Mijn SAAB-verhaal

Het was 1992, ik was toen 17. Een goede vriend was twee jaar ouder dan ik en had net zijn rijbewijs. Zijn familie had drie auto's. Een Volvo 240-stationwagen en een Volvo 940-stationwagen. Beide auto's waren op zijn gemak en samen met andere vrienden hebben we verschillende reizen gemaakt en genoten van de mobiele vrijheid.

Saab 9-5 voldoet aan 9-5

De derde auto was een gloednieuwe, zilveren SAAB 9000 AERO. Met deze auto mocht hij alleen in het gezelschap van zijn vader rijden. Ik vond de 9000 op dat moment visueel aantrekkelijk en heel bijzonder, omdat ik in het kleine stadje waar ik woonde geen andere 9000 had. Mijn vriend was opgetogen over de SAAB. In het bijzonder, van zijn prestaties. Op een avond bezocht ik hem en hij opende de deur met een grote grijns en zwaaide met de SAAB-sleutel. De ouders waren weg, de SAAB stond voor de deur en hij wilde een klein uitstapje met me maken.

Eigenlijk zou het slechts een korte overlandreis op landelijke wegen moeten zijn. Onderweg besloot hij vervolgens een korte rit op de gratis snelweg te maken. Ik ben nooit de versnelling en het gekriebel in mijn maag vergeten dat de 9000 ons naar onze gezichten toverde.

Helaas was de reis niet zo goed afgelopen voor hem, omdat we bij onze terugkeer al verwacht hadden van onze ouders ...

Gedurende vele jaren speelden auto's een ondergeschikte rol in mijn leven. Ik was een overtuigd gebruiker van het openbaar vervoer. 2009 kreeg toen de geboorte van mijn eerste dochter. Er was een auto nodig. Mijn eerste eigen auto was een Volvo V70 bi-fuel stationwagon. Een betrouwbare tijdgenoot tot ik het vertrouwen in de auto verloor door een grotere (en helaas ook erg dure) reparatie van 2012. SAAB stond op dat moment in de krantenkoppen met het faillissement. Een buurman van de weg reed lange tijd een 9-3 1,8t-landgoed in het zwart met een facelift. Toen hij naast mijn Volvo parkeerde, vergeleek ik beide auto's, de SAAB had gewoon het betere, tijdloze ontwerp. Afgezien daarvan herinnerde ik me mijn uitstapje met de 9000 hij. Omdat ik zeker de V 70 wilde afschaffen, was het duidelijk wat er zou volgen. Het moest een 9-3 zijn. In mijn omgeving leidde deze aankoopintentie tot een groot onbegrip. Tenor: Ze zijn blut en je koopt zo'n auto ...

Na een lange zoektocht vond ik een pasende 9-3 in de geweldige kleur "Snow Silver". Hij had de 'Scandic'-functies en was een' Bio Power'-model. Daarnaast geweldige, zeldzame 18 inch velgen "Claw". De aankoop vond plaats in het SAAB-centrum Osnabrück en de Volvo werd graag in ontvangst genomen. Vanaf dat moment was ik besmet met het SAAB-virus. Ik volgde de bekende Zweedse blog over zakelijke misdaad op de blog en wist zeker dat deze op de een of andere manier zou doorgaan voor SAAB. Helaas is dat, zoals we allemaal weten, niet het geval. Er zijn tenminste geen nieuwe auto's meer van Trollhättan. Toch was er geen twijfel over dat ik trouw bleef aan het merk. 2016 I verkocht de 9-3.

Ondertussen rijd ik een 9-5 stationwagen AERO van 2007 en ben ook zeer tevreden over deze auto. De klauwranden van de 9-3 zijn nu op de 9-5 gemonteerd en ze vinden de 9-5 nog leuker. Gelukkig bleef de 9-3 in de familie. Mijn ouders kochten het meteen toen ze hoorden dat ik een nieuwe SAABine kreeg. Hier en daar zijn er altijd leuke ontmoetingen met andere SAAB-bestuurders of ex-SAAB-piloten. Het vastgelegde in de fotovergadering heeft zeldzaamheid. Behalve onze 9-5-chauffeurs, was ook de bediende van het benzinestation verbaasd.

Dit jaar was ik met mijn grote dochter op de IntSAAB in Dinslaken. Ondanks deels slecht weer hebben we een heel mooie dag gehad. Het SAAB-virus is nu eindelijk aangekomen in de volgende generatie ...

Hier in het Ruhrgebied zie ik een dagelijkse SAAB. Vaak onderhouden en in handen van fans, meer en vaker maar ook down-managed 902 en 9000er.

Onze SAABine heeft ons dit jaar op betrouwbare wijze teruggebracht naar Frankrijk voor de zomervakantie. De kwaliteiten van de 9-5 als reismotor zijn bijna onverslaanbaar. Mijn SAAB-passie gaat door zolang het op de een of andere manier gaat. In de komende paar jaar wil ik mijn persoonlijke droom vervullen en met mijn SAABine naar Trollhättan rijden. Misschien werkt het voor het volgende SAAB-festival.


Met dank aan Sebastian voor zijn Saab-verhaal! Dit is een van onze exclusieve Saab-instapbestanden op reis. Heb je ook iets te vertellen over Saab?

Het verhaal van een onvergetelijke vakantiereis, een restauratie of een andere gebeurtenis in het leven met het cultmerk van Trollhättan?

Wat het ook is, schrijf ons. We kijken er naar uit!

6 gedachten over 'Mijn SAAB-verhaal"

  • Leuk om zulke verhalen uit Hettlingen te lezen en een goed moment

  • Het is altijd leuk om te lezen hoe mensen zijn bezweken aan het Saab-virus. Dergelijke verhalen kunnen waarschijnlijk alleen de Saab-chauffeurs vertellen.
    Alle Saab-bestuurders hebben een leuke en ongevalsvrije tijd.

  • Bedankt voor deze dosis SAAB. Een prachtig stel, de twee chromen bril op de tank!

  • Bonjour, non, malheureusement, aucune nouvelle de NEVS. Prenez soin de votre Saab et continuez!

  • Leuk verhaal Sebastian! Dat is precies hoe het is en daarom rijden we Saab, met vreugde en passie!
    Ga door met goede rit en groeten vanuit de CH

  • Bonjour. Bent u in de nieuwe Saab of de NEVS? J'espère que ma Saab de 2010 qui a un peu plus de 100 000 Km va durer longtemps car je ne trouve pas actuellement de voiture me plaisant.

Reacties zijn gesloten.