Diesel rijverbod. The Plaque Republic.

De situatie is dramatisch. 300.000 gebruikte Euro 5 Diesel zijn bij de dealers op stapel. De vraag in Duitsland neigt naar nul, alleen bij het exporteren van iets. Bovendien blijven de prijzen voor dieselvoertuigen dalen. De rendementen van verhuur zullen naar verwachting rond 15% liggen onder de berekende restwaarden zijn. Een tikkende tijdbom voor handel en consumenten.

Saab 9-5 Diesel
Saab 9-5 Diesel te koop in Freital. Toekomst: onzeker. Fotocredit: Ronny

Het drama, waarvan de ontwikkeling allesbehalve verrassend is, begon in 2008. Met de Luchtkwaliteitsrichtlijn 2008 / 50 / EC de levensomstandigheden van EU-burgers moeten worden verbeterd. Betere lucht in stadscentra en grootstedelijke gebieden, een pluspunt in kwaliteit van leven. Een geweldige kans en het signaal voor een vertrek naar de toekomst. De mogelijkheid voor de politiek om vorm te geven. Duitsland, het enorm rijke land dat de auto praktisch heeft uitgevonden, had weer baanbrekend kunnen zijn. Een laboratorium van de toekomst dat niet alleen hardware levert, maar complete oplossingen. Mobiliteit als service, the next big thing voor de toekomst, vanuit het hart van Europa voor een betere planeet.

Sindsdien zijn er 10 jaar verstreken. In plaats van brutaal miljarden te investeren in de toekomst van het land met toekomstvisies, vertrouwden politici op strengere emissienormen. Tot voor kort werd diesel verkocht als zijnde geen alternatief voor het behalen van milieudoelstellingen, en werd internet beschreven als onbekend terrein. Digitalisering wordt alleen gezien als een kans. Snel internet, de ruggengraat van de digitale revolutie, is voor veel plaatsen in Duitsland meer een wens dan een realiteit. Andere landen deden het beter en creëerden structuren. In Helsinki is er een vloot van autonome pods gepland tegen 2025, de Britse hoofdstad vertrouwt op elektrische taxi's en breidt emissievrij lokaal openbaar vervoer uit. Parijs verbiedt geleidelijk verbrandingsmotoren uit de metropool, en China is een geweldig laboratorium voor nieuwe ideeën.

The Plaque Republic

En Duitsland is aan het discussiëren. Over badges die blauw kunnen zijn. Misschien zelfs donkerblauw en lichtblauw, zodat u onderscheid kunt maken tussen Euro 5, 6 en 6d temp. Voor Euro 5-coureurs, zo ontdekte de ADAC, kon hij een gratis ritje met Euro 6-diesel eisen. En zou waarschijnlijk winnen. Een Euro 6-diesel moet net zo schoon zijn buiten de testbank als een Euro-5-merk. Badges hebben een bepaalde traditie in Duitsland. Als politici geen ideeën meer hebben, laten we dan plaques plakken.

Herinner iemand zich het ozon plaque? Overbodig, maar effectief in termen van media. En dan de groene, gele en rode badges. Voor gratis reizen door de milieuzone, of niet. Met de lancering van 2008 werden miljoenen dieselvoertuigen geannuleerd omdat ze geen groene badge kregen. Een vernietiging van nationale rijkdom, dan al. En bestuurders van dieselmotoren moeten niet zeggen dat ze niet zijn gewaarschuwd.

Vandaag kunt u in video's zien hoe Euro 5-diesel werd gebruikt Exploiteerders landen, Goede voertuigen die nog jaren op 10 of 15 zouden kunnen zijn. Hier worden niet alleen assets vernietigd, ook hier wordt de omgeving slecht bediend. De uitwisseling van een oudere diesel voor een nieuw, iets minder vervuilend voertuig maakt alleen gebruik van de economie. De productie van een nieuwe auto verslindt meer middelen dan ooit het geval zou zijn bij de overstap van een 5-jaar oud voertuig naar een nieuwe auto. Duurzaamheid en verantwoord gebruik van grondstoffen is anders.

