Saab-verhaal uit Hamburg. Saab-virus.

Ik was waarschijnlijk besmet in de zomer 2003, toen ik met mijn zoon op zoek was naar een mooie cabriolet. Junior was op de MX 3 reis en ik zat er net bij. Deze koekjestrommel is eenvoudig niet voor mij, want om in en uit te stappen heb je een schoenlepel nodig en als je erin zit, realiseer je je met 1,93 m lichaamsgrootte dat je zo'n wagen alleen mag rijden, omdat het hoofd ver boven de voorruit.

Saab Cabriolet 1999

In deze context wandelden we ook rond in Dello (automijl HH Nedderfeld) en ontdekte ik verschillende Saab 900-cabriolets. Wat zijn die auto's, uit Zweden, dit ontwerp, mag ik plaatsnemen? Ik mocht en voelde me meteen goed. Ik vermoed dat ik hier ben besmet. Ik reed toen een bedrijfswagen met een ster en daarom was er geen actie nodig.

De tijd gaat voorbij, bedrijfswagens komen en gaan en op een gegeven moment had ik het idee; Je kunt ook open rijden. Ik had genoeg 'speelgeld' verzameld en wilde over de markt gaan, maar mijn partner zei; zo onzin, we hebben geen cabriolet nodig, we hebben een nieuwe bank nodig, appartement moet worden gereviseerd, nieuwe toegangsdeur voor het prieel enzovoort.

Toen kwam de lente 2015 en was ik sneller. Om de hoek werd een Saab 9-3 cabriolet aangeboden tegen een kleine vergoeding. Springen in de auto en rijden was één! Daar was hij, een donkerblauwe 99 Saab 9 3 2,0i cabriolet. Na 12-incubatiejaren heeft het virus hard geleden. Het dak zag er goed uit, hier en daar lichte verfbeschadiging (niets dramatisch), op de radio werkte alleen een voorluidspreker. De eerste indruk best goed. Met wat jump-start sprong hij van de vriendelijke Albanese autohandelaar. De motor loopt na een korte tijd rond.

Nu het grote moment, werkt het dak? Wat kan ik zeggen, dak opent zonder een probleem, dus rode nummer erop en op voor een proefrit. Deze reis bracht ons naar onze schroevendraaier van vertrouwen om de hardware te controleren. En hoewel we half maart zijn, blijft het dak natuurlijk open. De automaat draait soepel, stuurt en rechtuit, geen vreemde geluiden. Onze monteur bekijkt de auto en werd meteen verliefd. De test onthulde; nieuwe starter en nieuwe kleppendekselpakking, de rest is geweldig.

Dus terug naar de Albaniër en acteren terwijl hij begint te praten over zijn kleine, uitgehongerde kinderen, ik weet het, de pijngrens is bereikt. Wij zijn het erover eens en op 25.03.2015 is er een "nieuwe" Saab in onze straat. Op mijn verzoek heeft de schroevendraaier ook TÜV hetzelfde laten doen, het enige faalpunt, het knipperlicht links is niet langer oranje genoeg!

Met veel verwachting wachtten we op de zomer en elke dag met zon (en zonder) uitgebuit. Ter gelegenheid daarvan heb ik ontdekt dat Saabfahrer elkaar begroet!

Maar dan een domper, er zijn dingen op een Saab die mijn Poolse schroevendraaier overweldigen. Ik wilde een afstandsbediening in de sleutel omdat de originele afstandsbediening er maar één over was en dat werkte niet altijd. Een Saab-dealer om de hoek zou moeten helpen. Grossspurig alles was beloofd, maar uiteindelijk heb ik veel geld betaald en weinig of verkeerde functies gekregen.

Maar je leert van fouten en nu heb ik de dealer (trouwens een aanhanger van de blog) gevonden dat ik in goede handen ben.

En het gaat met het virus, zelfs voor mijn vriendin had een nieuwe auto geleden. De bestaande Astra F deed het niet meer. Ik stelde meteen een Saab voor en werd opgezet als een gek, wat me niet stoorde. Met wat tijd op de achtergrond hadden we genoeg auto's (bedrijfsauto en 9-3 convertible) die ik op het net zocht. Een stationwagon en diesel (dat was vóór het dieselschandaal) zouden beslist moeten zijn. Na het bekijken en testen van verschillende Saabs, zagen we een mooie zwarte 2005 9 3 1.9 TiD SC Vector, bestuurd door een student die op zoek was naar iets anders.

