7 jaar Saabblog.net. En wat het ons doet.

Verjaardagen verlopen volgens een welbekend schema. Je viert, geeft jezelf een warm schouderklopje en bevestigt voor jezelf hoe geweldig alles is gegaan. De onvermijdelijke terugblik mag niet ontbreken ... en dan ga je maar door.

7 jaar Saabblog.net

Het is niet zo triviaal in het geval van het Saabblog.net-project. 7 jaar zijn verstreken en de blog heeft veel meegemaakt - en de lezers ermee. Misschien heeft het veel gedaan en misschien heeft het het autoleven en het dagelijks leven van de een of andere lezer beïnvloed en veranderd.

Ik moet toegeven dat het een blijvend effect heeft gehad op mijn begrip van mobiliteit. Niet zoals het in het begin was verwacht. Maar beïnvloed door de niet gelukkige ontwikkeling in Zweden, op een andere manier en een nieuwe richting. Ik geef toe, ik heb de auto's enkele jaren geleden behoorlijk snel veranderd. 2 of 3 jaar maximaal, dan was een nieuw model aan de beurt. Was er een opknapbeurt bij Saab, wat zelden het geval was, dan wilde ik het. Daarvoor werd de deponering van het aandeel geplunderd en het geld met vreugde naar de Saab-partner gebracht.

En vandaag? Een therapeut zou zeggen dat de patiënt genezen is. Met de intrekking van Saab nieuwe auto's, die niet meer bestaan ​​en geven, is het aankoopverzoek gedoofd. Niet compleet, maar consequent. Het is niet dat ik de ene of de andere nieuwe auto niet leuk zou vinden. Maar wanneer u naar het prijskaartje of de leasetarief kijkt, gaat de rente uit. Een Mercedes is ook geen Saab, een BMW. Een Audi zou nooit in mijn huis komen en een Porsche is hoogst aantrekkelijk. Maar geen Saab.

De aandelen blijven op de effectenrekening staan, het geld op de rekening. De auto's in de hal blijven hetzelfde en de wachttijd neemt toe en stijgt. 6- of 7-jaren zijn gemiddeld en de trend is opwaarts. Je zou dit geleefde duurzaamheid kunnen noemen wat Saab en de blog met me doen. Misschien is dat hoe het is en op een gegeven moment besef je dat Saab rijden het leven vertraagt.

Het onderwerp nieuwe investeringen is van tafel. De uitdaging van “onderhoud en stofonderhoud”, als je het goed plant, is budgetvriendelijk. Je begint te glimlachen als je buren hijgen van het ene leasecontract naar het andere. En plotseling sta je buiten, buiten het consumentencircus.

Is het goed? Veilig voor het milieu, in ieder geval ontspannend voor mij. Ik moet toegeven dat er gelukkige, externe omstandigheden optreden. Het mega-onderwerp digitalisering, dat onze politieke partijen vorige week spontaan ontdekten, zet mijn professionele leven al jaren op zijn kop. Er wordt steeds meer op internet gedaan, de klassieke afspraken op locatie verminderen in een adembenemend tempo. Een auto van de zaak waar ik 2 jaar geleden hardop aan dacht op de blog staat niet meer op de planning. In plaats daarvan wordt het indien nodig op tijdelijke basis verhuurd. Via een groot autoverhuurbedrijf wat als voordeel heeft dat je er overal toegang toe hebt en de auto overal kunt inleveren.

Het resultaat? Je rijdt met verschillende merken en bent nog steeds blij als je aan het eind van de dag achteroverleunt in een Saab. Een kalmerende analoge auto, zonder Lane Keeping Assistant, zonder botswaarschuwing, zonder vermaning om de snelheid te behouden, enzovoort. Maar gewoon een plaats zonder invloed van de cloud. Een van de plaatsen die zeldzamer wordt.

Ik merk dat ik de oude Saabs leuker vind dan de nieuwere. Ik geef de voorkeur aan een 9000 boven een 9-5, een 9-3 I boven een 9-3 II Back to basics? Permanent? Misschien ... Wat je gelukkig maakt, wordt geaccepteerd.

Wat is het volgende Het blogproject bestaat nu 8 jaar. Dit betekent dat Saabblog.net veel langer online is dan ik ooit had verwacht. Het is, en ik moet zeggen, geen levensproject voor mij. Het is voor mij vanzelfsprekend dat ik op een gegeven moment de stekker eruit trek. De enige vraag is wanneer. Het project, en dat is de fascinatie ervoor, leeft en doet wat het wil. Het controleert zichzelf door invloeden van buitenaf. Door te luisteren naar wat mensen me vertellen over Saab, Trollhättan en de geschiedenis van het merk. Hoe ze in het heden met Saab leven en wat Saab met hen doet. Het is een feit dat Saab voor velen een deel van hun leven is en meer dan alleen een auto.