De komende weken gaan we kijken of er rijverboden komen. Er gebeurt veel en het is moeilijk om dingen bij te houden. In de politiek lijkt er een wijdverbreid besef te bestaan ​​dat hardware-retrofits moeten worden uitgevoerd. 70% van de 15 miljoen geregistreerde diesels in Duitsland was in 2017 € 5 of slechter. Een te grote massa om in één klap te devalueren. Bovendien begint het, naast de campagne tegen dieselvoertuigen, langzaamaan te dagen dat dit type aandrijving een toekomst kan hebben.

De diesel is gehavend, zijn reputatie verpestte voor nu. Je moet het nog niet opschrijven. Omdat het  metingen voor voertuigen die voldoen aan de Euro 6d-norm zijn verrassend goed. Onder de enorme druk van de gebeurtenissen biedt de industrie nu schijnbaar schone diesel, die de nieuwe normen aanzienlijk kan ondergraven. Toch blijft wantrouwen bestaan. Zijn de nieuwe nu echt schoon? Of wacht een uitschakelingsapparaat ergens in de software op activering?

Dieselbezitters moeten wachten

Op dit moment is er onzekerheid. Er zijn geen wettelijke richtlijnen voor het achteraf inbouwen, de wetgever is verplicht. Pas als de randvoorwaarden aanwezig zijn, moet je evalueren wat er is. De prijzen voor gebruikte Saab 9-5 NG-diesel, die voldoen aan de Euro 5-norm, bevinden zich in de kelder. Ze blijven dalen en inruilen krijgen lage prijzen. De vraag naar een 9-5 NG-diesel is nul. Als er een hardware-upgrade is, stijgen de prijzen weer. Het valt niet uit te sluiten, de diesels van de GM Group werden ook in de Opel Insigina geïnstalleerd en daar is een grote behoefte aan achteraf inbouwen.

Iedereen die een Saab Diesel met Euro 4 of slechter bezit, moet ook in de wacht blijven. Rijverboden zijn de ultieme remedie die autobedrijven en politici willen vermijden. Degenen die buiten de getroffen gebieden wonen en niet elke dag pendelen, kunnen beter houden wat ze hebben. Het verleden heeft aangetoond dat discussies altijd tot rust komen.

En mocht de nieuwe Euro 6-diesel echt schoon zijn, dan zal de campagne verdwijnen. Maar dat zou voor ons allemaal duidelijk moeten zijn, dieseldiscussie en de dreigende rijverboden zijn slechts de voorbode van een nieuw tijdperk.

Het individuele vervoer zelf staat voor een keerpunt. Als je schone binnensteden wilt in de metropoolregio's, krijg je die niet als we blijven leven zoals voorheen. De auto zelf verdwijnt uit de kerngebieden. Niet meteen, maar sneller dan sommigen van ons zouden willen toegeven. Het maakt niet uit of u in de toekomst in een diesel-, hybride of elektrische auto gaat rijden. De toekomst is digitaal en intelligent gestuurde mobiliteit vanuit de cloud wordt een dienst.

Wie gelooft dat niet: 32% van de deeltjesemissies van het wegverkeer komt van remmen en banden. Een onderwerp dat nu voor de eerste keer is onderzocht is. En over een paar jaar misschien het volgende grote ding voor rijverboden.

23 gedachten over 'Diesel rijverbod. The Plaque Republic."

 • Citaat (s):

  1.) Het ging nooit over prioriteiten ... "

  2.) ”(…) tegelijkertijd kan men ook beweren dat roken om de genoemde redenen niet schadelijk is.
  (Ik weet dat je dat niet hebt gezegd, daar gaat het niet om). "

  3.) "Het verbaast me dan ook niet dat ze de, weliswaar enigszins provocerende, vergelijking met heroïne niet begrepen."

  Ik denk dat de enige die weet waar het om gaat, jij bent!

  voor 1.) Ik was zeer bezorgd over de vraag of prioriteiten correct zijn ingesteld of niet.

  naar 2.) Dat klopt, dat heb ik niet gezegd. Dat is ook waar, daar gaat het niet om ...
  Dus wat bedoel je daarmee? ? ?

  tot 3.) Ja, ook waar. In feite begrijp ik niet wat uw persoonlijk heroïnegebruik (of dat van een derde partij) te maken heeft met het wegverkeer ...

