Easy going - naar het BUFFF!

Om meteen te beginnen: ik ben ook een van die geïnfecteerde mensen die stralende ogen krijgen als ze een SAAB en hartkloppingen zien wanneer ze ouder zijn dan 20 jaar! Consistent, ik en mijn vrouw SAAB - Ik rijd voor 37-jaren, mijn vrouw sinds 15-jaren (sinds we samen zijn).

Saab 9-5

Er zijn veel - meestal mooie - verhalen te vertellen. Toch moet ik zeggen dat mijn Saabs zijn nooit behandeld echt slecht me - grote schade Ik heb nooit te klagen gehad en het "check engine light" Ik weet alleen omdat mijn junior, een 9-3 2,2 TID met 125 pk , Mijn jongste is een 9-5 sport wagon Griffin van 2009 met een diesel (net als al mijn Saabs sinds 15 jaar). Dit heeft iets te maken met onze hobby caravan camping en mijn gepensioneerde, maar dat is een ander verhaal. De sportcombinatie waarmee we een jaar lang rijden (20.000km) met grote tevredenheid, hij is altijd goed op een hoog niveau wat hij zou moeten - namelijk rijden!

Tot - ja! Tot hij op een ochtend kortstondig rukte bij het starten en de al vergeten dure lamp van de auto. De voorstelling was toen ook op het niveau van een POLO 3L. Maar na verschillende starts ging alles zoals gebruikelijk los, gemakkelijk en vooral snel! Tot - ja! Tot de volgende ochtend. Koude start, schok, gele lamp, geen stroom. Na de warming-up en drie nieuwe starts, opnieuw vrede, vreugde ... Dat kon zo niet blijven!

Foutmelding: wervelklepactuator! Nu had ik het jaar 2009 extra gekocht, omdat de wervelklepaandoening niet meer had! Nou dat! Het was duidelijk: alleen de motor niet, de koppeling was goed en zat goed, maar de kleppen waren niet goed. Dus: nieuwe zuigbrug, nieuwe servomotor, nieuwe geribde riem met spanrol en waterpomp en - omdat ze ook de V-riemschijf maakten die de dynamo aandrijft. Zo ja, ja!

Maar nu was alles een beetje krap omdat we naar Spanje wilden en alles was al georganiseerd. Oh wonder! De avond voor het geplande vertrek zei mijn werkplaatsbaas de verlossende woorden: "Je kunt je auto ophalen, alles is klaar!". Dan de volgende ochtend naar de hellingen? Ik moet bekennen dat ik 's avonds stiekem uit ga om te testen of alles werkt! Omdat ik hoopte dat alles in orde was, kon ik rustig slapen en de volgende ochtend inpakken en weggaan. In Luxemburgse tijden om goed te tanken (waar anders krijg je een liter diesel voor een euro?), Boordcomputer en dagteller reset, cruise control op en op de lange termijn. Omdat je kunt genieten van SAAB, spint hij naar 115 of 135 (afhankelijk van de limiet, ik voeg altijd 5 km / h toe) naar het zuiden.

De temperaturen stijgen van 10 graden naar 24 graden en zijn 's avonds bij 19 graden. Zonder temperatuurdisplay merken we het niet, de airconditioning perfect getemperd! Het dieselverbruik neemt af bij 6,1 l, ongelofelijk! De auto is immers niet alleen zwaar maar ook goed beladen. Het wordt vervelend in de avond op de "Route de Soleil" achter Lyon.

Vrijdagavond Returnee Fransen zijn mijn 135 km / h naar links niet snel genoeg naar rechts worden de vrachtwagens en in het midden van de mensen die een slechte zien, hebben weinig omhoog naar PS of laten komen op heel langzaam. Ik denk dat ik nog nooit zo vaak van achteren (zelfs van ver weg) angelinkt geweest ben! Dus pas ik mijn snelheid een beetje aan (ook naar beneden, zegt mijn vrouw, de goeden) en vertrouw erop, dat vóór mij al weet wat ze doen.

Lattes, nabij Montpellier, bestelden we een kamer - 900 km aan een stuk de hoogte zijn genoeg en ondanks de goede diensten van de kont doet pijn! Tot 22.00h zouden we daar moeten zijn, tot die tijd is de receptie bezet. We kunnen het gemakkelijk doen. Bij 21.30 zijn we op het hoogtepunt van Montpellier. De borden geven de afslag aan, de Navi zegt 6 km door te gaan naar de tweede afslag Montpellier. Kort na onze GPS zegt dat we niet langer op de Autoroute, maar in het midden van het platteland, we haasten verleden Montpellier en in ons hotel, de gewenste afrit, is er geen (meer) en de volgende is Sete, in bijna 30 km , Oh geweldig! Omdat de Fransen een volledig nieuwe snelweg hebben gebouwd, evenals bruinkoolwinning daar zoals we die hebben op de A4?

