Diesel rijverbod. The Plaque Republic.

De situatie is dramatisch. 300.000 gebruikte Euro 5 Diesel zijn bij de dealers op stapel. De vraag in Duitsland neigt naar nul, alleen bij het exporteren van iets. Bovendien blijven de prijzen voor dieselvoertuigen dalen. De rendementen van verhuur zullen naar verwachting rond 15% liggen onder de berekende restwaarden zijn. Een tikkende tijdbom voor handel en consumenten.

Saab 9-5 Diesel
Saab 9-5 Diesel te koop in Freital. Toekomst: onzeker. Fotocredit: Ronny

Het drama, waarvan de ontwikkeling allesbehalve verrassend is, bracht 2008 al op gang. Met de Luchtkwaliteitsrichtlijn 2008 / 50 / EC de levensomstandigheden van EU-burgers moeten worden verbeterd. Betere lucht in de binnensteden en grootstedelijke gebieden, een pluspunt in kwaliteit van leven. Een geweldige kans en het signaal voor een vertrek naar de toekomst. Voor de politiek is de mogelijkheid om te laten zien wat ontwerpen betekent. Duitsland, het enorm rijke land dat de auto virtueel heeft uitgevonden, kon opnieuw baanbrekend zijn geweest. Een toekomstig laboratorium dat niet alleen hardware, maar ook complete oplossingen levert. Mobiliteit als een service, het volgende grote ding voor de toekomst, precies in het hart van Europa voor een betere planeet.

10 jaar zijn verstreken sindsdien. In plaats van miljarden te investeren in de toekomst van het land met visies voor de toekomst, vertrouwde de politiek op strengere emissienormen. Tot voor kort werd diesel verkocht als een alternatief voor het bereiken van milieudoelstellingen, het internet wordt nieuw territorium genoemd. Digitalisering wordt alleen als een kans gezien. Snel internet, de ruggengraat van de digitale revolutie, is voor veel plaatsen in Duitsland wenselijker dan de realiteit. Andere landen deden het beter en creëerden structuren. In Helsinki omvatten de plannen een vloot van autonome pods voor 2025, de Britse hoofdstad vertrouwt op elektrische taxi's en breidt het emissievrije openbaar vervoer uit. Parijs verbant geleidelijk branders uit de metropool en China is een groot laboratorium van nieuwe ideeën.

The Plaque Republic

En Duitsland is aan het discussiëren. Over badges die blauw kunnen zijn. Misschien zelfs donkerblauw en lichtblauw, zodat u onderscheid kunt maken tussen Euro 5, 6 en 6d temp. Voor Euro 5-coureurs, zo ontdekte de ADAC, kon hij een gratis ritje met Euro 6-diesel eisen. En zou waarschijnlijk winnen. Een Euro 6-diesel moet net zo schoon zijn buiten de testbank als een Euro-5-merk. Badges hebben een bepaalde traditie in Duitsland. Als politici geen ideeën meer hebben, laten we dan plaques plakken.

Herinner iemand zich het ozon plaque? Overbodig, maar effectief in termen van media. En dan de groene, gele en rode badges. Voor gratis reizen door de milieuzone, of niet. Met de lancering van 2008 werden miljoenen dieselvoertuigen geannuleerd omdat ze geen groene badge kregen. Een vernietiging van nationale rijkdom, dan al. En bestuurders van dieselmotoren moeten niet zeggen dat ze niet zijn gewaarschuwd.

Vandaag kun je video's zoals Euro 5 Diesel bekijken Exploiteerders landen, Goede voertuigen die nog jaren op 10 of 15 zouden kunnen zijn. Hier worden niet alleen assets vernietigd, ook hier wordt de omgeving slecht bediend. De uitwisseling van een oudere diesel voor een nieuw, iets minder vervuilend voertuig maakt alleen gebruik van de economie. De productie van een nieuwe auto verslindt meer middelen dan ooit het geval zou zijn bij de overstap van een 5-jaar oud voertuig naar een nieuwe auto. Duurzaamheid en verantwoord gebruik van grondstoffen is anders.