Misschien maakt het blog het leven van sommige lezers een beetje kleurrijker, duurzamer, ontspannen. Dan zou er veel zijn bereikt, en ik zou blij zijn!

In deze zin. Fijne verjaardag, een gek Saab-project!

21 gedachten over '7 jaar Saabblog.net. En wat het ons doet."

 • blanco

  Gefeliciteerd met de ere-dag!
  Ook mijn “autoverbruik” is de afgelopen jaren veranderd. In de tussentijd kon ik me zelfs voorstellen - met de juiste infrastructuur - geen auto meer te bezitten en aanbiedingen te delen. Het is soms spannend in welke richtingen dingen zich kunnen ontwikkelen die voorheen onvoorstelbaar leken. Maar nu kijk ik uit naar de start van het seizoen ...

 • blanco

  Hallo Blogteam,

  Gefeliciteerd en een grote dank voor de tijd en moeite. Maar het was het waard! Deze blog heeft veel gedaan voor het merk dat SAAB een stem heeft gegeven waar anderen al lang stil zijn.

  Zoveel als ik een bepaalde typemoeheid kan begrijpen, zou dit forum in de toekomst nog steeds een contactpunt moeten zijn voor alle "Saabisten" - in welke vorm dan ook.

 • blanco

  Fijne verjaardag Saabblog.net
  Ik was een overtuigd BMW-coureur tot de 2011 afstamt van Saab. Ik volgde wat er met Saab was gebeurd en vond de blog. Mijn drang om een ​​auto van dit kleine sympathieke merk te besturen werd steeds groter. Aan het begin van 2013 kocht ik mijn eerste. Tom gaf me goed advies als loopbaanwisselaar. 2013 heeft voor mijn vrouw een paar verchroomde brillen toegevoegd. Mijn droom is altijd een 9-5 NG geweest, die ik vorig jaar heb vervuld. Nou, ik kan het allemaal serieus zeggen zonder de blog dat ik niet naar Saab zou zijn gekomen. Ik vind het jammer dat er geen productie meer is (we volgden het allemaal hier) maar ik had er nooit spijt van dat ik voor Saab had gekozen.

  • blanco

   Een leuk SAAB-verhaal en biografie. En zo nauw verbonden met Tom.
   Hopelijk blijft de stekker nog vele jaren in de blog.

   Nogmaals, hoog en lang zou hij moeten leven!

 • blanco

  Beste Tom, heel erg bedankt voor de blog en het zeer diepgaande artikel over het jubileum, dat me in het verleden verschillende keren heeft beziggehouden met het nadenken over duurzaamheid in discussies met mijn vader en vrienden. Ik heb 9 jaar in mijn laatste Saab 3-9 I cabriolet gereden en deze vervolgens verkocht aan een Saab-fan wiens 900 II cabriolet al 490t km had gelopen en die nu een "nieuwe" 187-9 wilde kopen in de vorm van mijn 3t km-run. Mijn vervanger: een 2001-9 I cabriolet uit 3 met 83t km waar ik de komende 10 jaar mee wil rijden. Leuke bijwerking: vrienden herkennen je altijd zo lang in de ongewone auto en zeggen hallo ;-). In alle contacten met andere Saab-rijders (meestal vanwege reserveonderdelen, maar ook met vriendelijke groeten), ben ik altijd positief verrast over hoeveel een gril je aan elkaar kan lassen en dat met altijd zeer vriendelijke bediening.
  Ik kijk uit naar nog meer jaren in de Saab en hopelijk nog vele jaren hier op de blog.
  Max

 • blanco

  Beste Tom,

  Bedankt voor de geweldige 7 (zeven) !!! Jaren en het geweldige werk dat jij en je team hebben gedaan om onze liefde voor de oude Zweden te behouden!
  Ik zorg ook voor mijn 4 Zweden en ik kan me niet voorstellen dat ik in een andere auto zou rijden ...
  Denk daar eens over na met de plug - het zou jammer zijn van de Saab Spirit, die niet in de laatste plaats via deze blog leeft!
  Blijf op Saabin '

 • blanco

  Beste Tom,
  Beste Blogger Team,

  Ik kan niet geloven dat 7 jaren voorbij zijn!
  Je hebt me, en zeker de Saab-gemeenschap, zoveel inzichten gegeven, de vreugde van het besturen van onze auto's en de wil in ons gewekt om onze Saabs te laten rennen en in leven te houden.

  Daarvoor verdient u lof, dank en waardering!

  Blijf alsjeblieft doorgaan en denk niet aan het aansluiten!

