NEVS werft werknemers in China.

Het volgen van ontwikkelingen bij NEVS wordt steeds moeilijker. Public relations vindt niet plaats, persberichten bestaan ​​niet. Daarnaast zijn activiteiten steeds meer gericht op China.

NNEV kwaliteitssysteem Basisopleiding Tianjin. Foto: NEVS

De informatie is schaars, maar het blogteam blijft op de hoogte. Vorige week vond in Tianjin een Quality System Basic Training plaats. Het werd georganiseerd door de joint venture NEVS National New Energy Vehicle (NNEV). Het is eigendom van 50% van de Zweedse NEVS AB, vier andere bedrijven bezitten de andere helft van de aandelen.

NEVS-dochter NNEV bouwt organisatiestructuren op in China

De NEVS-dochter NNEV is verantwoordelijk voor administratie, verkoop en marketing in Tianjin. Meer over de organisatiestructuur van NEVS en de veranderingen in de aandeelhoudersstructuur volgt in een apart artikel. Van het Zweedse managementteam was Maria Oinas ter plaatse. Afgezien daarvan was de tweedaagse training een puur Chinees evenement.

Terwijl NEVS in Tianjin marketing- en salesmanagement opricht en traint, is de site verre van compleet. Blijkbaar twijfelen de verantwoordelijken er niet aan dat de productie van de elektrische auto zal beginnen op Saab 9-3 gebaseerde 2018. De mogelijke toetreding van een andere aandeelhouder moet dit najaar worden aangekondigd.

Van belang zijn, naar onze mening, de voertuigen die op de site werden getoond. De elektrische sedan is een testvoertuig dat meerdere keren is gezien. Hij heeft niets te maken met het ontwerp van latere voertuigen, onder het plaatwerk bevindt zich het geëlektrificeerde platform in een vroeg stadium van ontwikkeling. Bovendien werd tijdens de training de studie NEVS 9-3X voor elektrische auto's getoond. Hun ontwerp is gebaseerd op de Saab 9-3 stationwagen. Het uiteindelijke ontwerp, naar Aziatische smaak, werd gerealiseerd door een team dat voornamelijk werkt voor Kia en Hyundai. Volgens onze informatie wordt de 9-3X SUV niet vervaardigd in Tianjin. Als productielocatie is de New-Long-Ma-fabriek geselecteerd.

De activiteiten zijn aan het verschuiven. Weg van Zweden.

NEVS blijft de Saab-kaart in China spelen. In de sociale media van het land verwijst men naar een zogenaamd lange, Zweedse traditie. Tijdens de training waren de geschiedenis van Saab en foto's uit Scandinavië overal zichtbaar. Of de rekening voor de Chinezen zal uitkomen, is open. Saab is grotendeels onbekend in China, er is nooit een sterke aanwezigheid van het merk in deze regio geweest.

Bij NEVS verschuiven de activiteiten steeds meer van Zweden naar Azië. op Instagram was nu een foto om de CEO Stefan Tilk te laten zien tijdens een triatlon in Beijing. Een foto met symbolische waarde.

13-gedachten ook "NEVS werft werknemers in China."

 • Wanneer is het mogelijk om een ​​NEV in Frankrijk te kopen?

 • Citaat: Public relations vindt niet plaats, persberichten bestaan ​​niet.
  Het is hoe het is. Een Chinees bedrijf stopt.
  Intussen bitter voor de SAAB-geschiedenis.
  Maar als het mogelijk is blijf "all ball". NEVS als opvolger hoort op de een of andere manier ...

 • En ik dacht bij de aanblik van de witte Sportcombi: Nanu a KIA? Jammer.

 • SAAB is voor mij zo lang gedood totdat Zweden van de SAAB AB, die gelukkig de naam heeft, terugkomt SAAB. Puur elektrisch en met digitale turbofluit.
  Zoals de Aziaten maar met het 100 jaren oude lichaam om te doen wat ze willen .... NEVS is alles, maar nooit SAAB.
  Goede nacht .... en tot zondag voor SAABAUSFAHRT in Sachsen!

  • Er zou iets te doen zijn. Alleen als je denkt aan een kleine elektrische auto in het Saab 96 retro-ontwerp. Maar NEVS heeft andere zorgen en prioriteiten. Misschien is het gewoon het verkeerde bedrijf voor dergelijke ideeën.

   • Ik ben bang dat je de spijker op je hoofd slaat, Tom !!

   • Absoluut .. 96 nog beter, hoewel dit minimalistische ontwerp veel eenvoudiger te implementeren is op een 900 zoals in de Honda (naar mijn mening, omdat de 96 nog een teveel aan jaren zestig heeft)

 • De Honda heeft een cool gereduceerd ontwerp, jammer, zelfs een retro e-Bulli ziet er cool uit, laten we eens kijken hoe het allemaal gaat. Het is niet gemakkelijk als het plan wordt vernietigd (specificaties uit China) en het geld krap is (... evenals altijd). Ik denk dat het altijd moeilijk zal zijn om als kleine fabrikant innovatie te genereren.

 • Dit is de NEVS "China-first" -cursus die me opwindt. Alle slechte angsten zijn uitgekomen. In meer dan 5-jaren heb je geen verschil kunnen maken, omdat elk universiteitsteam meer kan. Ze bouwen een elektrische auto in 2-jaren.

  • Je bedoelt de zonne- / elektrische auto van TUM?
   Ja .. daar heb je gelijk in ...

 • Hopelijk wordt NEVS binnenkort geschiedenis ...

 • Dat is goed. Verdomd, omdat de winkel zich nog slechter ontwikkelt dan ooit werd gevreesd. Maar blijf alsjeblieft op de hoogte, want dat is interessant!

Reacties zijn gesloten.