7 jaar Saabblog.net. En wat het ons doet.

Verjaardagen verlopen volgens een vast schema. Je viert, klopt op je schouder en bevestigt zelf hoe geweldig alles is gegaan. De onvermijdelijke terugblik mag niet worden gemist ... en dan ga je verder.

7 jaar Saabblog.net

Het is niet zo triviaal in het geval van het Saabblog.net-project. 7 jaar zijn achter de rug, en de blog heeft veel gezien - en de lezers met hem. Misschien deed hij veel, en misschien beïnvloedde en veranderde hij ook het automobielleven en het dagelijks leven van de ene of de andere lezer.

Ik moet toegeven dat het een blijvend effect heeft gehad op mijn begrip van mobiliteit. Niet zoals het in het begin was verwacht. Maar beïnvloed door de niet gelukkige ontwikkeling in Zweden, op een andere manier en een nieuwe richting. Ik geef toe, ik heb de auto's enkele jaren geleden behoorlijk snel veranderd. 2 of 3 jaar maximaal, dan was een nieuw model aan de beurt. Was er een opknapbeurt bij Saab, wat zelden het geval was, dan wilde ik het. Daarvoor werd de deponering van het aandeel geplunderd en het geld met vreugde naar de Saab-partner gebracht.

En vandaag? Een therapeut zou zeggen dat de patiënt genezen is. Met de intrekking van Saab nieuwe auto's, die niet meer bestaan ​​en geven, is het aankoopverzoek gedoofd. Niet compleet, maar consequent. Het is niet dat ik de ene of de andere nieuwe auto niet leuk zou vinden. Maar wanneer u naar het prijskaartje of de leasetarief kijkt, gaat de rente uit. Een Mercedes is ook geen Saab, een BMW. Een Audi zou nooit in mijn huis komen en een Porsche is hoogst aantrekkelijk. Maar geen Saab.

De aandelen blijven op de effectenrekening staan, het geld op de rekening. De auto's in de hal blijven hetzelfde en de wachttijd neemt toe en stijgt. 6- of 7-jaren zijn gemiddeld en de trend is opwaarts. Je zou dit geleefde duurzaamheid kunnen noemen wat Saab en de blog met me doen. Misschien is dat hoe het is en op een gegeven moment besef je dat Saab rijden het leven vertraagt.

Het onderwerp van nieuwe investeringen is van de tafel. De uitdaging van "behoud en onderhoud van substanties" is, als je het verstandig plant, budgetvriendelijk. Men begint naar binnen te glimlachen als buren van het ene huurcontract naar het andere gaan. En je bevindt je plotseling buiten, voorbij het consumentencircus.

Is dat goed? Veilig voor het milieu, voor mij is het op zijn minst ontspannend. Ik moet toegeven dat er gelukkige, externe omstandigheden komen. Het mega-onderwerp van digitalisering dat spontaan is herontdekt door onze politieke partijen in de afgelopen week, heeft mijn beroepsleven gedurende meerdere jaren veranderd. Er wordt steeds meer op internet gedaan, de klassieke on-site evenementen worden met adembenemende snelheden verminderd. Een zakenauto waar ik al jaren hard over nadacht op 2, staat niet meer op het plan. In plaats daarvan zal het indien nodig op tijd worden gehuurd. Over een grote autoverhuur, die als voordeel heeft overal toegang te hebben en de auto overal neer te kunnen zetten.

Het resultaat? Je rijdt met verschillende merken en bent nog steeds blij als je aan het eind van de dag achteroverleunt in een Saab. Een kalmerende analoge auto, zonder Lane Keeping Assistant, zonder botswaarschuwing, zonder vermaning om de snelheid te behouden, enzovoort. Maar gewoon een plaats zonder invloed van de cloud. Een van de plaatsen die zeldzamer wordt.

Ik merk dat ik de oude Saabs meer waardeer dan de nieuwere. Ik geef de voorkeur aan een 9000 voor een 9-5, een 9-3 I voor een 9-3 II. Terug naar de bron? Weet je nog? Misschien ... Geaccepteerd is wat je gelukkig maakt.

Wat is de volgende stap? Het blogproject gaat naar de 8. Jaar. Daarmee is Saabblog.net veel langer online dan ik ooit had verwacht. Het is, en ik moet zeggen, geen levensproject voor mij. Dat ik uiteindelijk de stekker eruit haal, wordt voor mij als afgesproken beschouwd. De vraag is alleen wanneer. Het project, en dat is de fascinatie ervan, leeft en doet wat het wil. Het controleert zichzelf, door externe invloeden. Door te luisteren naar wat mensen me vertellen over Saab, over Trollhättan en de geschiedenis van het merk. Hoe zij met Saab in het heden leven en wat Saab met hen doet. Dat Saab een deel van haar leven is voor velen, en meer dan alleen een auto, is een feit.

