Een gemiste kans en datums om op te schrijven

Als kind verzamelde ik Jaguar-brochures en mijn eerste eigen auto kwam uit Engeland. Sympathieën, die ik koester voor de voertuigen van het eiland, zijn nog nooit zo volledig gedoofd. Zelfs als de eilandbewoners ons Europeanen niet zo opwindend vinden op dit moment.

Jaguar I-Pace, een gemiste kans voor Trollhättan
Jaguar I-Pace en Tesla X. Afbeelding: JLR

Een gemiste kans

De Autosalon van Genève heeft een innovatieve, nieuwe Jaguar. De I-Pace is de eerste elektrische crossover van het merk. Een vertrek naar nieuwe oevers. Design Director Ian Callum heeft hem getekend. De bodykit van de Saab Viggen komt uit zijn pen.

De I-Tempo wordt gebouwd door Magna in Graz. Wat bijna niemand vermoedt: oorspronkelijk was de oude Saab-fabriek onder de selectie van productielocaties. de I-Pace zou afkomstig kunnen zijn uit Zweden, maar JLR besloot het niet te doen. Hoe ver de onderhandelingen zijn gevorderd en waarom NEVS aan het einde niet heeft gewonnen, is niet bekend.

Misschien was het vanwege een twijfel over de productievaardigheden van een stilstaande fabriek. Of ook dat Jaguar zijn meest innovatieve voertuig niet serieus wil monteren in een fabriek in Chinese handen.

Het matchen van de elektrische Jaguar is de slogan van de Saab-tentoonstelling op de Techno Classica 2018:

Saab - een merk dat elektrificeert!

Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat erachter zit. de 1. Duitse Saab Club zal van 21 tot 25 maart de vlag voeren op Techno Classica. Deze keer staat de stand in hal 13, stand 13/110. Een opwindend Saab-duo zou daar moeten worden gezien, en we zullen zien hoeveel het ons elektriseert.

Het onderwerp klinkt interessant en mijn bezoek is al gepland. Omdat een vermelding in de kalender altijd de grote show in Essen waard is.

3. Hamburger Saab ontmoet 2018

3. Saab ontmoeting Hamburg

Het vergadernummer 1 en 2 waren een groot succes. Op de 5. May vindt plaats op het terrein van historisch benzinestation de derde editie vindt plaats in het Brandshof. Er is geen reden waarom het niet zou moeten voortbouwen op het succes van eerdere evenementen. Een afspraak die Saab-liefhebbers moeten noteren!

De vergadering start vanaf 11: 00 klok en eindigt tegen 17: 00 klok. Fijne fans, een informele sfeer, dat spreekt allemaal voor de richting van Hamburg. De verste reis is het waard en in mijn dagboek staat de 5. 5. al in het rood gemarkeerd. Net als in voorgaande jaren zal 2018 zich richten op de Trollhättan-klassiekers. Van Saab 92 tot de 9000 is de toegang tot het tankstation gratis, afhankelijk van beschikbaarheid. Modernere Saabs moeten rond het terrein parkeren, wat geen drama is. Omdat ze allemaal welkom zijn!

Net als in voorgaande jaren neemt de organisatie de Saab Stammtisch Schleswig Holstein / Hamburg over. We geven updates over de voorbereidingen en de ideeën van de organisatoren op de blog.

3 gedachten over 'Een gemiste kans en datums om op te schrijven"

 • blanco

  Onlangs heeft ÖR Radio verbazingwekkend kritische en bekwame stemmen over e-mobiliteit geïnterviewd.

  Het feit dat nieuwe lobbyisten en nieuwe mondiale politieke belangen achter e-mobiliteit schuilgaan, werd overduidelijk. Ook wie zou de winnaar zijn van e-mobiliteit vanwege de verspreiding van technische vaardigheden (gebrekkig in de huidige technologie) en van grondstoffen (uitstekend, bijna een monopolie): China!

  Wat werd gezegd was bijna als een complottheorie. Het was gewoon stom dat alles heel plausibel klonk. Gas in plaats van olie (en in plaats van e-mobiliteit) was een groot onderwerp. Vooral de onwetendheid van de kansen die ermee verbonden zouden zijn.

  Natuurlijk waren er ook aanwijzingen voor de nogal negatieve energiebalans van de Stromer.

  Goed dat de E-Jag niet door Chinezen is gebouwd. U hoeft het niet allemaal te ondersteunen met een gratis overdracht van technologie.

  • blanco

   Ui, interessant….
   Ik ben nog steeds verscheurd en op een of andere manier niet erg overtuigd van de huidige hype van e-mobiliteit.
   Jammer, heb zo'n bedrag dat je hebt genoemd of gezien.

   En of Indiërs (trefwoord Jaguar) zoveel beter zijn dan 'de Chinezen', zal de toekomst uitwijzen. 😉

   ... moge mijn "Noord-Amerikaanse" Zweedse Beziner lang meegaan ... 😉 😉

   • blanco

    Ja, als hype die is genoemd. Met name elke gekke fantasie die verder gaat dan e-bikes en auto's - naar vliegtuigen en schepen.

    Als elektriciteit goedkoop, schoon en CO2 neutraal is, waarom verwarmen we het dan niet allemaal?
    Het huis heeft geen (dure en milieubelastende) accu nodig. De volledige infrastructuur van de windturbine tot het stopcontact is aanwezig. Er zijn e-radiatoren voor een appel en een ei. En u kunt echt besparen op nieuwbouw. Geen verwarmingsbuizen, geen thermaalbaden, geen brander, geen olie en geen gas meer. Geen jaarlijks onderhoud, geen schoorstenen meer en geen veegmachines...

    Een nieuwe auto zou snel bij elkaar komen. Toch jagen we gas of zelfs olie door de schoorstenen. Sommige huishoudens hebben meer dan het gezin kan vullen. Hoe dichter de zetting, hoe meer uitlaatgassen door verwarming en voor warm water. Maar het redden van de wereld en de stadslucht hangt af van de auto? En exclusief? Het is allemaal heel vreemd ...

Reacties zijn gesloten.