Korte pauze. Als de blog (ger) een loopneus heeft

De korte blogpauze was geassocieerd met een gelijktijdig inhalen van de blogger, misschien wel symbolisch voor de blog en zijn toekomst. Of, figuurlijk gesproken, het alleen bij een ochtendkou zal blijven, zal blijken.

Saab 9-3x-concept. Afbeelding: Saab Automobile AB / Archive Saabblog.net

Het citaat van de "ochtendkou" is geleend van Victor Muller. In 2011 beschreef hij de stopzetting van de productie in de fabriek. Wat niet zo'n goed teken zou zijn ... Natuurlijk nam ik de pauze en keek rond. Saab had ooit een unieke, internationale blogcultuur. Het maakt al jaren deel uit van de charme van het merk. Geen enkele fabrikant stond dichter bij de klant, merken en fancultuur waren één.

Dat lijkt voorbij. Heel wat pagina's worden al lang niet meer onderhouden, andere schrijven slechts sporadisch. De dagen van Saab-blogs lijken voorbij, wat niet verwonderlijk is. Een vriend die ik de afgelopen dagen sprak over mijn blogprobleem, toonde begrip. Alles zou gemakkelijker zijn als er iets met een toekomst zou gebeuren in Trollhättan. Oh Trollhättan .... Een momenteel zeer gevoelig punt dat ik aan het einde van de tekst weer zal opnemen.

Een blog is een levend organisme. Het verandert altijd, wat goed is. Het Saab-blogproject was en is constant in beweging. Van het grote drama van zakelijk nieuws tot een kant die meer gericht is op auto's, youngtimers en klassiekers - die successen boekt en ook tegenslagen moet opvangen. Het COC-archief, de Saab-stickercampagne en het feit dat we Project Saab Paul op straat hebben gebracht, zij het met moeite, zijn enkele successen. Het feit dat we falen moesten oefenen met andere ideeën, de betrokkenheid van de Saab-clubs zou een voorbeeld zijn, is geen drama.

Daar kun en moet je mee leven. Ik heb daar geen probleem mee. De vraag is hoe het verder gaat. Bloggers en blogs hebben verkouden. Dat is duidelijk. De gemeenschap krimpt, Saab wordt steeds meer een zaak van het hart van een kleinere, maar fijne en samenzweerderige gemeenschap. Dat het moet doorgaan (!) Is duidelijk. Ik leef nog steeds, en ik houd van de auto's. Vooral de oudere, en ons eerste H-plate project rolt langzaam naar de eindsprint.

Je kunt een blog op verschillende manieren ontwerpen. Je kunt het bijvoorbeeld vullen met YouTube-video's van gecrashte Saabs- en Tuning-objecten. Deze 5-tekstregels en in 10 minuten is het werk van de dag klaar. Het is ook een soort entertainment. Maar niet mijn stijl.

De toekomst. Minder artikel. Maar misschien betere artikelen.

De artikelen van de toekomst zullen meer tijd en meer werk vergen. Door externe omstandigheden zal het langer duren om online te gaan. Omdat er niets meer met het merk gebeurt, tenzij een prins komt en de fabriek in Trollhättan kust. Helaas is dat zeldzaam in de Noorse mythologie. Dus de blog moet zich concentreren op wat er bestaat.

Concreet zal het zo zijn dat er minder artikelen zullen zijn. Ik bevrijd mezelf van de druk van dagelijks publiceren. Omdat het soms langer duurt voordat een tekst volwassen is. Maar het zal een betere tekst zijn. In de toekomst zullen er dagen zonder inhoud zijn, de ochtendkoffie of -thee zal het moeten doen zonder Saab te lezen.

In ruil daarvoor probeert de blog in de toekomst een bepaalde kwaliteit te leveren die recht kan doen aan het merk. Misschien komt er een nieuwe projectauto als onze Paul in 2018 zijn finale viert. Dat zijn op dit moment de toekomstperspectieven. In november zullen we, zoals elk jaar, blogdonaties vragen. En ik hoop dat er in 2018 ook zoveel mogelijk blogsupporters bij ons komen. Maar dat is een ander hoofdstuk.