  Al het beste en de liefde van Wenen en nog veel meer spannende en interessante 7-jaren!

  Christelijk

 • blanco

  Beste team, supporters van de blog en lezers,

  wat blogger Tom beschrijft als "veel" en een reden om gelukkig te zijn (als je het had bereikt), hebben de blog en zijn supporters gemakkelijk bereikt in ELK GEVAL. Liever meer. Minstens! ! ! Dat is tenminste mijn perceptie.

  Heel erg bedankt en fijne verjaardag.

  PS
  Blogger's eigen opmerkingen over de afnemende belangstelling voor nieuwe auto's en de groeiende waardering voor oudere SAAB's die ik hier zeker niet deel.
  De locatie van dergelijke zelfobservaties als geheel, dat wil zeggen, binnen mondiale technische, economische en sociale ontwikkelingen, is iets waar ik zonder voorbehoud aan gehecht ben. Ook dit is waarschijnlijk geen uitzondering, maar eerder zeitgeist. Tenminste hier!
  In dit opzicht wijzen blog, supporters en lezers voor mij veel verder dan de interesse in een of dit merk. Heel, heel ver. Moge de grotere (en opwindende) context helpen om het trekken aan de stekker (ook vandaag genoemd) uit te stellen naar St.Nooit Dag ...

  Naast dank en felicitaties, is dat op zijn minst mijn dringende wens.

  Hoog hij zou moeten leven en lang zou hij moeten leven! ! ! Drie keer hoog.

 • blanco

  Hi Tom,

  al zeven jaar een leuk artikel op de blog - gefeliciteerd!
  Dat het SAAB-verhaal deze run een keer zal duren, zeven jaar geleden, niemand zou willen nadenken.

  Ik was nooit een snelle autowisselaar en toen ik de laatste 1998 CSE aan het begin van 9000 kocht, werd het me al snel duidelijk dat hij zo lang mogelijk bij ons zou blijven. Het is nu 20 jaar. De 902-convertible kwam jaren geleden voor 16.

  Na het einde van de hatchbacks (9-3I) veroorzaakte geen enkele moderne SAAB een echte koopprikkel voor mij. Het kopen van stimulansen ontstond pas aan het einde van SAAB, toen ik dacht dat ik mezelf moest uitrusten voor de toekomst. Maar het waren weer de OUDE. Een tweede 9000 werd vijf jaar geleden toegevoegd voor dagelijks gebruik en de Talladega Coupé als een leuke auto op 16 december. Bovendien is er nu een plank voor grote onderdelen in de kelder - hebben is beter dan nodig!

  Dit alles zou hebben, maar zonder de blog en de autodealer Lafrentz in Kiel zeker niet deze verhoudingen geaccepteerd. De geweldige evenementen en de aardige mensen die we daar hebben ontmoet zijn altijd leuk en dat moet levend gehouden worden!

  Het leven met de oude SAAB is volledig ontspannen! Op de een of andere manier verouderen ze niet. Ze zijn nog steeds meer geschikt voor dagelijks gebruik dan sommige nieuwe auto's en je kunt overal verschijnen met een goed onderhouden oude SAAB.

 • blanco

  Hi Tom,

  Felicitaties voor het blog jubileum!
  Ik heb de artikelen bijna net zo lang gelezen - en ik ben blij met elk artikel: geleefde SAAB-geest :).

  En ik kan het alleen maar met al het andere eens zijn: het onderhoud van de bestaande voorraad wordt steeds belangrijker
  Ik kijk uit naar de komende artikelen - en tot ziens.

  Warme, lieve groeten
  Max

 • blanco

  Hi Tom,
  Nu lees ik graag de blog steeds weer opnieuw, van tijd tot tijd zie ik parallel aan mij en mijn Saab.
  De mijne staat in de ondergrondse parkeergarage heeft ongeveer 45.000 km op de teller en wordt alleen verplaatst als het mooi weer is. Modeljaar 2006. Het is een 9-3 cabriolet, die ik 6 jaar geleden heb ingeruild voor mijn oude Postgelben 9-3 Saab cabriolet die al zo'n 200.000km had. Maar mis mijn oude Saabine, de nieuwe is niet langer een Saab, maar gewoon. Nou, ik heb ook het gevoel dat wanneer ik met mijn "Saabine" rijd, ik gewoon op de weg ben, het is de beste auto ter wereld. Om deze reden rijd ik je alleen naar Saab-vergaderingen.