  En nogmaals, ik wil uw heroïnegebruik of rookgewoonten niet langer met u bespreken. De thematische relevantie (stikstofoxiden in het wegverkeer) van uw opmerkingen wordt mij steeds minder duidelijk ...

 • Het ging nooit om prioriteiten ... Het ging om de grove vergelijking met rokers en grenswaarden op de werkvloer (afgezien van het feit dat grenswaarden en daadwerkelijke blootstelling twee verschillende dingen zijn). ZIJ citeerden de Heer als volgt: “Een roker inhaleert evenveel stikstofmonoxide met een enkele sigaret als een niet-roker die de toegestane grenswaarde gedurende twee weken inademt. En dat zonder meteen ziek te worden van de sigaret. "
  Nu kun je hier natuurlijk, als je wilt, alleen een zeer laag toxicologisch potentieel van NOx uit afleiden (-> omdat de duidelijk ongezonde levende roker ook niet meteen ziek wordt (de uitspraak moet waarschijnlijk in deze richting worden begrepen)), maar tegelijkertijd kun je ook claimen dat roken niet schadelijk is om de genoemde redenen (ik weet dat je dat niet hebt gezegd, daar gaat het niet om). Vanaf het begin maakte ik me zorgen over deze vergelijking, die stom is omdat hij niets zegt over de toxicologische effecten van NOx als stof.
  Daarom ben ik niet verbaasd dat ze de, weliswaar enigszins provocerende, vergelijking met heroïne niet begrepen hebben.

 • Waarom zou ik mijn opmerkingen opnieuw moeten lezen? Alles is goed!

  Maak een onderscheid tussen mijn uitspraken en mijn reproductie van de longarts als u mij citeert ...

  Ik zie ook geen inhoudelijke inhoud. Noch ik, noch de longarts hebben ooit beweerd dat er geen studies waren.

  Integendeel, de longarts verwees heel expliciet naar bestaande onderzoeken en dat is precies hoe ik hem heb gereproduceerd. Hij komt gewoon tot andere conclusies dan jij, politiek en mainstream ...

  En of je het nu leuk vindt of niet, in de tussentijd ben je zelfs in dezelfde hoorn! ! !

  Als het risico op zwevende deeltjes veel groter is, moet dan prioriteit worden gegeven aan de vermindering van fijnstof of niet?

  Ik citeer (eerste opmerking over stikstofoxiden): “Hij vindt het niet eens bewezen dat stikstofoxide de oorzaak van überhaupt is, aangezien stikstofoxide altijd voorkomt in verband met andere spanningen. Bijvoorbeeld het fijnstof in het wegverkeer. "

  Dit is precies hoe ik de longarts begreep, en niet anders. Hij wilde zich concentreren op de prangende problemen. Ik zie daar nog steeds niets mis mee. Waarom zou het pijn doen als prioriteiten correct zijn ingesteld? En onze hele communicatie kan waarschijnlijk worden teruggebracht tot dit twistpunt ...

  Quote Daniel: "Maar ik sta niet op en zeg niet dat je je geen zorgen hoeft te maken over stikstofoxiden omdat heroïne veel schadelijker is ..."

  Je kunt de "heroïne" gebruiken zoals je wilt! Of met de stam van berkenbomen. Anderen denken liever na over de juiste prioriteiten ...

  En het kan geen kwaad om fijnstof en stikstofoxiden in de juiste volgorde te plaatsen. Fijn stof geeft niet alleen de diesel af.

  Heroïne? Berkenpollen? Kom op! Zoals ik al zei, ik wil het onderwerp niet verder met u bespreken ...

 • Als toevoeging: er is ook een persbericht van de Duitse Vereniging voor Pneumologie uit februari van dit jaar, waarin het risico van fijnstof voor luchtwegaandoeningen significant hoger wordt ingeschat dan dat van stikstofoxiden en ozon, maar er wordt ook op gewezen dat stikstofoxiden een negatief effect hebben op de longfunctie en Citeer daarom: “Steden en dorpen moeten maatregelen nemen om de luchtkwaliteit in grootstedelijke gebieden te verbeteren
  verbeteren." Gezonde mensen worden niet bijzonder zwaar getroffen, maar kinderen en chronisch zieken wel.

