Saab Marketplace. Hebben we Saab-advertenties nodig?

Niet elk project leidt tot succes. De kunst van het falen is er iets van te leren. We sluiten vandaag, na iets meer dan een jaar, onze Saab-marktplaats. Het begon goed in het begin, maar ik was er nooit helemaal tevreden mee. De reden is minder vanwege het gebrek aan interesse van de lezers, maar meer naar technische tekortkomingen van de software.

Saab Marketplace

De Saab-marktplaats sluit

De bruikbaarheid en de administratie waren nooit enthousiast. Voor Mark en mij betekende het werken na elke update frustratie bij de lezer. Een paar weken geleden werd besloten om het project te beëindigen met de huidige software. Dus sluiten we vandaag.

De basisvraag of advertenties van Saab op de blog zinvol zouden zijn, ik beantwoord nog steeds zonder voorbehoud met ja. Ik zie het als een onderwerp van de toekomst, met ouder wordende auto's en een kleine, fijne community. Natuurlijk zijn er vele manieren om advertenties in verschillende portals te plaatsen. Van Ebay en Facebook tot verschillende fora en autoportals. Het basisidee was om onderweg iets exclusief voor Saab te brengen. Zichtbaar voor iedereen, zonder toegangsbeperkingen, en vooral eenvoudig.

Nadat de Marketplace voor de Marketplace is geplaatst

Helaas werd de bruikbaarheid niet simpel gehouden en het project uiteindelijk mislukt. Ik heb er van geleerd. Op de achtergrond draait de test met andere softwarepakketten die eenvoudiger te gebruiken en meer up-to-date zijn. Dus ik zou het graag nog een keer willen doen - met een herstart in de komende dagen. Het doel is om een ​​software te lanceren die gemakkelijk te gebruiken is en waarmee elke willekeurige advertentie kan worden gemaakt zonder omwegen. En dat moet een gratis offerte zijn voor alle Saab-stuurprogramma's.

Dit kan alleen werken als er een zekere interesse achter zit. Hoe beoordelen de lezers het onderwerp? Zijn gratis, draait op een Duitse server Saab advertenties wenselijk? Of wordt het onderwerp al voldoende behandeld door Ebay, Facebook, Autoscout, Forums en Co? Adviezen en bijdragen aan de discussie zijn vereist. De mening van de lezers zal bepalen of we het wagen om opnieuw op te starten.

17-gedachten ook "Saab Marketplace. Hebben we Saab-advertenties nodig?"

 • Hi Tom,
  ja ik vind advertenties noodzakelijk, zodat bruikbare reserveonderdelen niet schrikken of zelfs weggeschmissen, maar onze Saabs komen goed.
  Ik heb alleen hele auto's om te verkopen. Ik geef er de voorkeur aan het zelf te houden.
  Grüßle Coopereins

 • Marktplaats specifiek voor ons hartmerk is zeker de moeite waard!

 • Ik denk dat de markt een goed idee is, maar het moet ook zeggen dat dit tot nu toe erg verborgen en te omslachtig was.
  Als de Saabblog iets wil verhogen: moet heel gemakkelijk zijn, zonder een grote registratie, erg aanwezig op de startpagina, zijn verschillende goed gearticuleerde categorieën een must.
  Aan de andere kant spreekt: saab cars forum dat ook een heeft (alleen beginnend vanaf 50 bedragen post mogelijk).

  • Het gebrek aan aanwezigheid was waarschijnlijk een probleem. Maar dat zou in de toekomst kunnen veranderen.

 • Ik ben absoluut een pro-marktplaats, omdat ik als zoeker naar reserveonderdelen moet vertrouwen op de bronnen of providers. Ik wil ook altijd graag tips ontvangen van experts. Ik vind het hier eerder dan op Ebay & Co. Dubieuze providers of prijzen zouden waarschijnlijk veel sneller worden ontmaskerd.

 • Er zijn 2 Duitstalige forums (waar advertentiemarkt kan worden geplaatst), evenals ebay, ebay Classifieds, Facebook ... Ik denk dat er dus genoeg platforms voor reclame, is het al verwarrend genoeg is.

 • De forums zijn 80er-jaren stijl. Ze zorgen ervoor dat mensen buiten de hardcore fans geen verlangen hebben. De blog heeft meer bereik en meer lezers. Dus daarvoor.

 • Zeker het belang van een SAAB-specifieke markt zal in de toekomst toenemen. Ik ken de SAAB-clubscene niet goed. Maar is het mogelijk dat er geen SAAB Duitsland club van belang is?

  Ik heb tenminste de indruk dat het tafereel meer gedecentraliseerd is in de vorm van stamtafels en regionale miniclubs. En dat komt veel (soms zelfs buiten Duitsland) hier op de blog samen?

