Saab Viggen op tournee. Saab Festival Trollhättan.

Auto's hebben me al gelukkig gemaakt in de sandbox-leeftijd, de eerste Saab die ik me bewust kan herinneren was een 99-chromen model. Mijn vader was favoriet bij Italianen en Fransen, twee nieuwe Renault 16-auto's in de 70iger hebben mijn aandacht gevestigd op innovatieve voertuigen met interessante ruimteconcepten en goede wegomstandigheden.

Saab Viggen en 9-4x
Saab Viggen en 9-4x bij Schwedenkai in Kiel

Later nam ik het gedrag van mijn ouders over: pak de auto in en rij weg, bij voorkeur naar het noorden. Op de leeftijd dat ik nog te jong was voor het brommerrijbewijs, bevonden we ons op een klein Deens eiland, de huisbaas van ons zomerhuis reed een Saab 96 L V4 model 1974.

De ervaren Saabblog-lezer weet nu wat volgt: ik mocht de Saab besturen en niet alleen over onverharde wegen. Mijn opmerkingen over mijn ontbrekende rijbewijs werden als ongeldig beschouwd. Reden: zijn schoonzoon is de politieagent hier op het eiland, hijzelf in het bestuur van de bank en de veermaatschappij, zo leuk op het eiland in de Saab V4 en de freewheel blijft erin.

Natuurlijk laat dat een spoor achter, mijn eerste Saab was toen 1984 een Saab 96 GL V4 modeljaar 1978, trouwens, het zit nog steeds in mijn garage. Sinds ik ben zo geobsedeerd over 20 Saabs, one-9 3 2 Aero 2001türig MY - met Viggen zitplaatsen en body kit - Ik heb zo 3 jaar gereden. Toen hij werd ingeruild voor een 9-3 TurboX Sport Sedan, miste ik die uitstekende stoelen en de grote achterklep.

Dus werd ik de trotse eigenaar van end 2016 9-3 Viggen M99 natuurlijk een spannende Lighting Blue, heeft hij als extra apparatuur via een elektrisch glazen zonnedak en audio-pakket niveau 3, Duits eerste levering van documentatie.

Hoewel de Viggen op 300.000 KM is uitgevoerd, maar altijd werd gegeven bij officiële, competente Saab-dealers in de zorg, en je beseft dat ook een auto! Daarnaast is er een hertenprestatie-upgrade met 250 PS geïnstalleerd, Eibach-verlagingsveren en zeer consistente 18 Zoll OZ Racing Ultraleggera-velgen gemonteerd.

Verder is de absoluut noodzakelijke stuurinrichtingondersteuning en versteviging aan de onderkant van het subframe, de zogenaamde "rescue kit" voor 9-3 OG. Het beste naar mijn mening: nieuwe originele voorstoelen zijn opgeheven, met de prachtige blauwe inhammen van de Viggen met blauwe verf.

De Saab rijdt foutloos en is snel, in tegenstelling tot mijn 9-3 Turbo X volledig zonder Radau, het is altijd verbazingwekkend hoe een Saab viercilinder turbo greep. Beschouw deze auto is bijna 20 jaar oud!

Natuurlijk verliep de transfer van München naar Hamburg vlekkeloos en reed ik verstandig, maar na vele jaren kreeg ik een punt in Flensburg vanwege te snel rijden naar het enthousiasme van de geruilde handel. Sorry!

Dus de Viggen bracht de winter door in mijn garage, er werd een beoordeling gemaakt en in het voorjaar werd het blauw toegelaten. Natuurlijk had het Team Autohaus Etehad in Halstenbek een originele set nieuwe Saab-vloermatten op voorraad en daarna veranderde ik de motor en versnellingsbakolie.

De eerste tournee in de zomer bracht 2017 naar Trollhättan samen met Saab-vriend Oli met zijn zeldzame 9-4 X naar het Saab-festival.