  Bovendien zijn longziekten niet het enige relevante gebied waar consequenties aan verbonden zijn.

 • Het zou helpen om je eigen opmerkingen nog eens te lezen ... Quote Herbert Hürsch: "Hij heeft nog geen enkele studie gelezen waarin gezondheidseffecten betrouwbaar kunnen worden toegeschreven aan stikstofmonoxide." Gevolgd door een citaat van Herbert Hürsch: “Geen studies? Dat heeft de longarts niet gezegd, en ik heb het ook niet in zijn mond gestopt ... ”De tweede studie die ik aanhaalde, gaat in het bijzonder over NOx.
  Ik zou daarom wat voorzichtiger zijn om anderen te beschuldigen dan ongekwalificeerd etc. dat snel op jou terugvalt. Ook dit onzinnige “schiet niet op de boodschapper”. Zet ‘feiten’ in de wereld en verschuil je achter ‘ik heb geen ja gezegd’. Is dat het niveau waarop de discussie moet plaatsvinden?

 • Geen studies? De longarts zei dat niet, en ik stopte het ook niet in zijn mond ...

  Het punt is, wat de studies eigenlijk zeggen of bewijzen. De pneumoloog heeft zeker meer dan 5 minuten besteed aan studeren. Leuk voor jou, als je sneller tot betrouwbare uitspraken komt. Petje af!

  OPNIEUW: de vervuiling door stikstofoxide gaat hand in hand met andere lasten. Natuurlijk is er een statistisch verband tussen stikstofoxiden en ziekten ...

  Niettemin kunnen de andere stoffen verantwoordelijk zijn voor de ziekten. Noch de rook van een sigaret, noch de spanningen van het wegverkeer bestaan ​​uitsluitend uit stikstofoxiden. Dat is het punt.

  Het is daarom belangrijk om de gezondheidseffectieve lasten te identificeren. Niemand zou ermee worden bediend, als de identificatie niet lukte, kwam het niet overeen met de feiten. Niemand zou worden bediend als (alweer) de verkeerde zeug door het dorp werd gereden.

  Vandaar de verwijzing van de longarts naar rokers. Het ging natuurlijk niet om het moreel uitspelen van vrijwillige zelfbeschadiging tegen nalatigheid van derden. Dat zou ook dom zijn. En het is ook gek! Maar het was ook jouw argument (niet het mijne) ...

  Nee, het voorbeeld is gekozen omdat het heel drastisch aangeeft hoeveel stikstofoxiden een persoon in een zeer korte tijd kan krijgen zonder eraan te lijden. Ik kan deze gedachtegang goed begrijpen. Jij natuurlijk niet?

  Misschien weet u meer over statistieken en zeugen die goed of fout door dorpen worden gereden? Goed voor je! Maar ik twijfel ...

  Dus kijk alsjeblieft dat ik nog steeds geneigd ben om de longarts te volgen. Uw argumentatie lijkt mij nogal willekeurig, onvoorwaardelijk, niet reflecterend en onderdanig ...

  Ik heb er alle vertrouwen in dat een longarts die geïnterviewd is in de ÖR, of hij nu kritisch is of de spreekbuis van de mainstream, intensiever met het onderwerp heeft omgegaan dan een meneer Daniel ...

  En ik zou het op die manier willen laten. Voor mij is de discussie hier afgelopen.

 • Zoals ik al zei, schiet niet op de boodschapper ...

  De discussie of de grenswaarden op de werkvloer moeten worden verlaagd of die van het wegverkeer hysterisch zijn, moet tussen u en de longarts worden gevoerd. Ik heb niet de nodige kennis ...

  Zoals ik de Heer begreep, ging het helemaal niet om het feit dat (citaat uit Daniël) "er nog steeds meer giftige gassen en stoffen zijn dan stikstofoxiden."

