Duitse Saab-geschiedenis. Saab Aero vs. Boxberg.

Hier komt geen beeldfilm in het glossy formaat. Als je dat verwacht, zou je teleurgesteld kunnen zijn. Het gaat over een Saab Duitsland persevenement in januari 2000. De aanleiding was de lancering van de Saab 9-5 Aero.

Saab 9-3 en 9-5 Aero op de Boxberg-route
Saab 9-3 en 9-5 Aero op de Boxberg-route

20 jaar geleden. Analoge media domineren

De film is bijna 20 jaar oud en laat zien hoe ver terug in 2000 het was. Perskits waren in die tijd nog een stapel papieren informatie. Journalisten gebruiken pennen en blokken voor hun aantekeningen. Alles is nog steeds zeer analoog en motorjournalisten waren destijds kleine koningen met soevereiniteit. Het was ook de grote tijd van vakbladen als Auto-Motor-Sport. En de normale chauffeur moest zich haasten om de laatste versie bij de kiosk te halen.

Dat is - emotioneel - bijna 1000 jaar geleden. Er waren nog geen blogs, het internet had de status van vandaag nog niet bereikt. Het persevenement weerspiegelt de tijd en het machtsevenwicht in de rapportage. De film ziet er verouderd uit en ik wist niet zeker of hij überhaupt moest worden uitgebracht. Het is echter een getuigenis van de geschiedenis van Saab Duitsland en niet de enige film in het archief die verouderd lijkt te zijn.

Het gaat om de nieuwe Saab 9-5 Aero, die bovenaan de 9-5-serie staat. Samen met de 9-3 Aero moet hij de voordelen van Turbo-technologie overbrengen op de verzamelde journalisten tijdens een meerdaags evenement. Na een seminar in Bad Mergentheim volgt een praktische test per bus naar de testbaan boksen.

Op verschillende routes wordt de kolossale doorgang van de turbomotoren "ervaren". Gecultiveerde turbo's waren niet vanzelfsprekend in het jaar 2000. In die tijd heeft Saab het tot in de perfectie gebouwd, lange ervaring heeft zijn vruchten afgeworpen. Een 99 Turbo, als het begin van een geweldig idee, is om deze reden in het kort om de traditionele zorg op de foto te zien.

Saab Aero is nog steeds leuk vandaag

Films zoals die hier worden getoond, zijn vandaag ondenkbaar. We gebruiken drones om de beste foto's te toveren, en als het weer niet het perfecte licht levert, zal het worden verbeterd. Maar misschien is het gebrek aan perfectie de werkelijke charme van de strip. "Saab Aero Vs. Boxing".

In een vreemd contrast hiermee zijn de auto's. Een 9-3 I Aero is nog steeds cool, zij het helaas op weg naar zeldzaamheid. Een 9-5 Aero, ongeacht in welk uitbreidingsstadium, is vandaag nog steeds een ontspannen, soevereine sedan of stationwagen met ambities op de lange termijn. Met meer kracht dan de waarden op papier suggereren. En, zoals eerder, wat was al waar in het jaar dat 2000 van toepassing is. Het is het beste om zelf een Saab te ervaren. Stap in, ga weg. Veel plezier.

10-gedachten ook "Duitse Saab-geschiedenis. Saab Aero vs. Boxberg."

 • Antiqiert Ik zou niet naar de film kijken. Vergeleken met "Telemotor" in de 80-jaren met Paul Frère of "Sportpiegel" met Rainer Günzler, is de film hypermodern. alleen de mode in de 2000-jaren is gedeeltelijk een beetje grappig voor ons vandaag, bijna 20 jaar later .. ;-)

  • Dat is in elk geval de mode

 • Hi Tom,
  dit is alweer een tijdje weer een report / film, wat ik erg leuk vond, vooral waar ik opnieuw een 9-5 uit het jaar 1999 rijd. Ga zo door!

  • Bedankt voor de feedback! Ik ben blij!

 • SAAB gevoed!
  "Het is het beste om erin te gaan en weg te rijden ..." Er is (bijna) niets meer te zeggen.
  Bedankt Tom, voor de aangename films naar Wo.-einde!
  Dus dit Wo.-einde is saabig ...

 • Je doet het goed! Het SAAB-gevoel blijft dus leven!

 • Interessante actie in die tijd en op het ronde pad heeft het een hint van Talladega
  De titelfoto is echt geweldig. Het is moeilijk te geloven dat dit de eerste 9-5 is in de Youngtimer-leeftijd.

 • Beste weersomstandigheden, omdat de voorlader vol vermogen krijgt. Denk dat de mensen echt plezier hadden en het veld enthousiast hebben gemaakt. Mooi rapport.

 • SAAB, Turbo, Viggen ....
  Stap in, ga weg Veel plezier, zoals Tom schreef! Elke dag opnieuw

Reacties zijn gesloten.