Weer terug naar Trollhättan ...

Terwijl de blog alleen maar verkouden is, brak de griep uit in Trollhättan. De gebeurtenissen zijn zo dramatisch dat we het onderwerp voor de komende paar dagen zullen veranderen en onze blik op Zweden zullen richten.

19 gedachten over 'Korte pauze. Als de blog (ger) een loopneus heeft"

 • Hallo blogger,

  Nu ben ik eindelijk geregistreerd, waar ik hier al geruime tijd lees. De kou was de druppel die begon

  Laat alsjeblieft niemand denken dat de doodsklok zes jaar na het einde van een uniek automerk langzaam moet gaan. Zelf rijd ik al 16 jaar in een auto van het merk dat in 1961 in Bremen failliet ging, zij het zonder rechtvaardiging. En ik moet zeggen, deze scène leeft vandaag meer dan ooit tevoren. En zeker niet alleen sinds de poging om een ​​Chinese SUV met een ruit te labelen.

  Als er, tegen alle verwachtingen in, nooit meer voertuigen met het Saab-label zijn, is dat een soortgelijk verhaal voor de Saab-scène. Vermoedelijk zal de gemeenschap kwantitatief eroderen, maar wat maakt het uit? Zo lang als, laten we zeggen, 100 mensen geïnteresseerd zijn in het merk, een blog is de nectar die de passie voedt.

  Waarbij een blog niet verplicht is om dagelijks nieuws te presenteren. Niemand mag dat verwachten. Ik weet hoe bindend een baan is, wat de Saab-bloggers zo boeiend en op een hoog niveau doen. Neem gas weg en geniet van wat er gaat, dus mijn mening.

  Groeten uit de fjord

 • Ik hoop nog steeds op de prins die waarschijnlijk een trol zal worden in Scandinavië ...

  De rijke Scandinaviërs zien helaas meer van het onmiskenbare risico. De even onbetwiste kansen worden waarschijnlijk hoger gewaardeerd.
  Ik ben er echter stellig van overtuigd dat SAAB uiteindelijk weer zal komen, in het slechtste geval alleen als naam.

  Bedankt voor de blog en volledig begrip voor een zekere “vermoeidheid”. Als de kansen zichtbaar zijn, komt adrenaline heel snel terug!

  Groet

  Linus

 • Word beter Tom!

  Blijf alsjeblieft bij je blog. Last but not least hebben alle geweldige bijdragen van u en de soms gepassioneerde opmerkingen van andere Saab-fans me ertoe bewogen een andere speciale Saab te "redden". Vanaf aanstaande vrijdag zal 6 Saab mijn garage bevolken. Zal het de laatste zijn? Kijk eens

  De speciale Saab is overigens een 9-3 2.0T Performance, die via Saab-dealers werd verkocht als "Saab Performance by Hirsch". Omdat de auto's erg duur waren, zijn het er niet echt veel! Ik heb er absoluut zin in.

  Goede reis voor iedereen

 • We ondersteunen alles wat werkt ... Zowel met de registratie, die online kan via de blog, als met de aankondiging, het programma enz ...

  De benoeming zou cruciaal zijn. Mark is betrokken bij de Saab-vrienden Saksen, het Paasfeest en september 2018 plannen een exit. In juni, waarschijnlijk, wilden piloten dat 2018 in Kiel zou plaatsvinden, evenals de bijeenkomst in Hamburg.

 • Word beter Tom! En hopelijk raak je ook gek van de blog, want het zou echt zonde zijn als je het Saab-hart in de toekomst niet meer zou kunnen opwarmen met je bijdragen.

