Presentatie. De nieuwe Saab 900 II Cabriolet.

Er was een tijd dat cabriolets een grote rol speelden. Je zou ook kunnen zeggen dat het de cabriolet zelf was die Saab had gered - toen, 31 jaar geleden, toen de eerste open Saabs naar klanten rolden.

De nieuwe Saab 900 II Cabriolet
De nieuwe Saab 900 II Cabriolet

Het ontwerp van de eerste 900 Cabriolet gepolariseerd. Je hield ervan of je haatte het. In ieder geval waren er genoeg klanten over de hele wereld die bereid waren lange levertijden en hoge prijzen te accepteren. Soms verkocht Saab meer open voertuigen dan die met een vast dak. Dat bleef zo ​​bij de volgende generaties; de cabriolet werd onderdeel van het DNA van Saab.

De opvolger van de eerste Saab 900 convertible-generatie kwam 1994 op de markt. De open Saab was nu minder polariserend dan zijn voorganger, maar ook minder karaktervol. Saab had alles goed gedaan. Het ontwerp was beter dan het oude model typerend voor het merk, wegligging en rijcomfort. En toch, er ontbrak iets.

Als je beide modellen vandaag in directe vergelijking ziet, dan is de 900 I Cabriolet de volwassen klassieker. Bij de 900 II weet je daarentegen niet helemaal waar hij zich zal ontwikkelen. De première was 23 jaar geleden.

Saab 900 II Cabriolet. Kentekenwisseling in de loop van de film.

De film uit ons archief is een productie van Saab Duitsland. Het werd uitgebracht op 12 juni 1994 en is vooral een eerbetoon aan de cabriolet. In de stijl van de jaren 90 glijdt een nieuwe, open Saab door het landschap. De reis begint bij slecht weer en eindigt in het zonnige zuiden. In de laatste reeks neemt de chauffeur afscheid met een duik in de zee en bedient de post alle clichés die op dat moment gebruikelijk waren.

De video van Saab Duitsland heeft één fout en is gemakkelijk te vinden. De rit begint met een Zweedse kentekenplaat. En plotseling schijnt nauwelijks de zon, een Saab 900-cabrio met de traditionele Bad Homburger-kentekenplaat rijdt door het gebied.

6 gedachten over 'Presentatie. De nieuwe Saab 900 II Cabriolet."

 • blanco

  Een vreemde advertentie voor de SAAB-cabriolet:
  Slechts ongeveer 30 seconden Zweedse kentekenplaten en indrukken, dan overstappen naar Duitsland met HG-kentekenplaten en foto's van de uitlopers van de Alpen (?) ...
  Wat is daar doorslaggevend aan? Dus: waarschijnlijk een "smal" budget, zelfs dan ...
  Maar de SAAB ziet er goed uit!

 • blanco

  Eén ding van te voren: het waard om te bewaren, net als iedereen!

  Maar de video liet me een beetje perplex achter. Snel weer naar Tom's laatste video gekeken - een groene Saab in groen Zweden, sfeervol, geprezen door mijn medekijkers - en dan weer dit: tot 0:30 (Zweedse kentekenplaat): sfeervol, spannend, hoe gaat het verder? En dan: er is een onharmonisch uit- en weer binnenvallen, gespannen muziek, een overduidelijke amateuropname, ongeïnspireerde stilstand in bewegende beelden ...
  Wat dacht Saab-Duitsland ... hulpeloosheid (ik denk een beetje, het budget was één volle tank en de enige werknemer met een camcorder moest zijn partner binden).

  Tom, misschien zien we nog steeds het origineel, dat wil zeggen, de complete Zweedse nummerplaatversie ..?! Zou de 902 CV waarschijnlijk op een andere foto laten zien ...

 • blanco

  Was de "oude" 900 langs de weg een slimme productplaatsing?

  • blanco

   Waarschijnlijk een willekeurige. De oude 900 was op dat moment al uit productie, vermoedelijk was het eigendom van een medewerker die betrokken was bij de schietpartij. Helaas kunt u de kentekenplaat niet herkennen.

 • blanco

  Zolang er goedkope exemplaren op de markt zijn, zal de situatie voor de 900 II Cabriolet niet veranderen. Ik zie echter een zilveren streep aan de horizon. Goede exemplaren zijn waardig om te ontvangen!

 • blanco

  Je kunt zien dat in sommige cabrio's van deze serie de zorgtoestand slecht is. Dit draagt ​​vervolgens bij aan het moeilijk maken van de ontwikkeling tot een algemeen erkende klassieker.

  Naast de 900 I cabriolet verdient elke 900 II cabriolet een goede langdurige behandeling. Dan werkt het ook met de rijping van de begeerde oldtimer of klassieker - alle SAAB-modellen hebben wat nodig is.

Reacties zijn gesloten.