Nieuw jaar, nieuw project. NEVS werkt op de D1.

Onder projectcode D1 is bij Stallbacka begonnen aan een nieuw project. Het zou het cruciale project voor NEVS kunnen worden, dat zich in een vroeg stadium bevindt. In een betaald artikel van de plaatselijke krant heeft CEO Tilk de eerste details gedeeld.

NEVS 9-3 EV-presentatie in Tianjiin
NEVS 9-3 EV-presentatie in Tianjiin. Afbeelding: NEVS

Project D1. Autonoom rijden voor DiDi.

Het D1-project wordt doorgezet voor NEVS-samenwerkingspartner DiDi. 30-medewerkers in Trollhättan zijn betrokken bij de ontwikkeling van een autonome elektrische auto, wat geen geheel nieuwe ontwikkeling is en gebaseerd is op de 9-3 EV. Vanaf 2020 kon D1 in China worden geproduceerd als een verhuur- en taxi-oplossing voor Didi, leverancier van mobiliteit.

De nieuwe elektrische auto bevindt zich nog in de opstartfase. In de volgende stap 70, dan zouden misschien 600 tot 700 ontwikkelaars eraan moeten werken. Als de klant DiDi de eerste ontwerpen leuk vindt en het project een volgende fase ingaat, kan dit de relatie tussen NEVS en Didi versterken. Omdat het partnerschap en de mogelijke toetreding als aandeelhouder nog niet zijn verzekerd. DiDi heeft verschillende bedrijven de opdracht gegeven om autonome voertuigen te ontwikkelen en heeft de keuze tussen verschillende hardwarefabrikanten. DiDi Chuxing beslist na de laatste financieringsronde meer dan een miljard reserve en kon de problemen van NEVS oplossen met een soevereine greep in het kleine geld.

NEVS 9-3 pre-serie in Tianjin. Afbeelding: NEVS via Linkedin
Nieuw jaar. Oude problemen.

2018 de startup in de stablebacka heeft nog steeds te kampen met de oude problemen. De liquiditeit is beperkt, er wordt bloed gestopt en medewerkers verlaten het bedrijf. De ontwikkeling en productie van het NEVS 9-3 EV-project is sindsdien volledig uitbesteed aan China. Zweedse werknemers pendelen tussen beide locaties. Ze werken hard aan connectiviteits- en cyberbeveiligingsoplossingen voor de nieuwe voertuigen.

Het afgelopen jaar verliep beter dan verwacht, vertelde CEO Stefan Tilk aan TTELA. Dat kan een kwestie van perspectief zijn. Je zou ook kunnen zeggen dat het minder rampzalig was dan het had kunnen zijn. Omdat de fabriek in Tianjin nog niet af is. De spuiterij ontbreekt, evenals de carrosseriewerkplaats. De productie van de 2018-9 EV is gepland voor de zomer van 3. NEVS verwacht in het lopende jaar 10.000 eenheden, maar zonder voldoende financiering en zonder de voltooiing van de fabriek in Tianjin is dit nauwelijks realistisch.

Een mogelijke oplossing zou een verandering in de aandeelhoudersstructuur kunnen zijn, wat op dit moment aangeeft. Oude aandeelhouders kunnen hun aandelen geven, nieuwe aandeelhouders en liquiditeiten binnenhalen. DiDi Chuxing zou een optie zijn, maar op één na grote prestaties in Trollhättan is tot nu toe niets concreets naar voren gekomen. DiDi heeft de keuze, in tegenstelling tot NEVS. De globale reus heeft de toekomst op zijn kant en kan wachten. Maar in Stallbacka draait de klok en kan alles aan deze samenwerking worden gekoppeld.

15 gedachten over 'Nieuw jaar, nieuw project. NEVS werkt op de D1."

 • blanco

  Maar wat zou geweldig zijn in deze NEVS-ellende, als ORIO de voorkant van het voertuig hier zou aanbieden als facelift-mogelijkheid. Ik denk dat dat redelijk succesvol is (zeker van Trollhättan) EN dat ze klaar is. Wat ik het leukste vind, zijn de dagrijlichten en de grille. In plaats van gesloten baan met grid en SAAB in het midden. Dat zou iets zijn! En niet zo misplaatst met enige betrokkenheid en positieve feedback van de gemeenschap.

  • blanco

   Ik zou de veel te lange clip in de radiator niet willen. Dat zou alleen in het middengedeelte moeten zijn.

 • blanco

  De volgende technologie-recycler op de markt, een kleine BMW, een kleine Tesla, ...

 • blanco

  Hi Tom,

  de 10.000 eenheden die gepland staan ​​voor 2018 zijn waarschijnlijk niet allemaal bedoeld om als taxi te gebruiken - of is dit gepland?

  NEVS mag zich op de lange termijn in geen geval uitsluitend richten op deze taxibusiness - e-mobiliteit zal de komende jaren ook steeds meer in de schijnwerpers komen te staan ​​voor 'normale' chauffeurs en een groot aantal auto's zal wereldwijd in gebruik blijven Zijn in particulier bezit. In grootstedelijke gebieden zou de rekening voor DiDi + Co. kunnen werken - in landelijke gebieden had ik liever mijn eigen SAAB / NEVS in de garage gehad en daarom onmiddellijk beschikbaar voor eventuele reizen.

