Korte pauze. Als de blog (ger) een loopneus heeft

De korte blogpauze was geassocieerd met een gelijktijdig inhalen van de blogger, misschien wel symbolisch voor de blog en zijn toekomst. Of, figuurlijk gesproken, het alleen bij een ochtendkou zal blijven, zal blijken.

Saab 9-3x-concept. Afbeelding: Saab Automobile AB / Archive Saabblog.net

Het citaat van de "ochtendkou" is trouwens geleend met Victor Muller. Dat is hoe 2011 de productiestop in de fabriek beschreef. Wat zou niet zo'n goed teken zijn ... Natuurlijk maakte ik van de pauze gebruik en keek rond. Saab had ooit een unieke, internationale blogcultuur. Ze bracht jarenlang een deel van de charme van het merk door. Geen enkele fabrikant stond dichter bij klanten, merken en fancultuur waren er één.

Dat lijkt voorbij. Meerdere pagina's worden niet langer onderhouden, andere schrijven slechts sporadisch. De tijd van de Saab-blogs lijkt voorbij, wat niet verwonderlijk is. Een vriend waarmee ik in de afgelopen paar dagen over mijn blogprobleem heb gesproken, heeft begrip getoond. Het zou allemaal eenvoudiger zijn als er iets met een toekomst gebeurde in Trollhättan. Oh Trollhättan .... Een heel erg gevoelig punt, dat ik aan het einde van de tekst weer opneem.

Een blog is een levend organisme. Hij verandert voortdurend, wat goed is. Het Saab-blogproject was en is constant in beweging. Van het grote drama van zakelijk nieuws tot een pagina die meer gericht is op auto's, klassieke auto's en klassiekers - wat successen heeft en ook tegenvallers heeft. Het COC-archief, de Saab-stickeractie en het feit dat we Project-Saab Paul, hoewel met moeite, onderweg zijn, hebben enig succes gebracht. Het feit dat we moesten falen in andere ideeën, de opname van de Saab-clubs zou een voorbeeld zijn, is geen drama.

Daar kun en moet je mee leven. Ik heb daar geen probleem mee. De vraag is hoe het verder gaat. Bloggers en blogs hebben verkouden. Dat is duidelijk. De gemeenschap krimpt, Saab wordt steeds meer een zaak van het hart van een kleinere, maar fijne en samenzweerderige gemeenschap. Dat het moet doorgaan (!) Is duidelijk. Ik leef nog steeds, en ik houd van de auto's. Vooral de oudere, en ons eerste H-plate project rolt langzaam naar de eindsprint.

Je kunt een blog op verschillende manieren ontwerpen. Je kunt het bijvoorbeeld vullen met YouTube-video's van gecrashte Saabs- en Tuning-objecten. Deze 5-tekstregels en in 10 minuten is het werk van de dag klaar. Het is ook een soort entertainment. Maar niet mijn stijl.

De toekomst. Minder artikel. Maar misschien betere artikelen.

De artikelen van de toekomst zullen meer tijd en meer werk vergen. Het duurt langer voordat ze online zijn, wat te wijten is aan de externe omstandigheden. Omdat er niets met het merk gebeurt, tenzij een prins komt en de fabriek in Trollhättan kust. Helaas is dit zeldzaam in de Noorse mythologie. Dus de blog moet focussen op wat er bestaat.

Concreet zal het zo zijn dat er minder artikelen zullen zijn. Ik bevrijd mezelf van de druk van dagelijks publiceren. Omdat het soms langer duurt voordat een tekst volwassen is. Maar het zal een betere tekst zijn. In de toekomst zullen er dagen zonder inhoud zijn, de ochtendkoffie of -thee zal het moeten doen zonder Saab te lezen.

Daarom probeert het blog ook in de toekomst een zekere kwaliteit te bieden die recht doet aan het merk. Misschien komt er een nieuwe projectauto wanneer onze Paul 2018 zijn finale heeft gevierd. Dat geldt ook voor de toekomstperspectieven van het moment. In november zullen we zoals elk jaar blogs vragen. En ik hoop dat zoveel mogelijk blogsupporters 2018 zullen vergezellen. Maar dat is een ander hoofdstuk.