Het leuke van de auto is dat hij volledig is uitgerust en ik bedoel dat hij volledig is uitgerust. Daarnaast 8-frosted, alles op aluminium wielen. Kilometerstand 214.000 km, maar er was een nieuwe engine bij 95.000. De testrit bracht een aantal tekortkomingen aan het licht, alle kleine dingen, maar voedsel voor de proef. Om een ​​lang verhaal kort te maken, we hebben "geslagen" en sinds april is 2016 een tweede Saab in onze straat. Echter, de SC heeft toen iets geraakt op kantoor omdat wervelkleppen en EGR-klep moesten worden gemaakt. Maar de substantie is goed en daarom hebben we de auto vernieuwd.

De vorige eigenaar had ook een beetje Vogelsch ... .. te lang op de motorkap en een getalenteerde schilder heeft dit ook geëlimineerd. De lezer zal opmerken dat we de auto's zeker in leven willen houden. De Kleene (komt uit Berlijn) heeft vervolgens de remklauwen rood geverfd en nu is de auto er, bijna als een nieuwe auto. Ze is sindsdien bij Saab aangekomen. Ze houdt boven alles van haar auto en heeft sindsdien ontdekt dat iemand plotseling door vreemden wordt benaderd en dat mensen praten over auto's, zelfs als een vrouw!

Een andere geweldige ervaring was onze ontmoeting met Saab-vrienden Erftkreis, waar we spontaan deelnamen aan de 2016-rally. Hoewel we vreemden waren, werden we opgenomen alsof we er altijd al waren geweest. Rally 2017 was natuurlijk een goed ontvangen verplicht evenement en 2018 is er alweer mee terug. Misschien ontmoeten we elkaar hier voor het 40-jubileum van de Saab-vrienden keer op de "Paul", waarvan er hier zoveel te lezen is.

Saabine is nu in winterslaap en daarom heb ik tijd om je over mijn virus te vertellen. Ik hoop dat ik je een beetje kan vermaken en je kan sturen

fijne groeten uit Hamburg,
Henning


Dank aan Henning voor zijn Saab-verhaal! Dit is een van onze exclusieve Saab-instapbestanden op reis. Heb je ook iets te vertellen over Saab?

Het verhaal van een onvergetelijke vakantiereis, een restauratie of een andere gebeurtenis in het leven met het cultmerk van Trollhättan?

Het aftellen staat aan, de deadline is de 31.12.2017. We kijken er naar uit!

5-gedachten ook "Saab-verhaal uit Hamburg. Saab-virus."

 • De Henning heeft heel goed geschreven, kan hem goed begrijpen ...
  En ook mijn vrouw, anders nul autoafin, houdt van Saab!
  Ik wens jullie allemaal op de blog alles, het allerbeste voor het komende jaar en natuurlijk mooie Saab-tours. Met vriendelijke groet in de ronde

 • "... praat een beetje ..."

  Maar ja. Maar ja en hoe! ! ! Bedankt voor het geweldige verhaal.

  1.) Ik ben verrast dat hier iets te lezen is over de 28.12. En ...

  2.) Dat is een heel goed verhaal. Goed, heel goed. Een vader-zoon-actie die eindigt in een generaties lang affiniteit met Saab, dat is een soort kersttraktatie. Het is een familiefeest. En het is een SAAB-verhaal. En het is ook een onverwachte.

  Onverwacht, niet alleen omdat het werd gepubliceerd tussen de feestdagen, maar ook omdat iemand met bedrijfswagens en zonder 'noodzaak' de weg van 2015 naar SAAB heeft gevonden.

  Wat een geweldig compliment voor de Zweedse auto's.
  En een bevestiging voor alle SAAB-vrienden. Dank je wel! ! !

 • Geweldig verhaal Bedankt Henning

 • Hallo Henning,

  leuk verhaal, overbrugt de dagen tot het nieuwe jaar erg leuk.
  Met 193cm is de selectie van convertibles zeer beperkt, dat weet ik

  Toen ik het huis van mijn moeder ophaalde met haar Franse leeuwen, ging ik in een vlaag van geestelijke ontreddering zitten in zo'n open cabriolet met tinnen dak. Ik hieuw de hoek van het veel te platte en veel te ver naar achteren getrokken raamkozijn in het gezicht. Mijn humeur was "ineens zo goed" dat geen enkele verkoper durfde in de buurt te durven ... Mijn moeder stuurde me toen vrij snel de winkel uit, voordat de goede kinderkamer volledig verdwenen was

 • Hallo Henning,

  niet alle "virussen" zijn schadelijk. Integendeel, sommige zijn zelfs heel helend of extreem rustgevend. Leuk dat je zo'n 'goed virus' hebt aangevallen. Blijf plezier maken met de SAAB-vloot.

Reacties zijn gesloten.