NEVS bouwt een andere fabriek in Shanghai

In juni begint NEVS met de bouw van een andere autofabriek in China. De contracten zijn getekend en na Trollhättan en Tianjin zou het de derde fabriek zijn voor de start van de elektrische auto. Je zou dit bericht kunnen negeren als niet zo belangrijk. Maar deze keer lijkt alles anders en is het de moeite waard om eens van dichterbij te bekijken.

NEVS Tianjin Factory
NEVS Tianjin Factory. Krediet: NEVS

De voormalige Saab-fabriek in Trollhättan is inmiddels niet langer productief. Delen van de faciliteiten werden gedemonteerd en naar Tianjin getransporteerd. De fabriek daar zou in de zomer in bedrijf moeten worden genomen. Het is nog steeds niet voltooid als gevolg van chronisch kapitaaltekort. De start van de productie is inmiddels uitgesteld tot het einde van het jaar.

Sinds enkele weken is NEVS uitzonderlijk actief in de media. In de online editie van de lokale krant verscheen op twee opeenvolgende dagen tot 4-artikelen over het bedrijf - zoals bijna altijd achter de digitale betaalbarrière, en dus met beperkt bereik. De lezers kunnen puzzelen over de betekenis, het doel en de inhoud van de berichten. Omdat nieuws in de ware zin niet werd vervoerd. Meer media landschapszorg en Pools voor de noodlijdende reputatie.

Een paar dagen later nodigde NEVS Zweedse media uit om China te bezoeken. Naast de fabriek in aanbouw in Tianjin, was het hoofdkantoor in Beijing het doelwit van het bezoek. Foto's van het werk werden geopend Instagram uitgegeven door Victor Jensen van Sveriges Radio sprak met oprichter Kai Johan Jiang. Begin van een nieuwe openheid, of zelfs een verandering van hart?

Doorbraak dankzij GSR Capital?

Het recente vertrek bij de NEVS heeft mogelijk veel te maken met de nieuwe fabriek in Shanghai. De bouw zal naar verwachting ongeveer een half miljard euro kosten en zal voornamelijk door de nieuwe hoofdfinancier plaatsvinden GSR-kapitaal betaald. GSR heeft de afgelopen jaren naam gemaakt met de overname van miljarden in de batterijactiviteiten van NISSAN, de overname van Osram Licht AG en de aankoop van de verlichtingsdivisie van Philips. Met Boston Power is GSR Kapital actief met een tweede batterijproducent. NEVS, als fabrikant van elektrische auto's, past perfect in de portefeuille van investeerders.

Voor de chronisch verzwakkende startup, kon GSR nu de redder en de langverwachte doorbraak worden. De fabriek in Shanghai gaat aan het eind van het jaar 2019 in gebruik nemen. Er moet van worden uitgegaan dat de constructie soepel en zonder vertraging zal werken, zoals gebruikelijk is in China. De capaciteit van 200.000-voertuigen per jaar is indrukwekkend. Samen met Tianjin en Trollhättan samen, zou NEVS dan, theoretisch natuurlijk, tot een volume van 500.000 elektrische auto's per jaar komen.

Dit is te indrukwekkend, vooral omdat geen enkele elektrische auto aan klanten werd in de afgelopen jaren 6. Keerpunt of niet? Veel in beweging is, niets is veilig. Maar voor de oude Saab fabriek en voor de locatie Trollhättan kon weer spannend zijn. Hardlopen productie 2019 in China en nevs slaagt, zou de Europese industriële basis Trollhättan weer op scherp te zijn.

18-gedachten ook "NEVS bouwt een andere fabriek in Shanghai"

 • Tesla heeft op dit moment financiële problemen en over het algemeen zijn de verkochte elektrische auto's niet echt hoog onder de andere fabrikanten, behalve misschien in China.
  Omdat je echt nieuwsgierig kunt zijn hoe zo'n onprofessionele winkel als NEVS zoveel voertuigen wil verkopen.
  Laten we eens kijken hoe het verder gaat in Trollhättan.

 • Citaat: NEVS, als een fabrikant van elektrische auto's, past perfect in de portefeuille van investeerders.
  Sorry, maar deze zin springt helemaal op me: In de bovenstaande zin mis ik het kleine maar betekenisvolle woord: "toekomstige" fabrikant, enz.
  Tot dusverre was alles in werkelijkheid "hete lucht". 🙁
  Als het zou moeten veranderen, zoals!
  Met dit onderwerp betekent het alleen: wachten op FACTS.
  Ingesloten :. Als China e-mobility Staatl stimuleert en uitdagingen, de realiteit kan uit de verkoopcijfers in theorie al zijn ... in de bus sector, China is al een enorme stap vooruit: Omdat zelfs hele e-vloten mogen nemen aan enkele megasteden op bussen! Terwijl MAN (VW) en Daimler Benz nog steeds diesels verwerken ...

  • Misschien had ik NEVS moeten definiëren als een 'verdachte' fabrikant. Dat zou de huidige situatie behoorlijk goed zijn 😉

   • Hij is goed. Een lach in de ochtend!

 • Misschien zijn er nu professionals op amateurs? De boodschappenlijst van GSR Capital is niet zonder.

 • Onmetelijk weer nieuwe investeerders. Maar dat lijkt nu normaal.
  Wat ik niet begrijp is dat de politici in Zweden het zo gemakkelijk accepteren. Ze zijn schuldig aan het feit dat er een lege fabriek in Trollhattan zal zijn en dat het aantal banen daar zo negatief evoluiert zal zijn. Dat een of andere manier in China elektrische auto's zijn gebouwd is duidelijk; maar dit zijn geen Saabs.

