3. Hamburger Saab ontmoeting

De rit naar het noorden kan lang en eenzaam zijn. 520-kilometers, om precies te zijn. En alleen in de buurt van Hannover kwam nog een andere Saab op mijn pad. Het merk trekt zich zichtbaar terug uit de openbare ruimte, maar wordt steeds meer een cult- en vrijetijdsobject.

Een volledig terrein en geweldige auto's.
Een volledig terrein en geweldige auto's.

De 3. De Hamburg Saab-bijeenkomst vond afgelopen weekend plaats op de site van het historische tankstation aan Brandshof in plaats daarvan. Een afspraak die zich heeft gevestigd in het grotere Hamburg-gebied, en langzaamaan een vaste waarde wordt. Zoals altijd stond de werf rond lunchtijd vol met voertuigen uit Trollhättan. Een hoge frequentie van bezoeken, hoewel het Orga-team sprak over iets minder voertuigen dan het jaar daarvoor.

Een hoogtepunt was de lange versie van de 9000-CD, die de familie Lafrentz geïmporteerd en hersteld uit Zweden. Een eerder Saab-managementvoertuig met 3 rijen stoelen en een zeer, zeer koel interieur met Perzisch-blauw velours. Een zeer mooie 9000-CD van vriend Oli, geparkeerd vlak naast de directionele limousine uit Kiel, liet op indrukwekkende wijze het verschil in grootte zien.

Niet historisch gezien, maar een teken van Saabs passie voor het leven was het transportteam van Saab service mees, Het trekkende voertuig: een 9-7x en een gesloten aanhanger met een grote Saab-afdruk. Een service voor de klanten van de geautoriseerde Orio-servicebasis en een interessant transportaanbod voor hoogwaardige Saab-klassiekers.

5 x Saab-sonnet. Een sensatie voorbij Zweden.

Het klassieke deel nam, net als vorig jaar, de Saab Sonett Alliantie over. 5-sonnet op één plek is een klein gevoel buiten Zweden. Eigenlijk hadden het zelfs 6-voertuigen moeten zijn, die helaas niet konden worden gerealiseerd. De volgende kans van volgend jaar!

En anders? Zeer aardige mensen, een kleurrijke, kosmopolitische groep, net als de Saab-bestuurders. Veel lezers van de blog die ik persoonlijk heb leren kennen. Verschillende vriendelijke en interessante gesprekken die bijna mijn stem gedurende de dag verpesten waren het resultaat. Maar het was erg leuk en de reis van meer dan 500-kilometers was het waard!

De vergadering werd dit jaar gedomineerd door de Saab 900. Het voelde als een paar 96 en 9000, af en toe ook een 99 of 90, die hun weg vonden op het gebied. Alle andere voertuigen moesten buiten blijven, wat een schande was. Omdat vooral de 900 II en 9-3 I Fraction met convertibles, sedans en coupes in extreem zeldzame kleuren reden. En dus werden een paar Turbo X ook gezien en gehoord. Je had het park in de tuin nieuw leven kunnen inblazen, wat soms erg eenzijdig was.

De beperking tot series, die de klassieke leeftijd hebben bereikt, is minder het Orga-team, dat dit jaar weer perfect werk heeft gedaan. Het is, naar mijn idee, de exploitant van de oude tank, de nadruk erop. Vooral met een merk zo klein als Saab, zou je er misschien over willen nadenken voor de 4. Hamburger Saab komt dit jaar samen in 2019 om iets te ontspannen. Het evenement op zo'n geweldige plek met zijn speciale sfeer zou hiervan kunnen profiteren.

De 3. De vergadering in Hamburg Saab was bijna perfect. Het beste weer, geweldige gastvrijheid, competente organisatie en een ontspannen publiek. Dat maakte een goed humeur. Ik kijk nu al uit naar 2019.

4-gedachten ook "3. Hamburger Saab ontmoeting"

 • Ik wil alle gasten namens het hele organisatieteam bedanken!
  Leuk dat je zoveel hebt meegemaakt met je geweldige voertuigen en gedeeltelijk een lange reis hebt gemaakt voor de deelname aan de vergadering. Dit bewijst eens te meer het enthousiasme achter 'ons' klein Zweeds cult-merk.

  Ik zou je ook willen bedanken, Tom! Geweldig dat je de lange en "eenzame" weg hebt afgelegd! Leuk dat je daar was.

  Na een evenement, zoals u weet, is er een evenement - we bereiden ons nu al voor op de Hamburg Saab-bijeenkomst 2019. Gelukkig heeft Jann al van het oldtimers benzinestation afgesproken dat hij ons opnieuw wil verwelkomen in 2019. En hij sprak ook zijn lof uit over ons Saab-coureur dat we aangename gasten zijn en dat de bijeenkomst weer heel goed georganiseerd en stressvrij op het toneel is geweest. Ik geef deze lof graag door aan alle deelnemers. 🙂

 • Ik was er niet ...

  ... kan de opmerkingen en gedachten van de blogger maar onmiddellijk volgen. De 900er ziet er veel moderner uit dan de tank. Chrome is duidelijk geen criterium. De moderne en de turbo domineren. Dus waarom geen andere en jongere modellen?

  Elke SAAB is geschiedenis. Hoe meer verschillende SAAB's, hoe beter de tank eruit zou zien, des te aantrekkelijker de vergadering zou zijn.

 • Natuurlijk was er dit jaar ook een hamburger op het terrein, waar de bijeenkomst evenals vorig jaar gepaard ging met zeer goed weer - een geweldig evenement. Trouwens, een nieuwe 9-3 II SC verstopte zich onder het aanhangwagendekzeil.

 • Ook van mij een grote dank aan het tankstationteam en Orgateam (en aan Peter). Vorig jaar was ik (was gegaan daar slechts 9000 km) met onze 30.000TU daar, ja, dit jaar met de 5 900-deur S., waren er veel 900er, maar heel weinig 5-deur. Verbluffend weinig 99ers. Het gebied was gevuld met klassieke SAAB, de moderne SAAB geparkeerd in het gebied, evenals een paar andere interessante voertuigen op de dag. Ik denk dat dat goed is.

Reacties zijn gesloten.