Tianjin lanceert de productie van de NEVS 9-3 EV

Op dinsdag begon NEVS met de productie van de NEVS 9-3 EV in Tianjin. De nieuwe fabriek werd geopend met een grote ceremonie, ook al is deze nog niet helemaal af.

NEVS Tianjin
Presentatie in Tianjin

De bouw kost ongeveer 400 miljoen, maar de uiteindelijke financiering is dat nog steeds niet. De productie van de pre-productie loopt mee bodyshells van Trollhättan; Zweedse werknemers helpen hun Chinese collega's op te leiden. Vanaf de zomer is de 2018-productie gepland in serie, tot die tijd moet er een carrosseriefabriek ter plaatse worden gebouwd.

NEVS 9-3 EV. Ontwerp van de serie? Of niet?

De NEVS 9-3 EV getoond op dinsdag lijkt waarschijnlijk niet op de serie. Het zou moeten kijken naar het uiterlijk van De studie die een Koreaans team had ontworpen voor NEVS. Maar omdat waarschijnlijk nog geen gereedschap bestaat, heeft de EV een ouder ontwerp. Het lijkt meer op Saab dan de definitieve versie en zou het ontwerp kunnen zijn dat is weggelaten omdat het te Saab was en te weinig Aziatisch voor de eigenaars van de NEVS.

Dat zou de enige mogelijke versie zijn. Een andere bron is zeker dat NEVS dit ontwerp in serieproductie wil brengen. Omdat het goedkoper is en minder aanpassingen heeft. Zoals altijd biedt NEVS geen feiten en opent het ruimte voor speculatie.

Of de gepresenteerde elektrische auto op dit moment een actueel pre-productie voertuig uit Tianjin of een enscenering is, is een andere vraag. Op de 15. In november werden de bodyshells vervaardigd in de oude Saab-fabriek. Met de trein zouden ze binnen een paar dagen in China zijn, snelle verzending naar België voorzien. En dan net zo snel inladen op Tianjin, snelle montage en voorbereiding op de show. Tussen productie en presentatie zijn 20-dagen. Inclusief lakwerk, logistiek en enkele 1.000 kilometer afstand.

NEVS is de meester van de enscenering, dat hebben we de afgelopen jaren geleerd. Er zijn geen foto's van de fabriek in China en van de montage. Uiteindelijk presenteerde NEVS een elektrische auto, die werd gemonteerd in de Frickeboa in Trollhättan.

Het naamplaatje, te vinden op sohu.com, verklaart de december 2017 als een productiedatum. Dat is al dan niet de realiteit. Maar het biedt de enige, technische gegevens die beschikbaar zijn. Met de vermeende 2.2-ton en 130 kW is de NEVS 9-3 absoluut geen Tesla-jager. Officiële technische gegevens, die veerkrachtig zouden zijn, vallen op.

Vanaf het jaar 2019 50.000 worden jaarlijks elektrische auto's geproduceerd, waarvan sommige nog steeds het oude Saab-DNA bevatten. Achter de aankondigingen moet men een veelvoud aan vraagtekens plaatsen. Het grootste probleem is duurzame financiering, die nog steeds onzeker is. Zonder hen zal het in de zomer 2018 niet tot massaproductie komen. Een creatieve tussenoplossing, de levering van body shells uit Zweden bijvoorbeeld, is niet mogelijk. De productielicentie is gekoppeld aan een hoge lokale toegevoegde waarde.

NEVS ziet zichzelf als de opvolger van Saab

Een ander probleem is de ouderdom van het platform. De Saab 9-3 sedan zou een nieuwe editie hebben gehad met de fans. In het jaar 2013 en 2014. Maar niet 2019 of 2020 op een moeilijke markt zonder NEVS-fans. En dat is waarschijnlijk het grootste probleem. Om te beginnen, om te zien Instagram, NEVS citeerde opnieuw het zogenaamd grote verleden. De Ursaab is opnieuw geprobeerd, maar NEVS is gewoon geen Saab - en geen erfgenaam, noch een legitieme opvolger.

NEVS en het team van Stefan Tilk hebben de komende maanden veel succes nodig. De situatie van de Chinese startup is iets beter dan een paar weken geleden. Maar nog steeds gespannen en niets is zeker. En de weg is nog lang!

25-gedachten ook "Tianjin lanceert de productie van de NEVS 9-3 EV"

 • Misschien komen de originele grille van SAAB en het stuur en de motorkap overeen met het SAAB-embleem :) :) :)
  Anders ziet het er goed uit!