 • Ik heb een goed begrip van de kou ...
  Ik denk dat we in het reine moeten komen met het feit dat we voertuigen van een unieke maar uitgestorven soort liefhebben, koesteren en verzorgen. Dit wordt na verloop van tijd niet eenvoudiger ...
  Het is des te beter om deze passie te kunnen delen met gelijkgestemde mensen en om een ​​huis te hebben naast de verschillende forums in dit buitengewone blog.
  Tom - genees de kou en - blijf erbij - dat doen wij ook en zijn blij!
  Blijf op Saabin '

 • Hallo allemaal en beterschap iedereen die aan ziekte lijdt,

  Volgens het motto "nu meer dan ooit" heb ik onlangs mijn SAAB-vloot uitgebreid. Als winterauto die in de toekomst goed onderhouden zal worden, wordt een 9-5 3.0t V6 benzinemotor toegevoegd die niet altijd heeft geleden. De cabriolet krijgt zijn welverdiende winterstop. De Aero Kombi loopt natuurlijk het hele jaar door.

  Om de algehele stemming te verbeteren, denk ik specifiek aan het houden van een SAAB-bijeenkomst in onze stad. Hotels, pensions en een hele goede vergaderlocatie (ik heb het getest ter gelegenheid van mijn 60e). voor 50 tot 100 personen zijn beschikbaar. Alles in de directe nabijheid van elkaar en meestal met uitzicht op de Havel. In de op een na kleinste "Hanzestad" van Duitsland zijn er helaas maar twee SAAB-chauffeurs, zodat uit het grotere Berlijn, Magdeburg, Hamburg, Schwerin en en nog veel meer zouden moeten komen.

  Om een ​​mogelijke vergadering te organiseren, heb ik een beetje ondersteuning nodig van ervaren bloggers. Voor de locatie zelf is een professioneel evenementenbeheer beschikbaar. Dus van 50 mensen die interessant kunnen zijn.

  Ik heb een basisfeedback nodig

 • Ik kan op alle punten lid worden van Herbert.
  Ik zou ook willen toevoegen dat ik heel aardige mensen heb ontmoet van heinde en ver door het blog en de geweldige evenementen en met sommigen ook een vriendelijk contact. Dit alles mag niet in slaap vallen, ook al krimpen we na verloop van tijd tot een harde kern.
  Het is goed om buiten de kaders van zijn dagelijks leven te kijken

 • Hi Tom
  Naar mijn mening heb je deze blog altijd spannend gemaakt. Het is begrijpelijk dat u het nu rustig aan wilt doen. Wat moet er "dagelijks nieuws" zijn over Saab? Niets. We zouden allemaal blij moeten zijn met de "oude verhalen" en onze auto's met onze Saabs. Ik zal binnenkort ook een vervolg op mijn Saab-verhaal schrijven. Dus ik zal de 3 ontbrekende Saabs op de blog introduceren. Ik denk dat we alleen met Saab moeten omgaan. Wat er in Trollhättan is gebeurd, is gewoon triest en beschamend. Hoe spijtig ik ook ben van de mensen in Zweden, ik ben niet geïnteresseerd in NEVS en alle onzin met en over NEVS. De blog wordt ook wel Saab-blog genoemd. net en niet NEVS-blog. netto.
  Ik wens alle Saab-rijders heel veel plezier met hun voertuigen, die ze nog lang zullen behouden.

 • Het is de stijl waaruit de blog bestaat. Goed voor het hart, voor het welzijn en voor de SAAB-rit hoe dan ook. Hij is een deel van mijn leven geworden, hoewel ik Tom en Mark persoonlijk niet ken. En ik wil hem zeker niet missen.

 • Van mij ook, word snel beter!

  Ik kan het alleen maar met je eens zijn over de blog, Tom.
  Ik volg ook het nieuws over Saab op twee internationale blogsites.
  Maar deze rapporten hebben meer te maken met een bericht dan met berichten.
  Het mist de emoties en persoonlijke indrukken die deze blog zo interessant maken voor een lezer.
  Vooral omdat er ook veel informatie is over triviale afstemming voor racedoeleinden, wat met elk voertuig mogelijk is.