In de komende weken zul je zien of er rijbeperkingen zijn. Het beweegt veel en het is moeilijk om bij te houden. In de politiek lijkt het noodzakelijk om met hardware-upgrades om te gaan. 70% van de 15 miljoen diesel die in Duitsland is goedgekeurd in het jaar 2017 Euro 5 of erger. Een te grote massa om ze in één keer te devalueren. Bovendien, voorbij de campagne tegen dieselvoertuigen, is het langzaamaan aan het opkomen dat dit soort aandrijving een toekomst zou kunnen hebben.

De diesel is gehavend, zijn reputatie verpestte voor nu. Je moet het nog niet opschrijven. Omdat het metingen voor voertuigen die voldoen aan de Euro 6d-norm zijn verrassend goed. Onder de enorme druk van de gebeurtenissen biedt de industrie nu schijnbaar schone diesel, die de nieuwe normen aanzienlijk kan ondergraven. Toch blijft wantrouwen bestaan. Zijn de nieuwe nu echt schoon? Of wacht een uitschakelingsapparaat ergens in de software op activering?

Dieselbezitters moeten wachten

Er is momenteel onzekerheid. Er zijn geen wettelijke richtlijnen voor aanpassing achteraf, de wetgever is in de plicht. Alleen als de omstandigheden zijn, zou je moeten beoordelen wat er is. De prijzen voor gebruikte Saab 9-5 NG Diesel, die overeenkomen met de Euro 5-norm, bevinden zich in de kelder. Ze blijven achteruitgaan en inruil wordt lage prijzen genoemd. De vraag naar een 9-5 NG-diesel is nul. Als er een hardware-upgrade is, stijgen de cursussen opnieuw. Het is niet onmogelijk om uit te sluiten, de diesel uit de GM-groep werd ook in de Opel Insigina geïnstalleerd en er is een grote behoefte aan aanpassingen achteraf.

Als u een Saab-diesel met Euro 4 bezit of erger, moet u ook in de wacht blijven staan. Rijverboden zijn de meest extreme middelen die autobedrijven en politiek graag willen vermijden. Iedereen die buiten de getroffen gebieden woont en niet dagelijks pendelt, is beter aan te raden om te houden wat hij heeft. Discussies, het verleden heeft aangetoond, kalmeren opnieuw en opnieuw.

En mocht de nieuwe Euro 6-diesel echt schoon zijn, dan zal de campagne verdwijnen. Maar dat zou voor ons allemaal duidelijk moeten zijn, dieseldiscussie en de dreigende rijverboden zijn slechts de voorbode van een nieuw tijdperk.

Het individuele verkeer zelf staat voor een tijdperk. Iedereen die schone binnensteden in de grootstedelijke regio's wil, zal ze niet krijgen, als we blijven leven zoals voorheen. De auto zelf zal verdwijnen uit de kerngebieden. Niet meteen, maar sneller dan sommigen van ons zouden willen toegeven. Het maakt niet uit of u in de toekomst een diesel, een hybride of een elektrische auto bestuurt. De toekomst is digitaal en intelligent beheerde mobiliteit vanuit de cloud wordt een service.

Wie gelooft dat niet: 32% van de deeltjesemissies van het wegverkeer komt van remmen en banden. Een onderwerp dat nu voor de eerste keer is onderzocht is. En over een paar jaar misschien het volgende grote ding voor rijverboden.

23-gedachten ook "Diesel rijverbod. The Plaque Republic."

 • Niet te vergeten, de belastingdienst verdient zwaar op de btw, dat was hetzelfde met de eerste sloopgolf, de nationale bezittingen werden vernietigd, de belastingdienst kreeg meer btw omdat de sloopbonus waard was ...
  ... .tol of? Maar met zulke transportministers en zo een kortzichtig beleid, geen wonder

 • Laat de diesel in paniek raken. Ik heb zojuist een 9-3 convertible gekocht van 2011 met een paar km, de prijs was er van een diesel Nachlass maar niets om aan te voelen !!! Integendeel, de auto verdween na 3-dagen uit de markt en als ik niet had geraadpleegd, was de auto snel verdwenen. Ik heb dus twee cabriolets, beide 196 paardenkrachten, en de turbo diesel rijdt zo snel - er is een benzinemotor tegen een slak.

