Presentatie. De nieuwe Saab 900 II Cabriolet.

Once upon a time, convertibles een grote rol gespeeld. Je zou ook kunnen zeggen dat het de cabriolet was die Saab had bewaard - jaren terug in 31, toen de eerste open Saabs naar klanten rolden.

De nieuwe Saab 900 II Cabriolet
De nieuwe Saab 900 II Cabriolet

Het ontwerp van de eerste 900 Cabriolet gepolariseerd. Je vond het geweldig of je haatte het. In ieder geval waren er wereldwijd voldoende klanten die bereid waren om lange levertijden en hoge prijzen te accepteren. Saab verkocht af en toe meer open voertuigen dan voertuigen met een vast dak. Dit bleef hetzelfde met de volgende generaties; de cabrio werd onderdeel van het Saab-DNA.

De opvolger van de eerste Saab 900 convertible-generatie kwam 1994 op de markt. De open Saab was nu minder polariserend dan zijn voorganger, maar ook minder karaktervol. Saab had alles goed gedaan. Het ontwerp was beter dan het oude model typerend voor het merk, wegligging en rijcomfort. En toch, er ontbrak iets.

Als u vandaag beide modellen in een directe vergelijking ziet, dan is de 900 I Convertible de gerijpte klassieker. Aan de andere kant weet de 900 II niet waar hij naartoe gaat. De première is al jaren geleden 23.

Saab 900 II Cabriolet. Kentekenwisseling in de loop van de film.

De film uit ons archief is een productie van Saab Duitsland. Het werd uitgebracht op 12 juni 1994 en is vooral een eerbetoon aan de cabriolet. In de stijl van de jaren 90 glijdt een nieuwe, open Saab door het landschap. De reis begint bij slecht weer en eindigt in het zonnige zuiden. In de laatste reeks neemt de chauffeur afscheid met een duik in de zee en bedient de post alle clichés die op dat moment gebruikelijk waren.

De video van Saab Duitsland heeft één fout en is gemakkelijk te vinden. De rit begint met een Zweedse kentekenplaat. En plotseling schijnt nauwelijks de zon, een Saab 900-cabrio met de traditionele Bad Homburger-kentekenplaat rijdt door het gebied.

6-gedachten ook "Presentatie. De nieuwe Saab 900 II Cabriolet."

 • Je kunt zien dat in sommige cabrio's van deze serie de zorgtoestand slecht is. Dit draagt ​​vervolgens bij aan het moeilijk maken van de ontwikkeling tot een algemeen erkende klassieker.

  Naast de 900 I Convertible verdient elke 900 II Convertible een goede langetermijnbehandeling. Dan werkt het goed met het rijpen tot de felbegeerde klassieke auto of klassieker - het spul zou eigenlijk alle SAAB-modellen hebben.

 • Zolang er goedkope exemplaren op de markt zijn, zal de situatie voor de 900 II Cabriolet niet veranderen. Ik zie echter een zilveren streep aan de horizon. Goede exemplaren zijn waardig om te ontvangen!

 • Was de "oude" 900 aan de kant van de weg een slimme productplaatsing?

  • Waarschijnlijk een willekeurige. De oude 900 was op dat moment al uit productie, vermoedelijk was het eigendom van een medewerker die betrokken was bij de schietpartij. Helaas kunt u de kentekenplaat niet herkennen.

 • Eén ding van te voren: het waard om te bewaren, net als iedereen!

  Maar de video liet me een beetje hulpeloos achter. Snel de laatste video van Tom bekeken - een groene Saab in het groene Zweden, sfeervol, geprezen door mijn co-sterren - en nog een keer: naar 0: 30 (Zweedse nummerplaat): sfeervol, opwindend, wat nu? En dan: komt een onharmonieuze fade out en fade in, geprobeerd muziek, een voor de hand liggende amateur-opname, ongeïnspireerd stilstand in bewegende beelden ...
  Wat heeft Saab-Duitsland zojuist gedacht .... Onzorgvuldigheid (ik vermoed dat het budget in een tank zat en dat de enige werknemer met camcorder zijn partner moest binden).

  Tom, misschien ervaren we nog steeds het origineel, dat is de volledige Zweedse kentekenversie ..?! Zou de 902 CV waarschijnlijk op een andere foto laten zien ...

 • Een vreemde advertentie voor de SAAB-cabriolet:
  Alleen voor ongeveer 30 seconden Zweedse nummerplaat en indrukken, verander dan naar Duitsland met HG nummerplaten en foto's van de uitlopers van de Alpen (?) ...
  Wat is overtuigend? Dus: waarschijnlijk een "smal" budget, zelfs dan ...
  Maar de SAAB ziet er goed uit!

Reacties zijn gesloten.