Saab 96 kocht ongezien in Polen

Ze leek een beetje ongelovig, mijn partner, toen ik haar de aankondiging van een Saab 96-jaar 1980 liet zien: "De auto staat nog in Polen en je wilt kopen"? En hoe dan ook, we hadden al zo'n 96er ". Ja, waar, zal 96er hebben, 1975 gebouwd voor meerdere jaren.

Saab 96 zeldzaamheid
Saab 96 zeldzaamheid

"En mag ik u eraan herinneren dat 6 Saab al in onze schoenen staat?"

"Ja, dat weet ik allemaal, maar ik zou toch graag de 96er willen hebben, het is een heel zeldzaam model, alleen 300-stukjes werden gebouwd. Oh ja, ik weet dat de auto in Polen is, ongeveer 1000 km van ons vandaan "

Nogal een manier om snel naar een auto te kijken ... .. De vrouw heeft weer gelijk. Waarom moeten vrouwen gewoon zo verstandig zijn als het gaat om auto's? Ken je dat ook?

De aankondiging klonk zo verleidelijk dat ik geen rust kon geven:

SAAB 96 V4 Jaar 1980 Finale-editie te koop

Op de foto's van het scherm zag de auto er heel aantrekkelijk uit, maar alleen foto's kunnen vandaag vrij gemanipuleerd worden. En dan vanuit Polen? Het lied van Insterburg en Co. kwam voor de geest: ik hield van een meisje in Polen, het stal mijn onschuld

En ik had al het politiek totaal verkeerde idee in mijn hoofd gestolen, Polen, oh oh, kan je nog steeds dit stereotype hebben, dit vooroordeel vandaag? Dus gooide ik alles wat ik al gehoord heb (maar heb het zelf nooit zelf meegemaakt) overboord en meldde het me via e-mail aan de verkoper. Daarmee begon ik een kleinere mail-lawine.

Op mijn eerste verzoek, als hij zich kan voorstellen het voertuig naar het diepste zuiden van de Republiek Duitsland te brengen, kwam prompt het antwoord, ja, voor een bijdrage van Euro duizend. OK, niet een klein beetje, maar voor een berekende reis van bijna 1200 km ook niet verontwaardigd.

Nu wilde ik natuurlijk allerlei dingen over het voertuig weten en had ik nog betere, meer foto's. Dus ik kreeg een heel goed fotodocument van de eigenaar die me liet zien dat het voertuig in goede staat verkeert. De documenten, Poolse veteranen melden, Poolse goedkeuring als H-voertuig liet me zien dat dit een serieus aanbod was.

De verkoper heeft ook een eigen homepage, ik zet de tijden hier in het rapport. Misschien weet iemand dit van jou. Hij bleek Saab en Oldtimer-fan te zijn en organiseert ook Oldie-evenementen in Polen: http://www.klasykowisko.com

Hoe dan ook, na wat heen en weer besloot ik om deze auto te kopen en de aangevraagde 1000 Euro vooraf te betalen voor transport. Ik had het recht om het voertuig te weigeren als het niet overeenkwam met de staat zoals op de foto's. De duizend euro voor het transport zou natuurlijk verloren zijn gegaan.

Maar het kwam zoals ik had gehoopt. Het voertuig werd zeer stipt geleverd, precies tot het uur (!), En zag er goed tot zeer goed uit. Dus vanaf de trailer en tot aan onze tuin. De motor dreunde luid, ja, de grote voorpot had een gat, de verkoper vertelde me van te voren over de onderhandelingen. Hij heeft ook gezegd dat hij waarschijnlijk 4 nieuwe schokdempers nodig heeft en dat de achterremmen nieuw zijn om te bezetten.

OK, de Saab 96 maakte een goede indruk en ik betaalde de chauffeur de werkelijke aankoopprijs contant. (niet zonder dat ik een kopie van zijn identiteitskaart heb gemaakt

De auto was nog niet in Duitsland geregistreerd. Er moest eerst nog veel gebeuren. Alle benodigde onderdelen waren inbegrepen Skandix gevonden en besteld. Goede service en alle onderdelen op voorraad zijn gewoon geweldig! Dat toen helaas een wiellager niet paste, nou, was waarschijnlijk verkeerde tijden in het kamp. Dat was een beetje vervelend, maar ook daar leverde Skandix binnen 48 uur het juiste wiellager af. (Niet alleen heb ik de achteromslag opnieuw ingedeeld, nee, ik maak ook nieuwe wiellagers en nieuwe remtrommels, evenals nieuwe wielremcilinders). Vier nieuwe schokdempers en een compleet nieuwe uitlaat maakten het werk af.

Bij 20.2.2018 was het tijd. Enkelvoudige goedkeuring door TÜV en H-certificaat. Ja, ik was nerveus en ja, ik stelde me alles voor wat mogelijk niet zou passen. Ik had geen typecertificaat voor de auto. Maar eigenlijk had ik er een in het Pools

15 let op wie het uur verslaat .... De examinator vroeg, wil je het voertuig in de hal zetten, ik ben er niet met de terugweg rechts ... Oh, dat begint goed!

En dus stond hij op de testbank, de blauwe Polen 96er. In het begin was het slechts een examinator, al snel waren ze twee en toen kwam er een derde. Wat doen ze? Ik was warm en ik zag mezelf met de trailer voor de voorvader van de TÜV en bracht de 96er per lifter naar huis.

