In het kort vermeld. 9-5 Kalender en voedselprogramma's.

Sommige dingen rond Saab lijken nooit te eindigen. In Zweden was het merk gisteren terug in de pers. Wat Saab-cadeaus betreft, ziet het er dit jaar niet zo goed uit. Onze fanclub is weg, maar de situatie is niet hopeloos. Want vanuit het noorden komt de 9-5 NG-sportcombinatiekalender.

Saab 9-5 kalender
De Saab 9 5 kalender 2018

Zoals elk jaar is dit een fanproject van Marcus Bergfeldt en gaat de winst van de kalender naar een goed doel. In de nieuwe jaarplanner vind je enkele Duitse sportpakken en een foto uit ons archief. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om de kalender aan te passen. Afdrukken is "on demand" en het is mogelijk om nationale feestdagen toe te voegen.

Meer informatie over de nieuwe kalender en nog wat meer 9-5SC2012.com.

Terug naar Kerstmis en de cadeaus. Ik werk er echt aan een in de letterlijke zin van het woord "grote verrassing”Voor de fans, en er kan iets anders van elders komen. Hier is geen garantie voor. Regelmatig bloggen kan nuttig zijn.

Saab op de Essen Motor Show

De Essen Motor Show opent morgen zijn deuren. Zoals altijd zal de 1e Duitse Saab Club er zijn met zijn stand, dit jaar zal de club ook aanwezig zijn in Hal 8.1, Stand 111. De aangekondigde voertuigen zijn opwindend. Naast een 9-3 Aero met Viggen Body Kit is ook een 9-5 NG-sportpak te zien.

Een goede reden om naar Essen te gaan! De bemanning van de Saab Club kijkt uit naar bezoekers.

Sommige dingen rond Saab eindigen nooit

In Zweden zijn de insolventieknemers nog steeds actief. Ze dagen eerdere Saab-leveranciers aan die de voorkeur hadden boven 2011. Dat is niet legaal omdat het alle andere schuldeisers bestraft. Met succes verzamelen ze geld. Bij IAC brachten ze 90 miljoen kronen bijeen. Nog moeilijker raakte het de stoelenleverancier Lear. Hij werd betaald in de zomer waarin 2011 de voorkeur had, omdat hij een onmisbaar onderdeel was van de supply chain.

Nu moet Lear rond gerechtskosten betalen 13 miljoen € aan de faillissementsadvocaten. Het geld moet worden verdeeld onder alle leveranciers, ook degenen die zijn benadeeld door 2011. Maar alleen de advocaten hebben er echt baat bij. Elk jaar verzamelen ze miljoenen in een proces dat geen einde kent.

De naam Saab, en vooral Saab AB, heeft de schade. Omdat bij elk nieuw oordeel het verhaal uit 2011 naar boven wordt gespoeld en een negatieve bijklank heeft. Onder deze omstandigheden zal er nooit een Saab-opwekking zijn. Niet terwijl de advocaten aan het werk zijn.

3 gedachten over 'In het kort vermeld. 9-5 Kalender en voedselprogramma's."

  • Mijn God, wat een mooie combinatie van 9-5 NG is. Ik had die graag gezien!

  • Dat klopt. En de rechtbank keurt de vergoedingen regelmatig goed. Maar: het werkelijke en belangrijkste doel, het behoud van het automerk Saab en de productiesite Trollhättan werd volledig gemist. En dat is de echte overlast.

  • Wat bij lawyer bashing altijd gemakkelijk over het hoofd wordt gezien: ze handelen niet op eigen initiatief, maar alleen in opdracht van derden. En het bedrag van uw honorarium wordt in de meeste Europese landen bij wet geregeld, net als in Duitsland, dus het is niet onderhevig aan arbitrage door de advocaten. Het feit dat advocaten namens de faillissementsrechtbank illegale schuldeisersnadelen nastreven tegen wettelijk overeengekomen vergoedingen, is misschien niet gunstig voor de reputatie van Saab, maar het zou niet de schuld van de advocaten moeten zijn, maar Saab zelf, omdat Saab schuldeisers illegaal heeft benadeeld.

Reacties zijn gesloten.