Market check. Saab 9-3 II van MY 2008.

De marktevaluatie voor de Saab 9-3 II tot modeljaar 2007 ging online in augustus. Met een korte vertraging was de marktobservatie voor voertuigen van modeljaar 2008 tot 2014 gepland. Het duurde toen langer dan verwacht. De markt is de afgelopen maanden drastisch veranderd.

Saab 9-3 sedan. Afbeelding: Saab Automobile AB / Archive saabblog.net

De prijzen voor gebruikte 9-3 II diesel staan ​​nog in de kelder, de invoer start al bij net onder 5.000,00 €. De vraag lijkt laag, de downtime is hoog. De selectie is relatief goed, omdat rond 2 / 3 aanbiedingen zelfontbranding zijn. Degenen die niet bang zijn voor een dreigend rijverbod kunnen heel goedkoop aan de slag.

Terwijl de diesel in vraag laag lijkt te blijven, zijn de prijzen van benzine stabiel tot stijgend. Waarbij je je moet realiseren dat er geen merkbare selectie is. Gewild zijn 2-liter motoren met turbocompressor, minus de V6. Hij heeft dorst, maar plezier. Minder gevraagd is vierwielaandrijving en automatisch bevindt zich niet ver boven de populariteitsschaal. De fans gaven er de voorkeur aan om een ​​2-liter full-turbo in de Aero Trim te hebben, met slechts enkele kilometers, tegen een aanvaardbare prijs van minder dan 10.000 €.

En zoiets bestaat bijna niet. Zelfs overschakelen naar de 1.8t, die met behulp van Hirsch Performance op te voeren is tot bijna 200 pk, is nauwelijks mogelijk. De markt is erg beperkt en je kunt voelen dat Saab in 2008 voor het laatst hoeveelheden kon leveren.

Ik heb nog steeds een aantal mooie voertuigen gevonden. Ze liggen allemaal ver boven de drempel van 10.000 €, dus je moet als een prospect leven.

Saab 9-3 sportpak 2010. Giet Noble Cars. Foto: Noble Cars
Saab 9-3 1.8t Vector sportpak 2010. 91.000 kilometers.

Het sportpak komt uit het korte Spyker-tijdperk van Saab. Dat alleen al maakt het zeldzaam, ook de kilometerstand van minder dan 100.000 kilometer is moeilijk te vinden. Een prachtig voertuig dat een Hirsch-prestatie-upgrade en turbine-velgen vereist - en dan een echte blikvanger zou zijn. Het is te koop bij Noble Cars in Gießen.

Saab 9-3 2009 met goede functies. Foto: Auto Schaab.
Saab 9-3 1.8t Vector sportpak 2009. 114.111 kilometers.

Een zeer goed uitgeruste 9-3 Vector is verkrijgbaar bij Saab Auto Schaab in Lemmer / Nederland. Met navigatie, xenon, leer en 17 ″ velgen laat het eigenlijk niets te wensen over. Moeilijk te vinden in deze apparatuur. De import naar Duitsland is eenvoudig met CoC.

In principe is de selectie in Nederland veel productiever dan in Duitsland. Hoewel de prijzen meestal hoger liggen, is het verschil de afgelopen maanden kleiner geworden. Duitsland past zich aan, wat vooral te danken is aan het geringe aanbod van benzinemotoren van modeljaar 2008. Het kopen van een 9-3 is bijna zonder risico. Behalve een paar kleine tekortkomingen is de compacte Saab een zuinige auto voor de lange termijn. De onderdelenlevering door de Orio AB is goed, met tijdelijke zwakheden. Van tijd tot tijd zijn er hiaten, die snel zijn gesloten.

Niettemin, moet men meer aandacht dan ooit aan de voorwaarde besteden. In de handel verschijnen steeds vaker voertuigen met minder onderhoud en een slechte conditie. De leeftijd en de drang van veel van de eigenaren van een tweede en derde partij voor kosteneffectief gebruik buiten de Saab-wereld laten hun sporen na. Je moet ook goed kijken naar reimports vanuit Zuid-Europese landen. De zorgvoorwaarden zijn heel verschillend. De terminologie van wat wordt bedoeld met een goede conditie varieert vaak sterk.

