Tianjin lanceert de productie van de NEVS 9-3 EV

Op dinsdag begon NEVS met de productie van de NEVS 9-3 EV in Tianjin. De nieuwe fabriek werd geopend met een grote ceremonie, ook al is deze nog niet helemaal af.

NEVS Tianjin
Presentatie in Tianjin

De bouw kost ongeveer 400 miljoen, maar de uiteindelijke financiering is dat nog steeds niet. De productie van de pre-productie loopt mee bodyshells van Trollhättan; Zweedse medewerkers helpen hun Chinese collega's op te leiden. De serieproductie staat gepland om in de zomer van 2018 te starten, tegen die tijd moet er ook een carrosseriebedrijf op de site worden gebouwd.

NEVS 9-3 EV. Ontwerp van de serie? Of niet?

De NEVS 9-3 EV getoond op dinsdag lijkt waarschijnlijk niet op de serie. Het zou moeten kijken naar het uiterlijk van De studie dat een Koreaans team had ontworpen voor NEVS. Maar omdat de kans groot is dat hier nog geen gereedschap voor is, heeft de EV een ouder ontwerp. Het lijkt meer op Saab dan op de definitieve versie en zou het ontwerp kunnen zijn dat werd weggegooid omdat het te Saab en te weinig Aziatisch was voor de NEVS-eigenaren.

Dat zou de enige mogelijke versie zijn. Een andere bron is zeker dat NEVS dit ontwerp in serieproductie wil brengen. Omdat het goedkoper is en minder aanpassingen heeft. Zoals altijd biedt NEVS geen feiten en opent het ruimte voor speculatie.

Of de gepresenteerde elektrische auto op dit moment een actueel pre-productie voertuig uit Tianjin of een enscenering is, is een andere vraag. Op de 15. In november werden de bodyshells vervaardigd in de oude Saab-fabriek. Met de trein zouden ze binnen een paar dagen in China zijn, snelle verzending naar België voorzien. En dan net zo snel inladen op Tianjin, snelle montage en voorbereiding op de show. Tussen productie en presentatie zijn 20-dagen. Inclusief lakwerk, logistiek en enkele 1.000 kilometer afstand.

NEVS is de meester van de enscenering, dat hebben we de afgelopen jaren geleerd. Er zijn geen foto's van de fabriek in China en van de montage. Uiteindelijk presenteerde NEVS een elektrische auto, die werd gemonteerd in de Frickeboa in Trollhättan.

Het naamplaatje, te vinden op sohu.com, toont december 2017 als productiedatum. Dat kan al dan niet de realiteit zijn. Maar het biedt de enige technische gegevens die beschikbaar zijn. Met een veronderstelde 2.2 ton en 130 kW is de NEVS 9-3 absoluut geen Tesla-jager. Officiële technische gegevens die betrouwbaar zouden zijn, zijn in behandeling.

Vanaf het jaar 2019 50.000 worden jaarlijks elektrische auto's geproduceerd, waarvan sommige nog steeds het oude Saab-DNA bevatten. Achter de aankondigingen moet men een veelvoud aan vraagtekens plaatsen. Het grootste probleem is duurzame financiering, die nog steeds onzeker is. Zonder hen zal het in de zomer 2018 niet tot massaproductie komen. Een creatieve tussenoplossing, de levering van body shells uit Zweden bijvoorbeeld, is niet mogelijk. De productielicentie is gekoppeld aan een hoge lokale toegevoegde waarde.

NEVS ziet zichzelf als de opvolger van Saab

Een ander probleem is de ouderdom van het platform. De Saab 9-3 sedan zou een nieuwe editie hebben gehad met de fans. In het jaar 2013 en 2014. Maar niet 2019 of 2020 op een moeilijke markt zonder NEVS-fans. En dat is waarschijnlijk het grootste probleem. Om te beginnen, om te zien Instagram, NEVS citeerde opnieuw het zogenaamd grote verleden. De Ursaab werd opnieuw geprobeerd, maar NEVS is geen Saab - en ook geen erfgenaam of een legitieme opvolger.

Het team van NEVS en Stefan Tilk heeft de komende maanden veel geluk nodig. De situatie voor de Chinese startup is iets beter dan weken geleden. Maar nog steeds gespannen en niets is zeker. En de weg is nog lang!

25 gedachten over 'Tianjin lanceert de productie van de NEVS 9-3 EV"

 • Swade voerde hetzelfde punt aan, en jij en hij hebben gelijk….

  Vanaf mijn punt zijn het NEV's die de lokale knowhow nemen en deze overbrengen naar China ... !!

