Blogs donatie 2018 en blog toekomst

Soms helpt een blik op Zweden ons om onze situatie te begrijpen. In het huis van Saab is het medialandschap enorm veranderd tijdens de afgelopen 12-maanden. Kleine, lokale kranten vechten om te overleven.

Blogs donatie 2018. We hebben ondersteuning nodig.

Wat is lokale journalistiek waard?

Om de journalistiek lokaal veilig te stellen, hebben ze besloten radicale maatregelen te nemen. De online edities zijn min of meer consistent in rekening gebracht. Als je wilt lezen, moet je betalen. Ofwel per artikel of per abonnement. Lokale journalistiek heeft ook zijn prijs. Iedereen die morgen mediadiversiteit wil, heeft, althans in Zweden, begrepen dat het niet gratis kan zijn.

Mark en ik zijn geen journalisten. We zijn fans die schrijven voor andere fans. Maar de blog is zoiets als een zeer kleine lokale krant in de grote, automotive kosmos. Saab is een klein dorp en wij zijn de redactie van de gemeenschap. We schrijven graag met hart en ziel. En we willen het blogverhaal nog een jaar toevoegen.

In de afgelopen paar maanden hebben we de toekomst keer op keer besproken. Of we delen van de blog alleen voor abonnees willen openen of dat we deze volledig open blijven houden. En als we dat überhaupt kunnen betalen. De rekening is eenvoudig. En ze is ontnuchterend. Gemiddeld lezen 2.500-mensen hier dagelijks. Sommige eenmaal per week, sommige elke dag. Vorig jaar heeft de blog iets meer gedoneerd dan 100-lezers. Als we een abonnementsmodel zouden introduceren en het aantal abonnees zouden verhogen tot slechts 200, dan zouden alle problemen zijn opgelost.

We hebben een budget dat een jaarlijks blogproject mogelijk maakt. Geld voor stickerpromoties, servicemappen, onderzoek, rallyplaten voor Saab-vergaderingen en vele andere ideeën. 50% van de gepubliceerde artikelen is dan niet langer vrij toegankelijk. En we zorgeloos.

Wij geloven in het gratis internet.

Het is verleidelijk en ik heb het de afgelopen weken bijna voor elkaar gekregen. In principe zijn wij echter van mening dat iedereen die in Saab geïnteresseerd is, hier toch alles moet kunnen lezen. Omdat Mark en ik geloven in de eerlijkheid van de lezers, in de waardering van ons werk en de vrijheid van internet.

Helaas is de economische situatie niet verbeterd sinds onze laatste oproep tot donaties in november een jaar geleden. Het aantal Saab-partners dat de blog ondersteunt, is blijven krimpen, en daarmee ons budget. De inspanning om onze blog in de gebruikelijke kwaliteit te schrijven is toegenomen.

Blogs donatie 2018. Onze oproep gaat ook naar de Saab-partners.

Het staat buiten kijf dat het merk het publiek nodig heeft. En dat Saab nog steeds leeft in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland - in tegenstelling tot in andere landen - kan ook deels te danken zijn aan ons werk. De oproep is dus niet alleen gericht op de lezers. Saab-partners die ons regelmatig zouden kunnen ondersteunen, worden ook aangesproken.

Om ons minimumbudget veilig te stellen, hebben we de steun van de lezers voor het komende jaar nodig. U heeft de komende 6.000,00 maanden minimaal € 12, - nodig. Zoals zo vaak denken we aan € 60, - per jaar, of € 5, - per maand, wat de blog de lezers waard zou moeten zijn. We hopen het! We zijn optimistisch! Wij geloven in de Saab Spirit en in onze lezers.

Natuurlijk kan iedereen geven wat ze willen en wat ze denken dat passend is. We zijn dankbaar voor alle steun! Elke bijdrage telt, en elk bedrag stelt de blog en ons werk voor het komende jaar veilig! Donaties kunnen gemakkelijk worden gedaan via PayPal, op verzoek kunnen we u ook de bankgegevens sturen (e-mail: donate (ät) saabblog.net).

35 gedachten over 'Blogs donatie 2018 en blog toekomst"

 • Ik ben het volledig eens met deze meningen. Goed werk moet altijd worden gewaardeerd en beloond. Mijn bijdrage had vorige week al ontvangen moeten zijn. Met uw werk blijft ons kleine Saab-dorp een leefbaar woonadres en dat vind ik geweldig. Dus beste niet-betalende abonnees, geef jezelf een eikel ...

 • Momenteel heel voorzichtig ... Na een goede start. Morgen komt een update met de cijfers!

 • Mag ik vragen hoe de 6000 Euro bij elkaar komt?

