Blogs donatie 2018 en blog toekomst

Soms helpt een blik op Zweden ons om onze situatie te begrijpen. In het huis van Saab is het medialandschap enorm veranderd tijdens de afgelopen 12-maanden. Kleine, lokale kranten vechten om te overleven.

Blogs donatie 2018. We hebben ondersteuning nodig.

Wat is lokale journalistiek waard?

Om lokale journalistiek te beveiligen, besloten ze om radicale stappen te zetten. Online uitgaven zijn min of meer continu in rekening gebracht. Als je wilt lezen, moet je betalen. Hetzij per artikel of abonnement. Lokale journalistiek heeft ook zijn prijs. Iedereen die morgen voor mediadiversiteit kiest, heeft op zijn minst begrepen in Zweden dat hij niet vrij kan zijn.

Mark en ik zijn geen journalisten. We zijn fans die schrijven voor andere fans. Maar de blog is zoiets als een zeer kleine lokale krant in de grote, automotive kosmos. Saab is een klein dorp en wij zijn de redactie van de gemeenschap. We schrijven graag met hart en ziel. En we willen het blogverhaal nog een jaar toevoegen.

In de afgelopen paar maanden hebben we de toekomst keer op keer besproken. Of we delen van de blog alleen voor abonnees willen openen of dat we deze volledig open blijven houden. En als we dat überhaupt kunnen betalen. De rekening is eenvoudig. En ze is ontnuchterend. Gemiddeld lezen 2.500-mensen hier dagelijks. Sommige eenmaal per week, sommige elke dag. Vorig jaar heeft de blog iets meer gedoneerd dan 100-lezers. Als we een abonnementsmodel zouden introduceren en het aantal abonnees zouden verhogen tot slechts 200, dan zouden alle problemen zijn opgelost.

We hebben een budget dat een jaarlijks blogproject mogelijk maakt. Geld voor stickerpromoties, servicemappen, onderzoek, rallyplaten voor Saab-vergaderingen en vele andere ideeën. 50% van de gepubliceerde artikelen is dan niet langer vrij toegankelijk. En we zorgeloos.

Wij geloven in het gratis internet.

Dat is verleidelijk, en in de afgelopen paar weken ben ik er zo dichtbij geweest. In principe zijn wij echter van mening dat iedereen die in Saab is geïnteresseerd, hier alles moet blijven lezen. Omdat Mark en ik geloven in de eerlijkheid van lezers, de waardering van ons werk en de vrijheid van internet.

Helaas is de economische situatie niet verbeterd sinds onze laatste oproep tot donaties in november vorig jaar. Het aantal Saab-partners dat de blog ondersteunt, is blijven krimpen en daarmee ook ons ​​budget. De moeite om onze blog in de gebruikelijke kwaliteit te schrijven is toegenomen.

Blogs donatie 2018. Onze oproep gaat ook naar de Saab-partners.

Dat het merk het publiek nodig heeft, is onomstreden. En dat Saab in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland - in tegenstelling tot andere landen - nog steeds leeft, kan ook gedeeltelijk te wijten zijn aan ons werk. Daarom is de oproep niet alleen voor de lezers. Ook Saab-partners, die ons regelmatig konden ondersteunen, zijn aangesproken.

Om ons minimumbudget veilig te stellen, hebben we de steun van de lezers nodig voor het komende jaar. Vereist ten minste 6.000,00 € voor de komende 12 maanden. We denken, zoals zo vaak, aan 60 € per jaar, of 5 € per maand, wat de blog de lezers waard zou moeten zijn. Dus we hopen! We zijn optimistisch! Wij geloven in de Saab Spirit en in onze lezers.

Natuurlijk kan iedereen geven wat hij wil en wat hij denkt dat passend is. We zijn dankbaar voor alle steun! Elke bijdrage telt, en elke som beveiligt de blog en ons werk voor het komende jaar! Donaties kunnen gemakkelijk worden gedaan via Paypal, op verzoek kunnen we u ook het bankrekeningnummer (e-mail: gift (at) saabblog.net) toesturen.

35-gedachten ook "Blogs donatie 2018 en blog toekomst"

 • Ik ben het volledig eens met deze meningen. Goed werk moet altijd worden gewaardeerd en beloond. Mijn bijdrage had vorige week al ontvangen moeten zijn. Met uw werk blijft ons kleine Saab-dorp een leefbaar woonadres en dat vind ik geweldig. Dus beste niet-betalende abonnees, geef jezelf een eikel ...

 • Mag ik vragen hoe de 6000 Euro bij elkaar komt?

  • Zeer ingetogen op dit moment ... Na een goede start. Morgen komt er een update met de cijfers!

