Mijn niet gemakkelijke weg naar Saab

Hallo geachte gemeenschapsblog, dan zou ik me graag willen aansluiten bij de serie Saab Story-vertellers en mijn niet gemakkelijke weg naar de eerste en tot nu toe alleen Saab onthullen.

Saab 9-3

We hebben het jaar 1986 geschreven en ik was in de zomer op weg naar het buitenzwembad in Hildesheim, een stad die tot nu toe niet is opgemerkt door Saab-activiteiten. Omdat het de manier is waarop 12 een jaar oude jongen is, kijk je automatisch naar de geparkeerde auto's langs de weg totdat mijn blik op een Saab 900-cabriolet sprong.

Daar stond ik, zag voor de eerste keer een Saab in de dubieuze kleur goudmetaal en kon niets met de auto doen. De auto had tegelijkertijd iets aantrekkelijks en insectenwerend en liep niet uit mijn hoofd. Thuis moest ik mijn vader vertellen over een Saab - wat voor soort auto is papa?

Het antwoord was ontnuchterend - dat is een dure Zweedse auto die niet lang ... duurt.Want Ondanks deze ontnuchterende antwoord bleef ik jarenlang elke keer op de weg naar de gefascineerd voor de gouden wagen stand buitenzwembad.

Toen de auto bij het zwembad stopte, verdween Saab ook voor vele jaren uit mijn auto-horizon. Nadat ik professioneel naar de verkoop was gegaan, was het onvermijdelijk dat ik zoveel Saab op de snelweg zag. Ik vond de Saab 9-5 leuk met het chromen frame, als het geen chroom was ...

Saab 9-3 SC 2008
Saab 9-3 SC 2008 door Thomas

Stereotiepe termen, ging ik alleen de typische modellen van de Duitse leveranciers die zijn er alleen voor medewerkers in het veld van de vloot provider en maakte me geen zorgen over andere voertuigen die waren niet het toch te bestellen.

Dit veranderde abrupt in januari 2011. Ik zag de 9-5 NG op de weg en reed weg ...

Dus de "ramp" nam zijn weg en maakte de Saab-fan in mij wakker. Ik deed onderzoek naar het net, ging naar enkele zeer aardige dealers en 'struikelde' over het Saab-blog, dat ik tegenwoordig bijna elke dag bezoek. Hoe meer ik Saab studeerde, hoe meer ik er naar verlangde er een te bezitten. Sinds ik mijn carrière geheroriënteerd, beroep doet in een Scandinavische werkgevers, het was heel dicht nu eindelijk een groot verlangen in de vorm van 9-5 NG implementeren en voor mijn vrouw iets nieuws dus moest haar, dus tuurde naar een 9-3 SC.

Maar daar was je weer, de problemen in het leven die je niet per se verwacht. De aangeboden voertuigen bij een dealer waren plotseling niet beschikbaar, voor anderen zag het er niet beter uit ...

Eigenlijk was het Saab-verhaal voor mij bijna voorbij, maar de verslagen van Tom op de blog die de Saab-vlam verlieten, bleven voor mij knallen. Ik vond het nogal irritant, omdat ik eindelijk dichter bij mijn droomauto kwam en dan naar Saab ging om de lichten aan te doen.

Twijfelend reden bleef ik zoeken, tenminste voor mijn vrouw. Het kopen van een bedrijfswagen bij een failliete bank zou immers eerder eindigen, maar het werd in ieder geval een ander Zweeds merk. Maar er was nog steeds behoefte aan een voertuig voor mijn vrouw. Maar hoe moet ik mijn vrouw leren een Saab te kopen?

Sinds onverwachte steun kwam van een auto laten zien dat ten noorden wordt gefilmd van het Engels Kanaal met 3 bizarre presentatoren en die niets beters te doen dalen tegen een Saab 3er de kraan als een 900er BMW gehad.

De overlevingskansen in de Saab waren veel groter, dus mijn vrouw stemde ermee in om te kopen.
Waar kunt u een in de gewenste behoefte krijgen met automatische, dakleuning en licht leer?

Na enkele maanden en enkele teleurstellende bezoeken vonden we onze kopie bij A7 bij een grote leasingdealer. Een Saab 9-3 SC in zwart Bj12 / 2008 met de gewenste uitrusting en alleen 38.000km. Een leasinggever van een apotheker uit het zuiden die sinds 2012 onze loyale privéauto is. Behalve een totaal vervormde baan en de typische veerbreuken op de vooras, loopt hij nog steeds perfect.

