NEVS en DiDi sluiten toekomstige samenwerking af

Er zijn artikelen, omdat de kop al moeilijk is. Wat gebeurde er gisteren in Trollhättan en welke impact hebben de gebeurtenissen op de oude Saab-fabriek? De poging van een samenvatting.

NEVS en DiDi zijn het eens over samenwerking. Druk op afbeelding: NEVS

Woensdag, de 25. Oktober in Trollhättan. Het lijkt zich aanzienlijk te ontwikkelen. NEVS heeft de persconferentie aangevraagd. Met op de site zijn oprichters Kai Johan Jiang, hoofd van de regering Löfven, burgemeester Akerlund, CEO Tilk en Liu Haijiang als afgezant door DiDi Chuxing. Hoogwaardig kon de ronde niet worden bezet, althans niet in Trollhättan.

Ondertekend is de strategische samenwerking tussen beide bedrijven. DiDi koopt elektrische auto's van NEVS, ze willen samen ontwikkelen en ze willen veel geld investeren. Iedereen is gelukkig, iedereen is zelfverzekerd, een geweldige dag voor de locatie Trollhättan.

NEVS publiceert een volgende Persbericht. Dat was het.

Feiten? Geen.

We hebben het voorrecht gehad om in het verleden van NEVS te leren. Over de communicatiecultuur van Chinese bedrijven bijvoorbeeld. Gisteren stelt ook in dit opzicht niet teleur. Dus laten we het samenvatten: er wordt vooraf gesproken over een investering van bijna een half miljard euro. Het bedrag zal nergens later verschijnen, noch zal het in enige communicatie worden vermeld. Het blijft ook onduidelijk in welke vorm en reikwijdte DiDi zal deelnemen aan NEVS. Als aandeelhouder, als meerderheidsaandeelhouder of met een nieuw opgerichte joint venture?

Geheel in de mist is ook belangrijk voor de locatie Trollhättan. De eerste uitbundigheid spreekt van extra banen in de stablebacka. Totdat je slaat, dat er geen nummers worden gebeld. En dat het aantal banen van ongeveer 1.000 medewerkers op geschatte 700 is teruggebracht in de afgelopen maanden in de voormalige Saab fabriek.

Nog een interview met Kai Johan Jiang Sveriges Radio brengt ook weinig verhelderende, en zeker geen harde, verifieerbare feiten. De inhoud: DiDi Chuxing wordt mede-eigenaar, de toekomstige samenwerking zal uitgebreid zijn. DiDi zal elektrische auto's kopen van NEVS, wat natuurlijk de beste ter wereld zal zijn. De investering is aanzienlijk en verdeeld in verschillende stappen.

De eerste fondsen zijn immers al aangekomen, wat de liquiditeitscrisis voorlopig moet bezweren. Vermoedelijk is dit de 25 miljoen dollar die Stefan Tilk in een eerder interview aankondigde. Geld om de komende maanden te overleven, meer niet.

En zeker, volgens Kai Johan Jiang, zal NEVS in de toekomst auto's bouwen in Trollhättan. Maar eerst in China.

Chinese State Theatre gisteren in Trollhättan?

Niet helemaal. Meer een vleugje geweldige politiek. China expert Frédéric Cho ziet gisteren als positief. Als signaal dat goed ontvangen zou kunnen worden in Peking. De mobiliteitsgigant DiDi staat volledig op de politieke lijn van de partij, Zweden en Saab hebben een goede naam in Azië. De verbinding tussen de start-up van elektrische auto's van Stallbacka en Uber-rivaal DiDi die gisteren begon, is een eerste, kleine stap. Op middellange termijn zou het goed kunnen zijn voor alle spelers.

16 gedachten over 'NEVS en DiDi sluiten toekomstige samenwerking af"

 • DKW kreeg niet de naam Audi. De Auto Union was een corporate conglomeraat bestaande uit DKW, Wanderer, Audi en Horch. Audi werd opgericht door A.Horch na interne geschillen bij HORCH. Audi in het Latijn betekent HORCH.