 • Sinds 2 jaar is er niet langer Saab in onze familie. Deze beslissing was onvermijdelijk te wijten aan financiële en ruimtelijke redenen om de betrouwbare bruikbaarheid van onze voertuigen te krijgen. Desalniettemin kan ik het onderwerp van Saab niet loslaten en ik blijf doorgaan, zo niet zo vaak, maar nog steeds erg geïnteresseerd in de blog en hem niet missen. Dat is waarom ik het heel erg in mijn beste zin vind als ik me niet hoef aan te melden voor een abonnement. En daarom heb ik zojuist gedoneerd. Hoewel niet 60 € maar alleen 2 / 3 daarvan, maar wil graag de andere lezers vragen om te doneren. Met 2500-lezers per dag zijn 100-dispensers duidelijk niet genoeg

 • Nou Herbert, goed geschreven ... zoals altijd. Wat echter nieuw is, is dat je schijnbaar gedachten kunt lezen ... 😉 De workshop directory komt redelijk veilig. We zijn van plan dit volgend jaar te doen tegen een kleine jaarlijkse vergoeding. We zouden de financiering over nog meer schouders kunnen spreiden en de workshops zouden een zeer positieve uitspraak kunnen doen ten gunste van Saab.

  Bovendien geloven we zoals geschreven in het gratis internet. Tegen elke trend in willen we de blog open houden.

 • En toch denk ik dat meer dan 100-lezers zouden moeten doneren. Het gaat er niet alleen om X bij elkaar te krijgen, maar ergens voor waardering - en het breedst mogelijke! ! !

  Zoals Tom schreef, zijn kleinere donaties welkom. Als alle 2.500-lezers slechts één 5er gemiddeld schenken, zou dit € 12.500 zijn en dus aanzienlijk meer dan de getargete 100 60.

  In dit opzicht doe ik mee aan de roep om donaties: ELKE READER TELLT. ELKE EURO-TELT.

  PS
  Overigens is dit ook een kern van de betaalmodellen. Als je 100-abonnementen afsluit met die abonnementen die 60 waard zijn, worden duizenden andere lezers weggelaten. De gemeenschap hier zou helaas kleiner worden. Bovendien bepaalt het bereik de waarde die partners en adverteerders aan een website toekennen.

  PS II.
  Tom,
  wat dacht je van een workshop directory hier op de blog? Toegang voor een jaarlijkse vergoeding.

  Lezers zouden een nationale directory hebben en men zou zien welke lokale SAAB-service de blog ondersteunt. Gewoon een idee ...

 • Hallo Tom, ik heb zojuist mijn bijdrage aan 2018 geïnstrueerd. Bedankt voor je inzet en ik kijk uit naar de saabige-rapporten in 2018.

 • @all: Bedankt voor de donaties in de afgelopen 48 uur. En voor de positieve feedback hier op de blog. Een prima start, en voor Mark en mij een bevestiging van ons werk! Het doet ons hoopvol naar de toekomst kijken! Ga alstublieft door….

 • En klaar… ..best !!

 • Gearchiveerd onder auto-onderhoud, het misschien…. !!

 • Niet voor winst ... dat klopt, Olli!

  Tom en Mark zouden dan echter een vereniging of een GmbH moeten oprichten, natuurlijke personen kunnen geen non-profit zijn (nou ja, dat kunnen ze natuurlijk en dat zijn er veel! Alleen niet in de zin van de belastingcode (AO)). Doel van de statuten: Bevordering van de autocultuur, in het bijzonder die van het Zweedse Saab-merk, in het bijzonder door de uitwisseling van ervaringen, het onderhoud van het auto-erfgoed en documentatie en presentatie van de geschiedenis en voertuigen van het Saab-merk. Of zoiets ... 😉

 • Ik hoop dat we weer regelmatig van het blog in 2018 kunnen genieten. Er is een donatie gedaan. Ik hoop dat veel lezers het zo zullen maken dat Tom en Mark ons ​​de geweldige Saab-dingen kunnen blijven aanbieden.

 • Met een duidelijk geweten en grote dankbaarheid voor uw inzet, heb ik zojuist de gift gedaan.

  Oh ja ... als de helft van de "aangemelde" lezers de juiste jaarlijkse bijdrage zou doneren, zou dat 500 x € 60 = € 30 zijn.
  “Manno”, dat zet je aan het denken hoe je moet zwoegen om tenminste de nodige € 6, - samen te krijgen ... tztztz !!!

 • Ik doneer iets in december. Deze maand zal het niets zijn, want hoe kan het ook anders, er ging veel geld naar de twee SAAB's.

