard. Jammer dat er geen nieuwe projectauto komt.
  Het belangrijkste is om door te gaan met de blog ... !!!

 • Mijn vriend Werkplaatsvoorman adviseerde me ook om “ozontherapie” te gebruiken op mijn huidige voertuig.
  En zie, het heeft duurzaam gewerkt (!). 🙂 De geuren zijn al bijna 2 geen probleem meer.
  PAUL was / is een briljant idee! 🙂 Het is goed dat het wordt doorgegeven voor "een goed doel"!
  Dit is indrukwekkend en spreekt voor de blog u. zijn supporters op de achtergrond !!!

 • Briljant, Paul leeft! Ik denk dat het project geweldig is! Jammer dat er geen Paul II zal zijn. Is waarschijnlijk de trieste realiteit waar we mee te maken hebben.

 • Hallo, rijd ook een Paul (de naam).
  Met mijn had ik geluk met de geur.
  Maar ik moest de achterste wielkasten lassen voor roestgaten.
  Bouwjaar 2002 en geen roest, ik had hem vóór 2 jaren goedkoop met een nieuwe vervangingsmotor.
  Veel geluk voor je Paul.
  Groeten Klaus

Reacties zijn gesloten.