  Vanuit een rijverbod zie ik wijd en zijd niets, en mijn Jaguar diesel ik zal niet opgeven, maar deze rit zo lang als het überhaupt mogelijk is - ook voor 3 liter benzinemotor, die ik had aan de voorkant ervan, absoluut geen vergelijking - tempo 130 op 1500 snelheden. Waarom zou ik dit alles vergeten omdat de pers draait? Laat je niet gek maken zoals altijd, is het motto. Het andere motto is - wie nog steeds geen diesel heeft, kan nu goedkoop benaderen.

 • Hoewel 2 een dieselmotor heeft voor mijn 3-geregistreerde voertuigen, hebben dieselmotoren in een auto niets verloren. Zou ik een mooie 9k of 9-5SC met LPG vinden, dan zou ik de diesel meteen verkopen, ongeacht hoe hoog het waardeverlies zou zijn. Belangrijkste ding met de tractor. Iedereen die besluit een in het buitenland veel gevraagd voertuig te kopen, kan momenteel bijvoorbeeld bijna zonder waardeverlies bijvoorbeeld Euro3 Diesel besturen. Koop hier goedkoop en verkoop na gebruik tegen aantrekkelijke prijzen in het buitenland. Dus ik verkocht onze Volvo vóór 1,5-jaren aan Hongarije en de auto rijdt nog steeds bij een tevreden eigenaar.

 • Dit is helemaal stom, nu is de totale hysterie in Duitsland weer uitgebroken.
  Laten we wachten, misschien dat een fabrikant in de nabije of verre toekomst om de hoek zal komen met een nieuwe katalysatortechnologie die de dieseluitlaat waarschijnlijk wel kan reinigen, maar velen gooien nu hun oude autoschatten op de schroot.
  Doen de transportbedrijven nu ook hun vrachtwagens in grote aantallen op het schroot, of is er nog geen hysterie uitgebroken?
  Ik zie ook niet echt dat onze grote overheid grote aantallen elektrische tankstations zal bouwen of andere alternatieve aandrijvingen zal promoten.
  Dus ik zou mijn oude diesel niet naar het schroot rijden, eerst afwachten en zien wat er in de toekomst gebeurt of niet ...

 • Laat het je niet ontregelen. Wacht en ga verder met sterven. Ik maak nooit mijn 9-3 Aero Diesel.
  De volgende auto-waanzin wordt al gefinancierd door de overheid. De e-auto. We weten nog niet waar alle oude batterijen later weggegooid zullen worden of dat er voldoende elektriciteit beschikbaar is. Het belangrijkste is om zoveel mogelijk nieuwe bedrijven te doen.

 • Zo'n waanzin werkt alleen in Duitsland. De Duitser is "obrigkeitshöhrig" en accepteerde alles. Jaren geleden werd ons verteld dat de diesel het beste alternatief is voor transport en tegenwoordig zijn het de duivelse dingen? Hoe schizofreen is dat?
  Met deze bullshit zou alleen de economie gestimuleerd moeten worden. Maar wij Duitsers zullen ook weer meedoen in deze onzin. Ik blijf met mijn Saab Diesel rijden. Zelfs als er een verbod zou moeten komen.

 • Een super geweldig artikel. Gecomprimeerd en to the point ...

  Ik zou alleen willen toevoegen dat de calorische waarde van diesel hoger is dan die van benzine of E85. Dit betekent dat je in plaats van de diesel te demoniseren, je hem zelfs CO2-eerlijk zou kunnen noemen ...

  Een regering die het dieselconcept demoniseert terwijl het nog steeds wordt belast? ? ?

  Eerlijkere concurrentie, zij het technologisch, ecologisch of puur economisch, ziet er zeker anders uit.

  "Badge Republic" brengt het in mijn ogen perfect tot het punt. En ik irriteer me dagelijks aan het groen in mijn voorruit, want het is nu kapot en het kenteken is al jaren niet leesbaar. , ,

  Als chauffeurs en burgers hebben een nieuwe taak gekregen. Dank u, dank u, dank u, beste "Plaque Republic". Wat fijn dat we de wereld hebben gered!