Misschien maakt het blog het leven van sommige lezers een beetje kleurrijker, duurzamer, ontspannen. Dan zou er veel zijn bereikt, en ik zou blij zijn!

In deze zin. Fijne verjaardag, een gek Saab-project!

21-gedachten ook "7 jaar Saabblog.net. En wat het ons doet."

 • Felicitaties aan het hele Blogger-team!
  De vorige artikelen waren leuk, leerzaam, nieuwsgierig en kritisch. Geweldig!
  Mijn aero is geschiedenis ..., helaas. De geest was de beslissende factor. Maar daarmee had ik ook een nieuw onbekend 'probleem', zoals Tom het zo treffend beschrijft. Welk merk staat er in de carport?
  Welnu, de oplossing is gevonden, maar ik ben niet tevreden. Het is zoals het is. Ik kom droog van A naar B.
  Is SAAB niet?
  Ik kan veel dingen in het huidige artikel heel goed begrijpen: Verbruiksvermindering :-), ontspannen leven, duurzaam denken, geïrriteerd door alle soorten peepers.
  Ja, de blog heeft iets met me gedaan, zelfs dat ik schrijf (!), Omdat er anders vrijwel niets op het net staat ...
  De blog is duidelijk geïmmobiliseerd voor SAAB, wat mij gelukkig maakt. Leuk en goed humeur, de (hele) dag leuker. Ik geniet ervan!
  Bedankt voor deze 7-jaren!

 • Hallo Tom, gefeliciteerd 7, jaren van gepassioneerde en diepgaande berichtgeving en nogmaals heel veel dank aan het hele team daarvoor. Het blok en de geweldige gemeenschap vormen de levensader van onze saabige passie en voor mij onmisbaar. Ik hoop dat de gedachte om te stoppen nog ver in de toekomst ligt.

 • Hallo Tom! Voor de gedachte aan eenmaal stoppen met het schrijven van je geweldige reacties, zou je jezelf moeten gaan geselen! Het is ongehoord en schandalig dat je op een gegeven moment de "plug" wilt trekken.
  Waar anders moeten we onze geit op SAAB uitbreiden, zonder je informatieve en geweldige rapporten te geven? Dus - stop bij jongens en houd ons blij met de blog! Met vriendelijke groeten uit Bamberg.

 • Blijf schrijven zolang het leuk is! Ik heb tot nu toe bijna elk artikel gelezen, een dag zonder blog is een dag waarop iets ontbreekt. 7-jaren zouden opnieuw een doel zijn. Dank je wel!

 • De beste wensen voor je verjaardag! En trek je het ding met de plug eruit? Wel, iedereen weet dat hij ooit zal sterven. Toch probeert men zo lang mogelijk zo gezond mogelijk te leven. Ik wens dat zowel de blog als zijn "makers" !!!

 • Saab maakt verbinding.
  Empathie, cultuur, drive-life-joy heeft het merk altijd gepromoot en dat is wat het moet krijgen!

 • Dus Saab is altijd leuk. Bedankt aan het hele team! We zijn allemaal besmet met Saab en ik heb al mensen besmet met het Saab-virus. Duurzaamheid drijven Saab is gewoon onverslaanbaar en maakt je nog meer vrolijk. Ik herhaal mezelf, maar ik zal Saabs rijden tot er geen mobiele auto's meer te vinden zijn. Ik hoop dat zoveel mensen zo zijn.

  • Helemaal mee eens!
   Ik ben ook iemand die Saab zijn hele leven lang zal rijden.
   Vooral die van de 90ers zijn gewoon geweldig!
   En zolang ik op de een of andere manier een 90er-jaren Saab heb gereden!

 • Felicitaties voor de 7-jaren. En bedankt, dat de blog nog steeds bestaat. Helaas ontdekte ik hem pas vorig jaar en het spijt me zeer dat hij me al enige tijd niet heeft verrijkt. Het is geweldig om te zien dat Saab nog steeds zoveel mensen verplaatst. Ik hoop echt dat de stekker niet kan worden getrokken ... ..