Uren later de grote opluchting !!

TÜV-acceptatie en H-rapport waren de begeerde documenten die ik nu heb gekregen. Certificaat zonder gebreken en H-rapport zonder bezwaar! Ik vind het leuk om de Euro 250,00-kosten te betalen!

Toen ook gelijk aan het registratiekantoor en het nieuwe Saab-lid was met het prachtige bord
WT-HL 96H 04-10 goedgekeurd. 04-10, wat betekent dat de 96er pas vanaf april op de landingsbaan staat. Dus ik kan uitkijken naar de eerste afslag. En in mijn stal zijn er nog een paar Saab die willen worden gereden. Het gaat goed, ik heb het heel goed, ik weet het en daar ben ik dankbaar voor, maar ik denk niet dat ik zo snel ga.

13-gedachten ook "Saab 96 kocht ongezien in Polen"

 • Reactie:

  Ik ben nu jaloers !!!

 • De laatste MIJN van de 96 is voor mij de meest bizarre van alle SAAB's die ooit in serie zijn gebouwd ...
  Natuurlijk wil je dat ook hebben. En blijkbaar in zeer goede staat. Proficiat aan!

 • Bedankt voor het saabische verhaal. De moed / vertrouwen werd beloond. Dat is goed.
  Geniet van de 96-ger en ongevaarvrije uitgangen!

 • Great! Gefeliciteerd! Ken deze gekte - ik een keer op ebay 9 5 Aero Scarabee in groen en beige leer ongezien geveild ... gelukkig synoniem voor geen problemen ... 🙂

 • Ja, gefeliciteerd met de prachtige auto !!!
  Ik weet bijna zeker dat ik de advertentie ook in de afgelopen 6-maanden heb gezien, maar mijn vooroordelen hebben me van ....... gehouden
  Dus kwam ik kort daarna naar de 72iger in Verona green.
  Ik wens de trotse eigenaar een goede reis in de "wagen".

  • Robert, de groene Verona die ik op de radar had! Heb je dat gekocht? Zeker een geweldige auto! Goede reis en veel plezier ermee.
   Groet Hans S.

 • Nou, ik noem het een geluk. Felicitaties aan de schat !!!

 • Bedankt voor de geweldige reacties. Natuurlijk is het geweldig als andere "Saab Spinners" zoiets doen. Nu zijn er zeven in de stal, ja, en de vrouw zei; maar nu is het klaar! Hoe goed is ze weer 😉

  Om nog te zeggen, de achterlichten zijn nog steeds van het oudere model. De nieuwere, grote achterlichten, die ik op ebay in een redelijke staat heb gevonden en ook heb gekocht. Ze zullen snel worden gemonteerd! En dan is de 96er Finale Edition eigenlijk heel goed! Hoe dan ook, ik kijk nu al uit naar de 1. April ... .geen grap 🙂

 • Hans, als ik 'de' heb gekocht, weet ik het niet ...
  De mijne komt van Josef Zabel (saab-vrienden) en is gewoon fantastisch.
  We wensen iedereen een perfecte start in het seizoen !!!

 • Ik moet nog toevoegen hoe jaloers ik ben.

  Sooooooooooo jaloers op zijn minst. Koel deel. Maar ach, wie het ook krijgt, doet er toch niet toe. Dat moet hebben gedacht dat de verkoper waarschijnlijk synoniem is? Het belangrijkste is dat het in goede handen is. Nieuwste op de 7. SAAB hoeft zich daar geen zorgen over te maken. Elke andere SAAB is meer ...

  Moge hij de nieuwe eigenaar veel plezier geven en altijd een goede reis.

  Iedereen die met zoveel toewijding en risico de overgebleven schatten verovert, heeft zeker een applaus verdiend. Dit geldt voor beide: verkoper & koper. Er zijn twee goede gevonden. Petje af!

  • Herbert, het is als een verslaving. En wij hebben de plaats. Zonder de ruimte in de schuur zouden 7 Saab en 2 Lancia niet mogelijk zijn. De financiële kosten zijn ook aanzienlijk. De aankoop is nog steeds, maar het onderhoud eet behoorlijk veel geld weg. Ik ben nu met pensioen en ik moet oppassen dat ik niet voor mezelf zorg. De beste van alle vrouwen heeft me gewoon een ander voertuig verboden! Ze heeft gelijk! Hoewel er nog ruimte is ...
   Goede tijd!
   Hans

   • 7 SAAB ...

    Je zou maandag, dinsdag, enz. Gedoopt kunnen worden. Voor elke dag een andere auto. Prachtig! 2 Lancia ook?
    De week zou 9 dagen moeten hebben ...

    Het wagenpark zou ook een grote lezersbijdrage leveren. Met zoveel mogelijk foto's. Een liefdesbrief aan vrouw en voertuigen. Of was deze hier ooit?

    Groeten ook aan "de beste van alle vrouwen"
    Herbert Hürsch

 • Gefeliciteerd met de geweldige aankoop!

  Zoals je kunt zien dat niet alles slecht is, wat rijdt in het oosten!

  Saab moet een mens zijn! XD

Reacties zijn gesloten.