Waar koop je een oude Saab voor ...

Wat koop je een oude Saab, in jouw situatie is het alleen maar logisch om een ​​nieuwe auto te leasen!

Saab 9000 Aero. Afbeelding: Saab Automobile AB / Archive saabblog.net

Als autoliefhebber ben ik in de jaren tachtig in de auto-industrie gaan werken, en in die tijd heb ik mijn voorliefde voor bijzondere gebruikte auto's met dat bepaalde iets geleefd. De ombouw van een voormalige Mercedes W 123-200D automaat taxe naar een 300 D met vijfversnellingsbak op het stuur en doorlopende voorstoel, de constructie van een Giulia van Alfa Romeo en een Volvo Amazone 123 GT, die beide vervolgens werden verkocht voor een wereldreis Ik laat mezelf altijd heen en weer slingeren tussen exotische auto's met zwaar werk of financiële investeringen en dan weer terug naar “goede”, stabiele auto's zoals Mercedes 190 D 2.5 turbo en BMW 323 eta-E 30.

Van 1997 alles "beval" ging naar: Ik reed gloednieuwe auto van de zaak met mijn nieuwe werkgevers en vaak veranderde de auto vanwege de vele omzwervingen. Echter, er was mijn oude liefde voor auto's met de ster de eerste ruwe kras en ik leer van mijn "tweede auto" merkte op dat de Zweedse auto's van Gotenburg al ook zeer stabiel en comfortabel kan zijn. Met de officiële auto's uit Ingolstadt kwam ik steeds meer te profiteren van voertuigen die veilig kan zijn en iets flexibeler bewegen.

De gedachte om een ​​Zweed te besturen die een dynamisch rijgevoel geeft begon mijn hoofd te achtervolgen. De voertuigen van Trollhattan, maar speelde geen rol, aangezien ik gingen naar de ene op het moment nog steeds de voorkeur achterwielaandrijving of vierwielaandrijving, de ander mij waren de vloeken van mijn collega's van de gratis workshop in gedachten wanneer ze een schroevendraaier Duitse merken om een ​​klant te bedienen met een Trionic-voertuig.

Toen ik 2014 besloten om als adviseur onafhankelijk en blijven in de rij vele kilometers op de Duitse wegen, mijn belastingadviseur zei: "De beste manier om een ​​nieuwe auto te huren, want je kunt de moeite direct beweerde," Deze verklaring, maar nu niet paste in mijn noties van onafhankelijkheid en vrije keuze van de ondernemer en dus kocht ik een goed bewaard gebleven Volvo V70 ik door een gepensioneerde kinderarts die had besloten om de vergunning om redenen van leeftijd te geven, en de donkerblauwe stationcar die ik noemde "leraar" te verkopen. De "leraar" was het goed, maar had op een gegeven moment meer dan 300 tkm "op de bel" en te veel grote komende reparaties, dus ik dacht, wat is er eigenlijk nog meer individuele in het dagelijkse auto eentonigheid als 18 jaar oude donkerblauwe Volvo stationcar?

Het kwam zoals het moest komen en ik onderzocht de diepten van het internet via Saab. Kort daarna was ik op de relevante verkoopplatformen op de weg om een ​​van deze mooie, ook een beetje sportieve auto's te vinden. Bij de voormalige Saab-dealer C + N-art car Neuss streelde ik vaker over het erf en was blij dat er niet alleen Saabs worden aangeboden en gerepareerd, maar uiteraard vele lichamen zijn waar het vandaan komt door kannibaliseren het klantenbestand voor kleinere geld te gebruiken onderdelen komen.

Ik herinner me alsof het vandaag was, toen ik een jaar geleden mijn visitekaartje daar geplaatst, met het verzoek om mij te bellen als er een auto met iets speciaals en in goede staat, de voorkeur aan een louter 9000er komen. De 9000er had het gedaan voor mij, dus in beginsel, aangezien ik alleen veel op reis ben, maar ook graag reizen met veel bagage en grote familie.

De telefoon ging twee maanden over en de vriend antwoordde: "Ik heb hier iets heel bijzonders", dus ik ben meteen begonnen. Op de zes kilometer waren er zulke buzz-woorden als "onderdelenvoorraad", "gecompliceerde motorbesturing", "zelfs niet op zo'n auto" enz. Door het hoofd geschroefd. En toen stond hij daar: een onbehandelde, niet gewassen, originele Saab 9000 Aero met Italiaanse bezorggeschiedenis, dus 2ltr. Engine. We namen hem op het podium en na de proefrit, was ik innerlijk heel enthousiast ......... 20 jaar oud, in zeer goede staat van het lichaam, volledige onderhoudshistorie in de laatste 6 jaar voor Saab professionals in Neuss allemaal met ca 160 tkm ...... Ik was behoorlijk nerveus toen ik thuiskwam.

