Een ozonbehandeling voor Paul

Mark wordt vaak gevraagd wat er is geworden van Paul, ons project Saab. Hij mocht de winter doorbrengen in de hangar, maar nu is het tijd om afscheid te nemen. Eerder waren er nog enkele open bouwlocaties die moeten worden voltooid. Omdat Paulus, wiens opbrengst bestemd is voor een goed doel, ons in een zo goed mogelijke toestand moet achterlaten.

Voor de ozonbehandeling: grondig reinigen is verplicht!
Voor de ozonbehandeling: grondig reinigen is verplicht!

Wat kan de moeite doen met een auto die 10 jaren buiten stond, zijn de geuren in het interieur. Paul ruikt niet echt goed. Hij straalt een eigenaardige mix uit van oude auto's en zoiets, en alle pogingen om de geur te verbannen zijn tot nu toe mislukt. We hebben bijna alles geprobeerd: een professionele interieurreiniging en ook een schoonmaak in huis. Van tapijtschuim tot schoon leer was het volledige scala aan mogelijkheden. Het effect: nul.

Koffie in het interieur? Helpt niet. Er was slechts een van die legendarische, beruchte geurende bomen die ik niet leuk vind. In een ouder jachtmagazine vond ik een artikel over ozonbehandeling. In de Yachtszene heel gewoon, na de winterstop een onderwerp, en met succes gebruikt.

Ozonapparatuur was jaren geleden erg duur, maar is betaalbaar geworden. China democratiseert de prijs van elektronica en een apparaat voor gebruik in de autokosten van 120,00 €. De levensduur van de keramische platen is 5.000 tot 10.000 uur, dus tijd voor een experiment. Omdat de behandeling bij de bereider ook 100,00 € kost, en ik vermoed dat het niet bij een passage blijft.

Ozongenerator. Beste opstelling op het hoogste punt.
Ozongenerator. Beste opstelling op het hoogste punt.

Een goedkoop apparaat wordt besteld via een bekende portal en voordat het arriveert, wordt Paul opnieuw grondig gereinigd en gestofzuigd. En dan is het tijd. Plaats het apparaat op een hoog punt in het interieur van de auto, omdat de ozon zinkt. Ik kies de hoedenplank, sluit de deuren, sluit het netsnoer van het netsnoer bij het raam af met doeken en laat het apparaat gedurende 2 uren draaien.

Belangrijk: tijdens de behandeling kan geen levend wezen binnen zijn. Ozon is irriterend en niet vriendelijk voor het ademhalingssysteem en de ogen. Nuttig voor ons doel is omdat het moleculen splitst en elimineert die geuren creëren. Er is ook een waarschuwing om ozongeneratoren in rokersvoertuigen te gebruiken, maar Paul is een niet-rokende auto.

Twee uur later is alles voorbij. Paul is al lange tijd goed bezig en ik kijk uit naar het resultaat. Mijn eerste indruk: beter, maar niet goed. Paul's geuren zijn koppig, en relevante literatuur adviseert herhaalde, langdurige behandeling. Dit wordt gevolgd door een tweede ozontherapie gedurende de nacht. Na 16-uren is het apparaat losgekoppeld van het stroomnet, de Saab ontlucht.

Het resultaat is goed. Paul ruikt niet meer, of liever gezegd, hij geeft zichzelf neutraal. Zelfs met een vleugje van de vorige geuren is niets merkbaar. Perfect! Stopt dat? Een goede vraag. We zullen zien wat de komende weken zullen brengen.

Paul na de ozonbehandeling.
Paul na de ozonbehandeling.

Wat is de volgende stap? Vervolgens moet de bestuurdersstoel een zadelmaker worden. Een klein ding dat moet worden genaaid, zodat we de 9-5 in de gewenste staat hebben. Dan gaat het Frankfurt om aan meer dingen te werken. Uiterlijk in het najaar, met verse TÜV en AU, moeten we dan de stationwagon verlaten.

Paul was eigenlijk een heel goed idee. Het opnieuw opbouwen van een oude, verwaarloosde Saab, erover schrijven, het als projectauto drijven en uiteindelijk verkopen, was iets dat het merk meer leven kon geven. Een verklaring voor duurzaamheid, voor Zweedse auto's en voor een functionerende levering van reserveonderdelen. Maar het blijft bij deze ene actie. We hebben noch de tijd noch het budget om een ​​nieuw project te starten. Na meer dan 7 jarenlange toegewijde blog en een grote liefde voor het merk, zijn we in werkelijkheid aangekomen.