Alleen "helaas" maakt de blog opnieuw ter overweging, dit misschien tegen een 9-5NG om te ruilen. En ik hoop dat ik later iets kan schrijven ...

En dus moet ik toegeven dat Tom en het blogteam kunnen doen wat maar weinig handelaren kunnen doen - een merkloyaliteit opbouwen en dat met een merk dat in een diepe slaap is gevallen ...


Dank aan Thomas voor zijn Saab-verhaal! Dit is een van onze exclusieve Saab-instapbestanden op reis. Heb je ook iets te vertellen over Saab?

Het verhaal van een onvergetelijke vakantiereis, een restauratie of een andere gebeurtenis in het leven met het cultmerk van Trollhättan?

Wees alsjeblieft geduldig ... Omdat de deadline voor het indienen van onze Saab-bordbestanden de 31.12.2017 was. Gemiste afspraak? De volgende actie zal zeker komen. Daarvoor gaan we echter een aantal Saab-verhalen uitbrengen van het jaar 2017!

29-gedachten ook "Mijn niet gemakkelijke weg naar Saab"

 • Leuk verhaal!
  .... en de 9-5 NG is echt een mooie en "andere" sedan (hoewel ik niet echt van een salon houd) ... omdat je later zelfs nog later zwak kunt!

  En Hildesheim-baden zijn niet zo slecht!

  PS:
  Ik geloof al een tijdje dat Tom met dealers / workshops / leveranciers / Orio & Co. Onder één dak !!
  Hij is voor een groot deel ook "schuldig" omdat ik 2014 heb gekocht als mijn (?) Last Saab en nog steeds graag in dit "eigenzinnige Zweden" onderweg ben.
  (Zonder hem zou ik waarschijnlijk al lang in een "sjofele" VW of Audi zitten).
  Puuuh - had een varken!

  • Ik denk het niet. In Bremen had je al heldere ogen toen je de Saab zag

   • 🙂
    ... nou ja, nog een heel klein beetje (want zonder jouw hulp zou ik zeker naar het verkeerde adres zijn gereden of waarschijnlijk mijn provinciaal nest nog niet verlaten hebben).

    Maar je hebt gelijk - natuurlijk ben ik zelf de hoofdschuldige ... ik "ruk" Ik heb mezelf eindelijk in het lokale presentatievoertuig geplaatst!
    Daarna had ik bijna pijnlijke spieren in mijn gezicht vanwege mijn opgetogen grijns.

 • Ik ben ook blij met elke nieuwe Saab-fan, maar ik kan sommige van zijn verslag over zijn Saab niet helemaal volgen. Hij schrijft: Behalve een totaal vervormde baan en de typische veerbreuken op de vooras, loopt hij nog steeds perfect.
  Ik vraag me af wat hij bedoelt met die typische voorjaarsvakanties, ik ben me er niet van bewust dat er zoiets als typische breaks zijn die vaker wel of niet altijd moeten voorkomen? Dat met de baan is nog steeds begrijpelijk, een gat te veel of een stoeprand te hoog en te snel omhoog of omlaag, dan wordt het spoor altijd aangepast. Wie kan iets meer zeggen over de typische voorjaarsvakanties?

 • Men leest al meer over de veerbreuken op de vooras van de 9-3 II / III. Maar het lijkt ook een * groot * onderwerp te zijn bij andere voertuigfabrikanten.

  • Is het zo. Over alle merken.

  • Saab 9.3 cabrio, bouwjaar 2006, veerstop op ca. 130 000 km. Typerend volgens de Saab-workshop.

 • Hallo Thomas, ik voel me heel dicht bij mezelf en mijn weg naar Saab (http://saabblog.net/2015/05/30/liebe-auf-den-ersten-blick-2/). Een heel leuk verhaal, zelfs met de chromen bril voel ik me op dezelfde manier. Gelukkig hoefde ik mijn vrouw niet eerst te overtuigen. Ze zei dat als ze beslist bij het kopen van een auto en ook betaalde, de meest economische mobiele subset wordt gezocht. Zo was het hem duidelijk wie zich druk maakte om een ​​auto te kopen, wie beslist en wie betaalt

  Helaas kan ik de "typische" voorjaarsvakantie alleen maar bevestigen. Ik had 2x al over ongeveer 15 jaren (1x Saab 9³ SC en 1x Seat). In beide gevallen had de workshop alleen gezegd dat dit vandaag de dag niet ongewoon is. Voor de workshops misschien niet, voor mij al heel en eigenlijk niet begrijpelijk (waarschijnlijk trouw aan het motto: "Wat lang denkt, levert geen geld op").