Een speciale positie neemt de Griffin-modellen en het modeljaar 2014. 9-3 Griffioenen zijn moeilijk te vinden in Duitsland. Als ze op de markt komen, kan de prijs fantasierijk of zelfs goedkoop zijn. Er is immers geen echte uitwisseling van vraag en aanbod vanwege een simpel niet-bestaan. Naast visuele verschillen en een verbeterd interieur, zijn het vooral de sterke turbomotoren met directe injectie die de Griffin interessant maken.

Even verbeeldingskracht kunnen de prijzen voor het modeljaar 2014 zijn. In Trollhättan min of meer handmatig geassembleerd, hebben ze waarschijnlijk het meest goed afgestemde chassis van alle 9-3. In Duitsland zijn er maar een paar, in Zweden zijn er altijd een aantal die op de markt zijn. Saab-fans betalen meestal de prijs die NEVS wilde verkopen aan zijn werknemers. Onder 25.000,00 € is alleen in uitzonderlijke gevallen iets.

Saab 9 3 Aero 2014. Te koop in Trollhattan. Foto via Blocket.se
Saab 9-3 Aero Turbo 4, 2014, 65.000 kilometers

Deze 9-3 tweedehands, die te koop is in Trollhättan, kan een echt koopje zijn. De eerlijke prijs ligt ver onder de € 18.000, wat de Saab erg interessant maakt. Voor alle voertuigen van het modeljaar 2014 is er de optie om de prestaties te verhogen tot 260 pk via Hirsch Performance. De relatief compacte Saab wordt een echte atleet.

Toegang tot de Saab-wereld was niet eenvoudiger en vooral niet goedkoper in 2017. Er zijn maar weinig voertuigen die aan een constante vraag voldoen. De trend is vooral merkbaar bij de cabriolets, die bij de volgende marktcontrole op de proef zullen worden gesteld.

7 gedachten over 'Market check. Saab 9-3 II van MY 2008."

  • Ik heb een Saab 9-3 BJ 2014 uit Zweden geïntroduceerd minder dan een maand geleden. De ADAC geeft je hulp en ook op internet wordt de hulp vermeld. Er zijn geen grote moeilijkheden! Ik introduceerde de auto op maandag en veranderde de auto dezelfde middag. Het probleem is: de verkoper moet de auto laten inloggen, dit betekent een zeker vertrouwen van de verkoper bij de koper! Een Duitse verzekering accepteert de auto niet en de goedkeuring van de dag of de week is niet geldig in het buitenland!

  • Kan ook zijn. Wie komt langs en lost de puzzel op?

  • Ik zou zeggen dat de foto op de achterbank niet bij de auto hoort. Ik kan me niet voorstellen dat iemand met de strip ook de bijpassende deurpanelen zou veranderen 🙂 Vooral omdat de voorstoelen ondanks de zon lijken te passen bij de achterbank op de foto.

  • Omdat de vorige eigenaar waarschijnlijk een upgrade of downgrade heeft uitgevoerd. Normaal op vectorniveau zijn, afhankelijk van de markt, beide varianten. Maar niet gecombineerd in een voertuig.

  • Misschien was er niet genoeg leer in de MY10 voor de stoelen

  • Times over de 9-3SC in casting: het vormgeven van de leer oppervlakken van de voorstoelen met de smalle inlegstroken inderdaad Mark Van 9-5 (helaas scheurt gewoon hier vaak kunstmatig leer), maar wie heeft om het idee te komen op de achterstoelen de grote leren oppervlakken boven en onder gekleurd? Nogmaals, je zou kleine stroken moeten naaien. Dat lijkt op verzameld, denk ik.

  • De Trollhättan Aero is interessant. Wie heeft er ervaring met de import uit Zweden?

Reacties zijn gesloten.