Zeven tegelijk

Klinkt als een sprookje, maar is pure realiteit, met alle vreugden en verdriet, eigenaarstrots en frustratie van de eigenaar. Er zijn dus eigenlijk zeven Saab op onze boerderij. Er is zelfs geen plaats meer in de stal, twee moeten buiten blijven! De keuze is niet altijd gemakkelijk voor mij ....

7 in één keer
7 in één keer

Welke twee moeten hun plaats innemen in de oude meststrooisels? Meestal zijn het de viggen en de prestaties. De prestaties die ik het meest nodig heb, hij is bijna de brood- en botercar, als je dit eigenlijk norse label wilt gebruiken.

Hoe ben ik bij Saab en bij zoveel auto's terechtgekomen? Het heeft verschillende voorwaarden nodig. Plaats komt op de eerste plaats, de vreugde en de wil en dan natuurlijk de financiële toewijding. De Saab is niet zo groot in de aankoop, maar het is al beter dan het onderhoud. Maar het is ook waar dat mijn zeven Saab gaan over de waarde van een nieuwe grote SUV, dat wil zeggen voertuigen die in de duizenden op onze straten worden aangetroffen.

Vooral in Zwitserland zijn er heel veel dure voertuigen onderweg. (Ik kom uit het grensgebied D / CH). Ik ben allesbehalve een "rijke" Schnösel. Voor Saab kwam ik via Citroen en Lancia (twee Lancia staan ​​ook nog in de stal, een Fulvia Berlina 1972 en een Delta HF 1.Serie jaar 1984)

Dus de carrière is zeker traceerbaar, Citroen en Lancia zijn of waren op de lijn naar Saab. Beide merken waren, met de nadruk op goederen, ook zeer idiosyncratisch en individueel.

Terwijl Lancia zoals Saab vandaag dood is, is Citroën er nog steeds. En zo'n DS 5 die ik me eigenlijk zou kunnen voorstellen als een alternatief voor mijn grote 95NG.

Mijn eerste Saab kwam laat, in 2003 voor mij. Ik heb dit verhaal al in een andere post verteld, dus ik wil me niet vervelen en mezelf herhalen. 2003 daarom vrij laat in mijn leven, bijna tot mijn 50.Geburtstag I leverde het geel 9-3er cabrio jaar 1998, SE-apparatuur, 2,3i motor en 4 speed automatische en slechts 30000km op de teller. Een echt pareltje.

Zeven tegelijk. Hoeveel zagen heb je nodig om gelukkig te zijn?
Zeven tegelijk. Hoeveel zagen heb je nodig om gelukkig te zijn?

Deze auto is eigenlijk al een soort oldie of tenminste een youngtimer, ook al bestaat deze naam officieel niet. De 2,3i is een gammel man en de 4 Gang Automatic van eergisteren. Maar de auto is iets heel bijzonders met zijn gele kleur en ik zou de laatste zijn om het op te geven. Met de cabriolet maakte ik vele mooie trips, werd snel volledig besmet door de Saab bacillus en het kwam zoals het is met veel Saab-fans. De ene Saab na de andere sloeg me letterlijk en ik moest het gewoon hebben.

In de loop der jaren hebben de volgende Saab hun weg naar mij gevonden (sommigen gingen opnieuw):