  Dit is dan ook losjes de moeite waard voor de ene of de andere voetganger of fietser die in de dode hoek van de badge kwam, nou ja, ter dood. , ,

  De voorruit gaat inderdaad niet over de bestuurder naar voren. Nee, het is volkomen veilig en uitsluitend bestemd voor posters. Ook voor de tol op reizen in de toekomst door Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland. Steek gewoon alles vooraan en het is goed. , ,

  En als iemand per ongeluk nog iets ziet, dan rijden we gewoon het volgende varken door het dorp en steken het ook op het glas. Op een gegeven moment is ze zeker dat ze krap is. , ,

  • in ieder geval wat Oostenrijk betreft, het is verbeterd, de Vignitte is nu ook beschikbaar in digitaal online formulier om te kopen en dus alleen op het bord. Niets meer met lijmen op de voorruit

 • De ozonplaque (voor mij was G-Kat erop, maar er was ook geen afdruk, toch?) Ik krabde jaren geleden van mijn Youngtimer, ik was gewoon te lelijk op de lange termijn. Misschien had je ze moeten vasthouden, als een hedendaags document.

 • Wat betreft de 9-5NG TID of TTID, dus echte koopjes, dus volledige uitrusting, niet te veel mijlen, voor een geweldige prijs, heb ik niet gevonden op de Duitse pagina's. Maar misschien gebeurt dat wel.

 • Onlangs hoorde een pneumoloog over het stikstofmonoxide-debat over ÖR Radio.

  Naar zijn mening is het debat volledig uit de hand gelopen. Het heeft geen zin als op 8 uren op de werkvloer meerdere keren per dag wordt geademd. Een roker zou zoveel stikstofmonoxide inhaleren met een enkele sigaret als een niet-roker die 2 wekenlang ademt. En dat zonder de sigaret meteen te pakken.

  Hij beschouwt het zelfs niet als bewezen dat stikstofmonoxide voor alles de oorzaak is, omdat stikstofoxide altijd voorkomt in combinatie met andere drukken. Over het fijne stof in het verkeer. Hij heeft geen enkel onderzoek gelezen waarin gezondheidseffecten op betrouwbare wijze kunnen worden toegeschreven aan stikstofmonoxide.

  • Uit het roer is hier waarschijnlijk alleen de pneumoloog aangelopen ... of hoe moet ik de echt zinloze vergelijking met de roker begrijpen? De roker brengt zichzelf vrijwillig en bewust schade toe. Iemand die de pech heeft om in een drukke straat te leven, kan hier niet voor kiezen. Misschien zou de Mr. Pneumologist graag naar zo'n straat verhuizen? Nee, hij woont waarschijnlijk waar de lucht mooi en schoon is.

   • Schiet niet op de messenger ...

    Ik heb zelf onderzoek gedaan. En zo eenvoudig is het niet. Zo zijn stikstofoxiden ook in de zomersmog (ozon) en waren vroeger, toen er veel meer was, waarschijnlijk ook significant betrokken bij de "zure regen". Dus ze zijn niet helemaal ongevaarlijk ...

    En toch wilde de pneumoloog de hysterie een beetje temperen. En daar kan ik zijn uitspraken nog steeds begrijpen ...

    Het heeft geen zin als één en dezelfde wetgever het goed vindt dat in elke situatie van het leven en op verschillende tijdstippen van de dag (bijvoorbeeld op de werkplek) van elke burger een veelvoud wordt verwacht.

    Wanneer men met pensioen gaat na het werken aan een "drukke straat" om te slapen en er naar verluidt plotseling dood bedreigd, hoewel er ademt slechts een fractie van wat was volkomen ongevaarlijk eerder 8 uur, dan een of andere manier maakt het ja nee Sense, toch?

    Het zou waarschijnlijk te gemakkelijk zijn om de longarts als een complete idioot te labelen. Of niet?

