Saab. De weg is het doel.

In mijn 52-jaren ging alles altijd over auto's. Al als kleine jongen hield ik van exotische Citroën DS met mijn vader in Wenen voor een rit door de stad en keek naar de andere auto's.

Saab 900 van Roland
Saab 900 van Roland

Ik herinner me Volvo Amazone en de buitengewone Saab 96 en 95. Toen ik begon met het verzamelen van verzamelobjecten in de 90ern Auto Brochures, was ik bij bijna elke Saab-dealer in de buurt van 100 km-dealers en wilde graag in de auto stappen.

Maar voor mij waren deze auto's op dat moment altijd buiten bereik. 2002 Ik ben dan weer dichter bij een Saab gekomen door een goede vriend die een persauto heeft georganiseerd. Het was een 9-5 Aero in zwart met complete uitrusting. We vlogen naar Parijs voor de autosalon.

Op 22 klok reed weg van Wenen, naar 0.15 klok Duitse grens, en naar 4.30 klok Franse grens. Ik heb nu toe nog nooit een auto die nog zo versneld 210 km / h de Aero aangedreven, tijd versnelt volgens snelheidsmeter 265 km / h was geen probleem noch de suspensie of door olie en watertemperatuur. Voor de uitvoering hebben we de 12-liters op 100 / km niet hoog geacht.

2004 We hadden een 9-5 3-dieseldieselwagon als persauto, waar we in Boedapest in Hongarije waren. Super rijprestaties met een laag verbruik. In de loop van de volgende jaren is er herhaaldelijk contact geweest met het merk op autobeurzen en bij dealers. Maar ik bleef trouw aan mijn Franse automerk. Dat veranderde 2011 toen ik een slechter technisch probleem had met mijn Citroen C5, 4 jaar en 60000 km, en niemand zei dat hij de leiding had, en er is geen vergoeding.

Dus 25 jarenlange loyaliteit eindigde bij een automerk. Na een paar weken kocht ik het eerste Zweden:

Volvo S80 2,4 170 PS, 70.000 Km, BJ 99 eerste eigendom voor weinig geld.

Nadat ik zo enthousiast was, kwam 2013 in mijn gedachten in november, een cabriolet zou niet slecht zijn, bij voorkeur een van Saab. Kort op internet keek en reed zaterdag al naar Hartberg waar een Le Mans blauwe 902-cabrio in Amerikaanse uitvoering stond met lichte lederen uitrusting.

Na een korte trip naar de gekochte super winterprijs, en na vele vakanties en zomers met cabrioletgevoel is het al in winterslaap in de garage. Tussen 9000 door kocht 2014. Na 4 maanden opnieuw verkocht, was een ramp. Toen kocht 9-5 Turbo, helaas stierf bij een ongeluk. Toen vond aan het einde van 2015 de beste Saab voor mij.

Saab 900CC 1992 met 130PS, automatisch elektrisch schuifdak, 4x elektrische ramen en airconditioning die we hebben gevuld en die ook geweldig werkt. Met relatief weinig onderhoudskosten in 2 jaar 14000 km gereden en plezier gehad. In de 901 heeft men nog niet echt de kwaliteit en de veiligheid die ik heb geleerd te waarderen in januari, toen ik op de snelweg sloeg op 100 km / h van een vrachtwagen een ijzige patch op de motorkap en een ijslaag recht in de voorruit. En er was niets gebroken.

Ik hoop dat ik vele jaren met mijn Saabs kan reizen zonder ongelukken.


Dank aan Roland voor zijn Saab-verhaal! Dit is een van onze exclusieve Saab-instapbestanden op reis. Heb je ook iets te vertellen over Saab?

Het verhaal van een onvergetelijke vakantiereis, een restauratie of een andere gebeurtenis in het leven met het cultmerk van Trollhättan?

Wat het ook is, schrijf ons. We kijken er naar uit!

3-gedachten ook "Saab. De weg is het doel."

 • Hallo Roland!
  Bedankt voor je Saab-verhaal, ik vond het leuk om het te lezen.
  Laten we je vrijdag zien, 1.12. in Wiener Neudorf op het kerstfeest?
  Groeten Martin

  • Hallo Martin,
   Kennen we ons ??
   Eigenlijk niet in de club.
   Ik weet niet of we zo kunnen slagen.
   Groeten Roland

 • Hallo, ik heb contact met je nodig!

Reacties zijn gesloten.