 • 9-3 convertible 1998 in geel, 2,3i-motor, 4 versnelling automatisch. De gele cabriolet die ik al sinds 15 jaar heb. Het loopt ondertussen met seizoenskenmerken en wordt hoogstens nog enkele 100-km's in het jaar gereden.
 • 96 bouwjaar 1975 in groen, ik heb het opnieuw verkocht in de 2012. Met de "Fröschli" waren we 2006 op de Saab-bijeenkomst in Zuid-Zweden.
 • 9-3 Aero Coupe 1999 in zwart, met mooie beige binnenkant. Ik ruilde voor de Viggen
 • 9-3 Coupé Viggen in Viggen Blue, 2,3 Turbo met 230 PS. Loopt net als een Viggen die net loopt ☺ Ik heb het later weer verkocht, wat ik enorm betreurde ☹
 • 900 Turbo Commander, ingebouwd in 1986, met 155 Turbo PS. Dit model is speciaal gemaakt voor Zwitserland. Zeer zeldzaam, 2-deur met de sedanstaart! Ik heb later weer verkocht.
 • 9-3 Aero Coupe Jaar 2001, met Viggenbody, in donkerblauw metallic, met Maptun Stage 1. Gewoon een prachtig voertuig, alsof het uit één stuk bestaat, met zeer mooie proporties.
 • 9-5NG, TiD, Bouwjaar 2011, in bedrijf sinds feb. 2012, met 180 PS / 400 Nm HP tuning. 95NG, wat moet er nog meer gezegd worden? Een Saab van het laatste uur, de laatste Aufbäumens, helaas allemaal tevergeefs zoals we vandaag kennen. En nu de dieselpoort .... Dankjewel beste VW Group, dat mijn TiD in de Soge van "Vorsprung durch Beschiss" drastisch in waarde is verloren ☹
 • 9-3 Convertible 2005 2.0t met 5 Gear Automatic, in Lime Metallic. Geweldige kleur, in de zomer als de zon zo intens schijnt, ziet de cabriolet er gewoon geweldig uit. Allen die het zien zeggen, wauw, wat een kleur! In die tijd kocht bijna niemand het! Ik moet gelijk hebben.
 • 9-3 Combi, ingebouwd in 2009, als XWD en 240 PS, automatisch, in zwart. Ik reed het een winter en verkocht het vervolgens met een goede winst!
 • 9-3 Viggen 1999, als een sedan, zeer zeldzaam en draait nog steeds net zoals een Viggen loopt. En de limousine in eenvoudig zilver metallic kun je niet zien hoe het ding gaat.
 • 9-3 Sport Sedan 2005, als 2.0 T-prestaties. Een van de weinigen uit de directe samenwerking SAAB / Hirsch. 252 PS en 350 Nm van 2 litercapaciteit, redelijk goed. En ook behoorlijk snel. Ik denk dat dit type voertuig alleen in Duitsland en in Zwitserland werd verkocht. Ik weet het niet zeker. Weet iemand meer over jou?
 • 96 jaar 1980, laatste editie, rechtstreeks geïmporteerd uit Polen. Ik moet alleen een verhaal onlangs geschreven. Vooruitblikkend naar de 1.April als een klein kind, dan is de 96er met zijn seizoensnummer eindelijk toegestaan ​​op straat.

Als mijn lijst klopt, moet er zeven Saab bij me zijn.
OK, eenmaal geteld en daar staan ​​ze. (Helaas ben ik niet echt een goede fotograaf en wilde de zon het niet zoals ik het wilde ...)

6-gedachten ook "Zeven tegelijk"

 • 16. April 2018 bij 2: 42 PM
  permalink

  Geweldige verzameling! Vooral de twee "valse kleuren" zijn echte hoogtepunten!

 • 16. April 2018 bij 3: 00 PM
  permalink

  Eindelijk een dosis SAAB. Dank je wel!

  En dan bijna een overdosis. Aan de andere kant zou het graag meer foto's hebben gehad en de Lancias had er graag op willen zijn. Voor mij is Italië hoe dan ook een beetje mediterrane Middellandse Zee. Niet alleen automotive. Maar dat is een ander onderwerp ...

  Ik vind de groepsfoto erg leuk. Sommige portretten zouden de auto's wel waard geweest zijn. Ik hield echt van "Vorsprung durch Beschiss"!

  Er is veel gaande buiten het dieseldebat. Mijn 9-5-verchroombril SC (een gesteelde 2.0t) verbruikt relatief precies wat SAAB in de catalogus had beloofd. Beloof?
  Afgaande op de beloften van andere merken, was het meer een bedreiging!

  Dat een zware auto met meer dan 200 PS zich in de praktijk aan de informatie van de fabrikant houdt, is nog steeds een positieve uitzondering. Tot 50% meer verbruik in deze categorie is nu meer de regel. Ik ben volledig vervreemd van zo'n extra consumptie. Bedankt SAAB.

  Misschien was SAAB gewoon te eerlijk, gewoon te Zweeds voor deze wereld?

  Hoe dan ook, ik geef er de voorkeur aan om een ​​oprechte huid te blijven rijden, in tegenstelling tot betere kennis "laat me shit". En als de eerlijke huid veroudert, maar er is geen nieuw, dan geef ik de voorkeur aan de eerlijke oude huid, als een leugen.

 • 16. April 2018 bij 5: 24 PM
  permalink

  natuurlijk, ik moet iets schrijven over dit patroon ...
  Dus ik (wij - natuurlijk, in overleg met de familie) hebben deze "Lime Yellow" convertible 9-3 gelijk aan 4 keer gekocht! (Van 2003- 2010) De laatste is natuurlijk bij ons en blijft daar en is ook een depressieve fabriek met de 252 PS. Gaat goed, rijdt in krappe bochten zoals een skelter .... De vering is zelfs beter dan in de Aero, niet zo extreem hard, maar minstens zo nauwkeurig. (ze hadden een korte tijd parallel);

  Dus geweldige collectie en altijd veel plezier met de voertuigen.

 • 16. April 2018 bij 8: 47 PM
  permalink

  Geweldige auto's, je kunt alleen feliciteren. Ik zou ook de plaats wensen

 • 16. April 2018 bij 9: 47 PM
  permalink

  Bedankt voor het idee !!

Reacties zijn gesloten.