 • Sinds 2 jaar is er niet langer Saab in onze familie. Deze beslissing was onvermijdelijk te wijten aan financiële en ruimtelijke redenen om de betrouwbare bruikbaarheid van onze voertuigen te krijgen. Desalniettemin kan ik het onderwerp van Saab niet loslaten en ik blijf doorgaan, zo niet zo vaak, maar nog steeds erg geïnteresseerd in de blog en hem niet missen. Dat is waarom ik het heel erg in mijn beste zin vind als ik me niet hoef aan te melden voor een abonnement. En daarom heb ik zojuist gedoneerd. Hoewel niet 60 € maar alleen 2 / 3 daarvan, maar wil graag de andere lezers vragen om te doneren. Met 2500-lezers per dag zijn 100-dispensers duidelijk niet genoeg

 • Hallo Tom, ik heb zojuist mijn bijdrage aan 2018 geïnstrueerd. Bedankt voor je inzet en ik kijk uit naar de saabige-rapporten in 2018.

 • @all: Bedankt voor de donaties tijdens de laatste 48-uren. En voor de positieve feedback hier op de blog. Een goed begin, en voor Mark en mij een bevestiging van ons werk! Het laat ons met hoop naar de toekomst kijken! Houd het alsjeblieft ....

 • Ik hoop dat we weer regelmatig van het blog in 2018 kunnen genieten. Er is een donatie gedaan. Ik hoop dat veel lezers het zo zullen maken dat Tom en Mark ons ​​de geweldige Saab-dingen kunnen blijven aanbieden.

 • Met een duidelijk geweten en grote dankbaarheid voor uw inzet, heb ik zojuist de gift gedaan.

  Oh ja ... als de helft van de "geabonneerde" lezers de juiste jaarlijkse vergoeding zouden schenken, zou de 500 x € 60.- = € 30'000.- zijn.
  "Manno", dat doet je denken alsof je hard moet werken om tenminste de benodigde € 6'000.- samen te krijgen ... tztztz !!!

 • Ik doneer iets in december. Deze maand zal het niets zijn, want hoe kan het ook anders, er ging veel geld naar de twee SAAB's.

 • Elk jaar is dit een van de weinige "betalingen" die men graag doet
  Heel erg bedankt voor de grote waarde. Ik hoop dat velen het eens zijn en het blog net zo waarderen als de donerende lezers. Ben optimistisch en kijk uit naar de "Kassensturz"!
  PS: Overigens denk ik dat de blog "non-profit" is. Er zijn tenslotte veel Saab-enthousiastelingen. En op het niveau van de autocultuur is hij een van de belangrijkste media die de geest van een vorig cult-merk levend houden ...

  • Liefdadig ... dat klopt, Olli!

   Tom en Mark zouden echter een club of een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid moeten oprichten, natuurlijke personen kunnen geen liefdadigheidsinstelling zijn (nou ja, ze kunnen en kunnen ook al veel zijn!), Alleen niet in de zin van de belastingcode (AO)). Doel van het statuut: bevordering van de automobielcultuur, in het bijzonder van het Zweedse merk Saab, met name door uitwisseling van ervaringen, zorg voor het automobielerfgoed en documentatie en presentatie van de geschiedenis en voertuigen van het merk Saab. Of zoiets ...

 • Klaar! Bedankt voor de dagelijkse dosis SAAB!

 • Controleer! Bedankt voor het geweldige werk. Ik hoop dat dit jaar meer dan 100-mensen op de "donatieknop" drukken. Het is zo gemakkelijk om de betaling te doen!

 • Mijn komt half december ...

  Mogelijk. Zou je een PRO-versie kunnen aanbieden; hele in plaats van halve tekst, elke post via pdf in de e-mail, geen "Google" -advertenties, nieuwe "blogs" 12h eerder, kortingsbonnen bij bijv. Orio of andere partners, ect ....

  • Voor mij geen manier!
   Lever de helft van de bijdragen in het abonnement.
   PDF per post behandelt de inbox op volume; de bestaande Google-advertenties zijn echt ongevaarlijk; 12h uur eerder is helemaal niet interessant, de blogs zijn zeer zelden tijdsgevoelig; Er zijn kortingsbonnen van KIK & ATU & VAG & over elke bestaande winkel, dus een marketing-onzin is (mijn) Saab onwaardig ...

 • Je doet geweldig werk, dank je! Ik wil je graag een vergoeding betalen ...

 • Controleer! Dit is een absoluut eerlijke prijs voor je geweldige werk! Een grote dank daarvoor! En een paar meer dan 100-dispensers zouden er dit jaar moeten zijn! Laten we gaan!

 • Gedaan !!!! Bedankt voor deze heel speciale blog en je geweldige werk.

