Orio AB stroomlijnt de organisatie

de persberichtwie gistermiddag door het net is gegaan, heeft niet iedereen leuk gevonden. De Orio AB reorganiseert zichzelf en stroomlijnt de structuren. Het heeft een impact op werknemers in Zweden.

Orio AB stroomlijnt de organisatie
Orio AB stroomlijnt de organisatie

Eerst en vooral zal de logistieke sector in Nyköping worden beïnvloed. 40-medewerkers moeten het bedrijf verlaten. Orio heeft ongeveer 200-medewerkers in Zweden. Geen goed nieuws, vooral niet in de kersttijd. En kom al terug naar de oude drama's rond het merk, die altijd aan het einde van het jaar plaatsvonden.

Geen verrassing van de Orio AB ...

In dit geval is de zaak echter anders. De ontwikkeling was te voorzien en het is geen verrassing. De Orio AB van het jaar 2017 is niet vergelijkbaar met het bedrijf uit het jaar 2012 of 2013. Jaren geleden was de voormalige Saab Parts AB nog steeds een zuiver Zweeds, centraal beheerd bedrijf, dus Orio is nu internationaal gepositioneerd.

De jarenlange decentralisatie bracht meer vrijheid voor de afzonderlijke markten en kortere levertijden voor de klanten. Als gevolg hiervan werden nieuwe banen gecreëerd door externe dienstverleners. Regionale kampen maakten de individuele landenorganisaties flexibeler en onafhankelijk, maar ten koste van de oude structuren in Nyköping.

De aanpassing in Nyköping is het resultaat van succesvolle decentralisatie, waarbij ook de Duitse markt een belangrijke rol speelt. Hij wordt naast Zweden genoemd als het tweede Europese distributiecentrum voor Orio. Naast de Saab-reserveonderdelen omvat de huidige portfolio aanbiedingen voor de populairste 26-automerken in Duitsland en Zweden.

Orio AB blijft werken aan de uitbreiding van haar assortiment. Er worden ook nieuwe product- en service-ideeën ontwikkeld voor Saab-bestuurders. Het hebben van een Saab moet op de lange termijn mogelijk blijven zonder problemen en met veel rijplezier.

4-gedachten ook "Orio AB stroomlijnt de organisatie"

  • Onderkennen de economische redenen deze beslissing, maar waarom zo snel voor het einde van het jaar?
    Ik hoop dat de collega's deze verklaring al veel eerder hebben gekregen en dus op zijn minst voorbereid zijn op wat nu door het net gaat.

  • Zonder enige gevoeligheid hebben we daar gehandeld.

  • Uiteindelijk is er geen geschikte tijd

    • Precies. Dat is er nooit.

Reacties zijn gesloten.