Saab 99 Team Wagenheimer op de HBK

De Hamburg-Berlin Klassik (HBK) vond ook dit jaar plaats met Saab-deelname. De rally ging over 3-dagen. De Saab 99 van Robert en Gerd Wagenheimer is al een oude bekende op de blog. In de winter was hij op de AvD Histo Monte en we mochten erover rapporteren.
blanco
HBK 2017. Afbeelding: Gerd & Robert Wagenheimer

De route van de 10. HBK van de Auto-Bild Klassik had dit jaar zijn begin- en eindpunt in Hamburg. De route:
 • Dag 1: Van Hamburg naar Bispingen, naar de "Sneeuwkoepel", in de middag naar de Autostadt in Wolfsburg
 • Dag 2: Van Wolfsburg naar Vielank (Vielanker Brauhaus), vervolgens naar Lübeck.
 • Dag 3: Lübeck richting Gut Sierhagen voor lunch, daarna naar Hamburg.
 • Start en finish waren in de visactiehal van Hamburg.
Van 180 tot 25 augustus 1929 werden 24 klassiekers en youngtimers gelanceerd, meer dan 26.08.2017 verschillende merken vanaf 99. Er was veel vraag naar autodiversiteit en een Saab past daar goed in. Naast “onze” 900 was er dit keer ook een rode XNUMX cabriolet. Fabrieksteams van BMW met Kati Witt en Leopold (Poldi) von Bayern, een Mazda Cosmo met Cyndie Allemann en Det Müller, het Sonax- en het Autostadt-team vervolledigden het startveld.
De HBK is fundamenteel anders en niet zo sportief als de Histo Monte. Daar wordt de gemiddelde snelheid gehanteerd, bij HBK moeten in een bepaalde tijd circa 10 afstanden tussen 10m en 1,5km per dag worden afgelegd. Metingen worden gedaan met behulp van een fotocel of slang. De HBK is een sportieve plezierrit! Maar ook hier rijden professionals mee, het wordt tot op de 100ste van een seconde gemeten en met 0,10sec sta je al snel op de 20e plaats ...
Postzegelcontroles waren altijd op drukke plaatsen zoals Celle, Grömitz, in Lübeck. Altijd met een presentatie van de 180 voertuigen en voor een groot publiek. Door de 99 met de opvallende stickers werden Gerd en Robert vaak in het Zweeds aangesproken. Gênant, schrijft Robert, want hij begrijpt het niet ...
Enkele van de speciale tests waren heel bijzonder, bijvoorbeeld een gecombineerde tijdtest op de kartbaan van Ralf Schumacher in Bispingen. Als je wilt, kun je van tevoren een rondje in de Snow Dome op sneeuw maken. Robert en Gerd hadden niet lang nodig om het te vragen. Sneeuw en Saab. Het is logisch ...
Opvallend genoeg begroetten vele zwaaiende, vriendelijke en feestende mensen de rally langs de weg in de "nieuwe federale staten". Vaak kon ons team door het open raam horen "oh, een Saab".
Ja, en hoe werkte het voor de 99 en Team Wagenheimer?
De Saab heeft 2.500km perfect uitgevoerd. Het olieverbruik: nul. Het team, de menselijke component, leverde een duizelingwekkende prestatie. Uiteindelijk was het genoeg voor plaats 81 van uiteindelijk 175-auto's.
Robert en Gerd maakten, zoals ze zeggen, twee "hamers". Ze kosten dezelfde 30-stoelen, de droom van een goede beoordeling was verdwenen.
Kortom, het was een mooie plezierreis in het beste weer en prachtige wegen. Perfect geselecteerd door de sportieve directeur Peter Göbel en zijn team, en objectief georganiseerd door Auto-Bild Klassik. Zowel de lunchpauzes op interessante plaatsen met "P" voor 180-auto's, als ook de avondevenementen.
Addendum: wie wil er in de toekomst zijn: een mooie stopwatches van Saab en 2 volstaan ​​om te concurreren en kans te maken op een verbintenis.
Addendum 2: Nadat Robert en Gerd hun rapport aan de blog hadden geleverd, kwam de volgende e-mail. Hoe maken we de 99 nog rallyklanter? De ideeën borrelen, de dingen evolueren. We zullen opnieuw horen van Team Wagenheimer.

3 gedachten over 'Saab 99 Team Wagenheimer op de HBK"

 • blanco

  Fantastisch evenement, goed verslag!
  En op de stelling: gênant, schrijft Robert omdat hij het niet begrijpt ... kan komen ...
  Dan is waarschijnlijk de laatste toename: Zweeds dromen.
  Dank u.

  • blanco

   Bedankt, goede suggestie, als ik me verveel ......

 • blanco

  Geweldige actie, ik zou dat ook graag willen doen

Reacties zijn gesloten.