Swap Audi voor Saab. Saab maakt gelukkig.

Mijn Saab-verhaal begint al op jonge leeftijd. Toen ik ongeveer 4 jaar oud was, speelde ik bijna altijd in de badkuip met een Saab 900-coupé. Helaas heeft het speelgoed mijn kindertijd niet overleefd.

Audi is weg, Saab heeft gekocht. Saab maakt gelukkig.

Mijn zoektocht naar dit speelgoed in deze tijd is helaas niet succesvol geweest. Mijn moeder heeft geen rijbewijs, dus ik had alleen contact met auto's toen ik bij mijn grootvader was en de Trabi onder de carport op zijn schoot reed.

Ik was echter al op jonge leeftijd enthousiast over de auto. Zelfs vóór mijn rijbewijs had ik de oude Clio van mijn oom in bezit. Daarmee verzamelde ik al vóór mijn rijbewijs goede en niet zo goede ervaringen. Maar dat is een ander verhaal. Daarna schakelde ik over op een Seat Ibiza na rijtest.

Helaas had ik op dat moment geen enkel contact met Saab. Dit werd gevolgd door een BMW E30, een Opel Omega B Facelift, een Astra G, een mooie Mercedes W124 en vervolgens (gezinsplanning was in volle gang) een droomauto van mij, een Audi Avant met A6 3L diesel. Een hele fijne auto, maar de reparaties waren afschuwelijk.

Eerst waren de schuifdakafvoeren verstopt, vervolgens de ruitenwisserarmatuur geroest, de EGR-klep defect. Last but not least waren alle 6-verstuivers stuk, wat resulteerde in een reparatie van ongeveer 3000 €. Kortom, ik was de auto zat. Dus de Audi hoefde in minder dan een jaar niet opnieuw te vertrekken. In die tijd woonde ik in Rostock, waar ik op een dag door de autodealers rommelde met de BMX.

Eerst was ik bij VW, een caddie had het daar gedaan. Op de terugweg reed ik per ongeluk naar Saab centrum Rostock voorbij. Er waren veel knappe Saabs, de meesten in het zwart. Eerst heb ik een Saab 9-3 stationwagon (Bj van 2007) getest. De auto was heel dicht bij me, maar de prijs was persoonlijk te hoog voor mij. Dus keek rond in de tuin. Toen zag ik een auto die ik meteen leuk vond. Het was een Saab 9-5 2.0t sedan in het zwart, gebouwd in 2004. Ik heb op zaterdag een proefrit gemaakt met mijn vriendin en ik was verrukt!

Swap Audi voor Saab.

Lang verhaal kort, ik heb mijn Audi A6 ingeruild voor de Saab en kreeg zelfs geld terug. In juni stapte 2013 I over van Audi naar Saab, waar ik tot vandaag nog geen spijt van heb gehad! De auto had ongeveer 87tkm op de teller en de tweede hand. De eerste eigenaar was een arts en de tweede een buschauffeur. Beige leer en de handmatige overbrenging waren een openbaring. Ik ben nog steeds erg tevreden over de radio (CD en cassette) vandaag. Dus ik kan in ieder geval mijn zoon auditie doen voor mijn oude hoorspelen van Cassette.

We zijn in juli 2013 verhuisd van Rostock naar Berlijn. Ik gebruikte de 9-5 om elke dag naar het werk te gaan. In Berlijn verbrak 2013 / 2014 de omloopklep van de verwarming in de winter, anders was alleen onderhoudswerk verschuldigd, wat ik altijd had gedaan in het centrum van Rostock Saab. In september werd 2013 onze zoon Arne geboren en zijn eerste rit was van de geboorteplaats Friedrichshagen naar het ziekenhuis Kaulsdorf (waar ik werd geboren) en natuurlijk de Saab. Dat is een reden waarom ik mijn Saab 9-5 nooit zal verkopen!

Om onze zoon een leuke jeugd te geven, zijn we in april 2014 verhuisd naar de ouders van mijn vriendin in Rügen. Omdat ik tot september 2014 in Berlijn moest werken, reis ik elke zondag en vrijdag tussen Rügen en Berlijn. De Saab heeft geweldig werk geleverd. De veranderende passagiers hebben altijd alleen goede dingen over de Saab gezegd en soms vertelden sommigen hun verhalen die hen verbinden met het merk Saab. De Saab verzamelt ijverig kilometers en vermaakt me met elke rit met vrede en sereniteit. Bij de B96 hebben we zoveel kilometers samen gereden.

Een tweede Saab als koude reserve.

Voor januari 2015 kreeg ik een geweldige baan in Greifswald. En nu cruisen we elke dag van Rügen naar Greifswald, 68-kilometers en 68 kilometers terug. Ondertussen had hij over 205tkm op de teller en tot aan slijtdelen geen onnodige reparatie achter de rug. In februari van dit jaar kreeg ik een aanbod van een collega om zijn oude Saab voor 500 € te kopen.

Kortom, er is nu thuis een tweede Saab 9-5 2.0t in de tuin. Bj. 2004, automatisch, grijs leer, 185PS, zwart, maar als een stationwagon met ca. 205tkm. Er zijn nog een aantal dingen te repareren voordat hij weer op pad kan gaan, maar wat zegt hij: "Have is better than you need!"

In die zin, groeten uit Rügen en altijd goede reis!

Veel dank aan de blog voor veel geweldige verhalen en berichten!


Dank aan Jan voor het Saab-verhaal! Dit is een van onze exclusieve Saab-instapbestanden op reis. Heb je ook iets te vertellen over Saab?

Het verhaal van een onvergetelijke vakantiereis, een restauratie of een andere gebeurtenis in het leven met het cultmerk van Trollhättan?

Wat het ook is, schrijf ons. We kijken er naar uit!

5 gedachten over 'Swap Audi voor Saab. Saab maakt gelukkig."

  • Vergeet de stamtafel in Rostock-Greifswald niet! 🙂

  • Een prachtige en emotionele documentatie van een mobiele passie. Ik kan dat volledig begrijpen. We waren het weekend aan de Baltische Zee en wilden eigenlijk langskomen in Rostock bij Saab. Helaas is het niet gelukt, omdat we net te laat zijn weggereden. Uitgesteld is niet geannuleerd.

  • Zeer goed verhaal en dat kan ik met Audis alleen maar bevestigen.

  • Leuk verhaal! Ik zou zeggen dat alles goed was gedaan
    De ervaring met de A6 hebben we al in de familie doorgemaakt. Buiten de garantie kunnen ze echt een zwart gat worden. In tegenstelling, oude SAAB zijn relatief eenvoudig te verzorgen.

  • De 9-5 is gewoon een goede auto

Reacties zijn gesloten.