  Dat lijkt me uitbreidbaar en vooral toekomstbelovend. Het zou mooi zijn als er een centrale (en virtuele) locatie zou zijn die een SAAB-stuurprogramma in alle aspecten zou kunnen behouden

  Een gemeenschap met zo weinig leden als de SAAB-gemeenschap zou naar mijn mening goed geadviseerd worden om een ​​centraal platform te creëren. Idealiter zou dit "allesomvattend" zijn en zou het, naast een auto- en onderdelenmarkt, precies omvatten wat de blog al zeer intens, of op zijn minst marginaal, zou zijn.

  Dit betekent dat er nieuws is maar ook technische ondersteuning (vergelijkbaar met een forum). Zulke onderwerpen, zoals het chassis van een 9K of beter remmen met de NG, worden hier inderdaad veel aangesproken.

  Ik heb zelf geplaatst een lezer ( "Better domes") aan de NG remmen opgemerkt dat de LUCHTVAARTGENEESKUNDIGE koppeling van 9 5-I 2.3T ondersteunt zowel zwakkere 4-cilinder turbo en kan er ook worden geïnstalleerd.

  Het zou gewoon te goed zijn (om waar te zijn?) Voor SAAB-bestuurders om een ​​one-stop-shop te hebben voor online gezochte auto's, onderdelen en technische tips.

  PS
  En als Orio is attent, misschien zouden we allemaal een aantal? Orio kon redden een of het andere deel, de productie en opslagkosten ook. De SAAB bestuurder zou in de toekomst te krijgen vult u alle optimum, ongeacht welke schorsing, die rem, welke motor en wat ze hadden oorspronkelijk koppeling tijden.
  Een gekrompen maar geoptimaliseerde onderdelencatalogus zou beide kunnen helpen.

  • Er is een grote (?) Duitse Saab Club. De website is al erg antiek (of analoog

   • Klinkt een beetje alsof ik me niet slecht hoef te voelen over het niet lid zijn of enige kennis van de club hebben ...

    Sterker nog, ik voel me een beetje beter met deze info. Dank je wel! ! !

    Aan de andere kant is elke toezegging aan SAAB of de SAAB-chauffeur welkom. Persoonlijk kan ik niet concurreren met iemand die meer dan een paar opmerkingen heeft gemaakt ...

    Ik wilde ook geen respect voor iemand hebben. Het was precies zo'n idee dat een centrale pagina voor de community voordelig zou kunnen zijn voor het eindresultaat.

  • Ik denk dat de gedachte-games hierboven erg verleidelijk zijn:
   Quote: Dat lijkt me uitbreidbaar en vooral veelbelovend. Het zou mooi zijn als er een centrale (en virtuele) locatie zou zijn die een SAAB-stuurprogramma in alle opzichten zou kunnen behouden.

   Als ik een blauwe crème doos zie, denk ik ..., ja, NIVEA!
   Als ik een groene bierfles met een groen label zie, denk ik ... Beck's bier.
   De bovenstaande voorbeelden zijn zeker meer.
   Als ik aan SAAB denk ..., denk ik aan mijn vriendelijke dealer, als hij niet weet wat te doen ..., naar SAAB-BLOG.net
   Blijf daarom noodzakelijkerwijs de winkel bedienen! De winkel kan potentieel ontwikkelen !!! Kan ook een goed adres zijn onder kwalitatieve aspecten ...

  • Beste Herbert!
   Bedankt, dat kan ik alleen maar onderstrepen!
   LG,
   Christelijk

 • Hoe zit het als iedereen zijn Saab of onderdelen instelt waar hij wil en hier wordt alleen de link op een platform gepubliceerd. Een zoekfunctie daar bovenop en het zou perfect zijn.

  • Moeilijk. Ik geloof niet dat er een software is die dit zonder veel moeite automatisch ondersteunt.

 • Ja, daar is de 1. Duitse SAAB-Club eV!
  En toegegeven, in de jaren voor 2016 leek het er vaak op dat er niet veel aan de hand was. Maar: sinds wij (het nieuwe bestuur - Tobias, Jens, Alois en ik) 2016 in juli overnamen, is er veel gebeurd. Nadat we de IntSaab 2017 in Dinslaken vrij goed achter ons hebben gezet, werken we volop aan de weg.
  Meest opvallend is de nieuw gelanceerde 24.02.2018-website van de club (https://www.saab-club.de) - trouwens met "marktplaats". Wat betreft "reproducties" van delen die niet meer beschikbaar zijn, wat er op het niveau van de Europese club gebeurt, maar dat duurt nog wel even.
  Saabige groeten, Michael.

 • Advertenties met betrekking tot Saab zou goed zijn

 • Als de nieuwe marktplaats aanwezig zou moeten zijn en goed zou zijn om te dienen, dan wil ik hier opnieuw iets aanbieden.

Reacties zijn gesloten.