Saab-verhaal uit Hamburg. Saab-virus.

Ik was waarschijnlijk besmet in de zomer 2003, toen ik met mijn zoon op zoek was naar een mooie cabriolet. Junior was op de MX 3 reis en ik zat er net bij. Deze koekjestrommel is eenvoudig niet voor mij, want om in en uit te stappen heb je een schoenlepel nodig en als je erin zit, realiseer je je met 1,93 m lichaamsgrootte dat je zo'n wagen alleen mag rijden, omdat het hoofd ver boven de voorruit.

Saab Cabriolet 1999

In deze context wandelden we ook rond in Dello (automijl HH Nedderfeld) en ontdekte ik verschillende Saab 900-cabriolets. Wat zijn die auto's, uit Zweden, dit ontwerp, mag ik plaatsnemen? Ik mocht en voelde me meteen goed. Ik vermoed dat ik hier ben besmet. Ik reed toen een bedrijfswagen met een ster en daarom was er geen actie nodig.

Tijd is in het land, bedrijfsauto's komen en gaan en op een gegeven moment had ik het idee; je kunt soms open rijden. Ik had genoeg "speelgeld" verzameld en wilde naar de markt gaan, maar mijn partner zei; onzin, we hebben geen cabriolet nodig, we hebben een nieuwe bank nodig, het appartement moet worden gereviseerd, een nieuwe toegangsdeur voor het prieel enzovoort.

Toen kwam het voorjaar van 2015 en ik was sneller. Om de hoek bij ons werd voor weinig geld een Saab 9-3 cabriolet aangeboden. In de auto springen en daar rijden was er een! Dus daar was hij, een donkerblauwe 99 Saab 9-3 2,0i cabriolet. Na 12 jaar incubatie sloeg het virus volledig toe. Het dak zag er goed uit, hier en daar lichte lakschade (niets dramatisch), op de radio werkte alleen een voorluidspreker. De eerste indruk is redelijk goed. Met een sprongetje van de vriendelijke Albanese autodealer sprong hij door. De motor loopt na korte tijd soepel.

Nu het grote moment, werkt het dak? Wat kan ik zeggen, dak opent zonder een probleem, dus rode nummer erop en op voor een proefrit. Deze reis bracht ons naar onze schroevendraaier van vertrouwen om de hardware te controleren. En hoewel we half maart zijn, blijft het dak natuurlijk open. De automaat draait soepel, stuurt en rechtuit, geen vreemde geluiden. Onze monteur bekijkt de auto en werd meteen verliefd. De test onthulde; nieuwe starter en nieuwe kleppendekselpakking, de rest is geweldig.

Dus terug naar de Albanees en handel wanneer hij begint te praten over zijn kleine, uitgehongerde kinderen, ik weet dat de pijngrens is bereikt. We zijn het daarmee eens en op 25.03.2015 maart XNUMX is er een "nieuwe" Saab bij ons op straat. Op mijn verzoek had de schroevendraaier ook TÜV gekeurd, het enige nadeel, het knipperlicht links is niet meer oranje genoeg!

Met veel verwachting wachtten we op de zomer en elke dag met zon (en zonder) uitgebuit. Ter gelegenheid daarvan heb ik ontdekt dat Saabfahrer elkaar begroet!

Maar dan een domper, er zijn dingen op een Saab die mijn Poolse schroevendraaier overweldigen. Ik wilde een afstandsbediening in de sleutel omdat de originele afstandsbediening er maar één over was en dat werkte niet altijd. Een Saab-dealer om de hoek zou moeten helpen. Grossspurig alles was beloofd, maar uiteindelijk heb ik veel geld betaald en weinig of verkeerde functies gekregen.

Maar je leert van fouten en nu heb ik de dealer (trouwens een aanhanger van de blog) gevonden dat ik in goede handen ben.

Het virus gaat door en mijn vriendin moest ook een nieuwe auto kopen. De bestaande Astra F deed het niet meer. Ik stelde meteen een Saab voor en werd gepresenteerd als een spinner, maar dat bracht me niet uit de rest. Met wat tijd op de achtergrond hadden we genoeg auto's (bedrijfswagen en 9-3 cabriolet) dus ging ik op zoek naar ze op het net. Een stationwagen en diesel (dat was voor het dieselschandaal) zouden dat zeker moeten zijn. Nadat we verschillende Saab's hadden bekeken en getest, ontdekten we een prachtige zwarte 2005 9-3 1.9 TiD SC Vector, aangestuurd door een student die op zoek was naar iets anders.