 • Heel leuk verhaal, nu maak je het leuk om mijn tijd op papier te zetten ...
  Met de veren was / was een remedie in de vorm van herten. Vanaf het begin in de cabriolet en geen problemen. Ik had nog niets gehoord over 9000 en 9-5.

 • Leuk verhaal.

  De jongens van Top Gear zijn positief gek. Hun relatie met SAAB- en SAAB-bestuurders is echter latent schizofreen. De slinger gaat van bewondering van de ene of andere kwaliteit naar minachting en spot en weer terug ...

  Maar een vergelijkbare relatie met SAAB is bekend uit de Duitse motorjournalistiek.

  • Naja

   Alleen overwogen zonder rozerode bril ...
   Het was niet alles goed dat Saab deed!
   Al deze experimenten, bijvoorbeeld de auto zonder stuur, kostten veel geld en brachten niets op.

   Ik vind de beoordeling eerlijker en neutraler dan die van veel Duitse journalisten.
   Trouwens, de vertaling is meer dan gebrekkig. In feite prijzen de drie Britten Saab veel meer dan de Duitse versie laat zien!

   De West-Europeanen hadden sowieso veel meer een open verbinding met Saab dan de verwaande Duitsers.
   En juist deze casestest en andere toevallige, hebben mij verhinderd om het eens te proberen met een München.

   Niets beschermt u meer dan een Saab!

   • Ik bedoelde Top Gear in het algemeen en niet specifiek deze aflevering.

    Evenals in Duitsland waren de huidige SAAB's bij Top Gear nogal gedeprimeerd *.

    Postuum is SAAB plotseling heel groot en de motorjournalistiek met lof niet zo gierig. Dus ook hier. Een opmerking over de structuur van een oude 900er en de achteraf tijdrovende ontwikkeling van een 9000, kan de verkoop van nieuwe SAAB-wagens nu niet meer stimuleren.

    * er was bijvoorbeeld een gevolg, er reed een "racer" de 9-5 AERO over de gestandaardiseerde Top Gear-koers tegen de klok. Het desastreuze resultaat (langzamer dan veel kleine auto's) werd afgelost door moderators en in rekening gebracht aan 100% de auto. Het studiopubliek heeft gebogen voor het lachen.

    De sg-racer kon het duidelijk niet goed met elkaar vinden. Ideale plek? Hahaha. Inclusief noodremming aan de buitenrand en buiten bochten! Elke Zweedse politieagent zou schoner en sneller geweest zijn.

    Leuk dat het merk postuum meer erkend en eerlijk is. Beter (te) laat dan nooit ...

    • Achso, oké.

     Ik ben het met je eens!
     Zoals de zinloze test: Saab 9.5 Aero against the Harrier! Dat zou waarschijnlijk niet eens een Formule 1-raceauto laten maken!
     Maar zo zijn de journalisten.

     Voor de Duitse motorpers herinner ik mij een tv-verslag over de 99 Turbo, waarin de moderator noch de uitstekende veiligheid, noch het rijvermogen heeft genoemd.
     In plaats daarvan lasteren de hoge prijzen. En hij kon de auto niet goed hanteren.

     • Ja, precies. De Royal AF vs. "Born from Jets" en de gedraaide rondetijd waren dezelfde aflevering, als ik me goed herinner. Het was niet leuk om SAAB en de slogan voor de gek te houden. Maar ook positief gebat. Een kiekendief! Top Gear.

      De gezangen en graven op SAAB zijn veel leuker dan de huidige tests van hun tijd.

      In Youngtimer-tests heeft een 9000 AERO vandaag een plotselinge passage zonder einde en al (bijna) uit de zeer diepe snelheidskelder naar buiten. Toen hij op de hoogte was, schreven ze graag over een turbo lag en prezen de Duitse sucker. En niet omdat ze een uitstekend zicht op AERO-achterlichten boden ...

      Misschien heb je gewoon wat langer nodig om SAAB te begrijpen? Helaas te lang.