  De man was zeker niet zo eenvoudig en polemisch en ik aarzel niet om aan te nemen dat ik zoiets in zijn mond zou hebben gestopt ...

  Integendeel, de heer Pneumologe heeft feitelijk alleen betrekking op stikstofoxiden en twijfelde aan het bestaan ​​van verschillende marginale en empirische waarden.

  Wegverkeer, werkplek, roker. Kan me niet schelen. Ik bezit geen diesel en heb er nooit een gehad. En toch vond ik de aanwijzingen en observaties van de longarts interessant. Bovenal, dat de (vermeende) effecten van stikstofoxiden uit een studie die hem bekend is, zouden worden afgeleid.

  Hij ontkende echter niet met een enkele lettergreep dat het wegverkeer de gezondheid ten goede komt. Ik denk dat we allemaal erg behulpzaam zouden zijn als alles wat schadelijk is, betrouwbaar zou kunnen worden geïdentificeerd, en ik begrijp alle uitspraken van de longarts in die zin ...

  Wat als de echte verkeersgerelateerde oorzaken van hart- en vaatziekten vooral lawaai zijn? En die voor de luchtwegen, vooral in vaste deeltjes? Ja, wat zou zijn?

  Dan zou je op een gegeven moment moeten toegeven dat de huidige focus op stikstofoxiden hysterisch was. En in deze en geen andere zin begreep ik de longarts. De man wilde gewoon een professionele bijdrage leveren aan het beste van zijn kennis en geloof.

  Ik vond dat heel leuk. En daarom deelde ik de informatie. Als u stikstofoxides en hun effecten meer heeft
  weet, vertel het alsjeblieft.

 • Draai alsjeblieft mijn bericht niet. Ik heb de longarts geen idioot genoemd. Ik bekritiseerde alleen zijn vergelijking. Het lijdt geen twijfel dat er beslist meer giftige gassen en stoffen zijn dan stikstofoxiden. Maar ik sta niet op en zeg niet dat je je geen zorgen hoeft te maken over stikstofoxiden, want heroïne is nog schadelijker ...
  Niet alle mensen werken in beroepen waar sprake is van een hoge blootstelling aan stikstofoxide. Het gaat ook niet om emissies, het gaat om grenswaarden. Het feit dat de grenswaarden op de werkplek mogelijk hoger zijn dan op de hoofdweg mag niet leiden tot de conclusie dat men zegt: “Het valt niet zo erg”. Misschien moet men de grenswaarden op de werkvloer heroverwegen ...
  Nogmaals, de roker rookt meestal vrijwillig, de fietser of de moeder met kinderwagens in Stuttgart is stonk, of hij / zij wil of niet.
  Niemand heeft gezegd dat men na een jaar sterft aan stikstofoxiden ... het gaat ook niet om vergiftiging door stikstofoxiden. Het punt is dat dit kan leiden tot een aantal secundaire ziekten, zoals roken (longen, hart / bloedsomloop, etc.).

 • Schiet niet op de boodschapper ...

  Ik heb zelf wat onderzoek gedaan. En het is eigenlijk niet zo eenvoudig. Stikstofoxiden worden ook aangetroffen in zomersmog (ozon) en waren in het verleden, toen er veel meer waren, waarschijnlijk ook significant betrokken bij "zure regen". Ze zijn dus niet helemaal ongevaarlijk ...

  En toch wilde de longarts de hysterie een beetje temperen. En ik kan zijn uitspraken nog steeds begrijpen ...

  Het heeft geen zin als één en dezelfde wetgever het goed vindt dat in elke situatie van het leven en op verschillende tijdstippen van de dag (bijvoorbeeld op de werkplek) van elke burger een veelvoud wordt verwacht.

  Als je met pensioen gaat om te slapen in een 'drukke straat' na het werk en er wordt naar verluidt plotseling de dood bedreigd, hoewel je maar een fractie inademt van wat voorheen volledig onschadelijk was gedurende meer dan 8 uur, dan doet niemand dat op de een of andere manier ook Zin, toch?

  Het zou waarschijnlijk te gemakkelijk zijn om de longarts als een complete idioot te labelen. Of niet?

