Kort bericht Zweden - tot ziens en hallo!

In de afgelopen paar dagen kon je een opwindende les leren over het onderwerp Saab - welke auto's waard zijn als het merk niet langer bestaat. En wat de Saab-gemeenschap kan doen. Alles was ongevaarlijk begonnen. Met een artikel op 9-5sc2012.com.

Op naar Zweden! 9-5 NG SC 2012 door Saab-verzamelaar Zabel. Fotocredit: 95sc2012.com

Michèl Annink biedt de nieuwste inhoud op de unieke archiefpagina's van de Saab 9-5 NG-sportkleding. Zijn verkoopaankondiging van de uiterst zeldzame stationwagon van Saab-verzamelaar Josef Zabel heeft de bal aan het rollen gebracht. De sociale media en de internationale motorpers, vooral de Zweden, maakten er een lawine van. Het merk Saab stond weer op ieders lippen. De Zabel-wagen werd de duurste Saab-gebruikte auto aller tijden in zeer korte tijd.

Een Saab 9-5 NG SC 2012 voor Zweden

Voor meer dan 75.000 € rolt hij nu naar een nieuwe eigenaar en terug naar Zweden. Sommige lezers herinneren zich nog steeds de prijzen die zijn betaald voor KvD-acties 2012. De toegevoegde waarde verslaat allerlei soorten speculatie en staat voor de cultfactor van het merk. De laatste Saab-serie is erg gewild, zelfs de limousines zijn erg gewild. Zolang ze geen dieselmotor onder de motorkap hebben, stijgen de prijzen of blijven ze tenminste stabiel.

Duitsland heeft dus een unieke Saab minder, Zweden nog een. Maar het saldo bleef deze week in balans. Terwijl de Zabel-Kombi via de Schwedenkai in Kiel naar huis wordt gebracht, arriveert er een andere Saab.

Exclusieve Saab 9000 CD 7-Seater. Afbeelding van 2012.
Saab 9000 CD 7-Seater voor Duitsland

Het is nog exclusiever en komt uit de collectie van het Saab Bil Museum. Trollhattan heeft permanente ruimte problemen, en dus werd besloten om 4 voertuigen af ​​te geven. Inclusief de 1 miljoenste Saab 99, een van de twee Saab 9-3 ePower, een Saab en 9000 CD met lange wielbasis.

De 9000-CD werd speciaal voor de Saab Automobile Division in Engeland herbouwd en kreeg zo 3 rijen stoelen. Het komt uit het jaar 1989, een 160 PS Turbo met automatisch zorgt voor de aandrijving. Saab heeft de 7-stoel gebruikt voor representatiedoeleinden op de beheerverdieping. Een uniek stukje hedendaagse geschiedenis dat nu zijn weg vindt naar Duitsland.

Van de museumcollectie tot Kiel. Archieffoto van 2012.

Markus Lafrentz, Managing Director met dezelfde naam Saab-dealer in Kiel, heeft de 9000-CD gekocht. Er wacht hem veel werk, de behoefte aan restauratie is groot. Naar verluidt in het tijdschrift van de Saab Bil Museum een tweede 9000 met een lange wielbasis. Hij is niet te vinden in de inventarislijsten en ik zag hem ook niet tijdens mijn bezoeken. Je kunt dus benieuwd zijn of op een dag twee 9000-cd's met 3 rijen stoelen elkaar ontmoeten in Trollhättan.

2018 is naar verluidt de superzeldzame 7-zitplaats weer op de weg, mogelijk als een verrassing en hoogtepunt op "Piloten wilde 2018" in Kiel. Een cool stukje Saab-verhaal!

12-gedachten ook "Kort bericht Zweden - tot ziens en hallo!"

 • De SC is een echte droomauto (inclusief een "Drömbil") ....
  (Ik weet niet of dat de Opel-dealer was met de voetbalsticker ... daarom heb ik altijd naar het net gekeken)
  Ik zou nooit zo dapper zijn geweest om zo'n SC NG te kopen (wat veel te zeldzaam is en ja eerder "pre-series").
  Jammer dat hij naar het noorden gaat, maar het is maar goed dat hij in goede handen komt.

  • Precies, het was die van de Opel-dealer. Ik had het wat langer moeten houden

   • 🙂
    ... ja, er was een kleine waardevermeerdering ...

    • Zo ziet het eruit. Een Saab is altijd een goede investering.

     • Jo, ik teken dat!
      (en dat zal mijn Saab-workshop waarschijnlijk volgende week denken na de gebruikelijke jaarlijkse inspectie)

 • Over het onderwerp van zeldzame SAAB's op weg naar Zweden: een van de zeldzame Independent-convertibles begon ook dit voorjaar met de "reis naar huis" naar Zweden.

 • Gewoon een droomauto, ik zie het ook live. Helaas niet gewonnen in de loterij, anders had ik me gebracht.

 • Jammer dat dit voertuig de verzameling JZ verlaat ... de nieuwe eigenaar geniet er nog steeds van!
  Dus deze SAAB na 3-jaren heeft waarschijnlijk de dan (gruwelijke) verkoopprijs bereikt ...
  Plezier en (!) Investeringen hebben duidelijk zijn vruchten afgeworpen!
  Vrijgevig is wie kan laten gaan ...

 • Geweldige auto van de 9-5NG SC! Jammer dat het nooit om massaproductie ging.

 • Weet iemand waar hij naartoe ging? Ik zou graag naar SAAB AB of Combitech zijn gekomen. Aldus zou SAAB AB voor de tweede keer haar automobielcultuur verklaren en zou een vertegenwoordigingscombinatie meer in haar vloot hebben.

  • Een privé-verzamelaar. Michèl heeft contact met hem. Ik kan me voorstellen dat er een verhaal zou kunnen zijn.

 • Wat een fantastisch voertuig. Jammer dat dit voertuig nooit op de markt mocht komen. De 9-5er SC van Michel Annink was ooit in Kiel - natuurlijk heb ik dit witte hert in detail bekeken.

Reacties zijn gesloten.