Terug naar Trollhättan ...

Terwijl de blog alleen maar verkouden is, brak de griep uit in Trollhättan. De gebeurtenissen zijn zo dramatisch dat we het onderwerp voor de komende paar dagen zullen veranderen en onze blik op Zweden zullen richten.

19-gedachten ook "Korte pauze. Als de blog (ger) een loopneus heeft"

 • Goed als het alleen maar verkouden blijft! Al het andere zou jammer zijn! Bedankt voor het blog!

 • Moin, Tom!
  Schupfen komt en gaat ... :-), maar maakt soms 'gekrulde gedachten' ..., wat meer dan jammer zou zijn.
  Niet altijd dagelijks, helemaal niet (!) Informatie over en over SAAB, dat is inderdaad een mogelijkheid.
  Kon vrienden met mij maken en natuurlijk ondersteuning!
  Anders raakt Trollhättan volledig onscherp. Werkt niet!

 • Een echte truc in het Saab-hart, dit beeld van het Saab 9-3X Concept, dat op dat moment de huidige gemiddelde SUV-trend verwachtte (Alfa, Audi, BMW, Volvo ..........). Wat een vooruitziende blik!
  De tijdelijke verzwakking van de blog is een of andere manier de mens, is het makkelijker om de laatste blog te openen met een heel blijde verwachting en te lezen dan te gaan zitten en iets te schrijven, ook al is het vol ideeën. Ook ben ik een dergelijke, dat beloof ik verbetering, eigenlijk niet zo moeilijk om 6 Saab, waardoor het iets te melden zou zijn geworden (laatste project: 900 2,1-16 Convertible gered van de slager en terug te zetten op de markt).

  Dus Tom, alsjeblieft, wacht even, je bereidt een groter aantal geïnteresseerde mensen voor op goede en opwindende tijden.

  • Ik ben blij met een bijdrage van jouw kant! 6 Saab zijn veel interessant verhalend materiaal!

 • GOED IDEE! ! !

  Als ik het goed begrijp, evolueert de blog naar een meer statische website. Dus een (opzoek) plant, waar je zijn dagelijkse dosis Saab kunt blijven ophalen ...

  Maar niet meer, door constant nieuwe artikelen te vinden, maar door te snuffelen in het archief en de rubrieken. Helaas is Saab geschiedenis. Maar in deze en Saab-verhalen kun je gewoon bladeren, naar foto's kijken en lezen. Zulke (re) alignment is alleen consistent.

  Het ontlast de blogger (wordt snel beter !!) En is de enige manier om met een merk om te gaan, dat helaas geen nieuw nieuws zal geven.

  Als ik iets kon wensen, dan zou dat het zijn. Dus een Saab-pagina waarop het merk is bewaard. U kunt foto's van de historische (en dat is allemaal) voertuigen bekijken en technische gegevens lezen, meer te weten komen over de evoluties en revoluties, aangevuld met nieuwe tips over evenementen of voor reparaties, retrofits en conversies enz.

  De community krijgt geen goed nieuws meer van Trollhättan. Des te meer heeft ze iets nodig dat consequent draait om de bestaande Saabs- en Saab-geschiedenis.

  Het maakt een beetje verdrietig als de clubs dit nog niet als een kans hebben gezien. Een samenwerking met de centrale Duitse Saab-site lijkt mij een veelbelovende win-win-strategie. Volgens het motto "SAABS UNITED" moet u elkaar informeren en helpen in alle Saab-aangelegenheden in heel Duitsland en plaatselijke clubs. En het zou centraal op één plek moeten convergeren.

  Nou, dat zijn tenminste mijn gedachten ...

  Bedankt aan de blogger voor alles hier.