  En daarom vind ik zijn vergelijking met de roker niet zo onzinnig. Als het aantal correct is (één sigaret), dan zou een gemiddelde roker (ongeveer 10 sigaretten op één dag) binnen een jaar meer stikstofoxiden inademen dan een ander in 127 jaar aankan….

  Logischerwijs mogen er geen rokers zijn die hun ondeugd langer dan een jaar overleven ...

  Dus als de cijfers kloppen, dan is de pneumoloog hier misschien wel in het volle bezit van zijn denkkracht. Misschien niet aan het roer, maar misschien zou hij daar veel eerder thuishoren dan een andere zelfbenoemde stuurman?

 • Waarschijnlijk is alleen de longarts hier uit de hand gelopen ... of hoe moet ik de werkelijk zinloze vergelijking met de roker begrijpen? De roker brengt zichzelf vrijwillig en bewust schade toe. Iemand die de pech heeft om in een drukke straat te wonen, kan daar helaas niet voor kiezen. Misschien wil de longarts in zo'n straat verhuizen? Nee, hij woont waarschijnlijk waar de lucht lekker schoon is.

 • Onlangs hoorde een pneumoloog over het stikstofmonoxide-debat over ÖR Radio.

  Naar zijn mening is het debat volledig uit de hand gelopen. Het heeft geen zin als op 8 uren op de werkvloer meerdere keren per dag wordt geademd. Een roker zou zoveel stikstofmonoxide inhaleren met een enkele sigaret als een niet-roker die 2 wekenlang ademt. En dat zonder de sigaret meteen te pakken.

  Hij beschouwt het zelfs niet als bewezen dat stikstofmonoxide voor alles de oorzaak is, omdat stikstofoxide altijd voorkomt in combinatie met andere drukken. Over het fijne stof in het verkeer. Hij heeft geen enkel onderzoek gelezen waarin gezondheidseffecten op betrouwbare wijze kunnen worden toegeschreven aan stikstofmonoxide.

 • Wat betreft de 9-5NG TID of TTID, dus echte koopjes, dus volledige uitrusting, niet te veel mijlen, voor een geweldige prijs, heb ik niet gevonden op de Duitse pagina's. Maar misschien gebeurt dat wel.

 • in ieder geval wat Oostenrijk betreft, het is verbeterd, de Vignitte is nu ook beschikbaar in digitaal online formulier om te kopen en dus alleen op het bord. Niets meer met lijmen op de voorruit

 • De ozonplaque (voor mij was G-Kat erop, maar er was ook geen afdruk, toch?) Ik krabde jaren geleden van mijn Youngtimer, ik was gewoon te lelijk op de lange termijn. Misschien had je ze moeten vasthouden, als een hedendaags document.

 • Een super tof artikel. Gecomprimeerd en to the point ...

  Ik zou er alleen aan willen toevoegen dat de verbrandingswaarde van diesel hoger is dan die van benzine of zelfs E85. Dat betekent dat je in plaats van de diesel te demoniseren, zou kunnen beginnen door hem op zijn minst CO2-eerlijk te belasten ...

  Een regering die het dieselconcept demoniseert terwijl het nog steeds wordt belast? ? ?

  Eerlijkere concurrentie, zij het technologisch, ecologisch of puur economisch, ziet er zeker anders uit.

  Naar mijn mening vat "Plaketten-Republik" het perfect samen. En ik irriteer me elke dag aan de groene in mijn voorruit, want die barst nu en de kentekenplaat is al jaren niet meer leesbaar. . .

  De chauffeurs en burgers hebben een nieuwe taak gekregen. Dank u, dank u, dank u, beste “Plakette-Republik”. Wat leuk dat we de wereld hebben gered!

