Kort bericht Investeringen, nepnieuws, acties.

Welkom bij het laatste Saab korte nieuws 2017. Het jaar eindigt met positief nieuws, althans bijna. Omdat een bedrijf buiten het gewone valt, en een vermoeden is bevestigd. Er is sprake van een recidivist.

Saab AB-filiaal in de Verenigde Arabische Emiraten

NEVS heeft het opnieuw gedaan

In december organiseerde 2013 NEVS een productiestart in de Stallbacka. 4 jaar later probeer je het in Tianjin. Wat slechts een eerste achterdocht werd bevestigd. De grote viering van de productiestart voor de nieuwe fabriek kan worden omschreven als nepnieuws. De pre-series NEVS 9-3 elektrische auto's zijn niet gemaakt in China; Ze komen van de Frickeboa in de oude Saab-fabriek.

Ze werden in containers verzonden en pas in Tianjin gefinaliseerd. Stel dat ze de China VIN hebben toegevoegd. Publiceerde de feiten van de journalist Jonas Fröbergdie kritisch kijkt naar de ontwikkeling van NEVS. Net als 4 jaar geleden, is de startup van de elektrische auto wanhopig op zoek naar investeerders. De beslissing of NEVS een hardwareleverancier voor DiDi kan worden, valt in het voorjaar 2018.

Saab AB investeert

Saab AB was de thuisbasis van de automobielindustrie in Trollhättan van 1947. Meer dan 50 jaar later, pas in het jaar 2000, nam GM het roer helemaal op. In minder dan een decennium, de Amerikanen reed het merk in een reconstructie, vervolgens in een seconde, vervolgens verkocht het aan Spyker. Het echte huis van de ingenieuze auto's van Stallbacka is altijd Saab AB geweest, vandaag een succesvol hightechbedrijf.

Saab AB internationaliseert. In december werd een onderzoeks-, ontwikkelings- en productiesite in de Verenigde Arabische Emiraten ingewijd. De auto-industrie is misschien geschiedenis, maar het trotse Saab-logo is in steeds meer landen terug te vinden.

Orio Duitsland investeert

Verder goed nieuws over beleggen in de toekomst komt uit Duitsland. Op de 19.12. meldde de Orio Germany GmbH haar deelname als een ad-CARGO limited partner aan de 1. Januari 2018 en als samenwerkingspartner bij CARAT.

Samenwerking Orio Carat
Samenwerking verzegeld. Orio Managing Director Jan-Philipp Schuhmacher en Carat Managing Director Thomas Vollmar

de CARAT Group met 140-samenwerkingspartners en 1.5 miljard € is de omzet een van de belangrijkste leveranciers op het gebied van auto-onderdelen. Vanaf januari heeft Orio toegang tot extra 120.000-items uit het CARAT-assortiment, tot Ad Lading Logistik en tot het magazijn in Castrop-Rauxel. Naast het Orio-magazijn bij Frankfurt worden klanten via twee Duitse centra sneller en uitgebreider bevoorraad dan ooit tevoren.

Naast onderdelen voor andere merken zijn ook Saab-accessoires en -onderdelen van externe leveranciers te vinden in het assortiment dat tot nu toe in Eschborn nog niet bestond. Duitsland is een van de belangrijkste aandachtspunten van Orio AB, dat het volgende jaar sterker kan worden.

Lafrentz investeert

Het jaar waarin 2017 alles had. Sommige bedrijven konden hun positie in het Saab-segment uitbreiden, andere voldeden niet aan de vereisten. De winnaars zijn onder andere het autohandelbedrijf Lafrentz in Kiel. Vanuit Hirsch Performance hebben de Noord-Duitsers de gereedschappen voor de 9-3-grille aangeschaft en de nieuwe productie gestart.

Saab Hirsch Performance Grill
Hirsch Performance Grill opnieuw uitgegeven. De levering arriveerde in Kiel.

De eerste levering arriveerde kort voor Kerstmis in Kiel. De kwaliteit van de accessoires is overtuigend. Een groot deel van de productie is al gereserveerd. Geïnteresseerde partijen kunnen de hertengrille-inserts direct in gebruiken Kiel oder bei Stephan Individual aankoop.

Saab Parts Calendar

Vlak voor de redactionele deadline, de jaarlijkse planners 2018 van Orio op mijn bureau. Ze zijn bedoeld voor klanten en zakelijke partners en zijn altijd zeer gewild. Omdat ze in principe de enige officiële Saab-kalender voor het komende jaar zijn.

Saab Parts Calendar 2018
Saab Parts Calendar 2018

Omdat Eschborn ons altijd een paar extra exemplaren geeft, starten we in januari een kleine fotocampagne. Onder het motto "Saab, Ice & Snow" zal er een wedstrijd plaatsvinden voor de beste Saab-winterfoto. De mooiste foto's krijgen een jaarlijkse kalender van Saab-Parts. Een reden om te profiteren van de mogelijke sneeuwcondities tijdens de vakantie en om de smartphone of de spiegelreflexcamera te raken!

Het Saab-lezerspubliek eindigt

Het aftellen is begonnen! Op de 31.12. Onze actie eindigt met de exclusieve Saab-instapbestanden, De oplage was beperkt en er was post van de blog voor elk gepubliceerd artikel. Als u iets te vertellen heeft, kunt u de feestdagen gebruiken om naar de sleutels te gaan. Deadline is de 31.12. 24: 00 klok. En natuurlijk hebben we nog een andere, zeer grote verrassing voor onze lezers voorbereid.

