Saab Marketplace. Hebben we Saab-advertenties nodig?

Niet elk project leidt tot succes. De kunst van het falen is er iets van te leren. We sluiten vandaag, na iets meer dan een jaar, onze Saab-marktplaats. Het begon goed in het begin, maar ik was er nooit helemaal tevreden mee. De reden is minder vanwege het gebrek aan interesse van de lezers, maar meer naar technische tekortkomingen van de software.

Saab Marketplace

De Saab-marktplaats sluit

De bruikbaarheid en de administratie waren nooit enthousiast. Wat na elke update werk betekende voor Mark en mij, was frustrerend voor de lezers bij het maken van een advertentie. Enkele weken geleden is besloten om het project met de huidige software te beëindigen. Dus we sluiten vandaag.

De fundamentele vraag of Saab-advertenties op de blog nuttig zouden zijn, antwoord ik nog steeds zonder voorbehoud met ja. Ik zie het als een toekomstig probleem, met auto's die steeds ouder worden en een kleine, fijne gemeenschap. Er zijn natuurlijk veel manieren om advertenties in verschillende portalen te plaatsen. Van Ebay en Facebook tot verschillende forums en autoportalen. Het basisidee was om iets exclusiefs van Saab van de grond te krijgen. Zichtbaar voor iedereen, zonder beperkte toegang en vooral eenvoudig.

Nadat de Marketplace voor de Marketplace is geplaatst

De bruikbaarheid is helaas niet eenvoudig gehouden, waardoor het project uiteindelijk is mislukt. Ik heb ervan geleerd. De test wordt op de achtergrond uitgevoerd met andere softwarepakketten die gemakkelijker te gebruiken en actueler zijn. Dus ik zou het graag nog een keer willen proberen - met een herstart in de komende dagen. Het doel is om software te lanceren die gemakkelijk te gebruiken is en waarmee lezers advertenties kunnen maken zonder omwegen. En dat zou een gratis aanbod moeten zijn voor alle Saab-chauffeurs.

Dit kan alleen werken als er een zekere interesse achter zit. Hoe beoordelen de lezers het onderwerp? Zijn gratis, draait op een Duitse server Saab advertenties wenselijk? Of wordt het onderwerp al voldoende behandeld door Ebay, Facebook, Autoscout, Forums en Co? Adviezen en bijdragen aan de discussie zijn vereist. De mening van de lezers zal bepalen of we het wagen om opnieuw op te starten.

17 gedachten over 'Saab Marketplace. Hebben we Saab-advertenties nodig?"

 • Als de nieuwe marktplaats aanwezig zou moeten zijn en goed zou zijn om te dienen, dan wil ik hier opnieuw iets aanbieden.

 • Beste Herbert!
  Bedankt, dat kan ik alleen maar onderstrepen!
  LG,
  Christelijk

 • Klinkt een beetje alsof ik me niet al te slecht hoef te voelen omdat ik geen lid ben en geen kennis heb van de club ...

  Sterker nog, ik voel me een beetje beter met deze info. Dank je wel! ! !

  Aan de andere kant is elke toewijding aan SAAB of de SAAB-chauffeurs onderling welkom. Persoonlijk kan ik niet concurreren met iemand die in dit verband meer dan een paar opmerkingen heeft gemaakt ...

  Ik wilde ook geen respect voor iemand hebben. Het was precies zo'n idee dat een centrale pagina voor de community voordelig zou kunnen zijn voor het eindresultaat.

 • Advertenties met betrekking tot Saab zou goed zijn

 • Ik denk dat de gedachte-games hierboven erg verleidelijk zijn:
  Citaat: Dat lijkt me uitbreidbaar en vooral veelbelovend. Het zou mooi zijn als er een centrale (en virtuele) plek was waar een SAAB-chauffeur zich in alle zaken aan kon houden.

  Als ik een blauw potje room zie, denk ik aan…., Ja, NIVEA! 🙂
  Als ik een groene bierfles met een groen label zie, denk ik aan… Beck's bier.
  De bovenstaande voorbeelden zijn zeker meer.
  Als ik aan SAAB denk ... denk ik aan mijn vriendelijke dealer, als hij niet weet wat hij nu moet doen ... SAAB-BLOG.net 🙂 🙂 ER zijn tips die me zullen helpen! 🙂
  Daarom is het essentieel om de winkel te blijven exploiteren! De winkel kan potentieel ontwikkelen! Kan ook kwalitatief een goed adres zijn ...

 • Ja, daar is de 1. Duitse SAAB-Club eV!
  En toegegeven, in de jaren voor 2016 leek het er vaak op dat er niet veel gebeurde. Maar: sinds wij (het nieuwe bestuurslid - Tobias, Jens, Alois en ik) het roer overnamen in juli 2016, is er veel gebeurd. Nadat we de IntSaab 2017 in Dinslaken hebben doorstaan, wat ik heel goed vind, gaan we vol energie aan de slag.
  Meest opvallend is de nieuw gelanceerde 24.02.2018-website van de club (https://www.saab-club.de) - trouwens met “Marktplatz”. Als het gaat om “reproducties” van onderdelen die niet meer verkrijgbaar zijn, gebeurt er iets op Europees clubniveau, maar dat duurt nog even.
  Saabige groeten, Michael.