  Dit is dan ook losjes de moeite waard voor de ene of de andere voetganger of fietser die in de dode hoek van de badge kwam, nou ja, ter dood. , ,

  De voorruit gaat inderdaad niet over de bestuurder naar voren. Nee, het is volkomen veilig en uitsluitend bestemd voor posters. Ook voor de tol op reizen in de toekomst door Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland. Steek gewoon alles vooraan en het is goed. , ,

  En als iemand per ongeluk nog iets ziet, dan rijden we gewoon het volgende varken door het dorp en steken het ook op het glas. Op een gegeven moment is ze zeker dat ze krap is. , ,

 • Zo'n waanzin werkt alleen in Duitsland. De Duitser is “ondergeschikt aan gezag” en accepteert alles. Jaren geleden werd ons verteld dat diesel het beste alternatief is in het verkeer en vandaag is het de duivelse spullen? Hoe schizofreen is dat?
  Met deze bullshit zou alleen de economie gestimuleerd moeten worden. Maar wij Duitsers zullen ook weer meedoen in deze onzin. Ik blijf met mijn Saab Diesel rijden. Zelfs als er een verbod zou moeten komen.

 • Laat het je niet ontregelen. Wacht en ga verder met sterven. Ik maak nooit mijn 9-3 Aero Diesel.
  De volgende auto-waanzin wordt al gefinancierd door de overheid. De e-auto. We weten nog niet waar alle oude batterijen later weggegooid zullen worden of dat er voldoende elektriciteit beschikbaar is. Het belangrijkste is om zoveel mogelijk nieuwe bedrijven te doen.

 • Dit is helemaal stom, nu is de totale hysterie in Duitsland weer uitgebroken.
  Laten we wachten, misschien dat een fabrikant in de nabije of verre toekomst om de hoek zal komen met een nieuwe katalysatortechnologie die de dieseluitlaat waarschijnlijk wel kan reinigen, maar velen gooien nu hun oude autoschatten op de schroot.
  Doen de transportbedrijven nu ook hun vrachtwagens in grote aantallen op het schroot, of is er nog geen hysterie uitgebroken?
  Ik zie ook niet echt dat onze grote overheid grote aantallen elektrische tankstations zal bouwen of andere alternatieve aandrijvingen zal promoten.
  Dus ik zou mijn oude diesel niet weggooien, eerst afwachten wat er in de toekomst gaat komen of niet ...

 • Hoewel 2 een dieselmotor heeft voor mijn 3-geregistreerde voertuigen, hebben dieselmotoren in een auto niets verloren. Zou ik een mooie 9k of 9-5SC met LPG vinden, dan zou ik de diesel meteen verkopen, ongeacht hoe hoog het waardeverlies zou zijn. Belangrijkste ding met de tractor. Iedereen die besluit een in het buitenland veel gevraagd voertuig te kopen, kan momenteel bijvoorbeeld bijna zonder waardeverlies bijvoorbeeld Euro3 Diesel besturen. Koop hier goedkoop en verkoop na gebruik tegen aantrekkelijke prijzen in het buitenland. Dus ik verkocht onze Volvo vóór 1,5-jaren aan Hongarije en de auto rijdt nog steeds bij een tevreden eigenaar.

 • Stop de dieselpaniek. Ik heb zojuist een 9-3 cabriolet uit 2011 gekocht met slechts een paar km, maar er was geen teken van een dieselkorting voor de prijs! Integendeel, de auto verdween na 3 dagen van de markt en als ik hem niet had meegenomen, was de auto snel verdwenen. Dus ik heb twee cabrio's, beide 196 pk, en de turbodiesel rijdt gewoon iets sneller - de benzinemotor is daar een slak tegen.

  Ik zie niets van een rijverbod, en ik geef mijn Jaguar Diesel ook niet op, maar rijd er zo lang mogelijk mee - ook geen vergelijking met de 3 liter benzinemotor die ik eerder had - toerental 130 bij 1500 tpm. Waarom zou ik dit allemaal vergeten omdat de pers gek is? Laat je niet gek worden, zoals altijd, is het motto. Het andere motto is: als u geen diesel heeft, kunt u deze nu goedkoop kopen.

 • Niet te vergeten, de belastingdienst verdient veel aan de btw, het was hetzelfde met de eerste sloopgolf, het nationale vermogen werd vernietigd, de belastingdienst ontving meer btw dan de slooppremie waard was ...
  … .Goed toch? Maar met zulke ministers van transport en zulke kortzichtige politiek is dat geen wonder

Reacties zijn gesloten.