NEVS 9-3 X 2019, nieuw model 2020.

Aan het einde van het jaar zal de NEVS 9-3 elektrische auto eindelijk in productie gaan. Het volgende jaar wil NEVS de 9-3 X SUV aan het begin zetten. Het is ook gebaseerd op de Saab 9-3, maar 60% van de onderdelen zou zijn herontwikkeld. Het bedrijf spreekt over de 9-3 X van een SUV, ik zie het als een afgeleide van de 9-3 stationwagon, wat ook goede genen zou zijn.

NEVS 9-3X. Afbeelding: NEVS

Het optimisme-offensief in Stallbacka gaat verder. Victor Jensen von Sverigesradio publiceerde vorige week verdere details, inclusief het schema. Na de elektrische 9-3 sedan en de 9-3 X SUV, die beide zijn ontwikkeld in Trollhättan, zijn er plannen om in 2020 een volledig nieuw ontwikkeld voertuig te presenteren.

Het is gebaseerd op de Sango-platformdie al een paar maanden in Zweden werkt. Het nieuwe elektrische voertuig, achter de nieuwe, staat gepland om in productie te gaan autonome pod volgens het InMotion Concept, in het jaar 2021. Vervolgens worden er elk jaar twee nieuwe voertuigen gelanceerd.

NEVS 9 3 X-concept
NEVS 9-3 X Concept op CES Asia 2017. Fotocredit: NEVS

Tot dusver belegd 1 miljard €

Volgens oprichter Kai Johan Jiang is tot nu toe ongeveer € 12 miljard geïnvesteerd in NEVS. Een enorm bedrag, en toch maar weinig geld in vergelijking. Li Shufu heeft ongeveer 3 miljard dollar uitgegeven aan het succesvol nieuw leven inblazen van Volvo. Nog eens miljarden miljarden gingen in de aankoop van aandelen van Volvo Trucks, Daimler, Lotus, Proton en een Deense bank. En Elon Musk verbrandt ongeveer dat bedrag met Tesla - elk kwartaal! Volvo, met een zorgvuldige elektrificatiestrategie, is vandaag winstgevend. Tesla worstelt met opstartproblemen van Model XNUMX en wacht om in het zwart te stappen.

Het is onduidelijk wanneer en of elektrische auto's van NEVS beschikbaar zullen zijn buiten China. Evenzo, of Trollhättan opnieuw auto's zal bouwen. Er zijn intentieverklaringen, maar meer niet. De onzekerheden overheersen, veel vragen blijven onbeantwoord zonder bevredigende antwoorden. De belangrijkste bouwplaats is waarschijnlijk de fabriek in Tianjin. Het zou in de zomer van 2018 in gebruik worden genomen, het tijdvenster werd uitgesteld tot het einde van het jaar. De geloofwaardigheid van NEVS en zijn oprichter hangt af van het feit dat deze deadline kan worden aangehouden.

20 gedachten over 'NEVS 9-3 X 2019, nieuw model 2020."

 • Bedankt voor de goede woorden Stephan! Helaas wordt het werk achter elk afzonderlijk artikel vaak niet op prijs gesteld. Erger nog: "Make it full" betekent betaalde items die vaak via agentschappen worden aangeboden. Iets wat we nooit van onze lezers hadden verwacht, maar dat blogs vaak gebruiken om zichzelf te financieren.

 • Ik 'lees ook graag' wat er van de SAAB-erfenis wordt. Althans vrijwillig en met een bepaald belang ...

  Het feit dat dit vaak triest is of je weet niet wat je ervan moet denken, je kunt de auteur slecht kwalijk nemen.

  Daarover gesproken, ik had de veelheid aan NEVS-ambities, rapporten en plannen de afgelopen jaren volledig uit het oog moeten verliezen. In dit opzicht vind ik ook het antwoord van Daniel ("NEVS heeft een bedrijfsfilosofie? Oha ...") op de opmerking van Detlef Rudolf niet dom of respectloos.

  Als ik me niet vergis, was het tot nu toe ...

  • goedkope en elektrische bestelwagens van TH
  • Chinese e-taxi's
  • Chinees autodelen
  • een Zweedse batterijfabriek

  ... het gesprek en nu weer van een Chinese "Tesla-concurrent" met Zweedse roots en voor fans van privébezit en privévervoer. Oh ja, een laatste SAAB Turbo voor de trailers van SAAB en geavanceerde conventionele aandrijftechnologie werd ook gelanceerd ...

  Zelfs als ik het in de bovengenoemde zin nauwelijks leuk zal vinden ("Ik zou graag willen lezen" wat er van het SAAB-erfgoed zal worden), zou ik een goed onderbouwd overzicht en artikelen over de NEVS-geschiedenis * heel goed kunnen gebruiken. Ik ben het overzicht kwijt. En voor mij lijkt de NEVS-strategie en -filosofie constant in de wind te fladderen ...

  * Over geschiedenis gesproken, eigenlijk ongelooflijk dat NEVS alweer een verhaal heeft, toch? Een vaste plant (bijna geheel) zonder product ...

