NEVS 9-3 X 2019, nieuw model 2020.

Aan het einde van het jaar zal de NEVS 9-3 elektrische auto eindelijk in productie gaan. Het volgende jaar wil NEVS de 9-3 X SUV aan het begin zetten. Het is ook gebaseerd op de Saab 9-3, maar 60% van de onderdelen zou zijn herontwikkeld. Het bedrijf spreekt over de 9-3 X van een SUV, ik zie het als een afgeleide van de 9-3 stationwagon, wat ook goede genen zou zijn.

NEVS 9-3X. Afbeelding: NEVS

Het optimisme-offensief in Stallbacka gaat verder. Victor Jensen van Sverigesradio publiceerde in de laatste week meer details, inclusief het schema. Nadat de elektrische-9 3 draagstoel en 9 3-X SUV, die beide werden ontwikkeld in Trollhättan, plannen een tot 2020 presenteren een voertuig nieuw ontwikkeld.

Het is gebaseerd op de Sango-platformdie al een paar maanden in Zweden werkt. Het nieuwe elektrische voertuig, achter de nieuwe, staat gepland om in productie te gaan autonome pod volgens het InMotion Concept, in het jaar 2021. Vervolgens worden er elk jaar twee nieuwe voertuigen gelanceerd.

NEVS 9 3 X-concept
NEVS 9-3 X Concept op CES Asia 2017. Fotocredit: NEVS

Tot dusver belegd 1 miljard €

Volgens oprichter Kai Johan Jiang is tot nu toe ongeveer € 1 miljard geïnvesteerd in NEVS. Een enorme som, en toch slechts een klein bedrag in vergelijking. Li Shufu heeft 12 miljard overgenomen voor de succesvolle revival van Volvo. Verdere tientallen miljarden gingen naar de aankoop van aandelen in Volvo Trucks, Daimler, Lotus, Proton en een Deense bank. En Elon Musk verbrandt met Tesla over dit bedrag - elk kwartaal! Volvo, met een zorgvuldige elektrificatiestrategie, is vandaag winstgevend. Tesla worstelt met problemen met de lancering van Model 3 en wacht op de stap in de roos.

Wanneer en of er NEVS-elektrische auto's buiten China zullen zijn, is onduidelijk. Ook, of Trollhättan auto's opnieuw zal bouwen. Er zijn intentieverklaringen, maar niets meer. De onzekerheden heersen, veel vragen zijn open zonder bevredigende antwoorden. De belangrijkste bouwplaats is waarschijnlijk de fabriek in Tianjin. Het zou in de zomer 2018 operationeel moeten worden, het tijdvenster werd uitgesteld tot het einde van het jaar. De geloofwaardigheid van NEVS en de oprichter ervan hangt af van deze datum.

20 thoughts on "NEVS 9-3 X 2019, nieuw model 2020."

 • Bedankt voor de goede woorden Stephan! Helaas wordt het werk achter elk artikel vaak niet gewaardeerd. Erger nog: onder pagina's "maak volledig" begrepen betaalartikel, dat vaak wordt aangeboden via agentschappen. Iets dat we onze lezers nooit hadden verwacht te doen, maar waarmee blogs zichzelf vaak financieren.

 • Ik hou ook van lezen, wat er van de SAAB-erfenis zal worden. Maar op zijn minst vrijwillig en met een zeker belang ...

  Het feit dat dit vaak triest is of je weet niet wat je ervan moet denken, je kunt de auteur slecht kwalijk nemen.

  Over denken gesproken, ik ben de veelheid aan ambities, berichten en plannen van de NEVS van de afgelopen jaren volledig uit het oog verloren. In dit opzicht vind ik het antwoord van Daniel ("NEVS heeft een bedrijfsfilosofie? Oha ...") op de opmerking van Detlef Rudolfs, noch dom, noch respectloos.

  Als ik me niet vergis, was tot nu toe ...

  • goedkope en elektrische bestelwagens van TH
  • Chinese e-taxi's
  • Chinees autodelen
  • een Zweedse batterijfabriek

  ... de toespraak en nogmaals van een Chinese "Tesla-concurrent" met Zweedse roots en voor toegewijden van privé-eigendom en individueel vervoer. Oh ja, een laatste SAAB Turbo voor de trailer van SAAB en geavanceerde conventionele aandrijftechnologie is ook gelanceerd ...

  Zelfs als ik het niet leuk vind in de bovengenoemde zin ("leuk om te lezen", wat er van de SAAB-erfenis zal worden), zou ik een goed onderbouwd overzicht en een artikel over de NEVS-geschiedenis * heel goed kunnen gebruiken. Ik verloor het overzicht. En de NEVS-strategie en -filosofie lijkt voortdurend te fladderen als een vlag in de wind ...

  * Over geschiedenis gesproken, eigenlijk ongelofelijk dat NEVS alweer een verhaal heeft, toch? Een meerjarige (bijna volledig) zonder product ...

 • Tom, laat alsjeblieft niet eeuwig geknoei zoals Saablöwe je dag niet bederven. Ik denk dat het goed is dat NEVS ook wordt gerapporteerd. Degenen die dit bekritiseren en aannemen dat u alleen maar “de pagina's wilt vullen” zouden zich moeten schamen om uw inspanningen op deze manier in diskrediet te brengen! Maar in deze tijd zijn constant gezeur en onheil helaas in zwang.