  • Ik kan op alle punten lid worden van Herbert.
   Ik zou ook willen toevoegen dat ik heel aardige mensen heb ontmoet van heinde en ver door het blog en de geweldige evenementen en met sommigen ook een vriendelijk contact. Dit alles mag niet in slaap vallen, ook al krimpen we na verloop van tijd tot een harde kern.
   Het is goed om buiten de kaders van zijn dagelijks leven te kijken

 • Hallo Tom! Omdat ik jou en de blog "Good Recovery" wens.

 • Beterschap ook in het noorden van de Bondsrepubliek!

  De laatste paragraaf - met betrekking tot dergelijke dramatische gebeurtenissen in Trollhättan - maakt natuurlijk extra attent. Heeft Jiang volledig overgegeven? Het maakt niet uit wat er komt (we zijn veel gewend) - maar rekt u alstublieft niet te lang op de foltering.

  • Het artikel is bijna klaar, het moet gewoon door de editor worden gelezen. Ik denk dat hij morgen online gaat!

 • Van mij ook, word snel beter!

  Ik kan het alleen maar met je eens zijn over de blog, Tom.
  Ik volg ook het nieuws over Saab op twee internationale blogsites.
  Maar deze rapporten hebben meer te maken met een bericht dan met berichten.
  Het mist de emoties en persoonlijke indrukken die deze blog zo interessant maken voor een lezer.
  Vooral omdat er ook veel is over onbelangrijke, bijvoorbeeld Tuning voor racedoeleinden, wat mogelijk is met elke x-elk voertuig wordt gerapporteerd.

  Dat is de reden waarom. Ga alsjeblieft verder in de kwaliteit waar we van houden, zelfs als het geen nieuw Saab-verhaal hoeft te lezen voor elke ochtendkoffie.

 • Het is de stijl waaruit de blog bestaat. Goed voor het hart, voor het welzijn en voor de SAAB-rit hoe dan ook. Hij is een deel van mijn leven geworden, hoewel ik Tom en Mark persoonlijk niet ken. En ik wil hem zeker niet missen.

 • Hi Tom
  Naar mijn mening hebben ze deze blog altijd spannend gemaakt. Dat je een beetje korter wilt gaan, is begrijpelijk. Wat moet "dagelijks nieuw" zijn over Saab? Niets. We moeten allemaal blij zijn met onze Saabs over de "oude verhalen" en onze auto's. Ik zal binnenkort ook een vervolg op mijn Saab-verhaal schrijven. Dus ik zal de blog voorstellen aan de ontbrekende 3 Saabs. Ik denk dat we alleen met Saab moeten omgaan. Wat er in Trollhättan is gebeurd, is gewoon triest en schandelijk. Het spijt me heel erg voor de `mensen in Zweden, maar NEVS en alle onzin met en rond de NEVS interesseert me niet. De blog wordt ook Saab-blog genoemd. net en niet NEVS blog. net.
  Ik wens alle Saab-rijders heel veel plezier met hun voertuigen, die ze nog lang zullen behouden.

 • Hallo allemaal en een goed herstel voor alle "morsen",

  Ik heb onlangs mijn SAAB-vloot uitgebreid met het motto "nu meer dan ooit". Zoals in de toekomstige goed verzorgde winterauto komt een niet altijd goed opgevoede 9-5 3.0t V6-benzinemotor. De cabriolet krijgt zijn verdiende winterstop. Natuurlijk gaat de Aero Kombi het hele jaar door door.

  Om de algemene stemming te verbeteren, denk ik specifiek aan het houden van een SAAB-bijeenkomst in onze stad. Hotels, pensions en een echt goede vergaderlocatie (ik heb ze getest op mijn 60). voor 50 tot 100 zijn personen aanwezig. Alles in de buurt van elkaar en meestal met uitzicht op de Havel. In de tweede kleinste "Hanzestad" in Duitsland, maar er zijn momenteel slechts twee bewezen SAAB driver, dus nog heel wat zou moeten komen van de grootstedelijke gebieden van Berlijn, Magdeburg, Hamburg, Schwerin en zo verder te komen.