 • Hi Tom,
  Nu lees ik graag de blog steeds weer opnieuw, van tijd tot tijd zie ik parallel aan mij en mijn Saab.
  De mijne is in de garage heeft ongeveer 45.000 km op de klok, wordt alleen verplaatst bij mooi weer. Modeljaar 2006. Het is een 9-3 cabriolet, ik hebben uitgewisseld voor 6 jaar, waar had tegen mijn Alten Post Yellow 9-3 Saab Cabriolet al tegen 200.000km. Maar mis mijn oude Saabine, het nieuwe is niet langer een Saab, maar gewoon. Nou, ik heb ook het gevoel dat wanneer ik op mijn "Saabine" rij, het gewoon de juiste auto ter wereld is. Dat is waarom ik u alleen naar Saab-vergaderingen stuur.

  De reden waarom ik heb een Saab rijden is de 1984 een Saab reed in een Mercedes S-Klasse in de kofferbak, bij een rood licht in München, ik had niet gezien deze botsing zelf, ik kon niet zeggen of de Saab ging in de Mercedes Bij de Mercedes was de bumper te vinden achter de rij stoelen. Bij Saab was de bumper een beetje depressief, omdat mijn vader zei het beste in Duitsland is een Mercedes daarna voor lange tijd niets en dan is dit merk Saab is op zijn best nog een Volvo, die de meest stabiele auto's in de wereld zijn. Dus ik wist op een gegeven moment zal ik koop een Saab keer in Duitsland was niet in het geding, omdat je een Duitse auto te rijden, nu ben ik in Zwitserland bijna 20 jaar geleden en sindsdien rijdt Saab. Hier met wisselnummers met een Duitse auto. Dat is zoals het is.

  Zoveel groeten Thorsten

 • Hi Tom,

  Felicitaties voor het blog jubileum!
  Ik lees de artikelen bijna net zo lang - en ik ben blij met elke: leefde SAAB-geest :).

  En ik kan het alleen maar met al het andere eens zijn: het onderhoud van de bestaande voorraad wordt steeds belangrijker
  Ik kijk uit naar het komende artikel - en een vaarwel.

  Warme, lieve groeten
  Max

 • Hi Tom,

  een leuk artikel over zeven jaar blog - gefeliciteerd!
  Dat het SAAB-verhaal deze run een keer zal duren, zeven jaar geleden, niemand zou willen nadenken.

  Ik was nooit een snelle autowisselaar en toen ik de laatste 1998 CSE aan het begin van 9000 kocht, werd het me al snel duidelijk dat hij zo lang mogelijk bij ons zou blijven. Het is nu 20 jaar. De 902-convertible kwam jaren geleden voor 16.

  Na het einde van de scheve staart (9-3I) heeft geen enkele moderne SAAB me meer echte koopstimulans gegeven. Kaufreiz kwam toen pas aan het einde van SAAB tevoorschijn toen ik dacht dat ik mezelf moest uitrusten voor de toekomst. Maar het was weer de OUDE. Zo kwam vijf jaar geleden een tweede 9000 voor dagelijks gebruik en de Talladega-coupé als een leuke mobiele telefoon in december 16. Bovendien is er nu een grote plank in de kelder - beter dan nodig!

  Dit alles zou hebben, maar zonder de blog en de autodealer Lafrentz in Kiel zeker niet deze verhoudingen geaccepteerd. De geweldige evenementen en de aardige mensen die we daar hebben ontmoet zijn altijd leuk en dat moet levend gehouden worden!

  Het leven met de oude SAAB is volledig ontspannen! Op de een of andere manier verouderen ze niet. Ze zijn nog steeds meer geschikt voor dagelijks gebruik dan sommige nieuwe auto's en je kunt overal verschijnen met een goed onderhouden oude SAAB.

 • Beste team, supporters van de blog en lezers,

  Wat blogger Tom hier beschrijft als "zeer veel" en reden voor plezier (als het was bereikt), hebben de blog en zijn aanhangers in elk geval vrij gemakkelijk bereikt. Eerder nog meer. Tenminste! ! ! Dat is tenminste mijn perceptie.

  Een grote dank en een gelukkige verjaardag.

  PS
  Blogger's eigen opmerkingen over de afnemende belangstelling voor nieuwe auto's en de groeiende waardering voor oudere SAAB's die ik hier zeker niet deel.
  De locatie van dergelijke zelfobservaties als geheel, dat wil zeggen, binnen mondiale technische, economische en sociale ontwikkelingen, is iets waar ik zonder voorbehoud aan gehecht ben. Ook dit is waarschijnlijk geen uitzondering, maar eerder zeitgeist. Tenminste hier!
  In dit opzicht zijn de blog, supporters en lezers veel meer dan geïnteresseerd in een of dit merk. Heel, heel ver. Moge de grotere (en meer opwindende) context helpen om de (nog steeds genoemde vandaag) trein op de stekker naar St. Nimmerleinstag te verplaatsen ...