Een geweldige combinatie: de Viggen in Lighting-Blue, de 9-4 in Pearl-White. Dit maakt reizen leuk en vooral als het gaat om Kiel op de veerboot naar Zweden. Op de ochtend in Göteborg namen we de 6.June mee op de Zweedse nationale feestdag bij de uitgang van Volvo Museum Torslanda naar Saab Museum in Trollhättan.

Zondag, op weg naar het Saab-feest, heb ik de Viggen op loopsnelheid in de sloot gelegd! Met uitzondering van een gebogen trekhaak kreeg hij niets en mijn Zweedse Saab-vriend kreeg eindelijk een Saab weer op het goede spoor met zijn blauwe Ford-tractor.

De daaropvolgende gemonteerde modificatie Eibachfedern / 18 inch wielen hebben me op deze tour, zelfs op Zweedse boswegen, volledig overtuigd ... als je op de weg blijft! Ik heb toen een grotere dagtocht door Zweden ondernomen, de Viggen enthousiast en geeft rijplezier dat er alleen bij Saab is.

Op de terugweg ik alleen ging, nam ik de veerboot van Varberg naar Grena / DK, een bezoek aan mijn Deense vriend Saab Jens aan de westkust met de verplichte 's nachts in zijn garage en badkamer op de Noordzee klaar met mijn eerste Viggen tour.

7-gedachten ook "Saab Viggen op tournee. Saab Festival Trollhättan."

 • Uii .... is dit de fancy 9-4x, die onlangs te koop was in een bekende portal?

  ... zo'n blauwe Viggen zou me ook leuk vinden ...

 • Hallo Goetz,
  het allerbeste voor 2018 en altijd een goede reis met deze chique Viggen!
  Leuk verhaal op het Deense eiland

  Groet Gerd

 • Oha Götz, ben je zo gek als ik? Ik reed met een auto als een kleine toad met 5-jaren, besmet door mijn gekke vader in positieve zin, en toen stopte ik altijd de stoppelvelden in het grensgebied en vandaag met 70-jaren. Er is niets veranderd, integendeel! Als ik de juiste tijd heb, schrijf ik op de blog keer mijn verhalen op, grof en gek zeg ik alleen van tevoren! Na 53 jaar Saab Ik ben op dit moment mijn Saab 9-3 TURBOX stationwagon en een 9-5 Aero uit de voormalige Hamburger hoek en natuurlijk het mooie weer mijn sexy tweetaktmotoren. Eenmaal Saab - altijd Saab is mijn motto!
  Ook lag ik met mijn tweede 9-3 Aero Turbo4 weken voor 3 in de sneeuw, een Valmettrecker dus had zijn problemen en was in staat om mezelf te bevrijden met moeite en sperdifferentieel volgens 2 uur. Eén ding kwam weer door me heen: het kind in de man! Daarna werd ik als Hulle weggeblazen.
  Ga zo door, Götz, en ook voor de andere Saabfahrer, ik begrijp ze goed, alleen de harde doorkomen! LG uit het Münsterland, Josef

 • Super perfecte look! Van harte gefeliciteerd met deze SAAB 9-3 Viggen-kopie!
  Adembenemende foto met de Viggen in de sloot ...
  Vanaf nu altijd (!) Ongevalsvrije reis met de Viggen en de andere SÄÄBen!
  Bedankt voor de deelname aan het mooie DK-verhaal.

 • mooie Viggen, ik heb ook een Blauwe Viggen, maar alleen in 1.43, maar ook het zicht bevalt me

 • Het puurste leesplezier! ! !

  En ook geweldige foto's. Petje af voor de auteur, zijn tekst en zijn oog.

  Ik hou zelfs van de PV 445 van de nationale competitie. Maar als ik een van de getoonde auto's zou kunnen kiezen, dan zou het waarschijnlijk de Viggen zijn ...

  In ieder geval heel veel dank voor dit verhaal en het allerbeste voor 2018.

 • Een indrukwekkend verhaal.
  Dit is de beroemde "Saab-ziekte" waarmee we allemaal besmet zijn.
  Groeten aan alle Saabfahrer

Reacties zijn gesloten.