    En daarom vind ik zijn vergelijking met de roker niet zo betekenisloos. Als het aantal juist is (een enkele sigaret), zou een gemiddelde roker (ongeveer 10-sigaretten op één dag) binnen een jaar meer stikstofoxiden inademen dan enig ander mens in 127 aankan ....

    Dientengevolge, zouden er geen rokers moeten zijn die hun ondeugden meer dan een jaar overleven ...

    Dus als de cijfers kloppen, dan is de pneumoloog hier misschien wel in het volle bezit van zijn denkkracht. Misschien niet aan het roer, maar misschien zou hij daar veel eerder thuishoren dan een andere zelfbenoemde stuurman?

 • Verdraai nu alstublieft mijn bijdrage niet. Ik heb de longarts geen idioot genoemd. Ik heb alleen zijn vergelijking bekritiseerd. Het lijdt geen twijfel dat er absoluut meer toxische gassen en stoffen zijn dan stikstofoxides. Maar ik sta ook niet op en zeg dat je je geen zorgen hoeft te maken over stikstofoxide, want heroïne is nog schadelijker ...
  Niet alle mensen werken in beroepen waar sprake is van een hoog niveau van stikstofmonoxide vervuiling. Het gaat niet om de uitstoot, maar om de limieten. Dat de limieten op de werkplek mogelijk hoger zijn dan op de hoofdweg, mag niet leiden tot de conclusie dat iemand zegt: "Alles is zo half wild". Misschien moet je eerder nadenken over de grenzen op de werkplek ...
  Nogmaals, de roker rookt meestal vrijwillig, de fietser of de moeder met kinderwagens in Stuttgart is stonk, of hij / zij wil of niet.
  Niemand heeft ook gezegd dat men na één jaar sterft door stikstofoxiden ... het is ook geen intoxicatie door stikstofoxiden. Het punt is dat dit kan leiden tot een aantal secundaire ziektes, zoals roken (longen, hart / bloedsomloop, enz.).

  • Zoals ik al zei, schiet niet op de messenger ...

   De discussie, of de limieten nu worden verlaagd op de werkplek of die van de weg zijn hysterisch, alsjeblieft jij en de longarts tussen hen in. Ik mis de nodige kennis ...

   Net zoals ik de Heer begreep, maar het maakte hem helemaal niet bezorgd (quote Daniel) "nog meer giftige gassen en stoffen dan stikstofoxiden."

   De man was zeker niet zo eenvoudig en polemisch gebreid en ik ben terughoudend om aan te nemen dat ik zulke dingen in zijn mond had gestopt ...

   Integendeel, de heer Pneumologe heeft feitelijk alleen betrekking op stikstofoxiden en twijfelde aan het bestaan ​​van verschillende marginale en empirische waarden.

   Wegverkeer, werkplek, roker. Kan me niet schelen. Ik bezit geen diesel en heb er nooit een gehad. En toch vond ik de aanwijzingen en observaties van de longarts interessant. Bovenal, dat de (vermeende) effecten van stikstofoxiden uit een studie die hem bekend is, zouden worden afgeleid.

   Aan de andere kant beweerde hij niet dat het wegverkeer effectief is in termen van gezondheid. Ik geloof dat we allemaal erg behulpzaam zouden zijn als alle schadelijke dingen betrouwbaar zouden worden geïdentificeerd en ik begrijp alle uitspraken van de longarts in deze zin ...

   Wat als de echte verkeersgerelateerde oorzaken van hart- en vaatziekten vooral lawaai zijn? En die voor de luchtwegen, vooral in vaste deeltjes? Ja, wat zou zijn?

   Dan zou je op een gegeven moment moeten toegeven dat de huidige focus op stikstofoxiden hysterisch was. En in deze en geen andere zin begreep ik de longarts. De man wilde gewoon een professionele bijdrage leveren aan het beste van zijn kennis en geloof.

   Ik vond dat heel leuk. En daarom deelde ik de informatie. Als u stikstofoxides en hun effecten meer heeft
   weet, vertel het alsjeblieft.

    • Geen studies? Noch de pneumoloog zei dat, noch stopte ik het in zijn mond ...