 • niet dat ik nog steeds een iSAAB krijg ... of iNEVS ??? Wacht even, de yuccapalm in de hoek krijgt tenminste genoeg water

 • Volgens ttela.se gaan ze nu EV's eerder produceren in de fabriek van Trollhättan.
  Zeer goed nieuws

 • Zeer kenmerkend voor een Chinees bedrijf. Ook al kan het heel positief zijn, zoiets wordt met weinig woorden aan het publiek gebracht. NEVS heeft al een aantal partners en ze zullen niet komen, zelfs niet als het bedrijf bijna overlijdt. Dus we houden onze vingers weer gekruist en wachten .......

 • ... en het grote oude Duitse luxemerk Horch werd Trabant!
  Hoewel het niet helemaal waar, omdat de DKW basis werd gebruikt en een aantal tussenliggende stappen nodig waren (F8, F9, P70). Maar die werden vervolgens aan elkaar gelijmd in de Horch-fabriek in Zwickau.

  Wat wil ik zeggen? Alleen de naam is het niet!

 • Dat kan zo zijn. De afspraak lijkt op zeer korte termijn te zijn gepland. Löfven was onafhankelijk van NEVS in het college in Trollhättan. Omdat NEVS de gunst van het uur lijkt te hebben gebruikt.

 • Bedankt voor het rapport. NEVS heeft nog niets zinnigs bereikt. Het enige waar ze goed in zijn om anderen om steun te smeken. 3 jaar en wat is er gebeurd? NIETS !!!

 • Encore un espoir !! La voiture électrique c'est bien, mais ça ne fait pas toegift beaucoup de Km. américains.

 • Dus nogmaals, een aandeelhouder van NEVS, ze bouwen op een gegeven moment eigenlijk auto's of is het bedrijf alleen daar om joint ventures te maken.
  Ik zou ook geïnteresseerd naar de plaats waar de gehele macht voor de wereld van elektrische auto's hier eigenlijk komen en alle grondstoffen (zeldzame aardmetalen) van de batterijen?

  Ik wil een nieuwe SAAB rijden met gasaandrijving !!!

 • Verlaten plaats Trollhättan ......

 • Bedankt Tom, voor deze laatste info.
  Op de een of andere manier loopt het hart vast in Trollcity, en daarom is deze informatie over NEVS ook belangrijk. Het SAAB-drama is voorbij, dat van NEVS (nog) niet ... Blijf alsjeblieft op de hoogte.
  Het is duidelijk dat het voor Chinese bedrijfsmanagers gemakkelijker is om geld / geïnteresseerde partijen te vinden voor e-mobiliteit dan voor luchthavens ...: Haan, Lübeck, Parchim 😉

 • ... ook een idee: SAAB-koelkasten voor de wereld!
  Chique tijdloos ontwerp,
  sterk in koude prestaties, omdat in het interieur perfect instelbaar,
  natuurlijk extreem zuinig in energieverbruik,
  Als voordeel: 1-maand ABSOLUT Wodka of 1 MARABOU-bar per week

 • Heeft iemand enig vertrouwen in NEVS? Na meer dan 5 jaren van constante ups en downs? Het lijkt erop dat je altijd iemand kunt vinden die in de fortuinridders investeert. Ik zie geen plan, geen doel en geen substantie. Niettemin, dank aan Tom. Het drama is op zijn minst de moeite van het lezen waard.

 • De gezichten op de achtergrond ... - Enthousiasme ziet er anders uit!?!

 • "Met DiDi actief deel te nemen aan de ontwerp- en ontwikkelingsfase, zullen wij surethat de voertuigen volledig angepasst voor de behoeften van onze klanten zal zijn," aldus Stefan Tilk.

  China levert ontwerp en productie, Zweden is de erfenis van een eens zo trots merk.

  Voor mij kunnen ze ook koelkasten produceren, die dan net zo veel met SAAB te maken hebben.

 • En als SAAB op een gegeven moment terug is bij de aangekondigde hoogwaardige voertuigen, zou het verhaal perfect zijn - maar NEVS werkt ook (terugkijkend zijn er enkele succesvolle fabrikanten die in de loop van hun geschiedenis zijn hernoemd - bijvoorbeeld DKW naar Audi).

Reacties zijn gesloten.