 • Dit is elk jaar een van de weinige "betalingen" die men graag doet 🙂
  Heel erg bedankt voor de geweldige prijs. Ik hoop dat veel mensen het ermee eens zijn en de blog net zo waarderen als de donerende lezers. Ik kijk optimistisch uit naar de “Kassensturz”!
  PS: Ik denk trouwens dat de blog ‘non-profit’ is. Er zijn tenslotte heel veel Saab-enthousiastelingen. En op het autoculturele niveau is het een van de belangrijkste media die de geest van een cultmerk uit het verleden levend houden ...

 • Klaar! Bedankt voor de dagelijkse dosis SAAB!

 • Gedaan! Bedankt voor het geweldige werk. Ik hoop dat dit jaar meer dan 100 mensen op de "donatieknop" zullen drukken. Zo eenvoudig is het om te betalen!

 • Voor mij geen manier!
  Lever de helft van de bijdragen in het abonnement.
  Qua volume is pdf per post rotzooi in de inbox; de bestaande Google-advertenties zijn echt onschadelijk; 12 uur eerder is volkomen oninteressant, de blogs zijn zelden tijdgevoelig; Er zijn kortingsbonnen van KIK & ATU & VAG & over elke bestaande retailer, dergelijke marketingonzin is (mijn) Saab onwaardig ...

 • Niet aftrekbaar, niet liefdadig!

  Ik denk dat het meer om persoonlijke waardering gaat, of je de inzet en bijdragen van Tom en Mark en de lezers op prijs stelt. En bereid om het verstrekken van alle inzichten, informatie en afbeeldingen financieel te ondersteunen.

  En zoals het geval is met hobby's als luxe jachten, basisspringen en Saab: het publiek betaalt terecht niet in de vorm van belastingsubsidies.

 • De mijne komt half december ... 🙂

  Mogelijk Kunt u een PRO-versie aanbieden; Hele tekst in plaats van de helft, elke bijdrage via pdf in de mail, geen “Google” -reclame, nieuwe “blogs” 12 uur eerder, kortingsbonnen bijvoorbeeld. Orio of andere partners, ect….

 • Je doet geweldig werk, dank je! Ik maak graag een bedrag over ...

 • Controleer! Dit is een absoluut eerlijke prijs voor je geweldige werk! Een grote dank daarvoor! En een paar meer dan 100-dispensers zouden er dit jaar moeten zijn! Laten we gaan!

 • Gedaan !!!! Bedankt voor deze heel speciale blog en je geweldige werk.

 • Het is echt triest, 2500-lezers per dag, maar alleen over 100, donoren. Degenen die niet doneren en de blog gebruiken, moeten zich schamen ..

 • Hallo Tom, bedankt voor je harde werk. Voor mij ben jij de motor van onze Saab-community. Ik zal ook graag de overdracht doen en kijk uit naar meer interessante rapporten. Met vriendelijke groeten uit Saksen ... ..

 • In ieder geval: (op de muziek van viva Colonia) “Doe mee, dat is priihiimaa…) En bedankt, de SAABblognet-stickers zijn er!

 • 60 € denk dat het het waard zou moeten zijn

 • ook gedaan, ik hoop dat je veel reacties krijgt met "DONE" !!!

 • Gedaan en ik hoop dat iedereen die hier regelmatig leest (ook collega's van de pers) een kleine bijdrage zal doneren om deze geweldige blog te krijgen.

  Groeten Cetak

 • Zeker, zal ook terugkomen (!) Als een donor!
  Ik betaal ook voor mijn plaatselijke krant :-), mijn “Tour” -abonnement, mijn vakbladen.
  Tom u. Mark, wat je 2017 opnieuw beschikbaar heeft gesteld voor artikelen, is geweldig!
  Bedankt daarvoor!
  JIJ bent de belangrijke SAAB-link! (De "rest" zou anders de eenzame vechtersfractie zijn ...)
  Ik kijk uit naar 2018 met de Saab-blog!

 • Precies, het is donatie (ät)… .. Er is ook een knop in de rechterbovenhoek. Hartelijk bedankt!

 • Ik lees je diepgaande opmerkingen altijd gretig. Alle informatie is mij € 60 waard. Ik zal daarom begin januari graag de overboeking doen. Ik hoop dat veel lezers dit zien en ook meedoen !!

 • Omdat de blog niet liefdadig is, is dit nauwelijks mogelijk.

  Neem alles gewoon voor wat het is: erkenning voor het geweldige werk dat Mark en Tom hier doen.

  Het enige dat in het artikel ontbreekt is de verwijzing naar het PayPal e-mailadres of is dat ook donatie (ät)….?

 • Dank je! Ik ben bang dat de blog niet wordt erkend als een non-profitorganisatie. Dus niet aftrekbaar ...

 • gedoneerd

  Is de gift eigenlijk fiscaal aftrekbaar?

  LG, Martin

Reacties zijn gesloten.