     Het punt is, wat de studies eigenlijk zeggen of bewijzen. De pneumoloog heeft zeker meer dan 5 minuten besteed aan studeren. Leuk voor jou, als je sneller tot betrouwbare uitspraken komt. Petje af!

     STILL: Stikstofmonoxide vervuiling is geassocieerd met andere drukken. Natuurlijk is er daarom een ​​statistische correlatie tussen stikstofoxiden en ziektes ...

     Niettemin kunnen de andere stoffen verantwoordelijk zijn voor de ziekten. Noch de rook van een sigaret, noch de spanningen van het wegverkeer bestaan ​​uitsluitend uit stikstofoxiden. Dat is het punt.

     Het is daarom belangrijk om de gezondheidseffectieve lasten te identificeren. Niemand zou ermee worden bediend, als de identificatie niet lukte, kwam het niet overeen met de feiten. Niemand zou worden bediend als (alweer) de verkeerde zeug door het dorp werd gereden.

     Daarom waarschijnlijk de hint van de longarts bij de roker. Het was natuurlijk geen kwestie van het moreel uitbuiten van vrijwillige zelfbeschadiging tegen schuld van derden. Dat zou ook gek zijn. En het is ook gek! Maar het was ook jouw redenering (niet de mijne) ...

     Nee, het voorbeeld is gekozen omdat het heel drastisch aangeeft hoeveel stikstofoxiden een persoon in een zeer korte tijd kan krijgen zonder eraan te lijden. Ik kan deze gedachtegang goed begrijpen. Jij natuurlijk niet?

     Misschien weet u meer over statistieken en zeugen, goed of fout bestuurd, door dorpen? Leuk voor jou! Maar ik heb twijfels ...

     Controleer daarom alsjeblieft of ik nog steeds geneigd ben om de longarts te volgen. Je redenering lijkt nogal willekeurig, ongekwalificeerd, niet-reflexief en gehoorzaam ...

     Ik heb er alle vertrouwen in dat een longarts die in de ÖR is geïnterviewd, of dit nu een kritiek of mainstream mondstuk is, intensiever met het onderwerp heeft omgegaan dan een meneer Daniel ...

     En ik zou het op die manier willen laten. Voor mij is de discussie hier afgelopen.

     • Het zou helpen hun eigen opmerkingen nog eens te lezen ... Quote Herbert Hürsch "Hij had geen enkele studie lezen op betrouwbare wijze kan worden toegeschreven aan stikstofmonoxide in de effecten op de gezondheid." Gevolgd door Herbert Citaat Hürsch: "Er is geen onderzoek? Noch de pneumoloog zei dat, noch legde ik dat in zijn mond ... "De tweede studie die ik heb aangehaald, gaat specifiek over NOx.
      Ik zou daarom voorzichtiger zijn om andere dan ongeschikte, enz. Te beschuldigen die snel op één terugvalt. Ook dit onzinnige "schiet niet op de messenger". "Feiten" in de wereld en vervolgens achter "Ik zei niet ja" verbergen. Is dit het niveau waarover moet worden gesproken?

 • Zelfs als een aanvulling: er zijn van februari van dit jaar, een persbericht van de Duitse Vereniging voor Pneumologie hoewel voor aandoeningen van de luchtwegen, is het risico als gevolg van fijn stof ramingen aanzienlijk hoger dan door stikstofoxiden en ozon, maar wijst er ook hingewisen dat lachgas heeft een negatief effect op de longfunctie en citeer daarom: "steden en gemeenten moeten maatregelen nemen die de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden verbeteren
  "Gezonde mensen zijn niet bijzonder getroffen, maar kinderen en chronisch zieken.

  Bovendien zijn longziekten niet het enige relevante gebied waar consequenties aan verbonden zijn.

  • Waarom zou ik mijn opmerkingen opnieuw moeten lezen? Alles is goed!

   Maak een onderscheid tussen mijn verklaringen en mijn pulmonaire weergave, als je me citeert ...

   Ik zie ook geen inhoudelijke inhoud. Noch ik, noch de longarts hebben ooit beweerd dat er geen studies waren.