     • Om eerlijk te zijn, er was een probleem aan beide kanten. Saab had vaak ingenieuze en innovatieve oplossingen. Slechts één communiceerde dit nauwelijks of helemaal niet. Ook ervaar ik na 26 jaar steeds weer dingen die ik niet eerder wist. En ja, het duurt langer om het merk te begrijpen, maar wie neemt de tijd?

     • @ Tom:

      Betekent beide kanten, tussen SAAB en de journalisten? Dat is waarschijnlijk hoe het is. Men heeft al de indruk dat men niet profiteerde van SAAB-communicatie. Ook niet met GM. De trollen deden graag hun ding.

      Dat met de journalistiek vind ik nog steeds vervelend. Als een doorlopende tekst bijvoorbeeld min of meer het tegenovergestelde is van de ook afgedrukte gegevens (zoals de passage van een 9000 AERO) heeft geclaimd. Aangezien er meer geld zou zijn gestroomd en SAAB meer advertenties moeten draaien?

 • Oh, ik kan het allemaal goed begrijpen. Eerst geïnfecteerd, het is echt moeilijk om weer van het merk af te komen. Mijn bijna 19-jarige 9-5 3.0t rijdt al 4-maanden als een winterauto door het gebied. Om echt winterklaar te worden, moest er veel geïnvesteerd worden. Nu dat hij in een goede conditie is, merk ik dat ik constant in beweging ben rond deze "Outlaw-SAAB" (hij is niet overal in de gemeenschap aardig gevonden). De 9-5 Aero-wagen (met 12-jaren die net zijn ingetrokken) wordt boos en heeft spinnewebben op de uitlaat. Een goede vriend van mij heeft het nu ook opgevangen. Hij was een 900-turbo-tweedeursdeur in niet erg goede staat vrijwel gratis voor de deur. Hij stuurde een mail met foto's die onder andere de gebruikelijke roestvastheid op de wielkast linksachter vertoonden. Aangezien hij geen speciale band had met het merk SAAB, wilde hij hem aanbieden voor ongeveer 750, - EUR. Natuurlijk kon ik dat niet doorgeven en stelde voor dat hij de "lichte" roestige 900-turbo in een project zou veranderen. Laten we kijken hoe het verder gaat. In ieder geval heeft hij al afgezien van zijn verkoopintenties. Momenteel bevindt hij zich in een broedfase (ik weet dat) en meestal volgt de broedfase een min of meer langdurige creatieve fase. Kijk hier voor onderdelen, zoek naar onderdelen, krijg aanbiedingen en en en. Het eindresultaat is dan vaak een redelijk gerenoveerde Old- of Youngtimer met injectie van het inlaatspruitstuk en dus zonder groter fijnstofprobleem.

 • Meneer Hürsch,
  Aan de ene kant is er het vooroordeel dat werd gegenereerd door de gerichte desinformatie die we noemden.
  Aan de andere kant is het meestal angst voor een gedeeltelijk gebrek, veranderingen of een mindere acceptatie, als een induvidialist.

  Om Saab goed te begrijpen, kun je alleen als iemand op de juiste plaatsen rijdt of op de hoogte is.
  We hebben nog steeds veel onderwijs te doen in de samenleving! Alleen dan kunnen we de laatste Saab redden, de schroothoop of de export naar het oosten.

  • Het gaat er niet om of anderen het merk "niet begrijpen". Als ik de gebogen voorruit of de korte wielbasis van de 901 bijvoorbeeld niet visueel leuk vind, maakt het niet echt uit of Saab er iets van dacht of dat het bedoeld was als een beroep op zijn eigen afkomst in de luchtvaart. Ik hoef niet te beslissen wat anderen als mooi of technisch geweldig vinden om te voelen. Iedereen die mijn mening niet deelt, begreep niet dat het merk een beetje is gesprongen. Saab heeft aan veel dingen gedacht, dat klopt. Maar andere bedrijven hebben dat ook, alleen omdat hun ideeën niet zo groot zijn, betekent niet dat Saab alles goed deed en dat de anderen alles verkeerd deden. Er is genoeg dat Saab alleen suboptimaal heeft opgelost.
   Het heeft niets te maken met onderwijs, dat er voertuigen van Saab worden ingedrukt of naar het oosten rijden. De Saab-klantenkring bestaat grotendeels, laten we zeggen iets bijzonders ... dat merk je uiterlijk als je een gebruikte Saab wilt verkopen.

 • Sorry als dat te patriottisch klonk!