9-gedachten ook "Een ozonbehandeling voor Paul"

 • Hallo, rijd ook een Paul (de naam).
  Met mijn had ik geluk met de geur.
  Maar ik moest de achterste wielkasten lassen voor roestgaten.
  Bouwjaar 2002 en geen roest, ik had hem vóór 2 jaren goedkoop met een nieuwe vervangingsmotor.
  Veel geluk voor je Paul.
  Groeten Klaus

  • Paul heeft geluk in termen van roest. Iets aan de oppervlakte waar de verf ontbrak. Anders heel weinig, echt een goede substantie. Een teken van goede kwaliteit in oud Zweeds staal!

 • Briljant, Paul leeft! Ik denk dat het project geweldig is! Jammer dat er geen Paul II zal zijn. Is waarschijnlijk de trieste realiteit waar we mee te maken hebben.

 • Mijn vriend Werkstattmeister adviseerde me ook om "ozontherapie" te gebruiken in mijn huidige voertuig.
  En zie, het heeft duurzaam gewerkt (!). 🙂 De geuren zijn al bijna 2 geen probleem meer.
  PAUL was / is een briljant idee! 🙂 Goed dat hij wordt doorgegeven voor "een goed doel"!
  Dit is indrukwekkend en spreekt voor de blog u. zijn supporters op de achtergrond !!!

 • Paul is echt chic geworden! De velgen zijn extreem goed voor de auto! Het vele werk was de moeite waard. Jammer dat er geen nieuwe projectauto zal zijn.
  Het belangrijkste met de blog is de volgende ... !!!

 • Een geweldig project en succesvol, denk ik. Met Paul heb je herhaaldelijk laten zien wat een oude SAAB kan zijn of worden en hoe het werkt. Bijvoorbeeld, alleen met ozon.

  Succesvol ook, want de uitdaging was groot. Met andere woorden, Paul was een maximum aan bloemen. Een slungelige dagelijkse SAAB, te jong voor een klassieker en te oud en gebruikt om hartzeer te maken. Een auto die beide kanten leek te blokkeren. De rug in het dagelijks leven en naar een liefdesvoertuig. Blijkbaar. Omdat het nu goed gaat met hem! Het bewijs dat je iets uit elke SAAB kunt maken, heeft perfect gewerkt.

  Ik heb het project altijd als een voorbeeld gezien en om anderen te animeren. Het verbaast me niet dat het niet zal worden herhaald. Een succesvol diploma is slechts een graad. En is niet elke SAAB nu een klein of groter project? In die zin hebben de bloggers genoeg anderen.

  Chique Paul zal hopelijk een goed thuis vinden. Lang mogen de Adonis nog leven!

 • Ik vroeg me al af wat Paul aan het doen is. De 95 stationwagon is gewoon tijdloos mooi (natuurlijk moet ik schrijven, ik rij de derde), en de velgen zijn de kers op de taart. Laten we eens kijken wat je bedacht hebt voor zijn "vertrek".

 • Mijn Saab Center biedt al jarenlang ozonbehandelingen, ik had contact kunnen regelen en dan was het kopen van apparatuur niet nodig geweest ... Veel succes!

  • Ik begrijp deze opmerking niet. De reden voor de aankoop is plausibel vermeld in het artikel ...

   Waarom zou je ongeveer ÉÉN ozonbehandeling ongeveer evenveel moeten uitgeven als je eigen apparaat en een aantal ozonbehandelingen op Paul of andere auto's?

   Waar is het verschil tussen de aankoop van dit apparaat en die van momentsleutels, batterijladers, stofzuigers, polijstmachines of andere gereedschappen en apparatuur die de meesten van ons hebben in de kelder, garage of werkruimte?

   Ja, natuurlijk kun je altijd alles doen. Maar dat is 1. noch financieel noch tijdelijk altijd zinvol. Waarom een ​​auto meenemen en ophalen als het werk sneller, gemakkelijker en goedkoper wordt gedaan op uw eigen boerderij? En 2. Het is ook leuk om zelf iets te doen ...

Reacties zijn gesloten.