   Integendeel, de pneumoloog heeft expliciet verwezen naar bestaande studies en dat is precies hoe ik ze heb gereproduceerd. Hij komt alleen maar tot andere conclusies dan jij, de politiek en de mainstream ...

   En of je het nu leuk vindt of niet, in de tussentijd ben je zelfs in dezelfde hoorn! ! !

   Als het risico op zwevende deeltjes veel groter is, moet dan prioriteit worden gegeven aan de vermindering van fijnstof of niet?

   Quote I (eerste commentaar op stikstofoxiden): "Hij ziet het niet eens bewezen dat stikstofoxide de oorzaak is helemaal voor iets, omdat stikstofmonoxide altijd auftrete met betrekking tot andere belastingen. Zoals het fijne stof in het verkeer. '

   Dat is de manier waarop ik de longarts begreep. Hij wilde zich concentreren op de dringende kwesties. Ik kan nog steeds niets verkeerd herkennen. Waarom zou het pijn doen als de prioriteiten correct zijn ingesteld? En dit probleem kan waarschijnlijk ook onze hele communicatie verminderen ...

   Quote Daniel: "Maar ik ben niet naar beneden en zeg dat je je geen zorgen hoeft te maken over stikstofoxiden omdat heroïne veel schadelijker is ..."

   Je kunt het doen met de "heroïne" die je wilt! Of met de last van berkenbomen. Anderen kiezen liever voor de juiste prioriteiten ...

   En het kan geen kwaad om fijnstof en stikstofoxiden in de juiste volgorde te plaatsen. Fijn stof geeft niet alleen de diesel af.

   Heroïne? Birch? Kom op! Zoals ik al zei, ik wil het probleem niet met u bespreken ...

   • Het ging nooit over eventuele prioriteiten ... Het ging over de ruwe vergelijking met rokers en grenswaarden op de werkplek (Afgezien van het feit dat de grenswaarden en de werkelijke kosten zijn twee verschillende dingen). U hebt de Heer als te zeggen: "Een roker zou zelfs een enkele sigaret inademt zo veel stikstofoxide als een niet-roken, lang ademt de toegestane limiet 2 weken. En dat zonder de sigaret meteen te pakken. "
    Nu kunt u natuurlijk, als u een zeer laag toxicologisch potentieel van NOx wilt afleiden (-> omdat de aanzienlijk ongezondere levende roker ook niet meteen ziek is (in deze richting moet de verklaring ook begrepen worden)), maar tegelijkertijd kunt u ook zeggen dat roken om deze redenen niet schadelijk is (ik weet dat je dat niet hebt gezegd, daar gaat het niet om). Het gaat en was ik vanaf het begin tot deze vergelijking de mumpitz is omdat hij niets zegt over het toxicologische effect van NOx als een stof.
    Daarom ben ik niet verbaasd dat ze de, weliswaar enigszins provocerende, vergelijking met heroïne niet begrepen hebben.

    • Citaat (s):

     1.) Het ging nooit om prioriteiten ... "

     2.) "(...) tegelijkertijd kan men ook beweren dat roken om de genoemde redenen niet schadelijk is.
     (Ik weet dat je dat niet hebt gezegd, daar gaat het niet om). "

     3.) "Dus het verbaast me niet dat ze de, weliswaar enigszins provocerende, vergelijking met heroïne niet begrepen."

     Ik denk dat de enige die weet waar het om gaat, jij bent!

     voor 1.) Ik was zeer bezorgd over de vraag of prioriteiten correct zijn ingesteld of niet.

     naar 2.) Dat klopt, dat heb ik niet gezegd. Dat klopt, dat is niet het punt ...
     Dus wat bedoel je daarmee? ? ?

     naar 3.) Ja, dat is waar. In feite begrijp ik niet wat uw persoonlijke heroïne (of derde partij) te maken heeft met de lasten van het wegverkeer ...

     En nogmaals, ik wil je heroïnegebruik of je rookgedrag niet langer met je bespreken. De thematische relevantie (stikstofoxiden in het wegverkeer) van uw opmerkingen opent zich steeds minder voor mij ...

Reacties zijn gesloten.