De reputatie van de 9000er Aero was niet voor mij verborgen bleef Automobilfan is, maar die is geleverd met de 2 liter motor die me verdacht in mijn onwetendheid gemaakt. andere motor werd er is puur misschien geknoeid achteraf?

Ik belde mijn vriend, die destijds zijn baan als verkoper van schrijfgerei opgaf, en werkte zich vanaf dat moment op van een "vlaggenschip" -autodealer tot directeur van een grote tak van het merk uit Wolfsburg. Hoewel hij ook de Saab 9000 Aero kende en de legendes erover uit zijn vroegere dagen, zei hij vervolgens de cruciale zin die me ertoe bracht me over te geven aan deze nieuwe passie: "Waar koop je een oude Saab voor, in jouw situatie doet het dat het heeft alleen zin om een ​​nieuwe auto te leasen !! "...... het schoot door mijn hoofd dat alleen dode vissen zwemmen met de stroming, ik kocht meteen de" zilveren vis "en vandaag, na 20 tkm in 10 maanden, heb ik geen enkele dag een stap meer gehad betreurd.


Met dank aan Matthias voor zijn Saab-verhaal! Dit is een van onze exclusieve Saab-instapbestanden op reis. Heb je ook iets te vertellen over Saab?

Het verhaal van een onvergetelijke vakantiereis, een restauratie of een andere gebeurtenis in het leven met het cultmerk van Trollhättan?

Wat het ook is, schrijf ons. We kijken er naar uit!

10 gedachten over 'Waar koop je een oude Saab voor ..."

 • blanco

  Als de 9000 vandaag nieuw was, zou ik hem opnieuw kopen!
  Omdat geen van deze volledig genetwerkte Datenkraken een kans zou hebben.
  Elke rit is leuk en ontspannend na een zware dag. Als zodanig is mijn "bedrijfswagen" nu vijf jaar in gebruik en net onder 70 TKm (totaal 21Years / 240 TKm).
  In de zomer nemen zijn drie collega's hem enkele kilometers
  Ik kan bevestigen dat een oude, goed onderhouden SAAB altijd goed afloopt.

 • blanco

  Een geweldig verhaal. Op de een of andere manier begonnen we allemaal met de Saabie-passie. Van dergelijke verhalen leeft deze blog. Als zelfstandige ontwikkelaar heb ik geen nieuwe auto gehuurd. Ik rijd met mijn Saab-cabriolet naar de klanten en ben altijd betrokken bij een interessant gesprek. De resonantie is altijd positief en de kennis
  uit de gesprekken is: Mainstream-schijven in massa geproduceerd, individualisten drijven Saab aan.
  Alle Saab-rijders altijd goede reis.

 • blanco

  Onze dochter rijdt al 9000 maanden in mijn geliefde hobby 2 Anni met een vers rijbewijs. Lief Zweeds staal om hen heen als kleine autobuffers…. Ze is er erg trots op, en de 9000 is echt gaaf, zelfs met de kinderen. Afgelopen week zonder problemen een nieuwe APK gekregen met 286000 km. Dank ook aan Saab Borghardt in Paderborn voor de beste service aan onze Saabs.
  Borghardt in PB is echt een aanbeveling, zelfs als hij niet op de blog adverteert.

 • blanco

  Leuk verhaal. De 2.0 Aero is om redenen van verplaatsing (verzekering) in Italië aangeboden. Dus ja is ook een echte 9000 Aero. Zelfs als je alleen maar denkt aan de 2,3

  Heb hetzelfde in het zwart. Ook uit Italië. Maar toen verving ik de 2.0 voor een 2.3-motor

  • blanco

   Ik denk dat het om fiscale redenen ging die verantwoordelijk waren voor de 2.0-liter.

   • blanco

    Helemaal juist. Toen ik nog in een BMW reed, was de E30 ook als 320iS verkrijgbaar voor de Italiaanse markt. Maar ik ken de 323e die in de tekst wordt genoemd niet, ik had ooit een 325e, veel koppel, relatief zuinig, maar vooral een hardloper op de lange termijn, onverwoestbaar ...

 • blanco

  Aha, de aero9k met een verplaatsing van 2,0l, sloot opnieuw een gat in het onderwijs! Mijn aero heeft 2,3 en is nog steeds leuk, zelfs na 20 jaar! :-))

 • blanco

  Bonjour, comment puis je traduire en français? Merci

  • blanco

   U kunt de vertaalmodule gebruiken in het hoofdmenu!

  • blanco

   Hi Michael,

   Tu peux faire le copy paste dans ce site: https://www.deepl.com/translator.html, c`est le meilleur.
   Salutations
   Martin

   Bedankt voor de bijdrage! Hopelijk krijgt de 9000 een keer de status van de 900, hij verdient het hoe dan ook.

Reacties zijn gesloten.