 • Het bericht is niet correct. Het is gebaseerd op een misleidende interpretatie van een interview met Kai Johan Jiang. De ontkenning van de oorspronkelijke bron kwam heel snel op vrijdag, vanuit de boodschap gaat sowieso de wereld over.

 • Non, nom de dieu, jamais une voiture chinoise. C`est pas les seulment Saabiens qui pensent comme ca, il suffit connaitre l`histoire de la politique et Tibet megalomane chinoise, mais les Saabiens ont plus de rozijnen après les anekdotes Voyous quand ils ont pris l`usine. Au moins le nom Saab pour etre sauvè.
  Omdat het me extreem gestoord zou hebben, plotseling om het etiket van een Chinees op de huls te nemen.
  PS: Blog-donatie komt snel en zeker, sorry voor de vertraging.
  Met vriendelijke groet en een leuke pre-kerstavond allemaal!

 • SAAB gedood door GM gegeten door nevs

 • De verkoop van Volvo aan Geely had een heel ander uitgangspunt dan het geklets over SAAB-auto's - in tegenstelling tot GM behandelde de verkoper Ford de verkoop zeer serieus en blokkeerde, voor zover ik weet, geen patenten, bijvoorbeeld bij GM, in het bijzonder voor de SAAB 9-5 Ik was het geval. Bovendien had Volvo onder Ford geen productgamma dat alleen ooit een zogenaamde facelift moest ondergaan (de 9-5 I werd bijna 13 jaar lang grotendeels ongewijzigd geproduceerd onder auspiciën van GM).

  Met slechts één model - de 9-3 II - had NEVS het veel moeilijker om iets bruikbaars van de grond te krijgen dan Geely met het brede Volvo-productassortiment.

  U bent momenteel tevergeefs op zoek naar een echt milieuvriendelijke auto bij Volvo - ik houd mijn vingers gekruist voor de NEVS-crew!

 • Hi Tom!
  Misschien waren de "pessimisten" gewoon realisten ?! Ik ben er ook een van (sinds 2014). Iedereen die bekend is met de economie, weet dat de hele procedure in Trollhättan vanaf het begin problematisch was. Volvo heeft ons laten zien hoe een overname kan werken. Dit is de enige manier waarop iets duurzaams kan worden ontwikkeld. Saab is en blijft geschiedenis. Nevs interesseert me persoonlijk niet.
  Alle Saab-coureurs een leuke kersttijd.

 • Misschien passen de componenten ook en laten ze een e-conversie toe voor de ene of de andere originele Saab. Ik zou zeker geïnteresseerd zijn in zo'n set.

 • Interessant verhaal! Waar anders zou je iets hebben meegemaakt?
  Vanuit mijn oogpunt heeft het echter geen zin om een ​​voorserie te presenteren met een ander ontwerp dan wat later in serie zou moeten gaan. En daarom ben ik nogal aangenaam verrast dat het nu aan SAAB doet denken in plaats van aan de teleurstellende meetvoertuigen.
  De twintig dagen voor het transport naar China en de constructie van de auto vind ik te sportief. Douaneformaliteiten zouden het tijdschema verder vertragen. Misschien was er veel in Tollholättan voorgeconfectioneerd - misschien voltooid.
  Om een ​​functioneel prototype te produceren, heeft het veel verschillende beroepen en een ervaren team en apparatuur nodig. Dat is Trollhättan!

 • Eens Franken Troll met 100% eens!

 • Ik ben al getuige geweest van een aantal feestelijke “openingen” in China. Er zijn tonnen vuurwerk in brand gestoken voor de deur die geluk zouden brengen. Het was echter allemaal een façade om geld gratis te krijgen. In feite had de ene of de andere fabriek niet eens klanten. Het werd geïnvesteerd in een groot machinepark, gevierd en vervolgens stilgelegd. Hoe dan ook, we hebben ons geld, van wie dan ook. Deze hele Chinese economie lijkt me een Apache-pup, gewoon een façade die moeizaam van achteren wordt ondersteund

 • Ik kan daar alleen verbinding mee maken.

 • NEVS heeft dit alles min of meer grondig gedaan. Ze zouden de kansen zoals Volvo hebben gehad, maar dat is voorbij. 2021 of 2022 wachten niet langer op NEVS. Het geheel is gewoon grotesk en ik ken elk bedrijf dat zo alle kansen in de emmer heeft uitgehold, zoals deze groep.

  Gewoon een tragedie ;-(

 • Great!