  Om een ​​mogelijke vergadering te organiseren, heb ik een beetje ondersteuning nodig van ervaren bloggers. Voor de locatie zelf is een professioneel evenementenbeheer beschikbaar. Dus van 50 mensen die interessant kunnen zijn.

  Ik heb een basisfeedback nodig

  • We ondersteunen wat werkt ... Zowel in de registratie, die online kan worden gedaan op de blog, als aankondiging, programma, enz ...

   De benoeming zou cruciaal zijn. Mark is betrokken bij de Saab-vrienden Saksen, het Paasfeest en september 2018 plannen een exit. In juni, waarschijnlijk, wilden piloten dat 2018 in Kiel zou plaatsvinden, evenals de bijeenkomst in Hamburg.

 • Ik heb veel begrip voor de gewone verkoudheid ...
  Ik denk dat we moeten accepteren dat we houden van, koesteren en zorgen voor voertuigen met een unieke maar uitgestorven aard. Dit zal niet eenvoudiger worden met de tijd ...
  Het is des te beter om deze passie te kunnen delen met gelijkgestemde mensen en om een ​​huis te hebben naast de verschillende forums in dit buitengewone blog.
  Tom - geneest de kou en - blijf bij ons - wij doen dat ook en zijn blij!
  Blijf op Saabin '

 • Word beter Tom! En hopelijk raak je ook gek van de blog, want het zou echt zonde zijn als je het Saab-hart in de toekomst niet meer zou kunnen opwarmen met je bijdragen.

 • Word beter Tom!

  Blijf alsjeblieft bij je blog. Last but not least, alle grote bijdragen van u en de soms gepassioneerde opmerkingen van andere Saab-fans hebben mij overgehaald om nog een speciale Saab te redden. Vanaf volgende vrijdag zal 6 Saab mijn garage vullen. Of het de laatste zal zijn? Kijk, kijk.

  Overigens is de betreffende Saab een 9-3 2.0T Performance, waarvan Saab-dealers als "Saab Performance by Hirsch" verkochten. Omdat de auto's erg duur waren, zijn er niet echt veel van! Ik kijk er echt naar uit.

  Goede reis voor iedereen

 • Ik hoop nog steeds op de Prins, die waarschijnlijk een trol zal worden in Scandinavië ...

  Helaas hebben de rijke Scandinaviërs meer kans om het onmiskenbare risico te zien. De even onbetwiste kansen worden waarschijnlijk hoger gewaardeerd.
  Ik ben er echter stellig van overtuigd dat SAAB uiteindelijk weer zal komen, in het slechtste geval alleen als naam.

  Bedankt voor het blog en volledig begrip van een zekere "vermoeidheid". Adrenaline komt heel snel terug in zichtbare kansen!

  Groet

  Linus

 • Hallo blogger,

  Nu ben ik eindelijk geregistreerd, waar ik hier al geruime tijd lees. De kou was de druppel die begon

  Niemand zou moeten denken dat zes jaar na het einde van een uniek automerk de doodsklok langzaam zou moeten worden gebeld. Sinds 16 jaar rij ik in een auto van het merk, die 1961 in Bremen - hoe volkomen onterecht ook - failliet ging. En ik moet zeggen dat deze scène vandaag meer leeft dan ooit tevoren. En zeker niet alleen sinds de pogingen om een ​​Chinese SUV te labelen met een ruit.

  Als er, tegen alle verwachtingen in, nooit meer voertuigen met het Saab-label zijn, is dat een soortgelijk verhaal voor de Saab-scène. Vermoedelijk zal de gemeenschap kwantitatief eroderen, maar wat maakt het uit? Zo lang als, laten we zeggen, 100 mensen geïnteresseerd zijn in het merk, een blog is de nectar die de passie voedt.

  Waarbij een blog niet verplicht is om dagelijks nieuws te presenteren. Niemand mag dat verwachten. Ik weet hoe bindend een baan is, wat de Saab-bloggers zo boeiend en op een hoog niveau doen. Neem gas weg en geniet van wat er gaat, dus mijn mening.

  Groeten uit de fjord

Reacties zijn gesloten.