  Naast dank en felicitaties, is dat op zijn minst mijn dringende wens.

  Hoog hij zou moeten leven en lang zou hij moeten leven! ! ! Drie keer hoog.

 • Beste Tom,
  Beste Blogger Team,

  Ik kan niet geloven dat 7 jaren voorbij zijn!
  Je hebt me, en zeker de Saab-gemeenschap, zoveel inzichten gegeven, de vreugde van het besturen van onze auto's en de wil in ons gewekt om onze Saabs te laten rennen en in leven te houden.

  Daarvoor verdient u lof, dank en waardering!

  Blijf alsjeblieft doorgaan en denk niet aan het aansluiten!

  Al het beste en de liefde van Wenen en nog veel meer spannende en interessante 7-jaren!

  Christelijk

 • Beste Tom,

  Bedankt voor de geweldige 7 (zeven) !!! Jaren en het geweldige werk dat jij en je team hebben gedaan om onze liefde voor de oude Zweden te behouden!
  Ik verzorg en verzorg ook mijn 4 Zweden en kan me niet voorstellen dat ik met een andere auto moet rijden ...
  Denk hier eens over na met de stekker - het zou jammer zijn over de Saab Spirit, die niet het minst leeft door deze blog!
  Blijf op Saabin '

 • Beste Tom, bedankt voor de blog en de zeer diepe artikel op de verjaardag die me meer dan eens heeft ingenomen in zijn discussie over duurzaamheid in gesprek met mijn vader en vrienden in het verleden. Mijn laatste Saab 9-3 I Cabrio ik reed 9 jaar en vervolgens verkocht aan een Saab fan wiens 900 II Convertible was al 490t km run en nu wilde km overstroomde 187-9ers kopen een "nieuwe" in de vorm van mijn 3t. Mijn vervanging: een 2001er 9-3 I Cabrio met 83t km, ben ik van plan om de volgende 10 jaar rijden. Leuk neveneffect: vrienden herkennen iemand in zo'n ongewone auto al zo lang en begroeten ;-). In alle contacten met andere Saab drivers (meestal wg. Onderdelen, maar ook als groet) Ik ben altijd verbaasd hoeveel samen kunnen lassen een one Spleen en die met een altijd zeer vriendelijke benadering.
  Ik kijk uit naar nog meer jaren in de Saab en hopelijk nog vele jaren hier op de blog.
  Max

 • Fijne verjaardag Saabblog.net
  Ik was een overtuigd BMW-coureur tot de 2011 afstamt van Saab. Ik volgde wat er met Saab was gebeurd en vond de blog. Mijn drang om een ​​auto van dit kleine sympathieke merk te besturen werd steeds groter. Aan het begin van 2013 kocht ik mijn eerste. Tom gaf me goed advies als loopbaanwisselaar. 2013 heeft voor mijn vrouw een paar verchroomde brillen toegevoegd. Mijn droom is altijd een 9-5 NG geweest, die ik vorig jaar heb vervuld. Nou, ik kan het allemaal serieus zeggen zonder de blog dat ik niet naar Saab zou zijn gekomen. Ik vind het jammer dat er geen productie meer is (we volgden het allemaal hier) maar ik had er nooit spijt van dat ik voor Saab had gekozen.

  • Een leuk SAAB-verhaal en biografie. En zo nauw verbonden met Tom.
   Hopelijk blijft de stekker nog vele jaren in de blog.

   Nogmaals, hoog en lang zou hij moeten leven!

 • Hallo Blogteam,

  Gefeliciteerd en een grote dank voor de tijd en moeite. Maar het was het waard! Deze blog heeft veel gedaan voor het merk dat SAAB een stem heeft gegeven waar anderen al lang stil zijn.

  Voor zover ik een zekere typemoeheid kan begrijpen, moet dit forum in de toekomst nog steeds een centraal punt zijn voor alle "Saabisten" - in welke vorm dan ook.

 • Gefeliciteerd met de ere-dag!
  Mijn "autoverbruik" is de afgelopen jaren ook veranderd. In de tussentijd kon ik me voorstellen - met de juiste infrastructuur - geen auto meer te bezitten en aanbiedingen te delen. Het is soms opwindend in welke richtingen dingen zich kunnen ontwikkelen die voorheen ondenkbaar leken. Maar nu kijk ik uit naar de start van het seizoen ...

Reacties zijn gesloten.