  • blanco

   Ja. De voertuigen, als ze ooit worden gebouwd, zouden allemaal naar aanbieders van mobiliteitsdiensten moeten gaan. Bovendien moet men weten dat er in China een door de staat gewilde beweging is weg van het privébezit van een auto. Eerste bedrijven, waaronder BAIC, hebben al een zelfverbintenis gemaakt (!) Van 2020 geen branders meer om aan particulieren te verkopen. De politieke wil gaat duidelijk naar de aanbieder van mobiliteitsservices. Of dit afdwingbaar is, is onduidelijk. Maar in het geval van één geval is de regering-Beijing in het verleden altijd tamelijk pragmatisch geweest en heeft ze zichzelf gecorrigeerd.

   • blanco

    Dit zijn interessante achtergrondinformatie.

    Nationaal "internet" met nationale zoekmachines en nationale betaaldiensten.
    En in de toekomst nationale aanbieders van mobiliteitsdiensten met uitsluitend Chinese auto's?

    Zou in de foto passen (de mijne uit China, ik bedoel daarmee) ...

    En het zou de strategie van NEVS verklaren om naar een enkele klant toe te werken. In politiek vrij
    In landen met een vrije economie zou het bij uitstek een zelfmoordstrategie zijn ...

    NEVS is zojuist nog onsympathieker en onverschilliger geworden.

 • blanco

  ... nou, laten we het zo zeggen: zonder NEVS zou het stil zijn, maar dan zouden er geen auto's in TH worden gebouwd. De vraag is of het NEVS-productidee een goed idee is ... dan is er geld. Momenteel zijn er veel interessante onderzoeken en productaankondigingen (Byton, Honda, ...) tot nu toe heeft alleen Tesla de e-car geïmplementeerd. Afgezien van het feit dat ik sceptisch ben over diensten als UBER of DIDI, irriteerde UBER Apple en ze sloten zich toen aan bij DIDI met een paar miljard dollar. Kortom, ik droom nog steeds van de iSAAB! 😉

  • blanco

   ... ik ook iets ("iSaab"). 😉

   Het zou genoeg voor me zijn als mijn oller 2011'er Carplay ooit nog zou kunnen gebruiken.
   Android is nu mogelijk sinds een korte tijd, maar de carplay is mogelijk, ik kan me ook in de toekomst (helaas) moeilijk voorstellen.

  • blanco

   Well. Misschien kunnen de Turken het met de e-saab doen!
   Zelfs als iemand vanuit de richting van niets hoort, geloof ik meer van een Elekto Saab uit Turkije dan van NEVS.

 • blanco

  NEVS zal waarschijnlijk nooit uit de projectstatus komen.
  De laatste doet het licht uit….

 • blanco

  Ik interpreteer dat als duidelijk negatief.

  Wat heeft Didi aan NEVS toegekend? En wat heeft Didi verschillende bedrijven opgedragen?

  Het is moeilijk voor te stellen dat Didi, samen met verschillende bedrijven - waarvan mag worden aangenomen dat ze een eigenbelang hebben als ze een rol op deze markt willen spelen - de ontwikkelingskosten voor autonoom rijden volledig moet betalen.

  Betekent "in opdracht" waarschijnlijk dat Didi wenkt met de mogelijkheid tot samenwerking, of met het bestellen van een aanzienlijk contingent?
  Dat zou betekenen dat NEVS zich vastklampt aan het stro met een hoog risico om het contract voor een paar taxi's te krijgen, ondanks de concurrentie.

  Didi kan achterover leunen en kijken of NEVS alles kan doen en wat ze kunnen doen, of dat je NEVS op ontwikkelingskosten kunt laten wachten omdat de concurrentie prettiger is.

  En wie zou alsjeblieft een Didi-taxi willen zetten in de ondergrondse parkeergarage onder het hok of in de ingang van de villa?
  Dan liever een vreemde hybride of een verbrande, een min of meer oude SAAB of gewoon een geheel nieuwe Tesla,

  Mocht de rekening voor NEVS stijgen (het gewenste ideale geval), dan zou iemand hebben gebrand voor de rest van de automarkt. Een paar taxi's. Fantastisch ideaal. Geweldige strategie.

  Moge de naam NEVS zo min mogelijk met SAAB worden geassocieerd. Er is niets meer om op te hopen ...

  • blanco

   Hallo meneer Hürsch.
   Dat is precies hoe ik het zie. Naar mijn mening heeft NEVS niets met Saab te maken, behalve dat ze de fabriek in Trollhättan en de vervuilde locaties hebben overgenomen. Ik associeer NEVS niet met Saab. Saab is geschiedenis. Helaas.

  • blanco

   Ik zou het interpreteren als concurrentie tussen hardwareleveranciers. Vertel DiDi de concepten, want er is geld, mogelijk een deelname en bestellingen. Alleen al het feit dat NEVS is gedegradeerd van zijn oorspronkelijke doel om een ​​wereldwijde mobiliteitsaanbieder te zijn naar een pure fabrikant van hardware, is zorgwekkend. De kansen voor NEVS zijn, naar westerse maatstaven, vrij klein. Maar China is China ... en wie kent de politieke banden van KJJ?
   De voertuigen zullen nooit naar particuliere klanten gaan. Ze zijn alleen ontworpen voor mobiliteitsproviders. Iets waaraan we moeten wennen.

 • blanco

  Het drama gaat dus door naar de volgende ronde. Mijn wens zou zijn dat er eindelijk vrede komt, stabiele omstandigheden worden gevestigd en dat er eindelijk auto's worden gebouwd in Trollhättan.

  • blanco

   Dus het is, Potentiële berichten volgen, maar ze worden nooit realiteit. Steeds weer klopt er iets niet.
   Franks Troll; Wat je hier zegt, is indertat een drama dat hopelijk snel zal eindigen en de rust zal daar terugkeren in Trollhattan. Maar "rust" dat de arbeiders daar ten goede kunnen komen.

Reacties zijn gesloten.