Een van 400. Saab 900 Cabriolet 1986 is op zoek naar kopers.

1983, de Saab 900 Cabriolet was de grote ster van de IAA. Een voorzichtige test, want het management had een aantal bedenkingen bij het toevoegen van een open Saab aan het programma. Maar de reacties van het publiek waren veelbelovend en in april kreeg 1984 groen licht voor de productie.

Saab 900 Cabriolet MY 1986. Afbeelding: Saab Automobile AB

De bouw van de eerste open Saab sinds de Sonnet I zou in Finland moeten plaatsvinden. De Saab 900 CD / Finlandia is daar al geproduceerd. Maar het zou tot het jaar 1986 moeten duren, tot uiteindelijk de 900 Cabriolet van de banden rolde.

Het eerste modeljaar omvatte alleen 400-stukjes en ging allemaal naar Noord-Amerika voor export. De jaarlijkse productie voor het volgende jaar was 2.500-eenheden. 2.000 ging naar de VS, met 500-stuk moest de rest van de wereld tevreden zijn. Wie ondertekende 1987 bij de Saab-dealer voor een 900 Cabriolet in de herfst, moest geduldig zijn met de levering tot het jaar 1989.

Saab 900 Cabriolet. Levertijd meer dan 2 jaar.

Gekke tijden. De cabriolet was aanvankelijk alleen in de kleinste doseringen voor de klanten. De open Saab en zijn opvolgers zullen het succes van het Saab-merk nog vele jaren kenmerken. Het zou bijna zover zijn gekomen als een zekere Robert (Bob) J. Sinclair volhardend doorging met het management. Maar dat is een ander verhaal.

Een van de 400 1986 Saab-cabriolets is nu verkrijgbaar in de VS. Verkoop, Zijn toestand is verre van oude schoonheid. De Saab heeft veel werk nodig, maar het is de moeite waard alleen vanwege zijn extreme zeldzaamheid. 2.000,00 US dollars genoemd, wat niet teveel mag zijn voor een restauratiebasis. Bij herbouw zal de waarde vele malen hoger zijn.

De locatie is Denver, contact moet mogelijk zijn via de lokale advertentiepagina. Misschien brengt iemand deze unieke Saab-geschiedenis terug naar het Europese thuisland?

7-gedachten ook "Een van 400. Saab 900 Cabriolet 1986 is op zoek naar kopers."

 • Moeilijk te begrijpen vandaag,

  dat iemand van het management reserves had moeten hebben bij de productie van SAABriolets. De 900er zijn sekte en de coupe voor convertibles is voorbestemd ...

  Ook is de 9-3 II alleen als Cabriolet echt op zijn hoogtepunt. Niet zo praktisch als de stationwagon, maar de absoluut meest perfecte variant. Geen wonder dat er geen coupé meer was ...

  • ... Dus de cabrio was alleen mogelijk op basis van de vaak onbeminde sedan. De traditionele Combi-coupé had er zelfs niets mee te maken als basis voor een cabriolet. Maar hoe dan ook: de 901er convertible is een geniaal ontwerp - tijdloos en duurzaam. Maar alleen het tijdloze en bijna elegante ontwerp komt eerder uit de latere jaren van de bouw. Een cabriolet van 1986 met US Steili-front heeft zeker zeldzaamheid en collectorwaarde, maar wordt in ieder geval in de converteerbare fractie geactiveerd, niet zozeer de Havewollen-reflex. In het geval van een CC of Sedan ziet het er zeker anders uit. Maar misschien vindt dit artikel ook iemand die de Cabrio leuk vindt en bouwt zonder rekening te houden met de mogelijke inruilwaarde. Zijn in de Saab-wereld genoeg positief "gek" ...

 • De auto heeft immers ooit een nieuwe bestuurdersstoel gekregen

 • 2000 was ook mijn kostprijs ... maar het is bijna 5 jaar geleden. Daarna is er heel wat verhuisd voor een jaar en sindsdien alleen met investeringsbehoeften in de garage. Zou het graag terug willen brengen, gewoon omdat er zo weinig van is en de geschiedenis van de steile Schnauzer nauwelijks bekend is. Maar andere dingen hebben op dit moment meer prioriteit.
  Naar de post hierboven: ik betwijfel of de waarde na een restauratie "vele malen hoger" zal zijn. Ja, zeker meer waarde dan voorheen, maar niet zoveel als een goede Schrägschnauzer CV in dezelfde staat / uitrusting. De Steilis zijn niet zo populair, minder bekend en ze lijken op veel coureurs die op de een of andere manier "verouderd" zijn door hun Steili-front. Het verkopen van een Steili-CV lijkt mij hard genoeg, er is maar een heel kleine markt voor. De bovengenoemde waarde is meer een idealistisch karakter, maar kan niet worden vertaald in geldwaarden.

  • Hoi Andrew,
   Mijn ervaring valt samen met die van jou. De klasse Schnauzercabrios die ik de afgelopen jaren heb gezien, werd allemaal aangeboden tegen relatief eerlijke prijzen en heel langzaam (of helemaal niet) verkocht. De auto's zijn zeldzaam en dat is het. Ik heb ooit een van deze cabriolets gehad, gekocht in de VS. Helaas was de auto veel slechter dan beschreven, wat een fundamenteel probleem is voor Amerikaanse voertuigen (het houdt niet op dat SAAB helaas is gestopt). De Amerikanen kunnen en moeten hun auto besturen, zolang ze niet alleen instorten en de Amerikanen dat ook doen. En ik zou nooit een 30 jaar oude auto daar ongezien kopen, je hebt lokale mensen nodig. Ik ken ook tegenvoorbeelden waarbij iemand een heel goede auto heeft neergeschoten voor een vrij klein bedrag, maar met het genoemde risico.
   Daarom denk ik dat iemand die zeldzame SAAB's verzamelt en een beetje geld te veel heeft zo'n convertible voor tweeduizend dollar kan kopen, ik zie geen potentieel in deze auto's.

   • Hallo fami,
    Bedankt voor uw "bevestiging" 🙂
    Gelukkig had ik iemand in de VS, die naar de auto keek en het waard vond om te kopen. Anders zou ik dat niet gedaan hebben. Maar toch moet ik eerlijk bekennen dat ik bij aankomst in D een beetje teleurgesteld was over de conditie. Tin substantie heel ok, maar verf en interieur bijna volledig dodgy. Welnu, is in foto's slechts slecht gedocumenteerd (op dat moment was niet zo populair bij FullHD-foto's, enz.). Er moet nog zoveel gebeuren.
    @Bajuware: 20k Ik voel me heel erg optimistisch. De laatste (ongerestaureerde, maar niettemin goede staat) ging niet eens naar 1 / 3. Als er iets ... Zoals eerder vermeld: vallen ze niet met hun "rustieke" voorkant in het zoekrooster voor een elegante cabriolet. Wijziging op EU-koplampen maakt het een beetje beter, maar is nog steeds behoorlijk "scherp" 🙂

 • Er zijn maar heel weinig steekjes omdat er maar een paar zijn gebouwd en de meeste zijn verdwenen in de VS. Natuurlijk heeft niemand het in zijn zoekprofiel als hij denkt aan convertibles. Een goede restauratie maar ik vind het interessant en de moeite waard ergens tussen 20 en 30k.

Reacties zijn gesloten.