In het kort opgemerkt. Saab & Bremen Classic Motorshow en meer ...

De Classic Motorshow begint vandaag in Bremen - niet zonder het merk van Trollhättan. Omdat tenminste een 2-takt Saab in Bremen is geland en de merkvlag omhoog houdt. Gisteren werd de klassieker uit Trollhättan in stijl met een 9-5 NG op de trailer naar Bremen vervoerd.

Saab 9 5 NG en Saab 96
Stijlvol getransporteerd. Saab 9 5 NG en Saab 96.

Op de Classic Analytics-stand is het Zweedse culturele erfgoed tot zondag Bremen te zien in Hal 6. Met Saab-klassiekers is er een inventaris van voertuigen die niet mogen worden onderschat en die wordt opgeslagen als een 'koude reserve' in garages en hallen. Er zijn er een paar in de omgeving van Frankfurt, maar de meest opwindende collectie is waarschijnlijk Josef Zabel besitzen.

Een Saab 96 uit de Zabel-collectie

Af en toe scheidt hij zich van voertuigen en dan verrijken ze onze straten. Robert vom heeft nu een prachtige Saab 96 in "Verona Green" Team Wagenheimer aangeschaft. Met hun Saab 99 speelden de broers vorig jaar op de Histo Monte en de Hamburg Berlin Klassik. De 96 is Saab nummer twee en kan binnenkort worden bewonderd tijdens historische autosportevenementen.

De 96 uit de Zabel-collectie is zeer origineel, in een fantastische staat en volledig ongebruikt. Hij heeft nu zijn nieuwe thuis in het zuiden van de Republiek. Gefeliciteerd van het blogteam!

Twee Saab-bijeenkomsten in Zwitserland op 24. februari

Uit Centraal Zwitserland komt de verwijzing naar een Saab-bijeenkomst in het ACE Cafe Lucerne. Het café wordt beschreven als klein, comfortabel en aan te bevelen. In elk geval draait het bij deze dag om het merk Saab.

Saab Ontmoet Lucerne

Maar tegelijkertijd is Zwitserland de traditionele Swiss Fondue Meeting in plaats van. Al voor de 8e keer, en het dataconflict is zeker jammer. Voor de Zwitserse Saab-scene doet zich nu de uitdaging voor om op beide plaatsen aanwezig te zijn. Tenminste als je het op een sportieve manier bekijkt, wat zeker het geval zal zijn. De organisatoren van beide bijeenkomsten hebben zeker veel Saab-bezoekers verdiend, en Saab-chauffeurs in Zwitserland zullen aanstaande zaterdag verwend worden.

4 gedachten over 'In het kort opgemerkt. Saab & Bremen Classic Motorshow en meer ..."

  • Volgens AutoBild is er nog een andere 900er Turbo in Bremen voor ongeveer 13 000.- €.

  • De 96 is ongelooflijk mooi. De NG ook. En natuurlijk heeft de 99 ook zijn eigen kwaliteiten ...

    Alweer een artikel / een aankondiging op de blog, die ook met veel plezier genoteerd wordt, als je je niet persoonlijk aangesproken voelt (omdat noch Zwitsers, noch tijd voor Bremen).

    Maar er zijn de geweldige foto's voor iedereen. Ook erg goed. Is leuk.

  • Wat een geweldige foto - 9-5 NG met 96 op trailer!
    Dat kan probleemloos voor een poster worden gebruikt.

  • Hallo Saab-vrienden, ja ik zag hem. Vind het erg leuk. Gebouwd met veel aandacht voor detail.

Reacties zijn gesloten.