Verlaat Sete en terug richting Montpellier, maar ga alsjeblieft niet over de Autoroute. We dwalen wat rond tot we de weg vinden die ons naar Lattes leidt. De navigatie is alleen weer een hulp, omdat ik tolwegen op slot doe. Wel, ga! 22.00h is voorbij, maar de portier geeft ons een code voor de nachtentree: "Pas de probleme, Madame!" In Latte's 800m voordat onze bestemming weer is bereikt. We staan ​​voor de prachtige nieuwe snelweg, waarover we een uur geleden langs ons hotel renden! Ik rijd vijf keer door een rotonde waar we moeten keren, maar dat kan niet. Ik sta op het punt om gewoon naar Spanje te gaan, maar mijn vrouw vindt de juiste straat: "Kijk, de straat is net als ons hotel, ga daarheen" en ga! wij zijn daar. All right! Waarom ben ik mijn (nieuwe) Franse wegenkaart thuis vergeten?

De volgende ochtend brengen we de Middellandse Zee door, met prachtig weer, lichte wind en haastige golven. Kan het leven mooier zijn? We zijn het erover eens: nee.

Daarna rijden we over de Autoroute naar Sete (hallo!) En Perpignan naar Spanje. Het verkeer is levendig op zaterdag, maar niet krap. Mijn 135er Tempo-instelling werkt prima. We rollen ontspannen zuidwaarts. Uiteindelijk voert een BMW ons snel in, daarna kort daarna met 125-zoom voor me. Vertragen, wachten tot hij weer rechtsaf slaat, dan cruise control steeds maar opnieuw. Kort daarna haalt hij snel weer in, een kilometer verder staat hij weer voor me. Cruise af, oefen geduld, cruise control opnieuw. Wanneer de game voor de derde keer wordt herhaald, is er niets meer geduld met mij.

Hij is helemaal niet kwaadaardig, maar praat intensief met zijn bijrijder en afhankelijk van het gesprek is hij gewoon sneller of langzamer. Dus ik ben bergop op het gas om afstand te winnen, hij zou vervelend achter me moeten zijn. Omdat maakt de grote SAAB nogal luid "bufff" en de kracht is weg! Met veel moeite rijg ik mijn weg over de middelste baan en de vrachtwagens naar de vluchtstrook.

Oh, vraag me af, er is een rustruimte in 1000m. Dat kunnen we alleen doen met borrelende motor, de dure lamp is uit. Hood open en er is de rommel voor me, de turboslang is gesprongen - was waarschijnlijk niet goed vastgedraaid. Omdat ik gereedschap heb en de klem er nog steeds is, is het probleem snel opgelost - denk ik. Maar bij het aandraaien van de klem merk ik dat het kort scheurt en weer los zit. Ach ja, ik denk na over hoe vaak ik in mijn leven al een bel heb gedraaid zonder het te merken en kom tot de conclusie: "Nooit", dat heb ik altijd al opgemerkt.

Dus in mijn gedachten raakte ik mijn monteur in de Sch ... Ik hoop dat hij het voelde en een nieuwe bel probeerde te krijgen. Maar de enige klemmen in de tankwinkel zijn te klein en meerdere houden elkaar niet vast, de sluitingen worden gewoon vastgeklemd en vliegen uiteen voordat ze onder druk komen te staan. Mijn vrouw vraagt ​​of er ergens anders op de auto een klem zit die past en niet zozeer nodig is. Goed idee! Welke 60er-klem heeft mijn geweldige auto niet nodig?

Ten slotte ruil ik de defecte klem in met een uit het inlaatgedeelte. De zorgvuldig vastgedraaide klem zorgt ervoor dat de slang van het luchtfilter wordt gehouden waar het zou moeten zijn. Ik controle dat elke dag op onze reis, maar het stopt.

Twee parkeerplaatsen verder bestuur ik alles en rijd dan rustig in de Catalaanse bergen naar Tortillà, waar we genieten van een koude Blanc Pescador in de avondzon met onze vriendin op het terras. Na het ervaren van avonturen, is de ontspanning des te mooier! We brengen een prachtige twee weken door met prachtig weer, kunnen nog steeds zwemmen in de zee.


Dank aan Reinhard voor zijn Saab-verhaal! Dit is een van onze exclusieve Saab-instapbestanden op reis. Heb je ook iets te vertellen over Saab?

Het verhaal van een onvergetelijke vakantiereis, een restauratie of een andere gebeurtenis in het leven met het cultmerk van Trollhättan?

Wees alsjeblieft geduldig ... Omdat de deadline voor het indienen van onze Saab-bordbestanden de 31.12.2017 was. Gemiste afspraak? De volgende actie zal zeker komen. Daarvoor gaan we echter een aantal Saab-verhalen uitbrengen van het jaar 2017!

5 gedachten over 'Easy going - naar het BUFFF!"

 • Ik ben blij dat je het verhaal leuk vindt. De terugreis verliep toen zonder complicaties. We bleven weer, dit keer in de buurt van Lyon. Thuis bezorgde ik mijn werkplaatsmanager een gênant moment ...

 • Heel leuk verhaal, Mercie

 • een verhaal voor de lange en spannende geschiedenis!

 • Een van de beste SAAB-verhalen die ik ooit op de blog heb gelezen.

  Hoe verliep de terugreis - waren er complicaties?

 • Wauw, wat een vrouw! ! !

  Groeten aan de vrouw. Dat was precies de juiste vraag op het juiste moment. Leuk dat het met de vakantie werkte en alles.

  Dank ook aan de echtgenoot. Een heel mooi SAAB-verhaal! Ik wens je veel plezier en goede tijd.

Reacties zijn gesloten.