  Waarvoor presenteren ze de auto eigenlijk?
  Als het niet officieel beschikbaar is en zelfs niet het juiste ontwerp, wat zou deze presentatie dan moeten zijn?
  Er blijft alleen de BAIC over voor de ex-Saab-klant.
  Geen echte misleiding, denk ik!
  Het geld had echt kunnen worden bespaard.

  Eric

 • NEVS is en blijft een groep komkommers. Het is brutaal om te adverteren bij SAAB.Onze baby's verzorgen en koesteren tot H-markeringen.

 • Dit onderwerp raakt me minder, alleen al omdat ik niet in een grote stad woon en dergelijke oplossingen voor mij niet interessant zijn. Ik kon het resultaat van CarSharing-concepten die al afgelopen weekend in Berlijn werden gerealiseerd, duidelijk zien. wild geparkeerd op de bermen Kurzzeitmiet- auto, vaak een SMART, zijn vaak onzorgvuldig en geslagen uit de tijd kostenoverwegingen door de stad, doodde dan snel weer dicht. Met de implementatie van deze concepten worden de gebruikers van een verdere algemene waardevermindering geconfronteerd met de auto en wordt het onderwerpvoertuig alleen gezien als een pure service. Bovendien verdwijnt een ander cultureel bezit in het museum. Misschien zie ik het te drastisch, maar ik heb liever gaan liggen naast mijn Saab in de garage om te slapen en hopen op betere dromen ...... Een reden te meer onze auto verder en onderhouden lang.

 • Ik ben bang dat je misschien teleurgesteld bent. NEVS plant een product dat zo goedkoop mogelijk is voor wagenparkbeheerders. De particuliere klanten staan ​​niet in hun vizier. En verder gaat de cursus helemaal in de richting van “deeleconomie” ...

 • In dit geval waren de pessimisten echter de realisten ... Ik zeg dat zonder enige vreugde of iets dergelijks. maar moedigt me alleen aan om onderwerpen die mij interesseren / aangaan / die ik veel succes wens zo objectief mogelijk aan te pakken, zo niet aanvankelijk zonder emotie. Iedereen zou Saab een goede toekomst hebben gewenst, maar uiterlijk met de eerste structurele problemen ... het maakt niet uit, we konden allemaal kijken hoe de situatie in Zweden zich heeft ontwikkeld.
  Ik was vanaf het begin bijzonder geïrriteerd door één ding: de hele wereld maakt het mogelijk om in China te produceren omdat het zo goedkoop is. Ironisch genoeg willen de Chinezen auto's bouwen in Zweden, de meerderheid op het Chinese marktland? Economisch gezien heeft dat weinig zin.

 • Ik hou echt van het ontwerp van de 9-3 die hier wordt getoond - het is op de een of andere manier nog steeds tijdloos en de auto ziet er beter uit dan welke nieuwe Mercedes dan ook. Als de techniek en kwaliteit kloppen, zou deze auto ook interessant zijn voor regio's buiten China.

 • We zullen wel zien…
  We hebben eerder zo'n geweldige "show" gehad! Dit werden toen ongeveer 100 nieuwe SAAB's en de muis.
  Bedankt voor de info over NEVS. Niet verbluffend positief.
  Er zal in de nabije toekomst nauwelijks een nieuwe SAAB zijn ...

 • Nou Daniel. Helaas hebben zelfs pessimisten gelijk, ik had graag een positieve ontwikkeling gezien voor de Saab-fabriek en het erfgoed. De Saab-veteranen hebben het altijd met het grootste wantrouwen gezien en ze hadden gelijk.

 • Interessant, nog niet zo lang geleden waren mensen opgetogen over hoe NEVS de erfenis van Saab heeft overgenomen en voor veel "fans" is het een opvolger die zich bewust is van zijn wortels en die deze geweldige erfenis zorgvuldig ontwikkelt / wil ontwikkelen.
  Iedereen die het niet zo zag, was op de een of andere manier een pessimist of een zwarte schilder ...

 • Bonjour. Merci giet uw opmerkingen over NEV, après-quelques informatietechnieken pourquoi demolissez vous NEV. Het is een tentent de remettre op weg naar de NEV / Saab, malgré de moeilijkste financières ils feront des voitures en Chine, maar ook met een chinois. Je souhaite voir cette voiture en Europe.

 • Entry Quote:
  "... NEVS is geen Saab - en geen erfgenaam, noch een legitieme opvolger"

  Precies ook mijn mening - punt

  Dus wat is deze discussie over andere auto's uit China ... als daar een zak rijst valt ...

 • Misschien komen de originele grille van SAAB en het stuur en de motorkap overeen met het SAAB-embleem :) :) :)
  Anders ziet het er goed uit!

Reacties zijn gesloten.