  • Misschien passen de componenten ook en laten ze een e-conversie toe voor de ene of de andere originele Saab. Ik zou zeker geïnteresseerd zijn in zo'n set.

 • Entry Quote:
  "... NEVS is geen Saab - geen erfgenaam, noch een legitieme opvolger"

  Precies mijn mening - punt

  Dus, wat is deze discussie over andere auto's uit China ... als daar een zak rijst valt ...

  • Interessant genoeg, nog niet zo lang geleden, was het vol lof over hoe NEVS de Saab-erfenis overnam en voor veel "fans" een opvolger is die zich bewust is van zijn roots en deze zorgvuldig ontwikkelde ontwikkeling zorgvuldig wil ontwikkelen / ontwikkelen.
   Iedereen die het niet zo zag, was op de een of andere manier een pessimist of een zwarte schilder ...

   • Nou Daniel. Helaas hebben zelfs pessimisten gelijk, ik had graag een positieve ontwikkeling gezien voor de Saab-fabriek en het erfgoed. De Saab-veteranen hebben het altijd met het grootste wantrouwen gezien en ze hadden gelijk.

    • In dit geval waren de pessimisten echter de realisten ... Ik zeg dat zonder vrolijkheid of iets dergelijks. maar het moedigt me alleen aan, vooral met onderwerpen die me interesseren / zorgen / / die ik zo objectief mogelijk wil laten slagen, zelfs als ik emotionless wil ontmoeten. Iedereen zou Saab een goede toekomst hebben gewenst, maar uiterlijk met de eerste structurele problemen ... ongeacht, we zouden allemaal kunnen observeren hoe de situatie in Zweden zich heeft ontwikkeld.
     Ik was vanaf het begin bijzonder geïrriteerd door één ding: de hele wereld maakt het mogelijk om in China te produceren omdat het zo goedkoop is. Ironisch genoeg willen de Chinezen auto's bouwen in Zweden, de meerderheid op het Chinese marktland? Economisch gezien heeft dat weinig zin.

     • Swade debatteerde hetzelfde punt, en jij en hij hebben gelijk ...

      Vanaf mijn punt is het NEV's om de lokale knowhow te gebruiken en over te zetten naar China .... !!

    • Hi Tom!
     Misschien waren de "pessimisten" slechts realisten ?! Ik maak er ook deel van uit (sinds 2014). Iedereen die iets weet over de economie weet dat het hele proces in Trollhättan vanaf het begin problematisch was. Volvo heeft ons laten zien hoe een overname kan werken. Alleen dan kan iets duurzaams worden ontwikkeld. Saab is geschiedenis. Nevs interesseert me niet persoonlijk.
     Alle Saab-coureurs een leuke kersttijd.

     • De verkoop van Volvo aan Geely had een uitgangspositie compleet anders dan het afdingen om Saab Automobile - de verkoper van Ford, in tegenstelling tot GM zeer gerenommeerde behandeld de verkoop en voor zover ik weet, bijvoorbeeld, geblokkeerde patenten, zoals bij GM in het bijzonder voor de SAAB 9-5 Ik was het geval. Bovendien is onder Ford Volvo had geen aanbod van producten, van tijd tot tijd moest hebben slechts een zogenaamde. Facelift doorlopen (de 9-5 Ik was min of meer ongewijzigd produceert bijna 13 jaar onder auspiciën van GM).

      Met slechts één model - 9-3 II - moest nevs om het veel moeilijker voor iets nuttigs om de benen als Geely Volvo breed assortiment te maken.

      Een echt milieuvriendelijke auto kijkt momenteel naar Volvo, maar toch tevergeefs - ik blijf mijn vingers gekruist houden voor de NEVS-crew!

 • Bonjour. Merci pour votre commentaire sur NEV, après quelques informations techniques pourquoi démolissez vous NEV. Ils tentent de remettre en route une NEV / Saab, malgré les difficulté financières ils feront des voitures en chine, mais avec l'esprit chinois. Steeds meer voir cette voiture en Europa.

  • Non, nom de dieu, jamais une voiture chinoise. C`est pas les seulment Saabiens qui pensent comme ca, il suffit connaitre l`histoire de la politique et Tibet megalomane chinoise, mais les Saabiens ont plus de rozijnen après les anekdotes Voyous quand ils ont pris l`usine. Au moins le nom Saab pour etre sauvè.
   Omdat het me extreem gestoord zou hebben, plotseling om het etiket van een Chinees op de huls te nemen.
   PS: Blog-donatie komt snel en zeker, sorry voor de vertraging.
   Met vriendelijke groet en een leuke pre-kerstavond allemaal!