 • Tom, laat alsjeblieft je dag niet bederven door eeuwige grouches zoals Saablöwe. Ik denk dat het goed is dat NEVS ook wordt gerapporteerd. Degenen die dit bekritiseren en aannemen dat u alleen maar “de bladzijde wilt vullen” zouden zich moeten schamen om uw inspanningen op deze manier in diskrediet te brengen! Maar in deze tijd zijn constant gezeur en kattenkwaad helaas in zwang.

 • Ik kijk uit naar elk rapport van Trollhättan over u, ook al zie ik de (voor mij verplichte) toekomst van elektrische mobiliteit persoonlijk zeer kritisch en verwacht geen Saab Spirit Nevs-bedrijf in voertuigen die in de toekomst worden gefabriceerd. Ik zie meer een uitbuiting van de bestaande bronnen van Nevs en herken de voormalige Saab Spirit eerder met het andere Zweedse merk. Maar dat is slechts mijn persoonlijke mening. Mijn dank gaat uit naar de bloggers voor de uitgebreide rapporten, ook al heb ik een mening over Nevs.

 • ... "De voortzetting van een".
  Lees niet alleen wat u anderen wilt verwijten, maar wat zij bedoelen.

 • Grappig. Hoe kun je een naam ophangen? Het zou interessant zijn om te weten welk percentage van de ingenieurs van Saab nu in dienst is. Ik vermoed, heel veel. De geest van het bedrijf is er nog steeds, ongeacht hoe ze worden genoemd. En het lijkt echt meer te gebeuren dan je zou verwachten. Het ontwikkelen van een elektrisch platform is zeker niet zonder, omdat veel dingen net anders zijn dan verbrandingsauto's.

  De toekomst hoort bij elektrische mobiliteit in combinatie met de energietransitie, de olie raakt op en er is toch al teveel koolstofdioxide in de lucht. Ik denk dat het geweldig zou zijn als Trollhättan zou meedoen, ook al zie ik op dit moment geen persoonlijke oplossing voor mij (trailerlading vereist).

 • Ik ben geen vriend van NEVS of elektrische auto's. Toch vind ik het interessant wat er gebeurt met de overblijfselen van SAAB.

 • Hi Tom,
  blijf alsjeblieft rapporteren. Ik hou van lezen over de Saab-erfenis.
  LG
  kroop

 • NEVS heeft een bedrijfsfilosofie? Oha ...

 • Interessante gedachte ..., laten we wachten (zoals gewoonlijk). 😉
  Anders blijft het hetzelfde: Feiten Feiten Feiten zijn degenen die tellen!

 • Geachte Saablöwe,

  De bloggers schrijven actuele dingen over NEVS uit eigen vrije wil en zijn niet geïrriteerd door andere blogdeelnemers. Of moeten andere opmerkingen niet meer verschijnen? Je kijk op dingen is op de een of andere manier voor mij onbegrijpelijk.

  Voor de nieuwe 9-3 X neemt NEVS bijna het hele mooie ontwerp over van de laatste 9-3 SC die is gebouwd - de lijnen en afzonderlijke componenten zoals de voor- en achterlichten zijn zelfs verfijnd. De huidige voertuigen van Borgward hebben alleen het handelsmerk gemeen met eerder gebouwde Borgward-auto's - zelfs dit is enigszins gewijzigd. Zelfs een middelgrote sedan - vergelijkbaar met de voormalige Isabella - is momenteel niet te vinden in Borgward. Maar er zijn ook meer kenmerken die wijzen op de voortzetting van een bedrijfsfilosofie bij NEVS in plaats van relatief het geval bij Borgward.

  1
  1
 • Niemand wordt gedwongen een tekst te lezen die hij niet als relevant beschouwt. Het lot van de voormalige fabriek en de Saab-locatie blijft ons interesseren, zelfs als NEVS niet een van de gemakkelijk verteerbare onderwerpen is. We zullen blijven rapporteren.

  8
  1
 • NEVS heeft ongeveer net zoveel te maken met Saab als de nieuwe Chinese Borgward met Borgward. MIJ, het zou beter zijn om de bloggers niet te irriteren met dit eeuwige NEVS-spul, gewoon om de pagina's te vullen.

  1
  3
 • Ik vind dit zeer pijnlijk, een geweldig bedrijf, ernstig in de steek gelaten door het gebrek aan financiering van GM en verkocht om te worden ontdaan van de resterende activa en vervolgens overgebracht naar China ... Schande over onze westerse regeringen, schaamte !!

  3
  1
 • Helaas is een deel van NEVS het aankondigen van de "kerncompetentie" van dingen die op zijn best veel later of nooit zullen uitkomen. Het enige dat me nog steeds verbaast, is waarom er nog geld is.
  Verbazingwekkend wat je kunt doen vanuit het 9-2 II-basisstation (?) Kon (?)

 • De door NEVS geplande 9-3 X zou waarschijnlijk het juiste toekomstige voertuig voor mij zijn - ik hou erg van het ontwerp. Ik vind het "willen en niet" -ontwerp van huidige modellen van Audi, BMW of zelfs Mercedes lelijk in vergelijking - hoe kun je vrijwillig zo'n voertuig kopen?

  5
  3
 • Is NEVS mooi voor de verkoop? Zoveel nieuws dat er niet de laatste 5-jaren waren. Er zit iets in de bush.

 • Bij NEVS heb ik geen SAAB Spirit, ze kunnen produceren wat ze van me willen.

  3
  1

Reacties zijn gesloten.