  • Dat klopt. Dit heeft steeds minder te maken met SAAB.

   Nog steeds goed dat we deze informatie ook krijgen. En wie weet is een tweede fabriek in China al ambitieus. Misschien zal NEVS uiteindelijk een paar banen creëren in Trollhättan? Veel (ex-) Saab-medewerkers zijn al lang van oriëntatie veranderd of zijn al met pensioen. Toch heeft dat steeds minder te maken met SAAB.

   "Vermeende" banen in Zweden zouden, als ze werkelijkheid zouden worden, nog steeds in orde zijn. Je kunt niet meer verwachten van NEVS ...

 • ... zonder een concept geen geld, ... is spannend! Ik ben benieuwd wat er dan uit de band komt!

 • Het concept van het bouwen van luchtvaartschepen hier in Brandenburg was er. Voor dit doel werd de grootste hal ter wereld gebouwd met een hoogte van 107-meters, die zelfs vanuit de ruimte te zien is. De originele Cargo Lifter-hal. Er werd geen enkel luchtschip gebouwd. Hoofdkwartier was de Potsdamer Platz in Berlijn met de hoogste huren. Uiteindelijk is alleen geld verbrand. Het wereldwijde bedrijf ging failliet voor 2001. De insolventieknemers zijn nog steeds actief. Medewerkers wachten nog steeds op het laatste loon van 2001. Dit gebeurt ook hier in Duitsland, de startups verdwijnen. Hoewel Saab bekender was, was het Cargolifter-concept op dat moment uiterst media-effectief. Ik ben ook benieuwd of een EV uit de lijn zal gaan. Ik denk dat ja in China. Zoals in Duitsland met de CargoLifter is gebeurd, zijn er dingen gaande sinds de betrokkenheid van Saab en de overname van de overblijfselen door NEVS in Zweden. Politiek gebeurt er hier niets. Dit zijn puur economische deelbelangen. Elk bedrijf profiteert altijd. Vergelijkbaar met de luchthaven Berlijn-Brandenburg.

 • Een fabriek in Tinjan die geen momentum krijgt door gebrek aan kapitaal, en tegelijkertijd een nieuwe fabriek in Shanghai ????
  Beste mensen. Voordat ik in een slecht humeur kom of begin te lachen. Geloof alstublieft niet in sprookjes. We zijn allemaal volwassen, toch?

  • Beste mensen? ? ?

   Noch in het artikel noch in een van de opmerkingen, ik kan elke opstandingsfantasieën maken. SAAB is niet langer een probleem in de context van NEVS en NEVS wordt geconfronteerd met afstand en scepsis. Alles goed met de "lieve mensen" hier ...

  • Beste Björn, kijk alsjeblieft goed naar de zaak: achter het Shanghai-project zit nog een financier. Hij heeft niets met Tianjin te maken, dit is een andere joint venture.

 • Beste Tom.
  Ik besef dat ook. Maar hoeveel beleggers en holdings moeten nog steeds in deze warboel verschijnen zodat Nevs eindelijk kan produceren? Nevs zelf is een consortium van verschillende investeerders. Wat zou uit deze puinhoopsituatie moeten komen? Nog andere investeerders of investeringen die weer geld beloven? Ik wilde daarop wijzen en alleen dan. Ik zie hier geen enkele zinvolle strategie, maar helemaal geen strategie. Ik wilde dat alleen maar (emotioneel) uitdrukken.

  • Zonder de emoties gericht aan de "lieve mensen", had ik dat onmiddellijk begrepen.

   De strategie opent zich ook niet voor mij. Eén ding wordt echter steeds duidelijker. NEVS neemt graag een koffer op. Misschien is de strategie "te groot om te falen"?

   Hoe meer kapitaal er vastzit, hoe meer productiecapaciteit er wordt gecreëerd, hoe meer beleggers er belang bij hebben, hoe groter misschien hun invloed en hoe groter de kans dat dit de Chinese politieke welwillendheid wordt?

   Dat vind ik niet leuk. Maar dit is de enige manier om de 'strategie' uit te leggen. Als ze niet ging, zou ik het liever hebben en de wereld in mijn ogen een beetje beter.

   Denk aan de SAAB 9000. Een goed product kwam eerst. De productiecapaciteit? Fout! De vraag overschreed aanvankelijk het aanbod en af ​​en toe werd er zelfs eerst over de nieuwe auto geruild. NEVS is (of is precies het tegenovergestelde).

   • PS

    Over het tegendeel gesproken, het is goed mogelijk dat NEVS (als ze iets gaan bouwen) ANTI-SAAB op de markt zal brengen.

    • De anti-SAAB zal waarschijnlijk niet gebeuren - KJJ heeft veel van wat SAAB in de ogen van kenners maakt. Dat klopt voor elektromobiliteit, sluit andere criteria zoals kwaliteit, veiligheid en design niet uit - om maar een paar essentiële dingen te noemen.

     • "Sluit niet uit" betekent niet zoveel ...

      Om een ​​oud 9-3-derivaat voor altijd te produceren? En dat in bulk? Dat zou SAAB niet in een droom zijn overkomen en dat alleen is SAAB tegen mij. Ik kan een SAAB-geest niet overal onderscheiden ...

     • Ik denk dat je nergens op kunt wedden bij NEVS. U moet zien wat GSR Capital doet en of de belegger zijn invloed verder ontwikkelt. Als hij dat doet, kan het een compleet nieuw begin worden en gaat alles terug naar "Start".

Reacties zijn gesloten.