 • We zullen zien ...
  Zo'n geweldige "show" die we ooit hebben gehad! Dit ging toen over 100 nieuwe SAAB en de muis.
  Bedankt voor de info over NEVS. Niet verbluffend positief.
  Nieuwe SAAB bestaat in de nabije toekomst nauwelijks ...

 • Ik vind het ontwerp van de 9-3 dat hier wordt getoond, echt mooi - het is nog steeds een beetje tijdloos en de auto ziet er beter uit dan welke nieuwe Mercedes dan ook. Als technologie en kwaliteit kloppen, zou deze auto ook interessant zijn voor regio's buiten China.

  • Ik ben bang dat je teleurgesteld zou zijn. NEVS plant een gunstig product voor wagenparkbeheerders. De privéklant is niet gericht. En anders gaat de cursus volledig in de richting van "delen van economie" ...

 • Dit onderwerp raakt me minder, alleen al omdat ik niet in een grote stad woon en dergelijke oplossingen voor mij niet interessant zijn. Ik kon het resultaat van CarSharing-concepten die al afgelopen weekend in Berlijn werden gerealiseerd, duidelijk zien. wild geparkeerd op de bermen Kurzzeitmiet- auto, vaak een SMART, zijn vaak onzorgvuldig en geslagen uit de tijd kostenoverwegingen door de stad, doodde dan snel weer dicht. Met de implementatie van deze concepten worden de gebruikers van een verdere algemene waardevermindering geconfronteerd met de auto en wordt het onderwerpvoertuig alleen gezien als een pure service. Bovendien verdwijnt een ander cultureel bezit in het museum. Misschien zie ik het te drastisch, maar ik heb liever gaan liggen naast mijn Saab in de garage om te slapen en hopen op betere dromen ...... Een reden te meer onze auto verder en onderhouden lang.

 • NEVS is en blijft een komkommertroep. Degenen die adverteren met SAAB zijn een genot. Onze liefjes koesteren en koesteren de H-markeringen.

 • Great!

  Waarvoor presenteren ze de auto eigenlijk?
  Als het niet officieel beschikbaar is en zelfs niet het juiste ontwerp, wat zou deze presentatie dan moeten zijn?
  Er blijft alleen de BAIC over voor de ex-Saab-klant.
  Geen echte misleiding, denk ik!
  Het geld had echt kunnen worden bespaard.

  Eric

 • NEVS heeft dit alles min of meer grondig gedaan. Ze zouden de kansen zoals Volvo hebben gehad, maar dat is voorbij. 2021 of 2022 wachten niet langer op NEVS. Het geheel is gewoon grotesk en ik ken elk bedrijf dat zo alle kansen in de emmer heeft uitgehold, zoals deze groep.

  Gewoon een tragedie ;-(

 • Ik kan daar alleen verbinding mee maken.

 • Ik heb zelf een aantal ceremoniële 'openingen' in China meegemaakt. Er zijn veel keien aangestoken voor de deur om geluk te brengen. Het was echter allemaal een façade om fondsen vrij te maken. In feite had de ene of de andere fabriek zelfs geen klanten. Het werd geïnvesteerd in een groot machinepark, gevierd en vervolgens gesloten. Hoe dan ook, we hebben ons geld van wie dan ook. Deze hele Chinese economie lijkt me een Apache-pop, alleen een façade die nauwgezet wordt ondersteund vanaf de achterkant

 • Eens Franken Troll met 100% eens!

 • Interessant verhaal! Waar anders zou je iets hebben meegemaakt?
  Naar mijn mening heeft het geen zin om een ​​pre-serie met een ander ontwerp te presenteren, omdat de latere in serie moet worden geplaatst. En daarom ben ik nogal verrast dat het nu eerder doet denken aan SAAB als de teleurstellende meetvoertuigen.
  De twintig dagen voor het transport naar China en de constructie van de auto vind ik te sportief. Douaneformaliteiten zouden het tijdschema verder vertragen. Misschien was er veel in Tollholättan voorgeconfectioneerd - misschien voltooid.
  Om een ​​functioneel prototype te produceren, heeft het veel verschillende beroepen en een ervaren team en apparatuur nodig. Dat is Trollhättan!

 • SAAB gedood door GM door nevs gegeten

  • Het bericht is niet correct. Het is gebaseerd op een misleidende interpretatie van een interview met Kai Johan Jiang. De ontkenning van de oorspronkelijke bron kwam heel snel op vrijdag, vanuit de boodschap gaat sowieso de wereld over.

Reacties zijn gesloten.