  Natuurlijk hoeft niet iedereen alles met SAAB goed te vinden. Ik wilde dat niet uiten.
  Het ging alleen nog om het onderwerp "De transfiguratie en devaluatie van Saab-auto's in de publieke media van sommige landen!"
  Dit is ook de reden voor uw probleem met de verkoop van een gebruikte Saab. Omdat mensen de eerdere 'negatieve' beoordelingen nog steeds geloven. En kijk daarom niet eens naar de verbeterde "Positieve" overlijdensadvertentie!
  Wiso is de SAAB in Duitsland zo "speciaal"? In ons buurland Nederland is hij iets compleet elke dag!
  Waarschijnlijk heeft Nederland Saab heel anders gecommuniceerd als een automerk.
  Natuurlijk zal er daar ook minder zijn. Maar hoe groot moet het aantal Saab in NL in de 90ern zijn geweest, als u vandaag losse 10 per dag ziet? En waarom kochten zoveel Nederlanders een Saab en Duitsers niet?
  Is dat echt alleen maar persoonlijke smaak?
  Of beginnen we opnieuw met het basisonderwerp?

  • Je hoeft je niet te verontschuldigen, iedereen kan zijn eigen mening hebben. De "niet-Duitse" auto in de hiesgen-autopresse gaat slecht weg is ongetwijfeld juist. Dat is waarom ik de boeken niet meer lees.

   Ik heb niet geschreven dat Saab een merk is of dat de voertuigen speciaal zijn, maar de potentiële koperskring. Omdat je weinig zin hebt om zo'n auto te verkopen, maar eerder gelijk staat aan de export.
   Het zuigt gewoon als je een 15-20 jaar oud Saab te koop in een zeer nette staat (geen museumstuk) biedt ergens vrij tussen 3500-5000 € ligt, en vervolgens zelfbenoemde "Saab fans", melden de ene ongevraagd oor bloedige praten over hoe geweldig, maar het merk etc. vervolgens aan het einde om zelf te bepalen dat ze 200000km nog te veel, 3. Hand is er één teveel op zijn minst en je eigenlijk op zoek naar een zwarte auto en geen zilver. Dus ik vraag me dan ook als een nieuwe golf, maar zou niet meer geschikt voor de auto en een verhoogde behoefte om te praten, zijn er vrienden of psycholoog.
   Voor andere merken weten de kopers meer wat ze kunnen verwachten voor een prijs of de staat van de prijs of omgekeerd.

   • Dus toen mijn vrouw voor het laatst een oude compacte auto of een fiets verkocht, was het precies hetzelfde. Misschien zijn de kopers zo'n goedkoop en gebruikt voertuig in het algemeen? Of althans de neiging om dat leuk te vinden? Misschien is dat niet SAAB-specifiek?

    • Een bepaald prijsniveau trekt een bepaald cliënteel aan. En als, zoals Daniel schrijft, het prijssegment 15 - 20 jaar is ... dan is het bijzonder slecht. Hoge kilometerstand, lage prijs + plus de typische EOL-leeftijd. Maar het wordt beter. Ten laatste wanneer 25 jaren of meer wordt bereikt en het H-teken en de klassieke status lonken.

     • Mijn (puur retorische) vragen waren precies op deze antwoorden gericht. Bedankt daarvoor.

      De ervaringen van Daniel zijn allesbehalve merkspecifiek. Niet elke SAAB-bestuurder in dit prijssegment is er naar op zoek. Velen betalen boven het gemiddelde voor het onderhoud van bestaande of gewenste SAAB's.

      Misschien had hij er zelf aan gedacht? Een paar duidelijke en plausibele woorden doen geen pijn. Ik vind het geweldig dat elke klant met een budget interesse heeft in SAAB. Als het anders was, zou ik verdrietig zijn ...

     • Nou, dan zijn de Volvo-jongens waarschijnlijk anders "erop". Vorig jaar bood ik een 15 jaar oude S60 te koop aan, dus geen klassiek of klassiek voertuig, integendeel. Aantal vorige eigenaars? Geen idee was een voertuig oorspronkelijk uit Zwitserland, was het niet in de krant, kilometers? 337tkm. Staat bovenaan (dus niet eerst uit de "gegevens"). Vraag verrassend behoorlijk hoog. De huidige eigenaar kwam langs, reed de test, was enthousiast en betaalde zonder te onderhandelen over de prijs die voor ons allebei goed was. Ondertussen heeft de auto de 360tkm zonder defecten of grote investeringen gekraakt en zijn we nog steeds losjes verbonden.