 • Ik kijk uit naar elk rapport van Trollhättan over u, ook al zie ik de (voor mij verplichte) toekomst van elektrische mobiliteit persoonlijk zeer kritisch en verwacht geen Saab Spirit Nevs-bedrijf in voertuigen die in de toekomst worden gefabriceerd. Ik zie meer een uitbuiting van de bestaande bronnen van Nevs en herken de voormalige Saab Spirit eerder met het andere Zweedse merk. Maar dat is slechts mijn persoonlijke mening. Mijn dank gaat uit naar de bloggers voor de uitgebreide rapporten, ook al heb ik een mening over Nevs.

 • ... "de voortzetting van een".
  Lees niet alleen wat u anderen wilt verwijten, maar wat zij bedoelen.

 • Grappig. Hoe kun je een naam ophangen? Het zou interessant zijn om te weten welk percentage van de ingenieurs van Saab nu in dienst is. Ik vermoed, heel veel. De geest van het bedrijf is er nog steeds, ongeacht hoe ze worden genoemd. En het lijkt echt meer te gebeuren dan je zou verwachten. Het ontwikkelen van een elektrisch platform is zeker niet zonder, omdat veel dingen net anders zijn dan verbrandingsauto's.

  De toekomst hoort bij elektrische mobiliteit in combinatie met de energietransitie, de olie raakt op en er is toch al teveel koolstofdioxide in de lucht. Ik denk dat het geweldig zou zijn als Trollhättan zou meedoen, ook al zie ik op dit moment geen persoonlijke oplossing voor mij (trailerlading vereist).

 • Ik ben geen vriend van NEVS of elektrische auto's. Toch vind ik het interessant wat er gebeurt met de overblijfselen van SAAB.

 • Hi Tom,
  blijf alsjeblieft rapporteren. Ik hou van lezen over de Saab-erfenis.
  LG
  kroop

 • NEVS heeft een bedrijfsfilosofie? Oha ...

 • Interessante gedachte ... we wachten het (zoals gewoonlijk) van. 😉
  Anders blijft het hetzelfde: Feiten Feiten Feiten zijn degenen die tellen!

 • Geachte Saablöwe,

  De bloggers schrijven actuele dingen over NEVS uit eigen vrije wil en zijn niet geïrriteerd door andere blogdeelnemers. Of moeten andere opmerkingen niet meer verschijnen? Je kijk op dingen is op de een of andere manier voor mij onbegrijpelijk.

  NEVS neemt bijna het hele mooie ontwerp over van de recent gebouwde 9-3 SC voor de nieuwe 9-3 X. De lijnen en individuele componenten zoals de voor- en achterlichten zijn zelfs verfijnd. De huidige voertuigen van Borgward hebben alleen het kenmerk gemeen met eerder gebouwde Borgward-auto's - hoewel dit enigszins is aangepast. Zelfs een middelgrote sedan - vergelijkbaar met de toenmalige Isabella - wordt momenteel niet gevonden bij Borgward. Maar er zijn nog meer kenmerken die wijzen op de voortzetting van een bedrijfsfilosofie bij NEVS dan op een vergelijkende vergelijking met Borgward.

  1
  1
 • Niemand wordt gedwongen een tekst te lezen die hij niet als relevant beschouwt. Het lot van de voormalige fabriek en de Saab-locatie blijft ons interesseren, zelfs als NEVS niet een van de gemakkelijk verteerbare onderwerpen is. We zullen blijven rapporteren.

 • NEVS heeft ongeveer net zoveel te maken met Saab als de nieuwe Chinese Borgward met Borgward. MIJ, het zou beter zijn om de bloggers niet te irriteren met dit eeuwige NEVS-spul, gewoon om de pagina's te vullen.

 • Ik vind dit erg pijnlijk, een geweldig bedrijf, zwaar in de steek gelaten door GM Lack of Funding, en verkocht om te worden ontdaan van, vervolgens overgebracht naar China .... Schande over onze westerse regeringen, jammer !!

  3
  1
 • Helaas behoort NEVS tot de 'kerncompetentie'-dingen om vervolgens op zijn best, veel later of nooit uit te komen. Het enige dat me nog steeds verbaast, is waarom er nog steeds geld over is.
  Verbazingwekkend wat je kunt doen vanuit het 9-2 II-basisstation (?) Kon (?)

 • De geplande NEVS 9-3 X zou voor mij waarschijnlijk het juiste toekomstige voertuig zijn - ik vind het ontwerp heel goed. Het "zal en kan niet" ontwerp van de huidige modellen van Audi, BMW of zelfs Mercedes voel ik in vergelijking als ronduit lelijk - hoe kun je zo'n voertuig vrijwillig kopen?

  5
  2
 • Is NEVS mooi voor de verkoop? Zoveel nieuws dat er niet de laatste 5-jaren waren. Er zit iets in de bush.

 • Bij NEVS heb ik geen SAAB Spirit, ze kunnen produceren wat ze van me willen.

  3
  1

Reacties zijn gesloten.