  De reden waarom ik heb een Saab rijden is de 1984 een Saab reed in een Mercedes S-Klasse in de kofferbak, bij een rood licht in München, ik had niet gezien deze botsing zelf, ik kon niet zeggen of de Saab ging in de Mercedes Bij de Mercedes was de bumper te vinden achter de rij stoelen. Bij Saab was de bumper een beetje depressief, omdat mijn vader zei het beste in Duitsland is een Mercedes daarna voor lange tijd niets en dan is dit merk Saab is op zijn best nog een Volvo, die de meest stabiele auto's in de wereld zijn. Dus ik wist op een gegeven moment zal ik koop een Saab keer in Duitsland was niet in het geding, omdat je een Duitse auto te rijden, nu ben ik in Zwitserland bijna 20 jaar geleden en sindsdien rijdt Saab. Hier met wisselnummers met een Duitse auto. Dat is zoals het is.

  Zoveel groeten Thorsten

 • blanco

  Gefeliciteerd met de 7 jaar. En bedankt dat je de blog er nog steeds hebt. Helaas heb ik het pas vorig jaar ontdekt en het spijt me heel erg dat het me lange tijd niet heeft verrijkt. Het is geweldig om te zien dat Saab nog steeds zoveel mensen beweegt. Ik hoop van harte dat de stekker gewoon niet kan worden uitgetrokken ...

 • blanco

  Dus Saab is altijd leuk. Bedankt aan het hele team! We zijn allemaal besmet met Saab en ik heb al mensen besmet met het Saab-virus. Duurzaamheid drijven Saab is gewoon onverslaanbaar en maakt je nog meer vrolijk. Ik herhaal mezelf, maar ik zal Saabs rijden tot er geen mobiele auto's meer te vinden zijn. Ik hoop dat zoveel mensen zo zijn.

  • blanco

   Helemaal mee eens!
   Ik ben ook iemand die Saab zijn hele leven lang zal rijden.
   Vooral die van de 90ers zijn gewoon geweldig!
   En zolang ik op de een of andere manier een 90er-jaren Saab heb gereden!

 • blanco

  Saab maakt verbinding.
  Empathie, cultuur, drive-life-joy heeft het merk altijd gepromoot en dat is wat het moet krijgen!

 • blanco

  Gefeliciteerd met jouw verjaardag! En het ding met de stekker eruit trekken? Iedereen weet dat hij op een dag zal sterven. Toch probeert men zo lang mogelijk in de beste gezondheid te leven. Ik wens hetzelfde voor de blog en zijn “makers” !!!

 • blanco

  Blijf schrijven zolang het leuk is! Ik heb tot nu toe bijna elk artikel gelezen, een dag zonder blog is een dag waarop iets ontbreekt. 7-jaren zouden opnieuw een doel zijn. Dank je wel!

 • blanco

  Hey Tom! Voor de gedachte om te stoppen met het schrijven van je geweldige opmerkingen, zou je nu moeten beginnen jezelf te geselen! Het is ongehoord en ronduit walgelijk dat je op een gegeven moment de stekker eruit wilt trekken.
  Waar anders zouden we ons verlangen naar SAAB moeten vergroten zonder ons over te geven aan uw informatieve en geweldige rapporten? Dus - wacht even jongens en blijf ons verrassen met de blog! Met vriendelijke groeten uit Bamberg.

 • blanco

  Hallo Tom, gefeliciteerd 7, jaren van gepassioneerde en diepgaande berichtgeving en nogmaals heel veel dank aan het hele team daarvoor. Het blok en de geweldige gemeenschap vormen de levensader van onze saabige passie en voor mij onmisbaar. Ik hoop dat de gedachte om te stoppen nog ver in de toekomst ligt.

 • blanco

  Felicitaties aan het hele Blogger-team!
  De artikelen tot nu toe waren grappig, informatief, nieuwsgierig en kritisch. Geweldig! 🙂 BEDANKT voor het extra pluspunt in het leven! Ook hiervoor waren de blogdonaties altijd een zaak van het hart….
  Mijn aero is geschiedenis ... helaas. De geest maakte het verschil. Maar daarmee had ik ook een nieuw, onbekend "probleem", zoals Tom het zo treffend omschrijft. Welk merk staat er in de carport ??? 🙁
  Welnu, de oplossing is gevonden, maar ik ben niet tevreden. Het is zoals het is. Ik kom droog van A naar B.
  Is SAAB niet?
  Ik kan veel dingen in het huidige artikel heel goed begrijpen: Verbruiksvermindering :-), ontspannen leven, duurzaam denken, geïrriteerd door alle soorten peepers.
  Ja, de blog heeft iets met mij gedaan, ook dat ik schrijf (!), Want anders staat er bijna niets op het net ...
  De blog is duidelijk geïmmobiliseerd voor SAAB, wat mij gelukkig maakt. Leuk en goed humeur, de (hele) dag leuker. Ik geniet ervan!
  Bedankt voor deze 7-jaren!

Reacties zijn gesloten.