 • Helaas is dit saabspezifisch. Omdat er nog een groot aantal mensen onder de Saab-rijders die ze altijd zien wat een geweldige Inovationen Saab zo op de markt die echt kennen elkaar heeft gezet! Aan de andere kant, een gloeilamp, zelfs niet in de positie om te veranderen, want dat is technisch "uitdagend". Ik weet wat! Mensen die goede gebruikte Saab motoren tegen een betaalbare prijs aangeboden en vervolgens aan de recycler omdat de vroeg "budget" Saab klanten te garanderen en gratis verzending (met 150 € voor een B202 met 120tkm) en geen verkopers hebben nog niet professioneel gedaan, maar de zaag als een dienst aan Saab gemeenschap. Maar op een gegeven moment krijg je moe.
  Volgens mijn observatie zijn er bij Saab twee soorten kopers: mensen met technische expertise die niet geïnteresseerd zijn in een kilometerstand, het aantal vorige eigenaren of een chequeboek. Ze kopen en betalen voor de aandoening. Omdat men zijn ideeën kan noemen en vervolgens met technische expertise kan bespreken of en hoe de prijs in orde is. Met zulke mensen kun je prachtige auto's kopen en verkopen.
  Dan is er de Neuwagenfaher elke twee tot drie jaar iets nieuwe behoeften en vindt een 9-5 of 9-3 met 150tkm is "een beetje veel". De te komen met op een bepaald moment, dat het nu tijd is om een ​​9k / 9-3I te kopen en denken dat de onderdelen kunnen volgens dezelfde criteria als de auto van een van vorig jaar, maar worden gekozen, maar wil alleen de gebruikte auto's te betalen. Ofwel betaalt u de auto van de werknemer (die eigenlijk een paar ook te maken, kan je nog steeds een van de zeldzame 9k / 9-3I met <100tkm uit de eerste hand in het Museum staat), of je laat. Dan kunt u een zeer goede auto te krijgen, terwijl nog steeds, hoewel niemand waarmee men de award voor de minste wint kilometer op de volgende vergadering.

  • Ik kan niet meer volgen ...

   1.) Ik heb ook een oud (zelfs (met 460.000 Km beduidend ouder) Volvo als de snelheidsmeter helemaal juist is ...) en 2.) Ik weet niet de statistische significantie te zien ...

   Hoe kun je concluderen uit een enkele verkochte Volvo en een beetje meer SAAB-ervaring op de een of de andere "ondersteboven" van de koper of bestuurder? Vooral omdat de persoonlijk verzamelde ervaring met de SAAB-chauffeurs duidelijk niet homogeen is, maar eerder ambivalent ...

   Dus er zijn SAAB-chauffeurs met meer en die met minder technische expertise. AHA! ! !
   En bij welk merk zou dat aantoonbaar anders zijn? ? ?

   Bij Volvo? Ha Ha Ha! ! !
   Ik heb een hele goede vriend, die regelmatig de zuigerretourveren van zijn Amazon verstelt en de lamp van de carburateur binnenverlichting verandert ...

   En wat is een SAAB- of Volvo-stuurprogramma, als je beide hebt? ? ?
   Zelfs Tom (een SAAB-blogger) heeft al positief gereageerd op ten minste één Volvo ...

   Beste Daniel,
   Ik denk dat je hier een probleem wilt bestrijden, waar je helaas vrijwel alleen mee bent. Ik geloof dat het niet de SAAB-BESTUURDER is die je bouwt. En dat is een goede zaak.

   Als mensen een van de SAAB kiezen, ook al staan ​​ze open voor iets anders, dan is die beslissing veel meer waard. Het artikel waaronder we hier als lezer discussiëren, wordt als volgt overschreven: "Mijn niet gemakkelijke manier om SAAB te maken".

   Dat is alles, is het niet? ? ?

   • Hoe representatief is het om een ​​Volvo probleemloos te hebben verkocht? A! Misschien waren prijs, kleur en conditie correct, maar niet bij Saab? Ik heb de afgelopen jaren nooit problemen gehad met de verkoop van een Saab. Er waren alleen leuke contacten en een Saab maakt dat je beter gaat dan een Golf of andere in massa geproduceerde.
    Natuurlijk is het altijd afhankelijk van degene om de juiste koper te ontmoeten. Omdat dat alles is wat nodig is.

Reacties zijn gesloten.