NEVS werft werknemers in China.

Het volgen van ontwikkelingen bij NEVS wordt steeds moeilijker. Public relations vindt niet plaats, persberichten bestaan ​​niet. Daarnaast zijn activiteiten steeds meer gericht op China.

NNEV kwaliteitssysteem Basisopleiding Tianjin. Foto: NEVS

De informatie is schaars, maar het blogteam houdt zich eraan. Vorige week vond in Tianjin een “Basisopleiding Kwaliteitssysteem” plaats. Het werd georganiseerd door de NEVS Joint Venture National New Energy Vehicle (NNEV). Het is voor 50% eigendom van het Zweedse bedrijf NEVS AB, terwijl vier andere bedrijven de andere helft van de aandelen in handen hebben.

NEVS-dochter NNEV bouwt organisatiestructuren op in China

De NEVS-dochter NNEV is verantwoordelijk voor administratie, verkoop en marketing in Tianjin. Meer over de organisatiestructuur van NEVS en de veranderingen in de aandeelhoudersstructuur volgt in een apart artikel. Van het Zweedse managementteam was Maria Oinas ter plaatse. Afgezien daarvan was de tweedaagse training een puur Chinees evenement.

Terwijl NEVS in Tianjin marketing- en salesmanagement opricht en traint, is de site verre van compleet. Blijkbaar twijfelen de verantwoordelijken er niet aan dat de productie van de elektrische auto zal beginnen op Saab 9-3 gebaseerde 2018. De mogelijke toetreding van een andere aandeelhouder moet dit najaar worden aangekondigd.

Vanuit ons oogpunt zijn de voertuigen die ter plaatse werden getoond interessant. De elektrische limousine is een testvoertuig dat al meerdere keren is gezien. Het heeft niets te maken met het ontwerp van latere voertuigen; het geëlektrificeerde platform onder het plaatwerk bevindt zich in een vroeg ontwikkelingsstadium. Bovendien werd tijdens de training de NEVS 9-3X elektrische auto-studie getoond. Hun ontwerp is gebaseerd op de Saab 9-3 stationwagen. Het uiteindelijke ontwerp, gebaseerd op Aziatische smaken, is gerealiseerd door een team dat voornamelijk werkt voor Kia en Hyundai. Volgens onze informatie zal de 9-3X SUV niet in Tianjin worden geproduceerd. De New Long Ma-fabriek werd geselecteerd als productielocatie.

De activiteiten zijn aan het verschuiven. Weg van Zweden.

NEVS blijft de Saab-kaart in China spelen. In de sociale media van het land verwijst men naar een zogenaamd lange, Zweedse traditie. Tijdens de training waren de geschiedenis van Saab en foto's uit Scandinavië overal zichtbaar. Of de rekening voor de Chinezen zal uitkomen, is open. Saab is grotendeels onbekend in China, er is nooit een sterke aanwezigheid van het merk in deze regio geweest.

Bij NEVS verschuiven de activiteiten steeds meer van Zweden naar Azië. Op Instagram stond nu een foto van CEO Stefan Tilk tijdens een triatlon in Beijing. Een foto met symbolische waarde.

13 gedachten over 'NEVS werft werknemers in China."

 • Dat is goed. Verdomd, omdat de winkel zich nog slechter ontwikkelt dan ooit werd gevreesd. Maar blijf alsjeblieft op de hoogte, want dat is interessant!

 • Hopelijk is NEVS binnenkort geschiedenis ...

 • Dit is deze "China-eerste" cursus van NEVS die me opwindt. Alle slechte angsten zijn uitgekomen. In meer dan 5 jaar heb je niets kunnen verplaatsen, elk universiteitsteam kan meer. Ze bouwen een elektrische auto in 2 jaar.

  • Je bedoelt de zonne- / elektrische auto van TUM?
   Ja, je hebt waarschijnlijk gelijk ...

 • De Honda heeft een gaaf, gereduceerd design, het is jammer, zelfs een retro e-Bulli ziet er gaaf uit, laten we eens kijken hoe het allemaal uitpakt. Het is niet gemakkelijk als het plan moet worden vernietigd (eisen uit China) en het geld krap is (... zoals altijd). Ik denk dat het als kleine fabrikant steeds moeilijker wordt om innovaties te genereren.

  • Er zou iets te doen zijn. Alleen als je denkt aan een kleine elektrische auto in het Saab 96 retro-ontwerp. Maar NEVS heeft andere zorgen en prioriteiten. Misschien is het gewoon het verkeerde bedrijf voor dergelijke ideeën.

   • Ik ben bang dat je de spijker op je hoofd slaat, Tom !!

   • Absoluut .. 96 nog beter, hoewel dit minimalistische ontwerp veel eenvoudiger te implementeren is op een 900 zoals in de Honda (naar mijn mening, omdat de 96 nog een teveel aan jaren zestig heeft)

 • SAAB is voor mij zo lang gedood totdat Zweden van de SAAB AB, die gelukkig de naam heeft, terugkomt SAAB. Puur elektrisch en met digitale turbofluit.
  De Aziaten moeten doen wat ze willen met het 100 jaar oude lichaam…. NEVS is alles, maar nooit SAAB.
  Goede nacht…. en tot zondag voor de SAABAUSFAHRT in Saksen!

 • En ik dacht bij de aanblik van de witte Sportcombi: Nanu a KIA? Jammer.

 • Citaat: Public relations vindt niet plaats, persberichten bestaan ​​niet.
  Het is hoe het is. Een Chinees bedrijf stopt.
  Intussen bitter voor de SAAB-geschiedenis.
  Maar als het mogelijk is, blijf dan graag “helemaal in de bol”. NEVS als opvolger maakt er op de een of andere manier deel van uit ...

 • Wanneer is het mogelijk om een ​​NEV in Frankrijk te kopen?

Reacties zijn gesloten.