 • Het gebrek aan aanwezigheid was waarschijnlijk een probleem. Maar dat zou in de toekomst kunnen veranderen.

 • Moeilijk. Ik geloof niet dat er een software is die dit zonder veel moeite automatisch ondersteunt.

 • Hoe zit het als iedereen zijn Saab of onderdelen instelt waar hij wil en hier wordt alleen de link op een platform gepubliceerd. Een zoekfunctie daar bovenop en het zou perfect zijn.

 • Er is een grote (?) Duitse Saab Club. De website is erg oud (of analoog 😉 en er gebeurt niet veel. Oudere semesters die niet veel met internet kunnen doen, hebben het voor het zeggen). Ik kan me niet voorstellen dat daar in de toekomst iets zou kunnen ontstaan.

 • Zeker het belang van een SAAB-specifieke markt zal in de toekomst toenemen. Ik ken de SAAB-clubscene niet goed. Maar is het mogelijk dat er geen SAAB Duitsland club van belang is?

  Ik heb tenminste de indruk dat het tafereel meer gedecentraliseerd is in de vorm van stamtafels en regionale miniclubs. En dat komt veel (soms zelfs buiten Duitsland) hier op de blog samen?

  Dat lijkt me uitbreidbaar en vooral toekomstbelovend. Het zou mooi zijn als er een centrale (en virtuele) locatie zou zijn die een SAAB-stuurprogramma in alle aspecten zou kunnen behouden

  Naar mijn mening zou een community met zo weinig leden als de SAAB-community er goed aan doen om een ​​centraal platform te creëren. Idealiter zou dit “allesomvattend” zijn en naast een auto- en onderdelenmarkt ook wat de blog al heel intensief of in ieder geval marginaal doet.

  Dit betekent dat er nieuws is maar ook technische ondersteuning (vergelijkbaar met een forum). Zulke onderwerpen, zoals het chassis van een 9K of beter remmen met de NG, worden hier inderdaad veel aangesproken.

  Zelf heb ik er in een lezerscommentaar (“Besser Kuppeln”) op de NG-remmen op gewezen dat de AERO-koppeling van de 9-5 I 2.3T compatibel is met de twee zwakkere 4-cilinder turbo's en daar ook kan worden geïnstalleerd.

  Het zou gewoon te goed zijn (om waar te zijn?) Voor SAAB-bestuurders om een ​​one-stop-shop te hebben voor online gezochte auto's, onderdelen en technische tips.

  PS
  En als Orio is attent, misschien zouden we allemaal een aantal? Orio kon redden een of het andere deel, de productie en opslagkosten ook. De SAAB bestuurder zou in de toekomst te krijgen vult u alle optimum, ongeacht welke schorsing, die rem, welke motor en wat ze hadden oorspronkelijk koppeling tijden.
  Een gekrompen maar geoptimaliseerde onderdelencatalogus zou beide kunnen helpen.

 • De forums zijn 80er-jaren stijl. Ze zorgen ervoor dat mensen buiten de hardcore fans geen verlangen hebben. De blog heeft meer bereik en meer lezers. Dus daarvoor.

 • Er zijn 2 Duitstalige forums (waar rubrieksadvertenties kunnen worden geplaatst), evenals ebay, ebay rubrieksadvertenties, Facebook ... Ik denk dat er genoeg platforms zijn voor advertenties, het is al verwarrend genoeg.

 • Ik ben absoluut pro-markt omdat ik als zoeker naar reserveonderdelen moet vertrouwen op de bronnen of leveranciers. Ik ontvang altijd graag tips van experts. Ik vind ze hier meer dan op Ebay & Co. Dubieuze providers of prijzen zouden waarschijnlijk veel sneller worden onthuld.

 • Ik denk dat de markt een goed idee is, maar het moet ook zeggen dat dit tot nu toe erg verborgen en te omslachtig was.
  Als de Saabblog iets wil verhogen: moet heel gemakkelijk zijn, zonder een grote registratie, erg aanwezig op de startpagina, zijn verschillende goed gearticuleerde categorieën een must.
  Aan de andere kant spreekt: saab cars forum dat ook een heeft (alleen beginnend vanaf 50 bedragen post mogelijk).

 • Marktplaats specifiek voor ons hartmerk is zeker de moeite waard!

 • Hi Tom,
  ja, ik denk dat geclassificeerde advertenties nodig zijn, zodat bruikbare reserveonderdelen niet worden verspild of weggegooid, maar in plaats daarvan ten goede komen aan onze Saabs.
  Ik heb gewoon geen hele auto's te koop. Ik bewaar het liever zelf.
  Grüßle Coopereins

Reacties zijn gesloten.