  Daarom. Ga alsjeblieft door met de kwaliteit waar we van houden, zelfs als er 's ochtends niet langer een nieuw Saab-verhaal te lezen is bij elke koffie.

 • Het artikel is bijna klaar, het moet gewoon door de editor worden gelezen. Ik denk dat hij morgen online gaat!

 • Ik ben blij met een bijdrage van jouw kant! 6 Saab zijn veel interessant verhalend materiaal!

 • Beterschap ook in het noorden van de Bondsrepubliek!

  De laatste alinea - met betrekking tot dergelijke dramatische gebeurtenissen in Trollhättan - geeft u natuurlijk extra aandacht. Gooide Jiang het toch helemaal neer? Wat er ook komt (we zijn veel gewend) - maar wacht alsjeblieft niet te lang met martelen.

 • Hallo Tom! Ik wens jou en de blog “een goed herstel”.

 • GOED IDEE! ! !

  Als ik het goed begrijp, evolueert de blog naar een meer statische website. Dus een (naslag) werk waarin je alsnog je dagelijkse dosis Saab kan ophalen ...

  Maar niet meer, door constant nieuwe artikelen te vinden, maar door te snuffelen in het archief en de rubrieken. Helaas is Saab geschiedenis. Maar in deze en Saab-verhalen kun je gewoon bladeren, naar foto's kijken en lezen. Zulke (re) alignment is alleen consistent.

  Het ontlast de blogger (wordt snel beter !!) En is de enige manier om met een merk om te gaan, dat helaas geen nieuw nieuws zal geven.

  Als ik iets kon wensen, dan zou dat het zijn. Dus een Saab-pagina waarop het merk is bewaard. U kunt foto's van de historische (en dat is allemaal) voertuigen bekijken en technische gegevens lezen, meer te weten komen over de evoluties en revoluties, aangevuld met nieuwe tips over evenementen of voor reparaties, retrofits en conversies enz.

  De community krijgt geen goed nieuws meer van Trollhättan. Des te meer heeft ze iets nodig dat consequent draait om de bestaande Saabs- en Saab-geschiedenis.

  Het maakt het een beetje triest als de clubs dit tot nu toe niet als een kans hebben gezien. Een samenwerking met DE centrale Duitse Saab-site lijkt mij een veelbelovende win-win-strategie. Trouw aan het motto "SAABS UNITED", moet u elkaar informeren en helpen bij alle Saab-zaken in Duitsland en lokale clubs. En het zou op één plek moeten samenkomen.

  Dat zijn tenminste mijn gedachten ...

  Bedankt aan de blogger voor alles hier.

 • Een echte steek in het hart van Saab, deze foto van de Saab 9-3X Concept, die destijds al anticipeerde op de huidige medium SUV-trend (Alfa, Audi, BMW, Volvo ……….). Wat een vooruitziende blik!
  De tijdelijke verzwakking van de blog is een of andere manier de mens, is het makkelijker om de laatste blog te openen met een heel blijde verwachting en te lezen dan te gaan zitten en iets te schrijven, ook al is het vol ideeën. Ook ben ik een dergelijke, dat beloof ik verbetering, eigenlijk niet zo moeilijk om 6 Saab, waardoor het iets te melden zou zijn geworden (laatste project: 900 2,1-16 Convertible gered van de slager en terug te zetten op de markt).

  Dus Tom, alsjeblieft, wacht even, je bereidt een groter aantal geïnteresseerde mensen voor op goede en opwindende tijden.

 • Moin, Tom!
  Schupfen komt en gaat ... :-), maar maakt soms “vreemde gedachten” ... wat jammer zou zijn. 🙁 🙁
  Niet altijd dagelijks, helemaal niet (!) Informatie over en over SAAB, dat is inderdaad een mogelijkheid.
  Kon vrienden met mij maken en natuurlijk ondersteuning!
  Anders raakt Trollhättan volledig onscherp. Werkt niet!

 • Goed als het alleen maar verkouden blijft! Al het andere zou jammer zijn! Bedankt voor het blog!

Reacties zijn gesloten.