 • Het is echt triest, 2500-lezers per dag, maar alleen over 100, donoren. Degenen die niet doneren en de blog gebruiken, moeten zich schamen ..

 • Hallo Tom, bedankt voor je ijverige werk. Voor mij ben jij de motor van onze Saab-gemeenschap. Ik zal ook graag de overstap maken en kijk uit naar interessantere rapporten. Met vriendelijke groeten uit Saksen ...

 • In ieder geval: (naar de muziek van viva Colonia) "Kom mee, dat is priihiimaa ...) En bedankt, de SAAB blognet-stickers zijn er!

 • 60 € Ik denk dat het de moeite waard zou moeten zijn

  • En toch denk ik dat meer dan 100-lezers zouden moeten doneren. Het gaat er niet alleen om X bij elkaar te krijgen, maar ergens voor waardering - en het breedst mogelijke! ! !

   Zoals Tom schreef, zijn kleinere donaties welkom. Als alle 2.500-lezers slechts één 5er gemiddeld schenken, zou dit € 12.500 zijn en dus aanzienlijk meer dan de getargete 100 60.

   In dit opzicht doe ik mee aan de roep om donaties: ELKE READER TELLT. ELKE EURO-TELT.

   PS
   Overigens is dit ook een kern van de betaalmodellen. Als je 100-abonnementen afsluit met die abonnementen die 60 waard zijn, worden duizenden andere lezers weggelaten. De gemeenschap hier zou helaas kleiner worden. Bovendien bepaalt het bereik de waarde die partners en adverteerders aan een website toekennen.

   PS II.
   Tom,
   wat dacht je van een workshop directory hier op de blog? Toegang voor een jaarlijkse vergoeding.

   Lezers zouden een nationale directory hebben en u zou zien welke lokale SAAB-service de blog ondersteunt. Gewoon een idee ...

   • Nou Herbert, goed geschreven ... zoals altijd. Nieuw is echter dat je de gedachten lijkt te kunnen lezen ... 😉 De workshop-directory komt redelijk veilig. We plannen het volgend jaar tegen een kleine jaarlijkse vergoeding. We konden de financiering over nog meer schouders verdelen en de workshops konden een zeer positieve verklaring per Saab afleggen.

    Bovendien geloven we zoals geschreven in het gratis internet. Tegen elke trend in willen we de blog open houden.

 • ook gedaan, hoop dat hier veel reacties zijn met "DONE" !!!

 • Gedaan en ik hoop dat iedereen die hier regelmatig leest (ook collega's van de pers) een kleine bijdrage zal doneren om deze geweldige blog te krijgen.

  Groeten Cetak

 • Zeker, zal ook terugkomen (!) Als een donor!
  Betaal voor mijn lokale krant :-), mijn "tour" -abonnement, mijn tijdschriften.
  Tom u. Mark, wat je 2017 opnieuw beschikbaar heeft gesteld voor artikelen, is geweldig!
  Bedankt daarvoor!
  JIJ bent de belangrijke SAAB-link! (De "rest" zou anders de eenzame jager groep zijn ...)
  Ik kijk uit naar 2018 met de Saab-blog!

 • Ik lees je diepgaande opmerkingen altijd gretig. Alle informatie is mij € 60 waard. Ik zal daarom begin januari graag de overboeking doen. Ik hoop dat veel lezers dit zien en ook meedoen !!

 • gedoneerd

  Is de gift eigenlijk fiscaal aftrekbaar?

  LG, Martin

  • Dank je wel! Ik ben bang dat de blog niet wordt erkend als een liefdadigheidsinstelling. Dus niet aftrekbaar ...

   • Opgeslagen onder auto-onderhoud, het misschien .... !!

    • En, gedaan ... ..best !!

  • Omdat de blog niet liefdadig is, is dit nauwelijks mogelijk.

   Neem alles gewoon voor wat het is: erkenning voor het geweldige werk dat Mark en Tom hier doen.

   Nu ontbreekt in het artikel alleen de verwijzing naar het e-mailadres in PayPal of donatie (ät) ...?

   • Precies, het is donatie (ät) ... .. Er is ook een knop rechtsboven. Ontzettend bedankt!

  • Niet aftrekbaar, niet liefdadig!

   Ik denk dat het meer om persoonlijke waardering gaat, of je de inzet en bijdragen van Tom en Mark en de lezers op prijs stelt. En bereid om het verstrekken van alle inzichten, informatie en afbeeldingen financieel te ondersteunen.

   En zoals het geval is met hobby's als luxe jachten, basisspringen en Saab: het publiek betaalt terecht niet in de vorm van belastingsubsidies.

Reacties zijn gesloten.