Het leuke van de auto, hij is van alle gemakken voorzien en dan bedoel ik echt van alle gemakken voorzien. Naast 8 banden, alles op aluminium velgen. Kilometerstand 214.000 km maar er was een nieuwe motor bij 95.000. De proefrit bracht enkele tekortkomingen aan het licht, allemaal kleine dingen, maar voedsel voor de onderhandeling. Om een ​​lang verhaal kort te maken, we "hitten" en een tweede Saab is sinds april 2016 bij ons op straat. De SC raakte toen iets op kantoor omdat wervelkleppen en EGR-klep moesten worden gemaakt. Maar de inhoud is goed en daarom hebben we de auto in vorm gekregen.

De vorige eigenaar had ook een beetje Vogelsch ... .. te lang op de motorkap en een getalenteerde schilder heeft dit ook geëlimineerd. De lezer zal opmerken dat we de auto's zeker in leven willen houden. De Kleene (komt uit Berlijn) heeft vervolgens de remklauwen rood geverfd en nu is de auto er, bijna als een nieuwe auto. Ze is sindsdien bij Saab aangekomen. Ze houdt boven alles van haar auto en heeft sindsdien ontdekt dat iemand plotseling door vreemden wordt benaderd en dat mensen praten over auto's, zelfs als een vrouw!

Een andere geweldige ervaring was onze ontmoeting met de Saab-vrienden Erftkreis, waar we ons spontaan inschreven voor de rally in 2016. Ook al waren we vreemden, we werden geaccepteerd alsof we er altijd waren geweest. Rally 2017 was natuurlijk een populair evenement en in 2018 zijn we er weer. Misschien zullen we hier "Paul" ontmoeten voor de 40e verjaardag van Saab-vrienden, waarvan er zoveel te lezen is.

Saabine is nu in winterslaap en daarom heb ik tijd om je over mijn virus te vertellen. Ik hoop dat ik je een beetje kan vermaken en je kan sturen

fijne groeten uit Hamburg,
Henning


Dank aan Henning voor zijn Saab-verhaal! Dit is een van onze exclusieve Saab-instapbestanden op reis. Heb je ook iets te vertellen over Saab?

Het verhaal van een onvergetelijke vakantiereis, een restauratie of een andere gebeurtenis in het leven met het cultmerk van Trollhättan?

Het aftellen staat aan, de deadline is de 31.12.2017. We kijken er naar uit!

5 gedachten over 'Saab-verhaal uit Hamburg. Saab-virus."

 • Hallo Henning,

  niet alle "virussen" zijn schadelijk. Integendeel, sommige zijn zelfs erg genezend of extreem rustgevend. Leuk dat je zo'n “goed virus” hebt. Veel plezier met de SAAB-vloot.

 • Hallo Henning,

  leuk verhaal, overbrugt de dagen tot het nieuwe jaar erg leuk.
  Met 193cm is de selectie van convertibles zeer beperkt, dat weet ik

  Toen ik mijn moeder van haar Franse leeuwen oppakte, ging ik in een open zinken dak cabriolet zitten in een vlaag van mentale verwarring. Daarbij sneed ik de hoek van het raamkozijn, die veel te vlak was en veel te ver naar achteren trok, recht in het gezicht. Mijn humeur was "ineens zo goed" dat geen enkele verkoper in de buurt durfde te komen ... Mijn moeder duwde me toen vrij snel de winkel uit voordat de goede kwekerij volledig verloren was 🙂

 • Geweldig verhaal Bedankt Henning

 • "... maak een praatje ..."

  Maar ja. Maar ja en hoe! ! ! Bedankt voor het geweldige verhaal.

  1.) Ik ben verbaasd dat er hier op 28.12 december iets te lezen is. En ...

  2.) Dat is een heel goed verhaal. Goed, heel goed. Een vader-zoon-actie die eindigt in een generaties lang affiniteit met Saab, dat is een soort kersttraktatie. Het is een familiefeest. En het is een SAAB-verhaal. En het is ook een onverwachte.

  Onverwacht niet alleen omdat het tussen de feestdagen door werd gepubliceerd, maar ook omdat iemand met een auto van de zaak en zonder “noodzaak” in 2015 de weg naar SAAB vond.

  Wat een geweldig compliment voor de Zweedse auto's.
  En een bevestiging voor alle SAAB-vrienden. Dank je wel! ! !

 • Henning schreef dat heel mooi en kan hem goed begrijpen ...
  En ook mijn vrouw, anders nul autoafin, houdt van Saab!
  Ik wens jullie allemaal op de blog alles, het allerbeste voor het komende jaar en natuurlijk mooie Saab-tours. Met vriendelijke groet in de ronde

Reacties zijn gesloten.