Saab-instapmappen van ons lezerspubliek.

Uit de meest gelezen Saab-verhalen kun je de mooiste kiezen in 2018. De auteur krijgt een enorm Saab-geschenk van ons als erkenning, wat zeker niet geschikt is voor kleinere eigendommen.

Nieuwsgierig? Markeer en ik laat de spanning nog steeds iets achter. De onthulling van onze zeer exclusieve verrassing zal volgend jaar volgen.

We nemen vandaag afscheid van Kerstmis en wensen alle lezers, vrienden en blogsupporters een goede en rustige tijd!

10-gedachten ook "Kort bericht Investeringen, nepnieuws, acties."

 • Ik zal de voornaam niet meer schrijven en uitspreken ... genoeg is genoeg.
  Bedankt voor het andere positieve eindejaarsartikel. Ik was erg onder de indruk van het bedrijf Kiel! Petje af! Dat is SAAB loyaliteit en humor! Moge het engagement van loyale klanten worden vergezeld. De weg naar Kiel is de moeite waard, niet alleen de Oostzee ...
  Aan alle prettige kerstdagen van SAAB en een zalig vredig nieuwjaar 2018!
  Waarschijnlijk zonder sneeuw hier in het noorden ...

  • Hallo berggeit!
   Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Je kunt het niet beter krijgen.
   Ik wens alle Saabfans prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

 • Zoals het gezegde luidt, heeft leugens korte benen. Nevs heeft zelfs kortere exemplaren.

 • Dat is echt heel veel goed nieuws! ! !

  Zoveel positief over SAAB in bredere zin (de AB, Orio, Lafrentz, acties van de blog, enz.) ...

  Wie zou de sfeer van FAKE NEVS bederven? Zeker niet meer. Een succesvol artikel aan het einde van het jaar.

  Hartelijk dank voor 2017 aan de makers van de blog en alle actieve lezers, want ook de lezersbijdragen en veel commentaar was altijd leuk.

  Allemaal prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

 • Topic Onderdelen: mijn eerste 9-3 II Estate Windsutzscheibe ging door een steen met diameter 12 cm van de vrachtwagen en sloeg op 80 km / h te breken - de volgende discs waren allemaal zweren en het al een steentje ingediend voor de bekende scheuren. Waar anders kunt u SG's originele schijven kopen?

  • Uw artikel laat duidelijk zien welke kwaliteit op voorruiten werd geïnstalleerd !!! Zelfs tegen het einde van SAAB ...
   Het is, zoals altijd, dat de kleine onderdelen een groot effect kunnen hebben ... Wat fijn dat dit incident goed verliep !!!
   Ga goed verder u. Veilige reis in de SAAB!

 • ... is veel vervelender dat de momenteel met mij geïnstalleerde schijf na een rockfall-schijf erg slechte kleinschalige vervormingen heeft. Helaas is dit waarschijnlijk de geaccepteerde stand van de techniek - wat consequent gezien wordt bij alle premiumfabrikanten. Tot de schijfwisseling had ik gedacht: goed dat er geen Saab (behalve de 9000er) dergelijke schijven waren toen ik weer op reis was in een buitenlands merk en hoofdpijn had na een korte rit. Er zijn altijd minder en minder tastbare argumenten om de permanente grijns uit te leggen bij het afdalen.

  • Oh, hoe zou ik graag de laatste zin met de diepste overtuiging willen tegenspreken ...

   Maar er zouden overeenkomstige SAAB-nieuwe auto's moeten zijn (plus complete reserveonderdelen en service). En dit gaat allemaal door in de bovengemiddelde kwaliteit op het niveau van betere tijden.

   Nee, het is waar, de permanente grijns is altijd irrationeel ...

   Maar er zijn in elk geval altijd nieuwe redenen. Anders dan voorheen is dat (helaas) duidelijk. We zullen nooit meer het gevoel hebben een speciale, hoogwaardige en geavanceerde nieuwe auto te besturen met SAAB.

   Maar tenslotte, de schaarstewaarde en status als het exotische van onze SAAB's groeit (per definitie) met de dag.
   Het aandeel van oude en nieuwe timers in de actief bewegende SAAB-vloot groeit elk jaar. De stoelen zijn soms superieur aan anderen en de trap op het gaspedaal van een turbo-SAAB's biedt nog steeds verbaasd voor velen verbaasd en in de achteruitkijkspiegel van de SAAB bestuurder wordt geconfronteerd met krimpen.

   Veel SAAB's zijn nog steeds dagelijkse voertuigen. Dit zal op de lange termijn nauwelijks duurzaam zijn en steeds meer SAAB's zullen tweede, derde en vierde auto's worden. Ergo voor liefdevoertuigen. Dat hoeft niet per se slecht te zijn.

   De redenen kunnen veranderen, maar de grijns blijft! ! !

   Fijne kerst.

   • De grijns blijft hoe dan ook, je hebt mooi beschreven waarom

    Allemaal Merry Christmas, het allerbeste en goede ritje 2018!

 • Het is heel interessant om te lezen wat er om ons merk gebeurt, vooral op de blog.
  Ik vermoed al wat het enorme geschenk is. Ik heb erover nagedacht om het meerdere keren te bestellen, maar heb het altijd afgewezen. Absoluut een geweldig idee.
  Allemaal het beste voor 2018!

Reacties zijn gesloten.